X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa jeszcze nic straconego 😉

Ja się tak trochę stresowałam tym, że Kalinka taka anty do dzieci, bo syn był zupełnie inny - jemu obojętne było, czy znał dzieci czy nie znał, wchodził w każde towarzystwo i starsze i młodsze jak w masło. Najlepszym przykładem jest, ze w ciągu jednego dnia zaklimatyzował się w chorwackim przedszkolu, jego jedynym problemem było, że „ONI (nie on oczywiście 😉) nie potrafią mówić”.

Ja już zaczynam oswajać Kalinkę w temacie przedszkola, bo może być słabo z adaptacją ... jak idziemy na spacer to pokazuje jej przedszkole do którego będzie chodzić, opowiadam co będzie robić itd. A ta: „ z mamą” ? 🤦‍♀️ Ostatnio oglądałyśmy też zdjęcia i filmiki z Franka kariery przedszkolnej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 18:44

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no na placu zabaw mogłoby być wesoło 😁

Ja mam dziś słabszy dzień, było bardzo duszno i zbierało się na deszcz, a przy moim ciśnieniu 92/57 czułam się jakbym nie żyła tylko śniła 🥴 w dodatku po południu złapała mnie seria jakichś straszaków, a przynajmniej mam nadzieję, że to straszaki... Skurcz za skurczem, wzięłam magnez, mąż mi melisę zaparzył, leżę i boję się ruszyć 🙈 Lila u dziadków, miałam tyle planów... 😑 No ale cóż, nie spieszę się na porodówkę, więc, plany poczekają 😬 będę działać jak skończę 37tc 😬 póki co zwalniam obroty.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a co Ci ostatnio pisałam ???? Aktywność do minimum!!! Skończysz 37 tydz. to będziesz sobie skakać po tych swoich górkach i ze szmatą na kolanach po podłodze jechać 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tylko kurczę, ja dzis nić specjalnego nie robiłam 🤔 a w planach miałam tylko skończyć prasować pieluchy flanelowe 🤷‍♀️ jedyne co dziś zrobiłam to zaliczyłyśmy z Lilą spacer i obiad ogarnęłam 😶 nie wiem czy to nie od ruchów małej, bo akurat bardzo aktywna była po południu. Ale stracha miałam niezłego, już myślałam co muszę do torby dorzucić 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 19:41

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba te spacery teraz odpuściła .... wiem, wiem może za bardzo świruje, ale po 3 miesiącach leżenia, gdzie do aktywności zaliczał się prysznic, mam trochę schizy na tym tle

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Ci, że ja na tych spacerach to bardziej odpoczywam niż jak jesteśmy w domu czy u nas na podwórku 🙈 bo tak to wchodzimy, wychodzimy, tu chce książkę, tu wodę jej do zabawy przynieść, tu idzie na taras, tu jednak na trampolinę... 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi spacerami to fakt ... u mnie też oprócz tego, ze ciagle gada to na spacerze jest znacznie mniej upierdliwa

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie :/ nie wiem czy to mała mi tak nie dopalila dziś, bo strasznie się wierciła, rozpychala, kopała i wtedy się zaczęło. Mam nadzieję, że już będzie ok. Jutro mam wizytę u gina, ma mi gbs pobrać no i szyjkę sprawdzi standardowo. Jeśli nic się tam nie zadziało to przy następnej takiej akcji będę spokojniejsza przynajmniej 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za jutro 🙂
    Mnie też właśnie skurcze najbardziej łapały jak Kalinka się wierciła, a ona raczej taka aktywna w brzuchu była

Jakby się powtórzyło i melisa i magnez nie dały rady, to nospa forte i na prawy bok

Kurcze na tej diecie oprócz poranków, to mam tyle energii, że mnie roznosi ... niepotrzebnie kawę trzecią wypiłam o 18 🤔 normalnie i 4 nie dawały rady, żebym nie zamulała, chyba węgle działały tak usypiająco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 21:07

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😊 na mnie z kolei węgle bardzo pobudzająco zawsze działały, tzn przynajmniej zaraz po zjedzeniu, oczywiście. Teraz mało co węgli jem i ogólnie czuję się ok, ale ta monotonią mnie już przytłacza.. No i gdzie tu jakaś zachcianka ciążowa... 🙄 Już robię listę tego co zeżre jak się to badziewie skończy 🙈 na pierwszym miejscu uplasował się baton 3bit. Jadłam go ostatni raz chyba na studiach 🤔 ale to jest właśnie jedna z moich niezaspokojonych zachcianek :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za każdym razem jak zjem coś słodkiego albo z dużą ilością węgli, od razu zasypiam

Jeszcze trochę i sobie odbijesz 😀 a zachcianki ciążowe to fakt czasami są ciut dziwne i jakieś takie od czapy ... ja miałam jazdę na taką chamską pizzę mrożoną i kaszankę

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja właśnie odwrotnie, jestem bardzo pobudzona po słodkim 🤔
    Ooo, na mrożoną pizzę miałam na samym początku ochotę. O mamo, styczeń, niedziela wieczór a my wyprawa w poszukiwaniu riggi z pieczarkami 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż .... jak przyciśnie trzeba maszerować, pora nieistotna 😉

Totoro jak tam dzisiaj? Skurcze sobie poszły ?

Byłam z Kalinką w biedrze i spotkałam koleżankę z córeczką w tym samym wieku, a ta jak ją zobaczyła, to taki ryk, ze szok .... już nie wiem co z nią ... potem tłumaczyłam, ze dzieci są miłe i chcą się z nią bawić itd. to stwierdziła, ze pójdzie na plac i pobawi się z koleżanką. Zobaczymy po południu ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tak, na szczęście uspokoiło się 🙏 ale stresowała mnie ta noc🙈 teraz właśnie szykuję się na wizytę do gina, mam nadzieję, że mam jeszcze szyjkę 🙈
    To udanej zabawy na placu zabaw!:D Może nie będzie tak źle i Kalinka się rozrusza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 12:15

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i napisz co i jak po wizycie

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok, szyjka trzyma 💪 czyli po prostu straszaki 🤷‍♀️ mam się oszczędzać, wytrzymać do 9.sierpnia i mogę rodzic 😁
    Daj znać później jak tam po placu zabaw :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 15:10

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super 😀 już niedługo i finsh ...

Na placu właśnie siedzę i specjalnie poszłam na taki wypasiony i co .... zero dzieci 🙁

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala oj, to trafiłyście...:/ Ja to ostatnio wręcz wolę unikać dzieci na placu zabaw, bo cierpnę, żeby Lila czegoś nie złapała teraz:/ Ale zainteresowania i tak nie wykazuje, więc.. 🤷‍♀️ Teraz właśnie z mężem poszła też na plac zabaw a ja odpoczywam :) chętnie bym się przeszła z nimi, po prostu posiedziałabym na ławce, ale jest taki gorąc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 15:46

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro też bym teraz izolowała Lilę na Twoim miejscu... uspołecznić się zdąży spokojnie, a ryzyko, że coś złapie zawsze jest.

No my zaliczyłyśmy spacer roku 🤦‍♀️ Siedzimy w piaskownicy na tym super placu i po chwili Kalina mówi „o dzieci na zjeżdżalni” i faktycznie były w drugiej części placu... mała taka odważna i pełna najlepszych chęci mówi „idę”, był chłopiec trochę starszy, który zaraz się zmył i dziewczynka w podobnym wieku, która ... popłakała się na widok Kalinki 🤦‍♀️ i poszła sobie ... ale ok fajna zjeżdżalnia, ścinka wspinaczkowa, Kalinka zadowolona i chyba z tego szczęścia się .... zesrała!!! Jak zawsze mam pampersa w wózku, to zapomniałam, ze mała mi go ostatnio wyjęła i nie dołożyłam nowego. I co tu robić? Do domu się nie ma szans dojść w tempie dwulatka, a w wózku nie usiądzie z kupą, ludzi nie ma, żeby od kogoś pożyczyć. No dobra ... najbliżej do biedronki ... to idziemy z tą kupą, kupiłyśmy pieluchy, chusteczki, poszłyśmy do łazienki i elegancko nawet ciepła woda w krainie była, to udało mi się ją umyć pod kranem. Czysta i zadowolona, ze wrócimy na plac ... wychodzimy ... a tu pada ...do domu daleko.. ok zadzwonię po starego, żeby po nas przyjechał, wyjmuję telefon, a tu kluczyki mam w torebce ...normalnie ręce opadły... Kalina ryczy, bo chce wrócić się bawić. Trochę przestało, więc mówię ok na chwilę pójdziemy ... tam już coraz mocniej jednak zaczęło i musiałam małą postraszyć burzą, żeby chciała wrócić.... dobra jest zgoda szefowej 😉 idziemy ... stwierdziłam, że wrócimy autobusem ... uciekł ... trochę słabiej padało, to nie czekamy tylko idziemy na następny przystanek ... doszłyśmy i już tylko kropiło, więc wracamy piechotą ... i to był mega błąd jak się w końcu jak się rozpadało, to maskara... całe mokre przyszłyśmy do domu.

A i jeszcze mus ... więc Kalinka w biedronie koniecznie uparła się na mus hippa. Wiedziałam, ze nie lubi, ale ok niech bierze, żeby afery nie było ... no i na powrocie jak siedziała w wózku sobie o nim przypomniała i kazała otworzyć. Oczywiście nie zjadła, tylko tak sobie wyciskała przed siebie i na siebie i ja tego nie zauważyłam .... dopiero jak o chusteczki poprosiła się zorientowałam co robi 🤨

Fantastyczny spacer ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas zazwyczaj też albo pusto na placu zabaw, albo garstka dzieci, bo i właśnie Lila średnio zainteresowana współpracą, więc liczę, że to jeszcze w miarę bezpieczna opcja 🤷‍♀️

O kurde, od samego czytania się spociłam 🙈 to miałyście wyprawę... Albo raczej przeprawę 🙈 moi właśnie wrócili, Lila ledwo żywa xD a ja zdążyłam i odpocząć i poprasować :P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1862 1863 1864 1865 1866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ