X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala jakiś dobry serial trzeba odpalić😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a niech wstaje ... tatuś o 5 też już jest wyspany 🤣 to się zgrają ...
    mam tylko nadzieję, ze w nocy żadnych akcji nie będzie, bo ostatnio jakieś lęki nocne się włączyły. Jak się obudzi, to strasznie płacze i ciężko ją uspokoić

Totoro no właśnie tak myślałam, żeby coś obejrzeć może 🙂 tylko z netfliksa zrezygnowałam .... jak była kwarantanna to na miesiąc wykupiliśmy, bo Franek chciał, obejrzał 2 seriale i to na tyle ...oprócz niego nikt w sumie i tak nie oglądał, więc nie przedłużałam.
    Najwyżej coś wypożyczymy 🙂 biorę się za szukanie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio tez mial taki etap, ze sie budzil i bardzo plakal. Taki etap teraz maja. A ostatnio z dnia na dzien zaczal sie wszystkiego bac :O Nagle, auta sie boi, psów sie boi, wejsc na zjezdzalnie sie boi, dzieci sie boi... Mam nadzieje ze niedlugo mu przejdzie bo jest to irytujace, szczegolnie jak widzi psa to sie drze i probuje uciekac WTF :/ Nic sie nie wydarzylo przez co mogl sie zaczac bac, wiec musi to byc taki etap...

Kala ja bez netflixa nie moge zyc ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala wow, to pewnie o 5 będziesz miała pobudkę :)

Totoro będzie dobrze. W razie w tfu tfu mala jest bezpieczna. Jak rowno w 33 tc trafilam do szpitala to nawet nie dali mi sterydów na pluca, powiedzieli ze gdyby sie teraz urodzil to nie ma zagrozenia. I podali nawet przyklad ordynatora, ze tez urodzil sie w 33 tc i proszę, jest ordynatorem :D

Dzięki Edwarda :) tak się staram myśleć - że nawet jakby co to jest już w miarę bezpiecznie :) No ale wiadomo, chciałabym, żeby wyszła o czasie. No i w domu najlepiej😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda my jak tylko zaczynaliśmy coś oglądać to zaraz któreś z nas zasypiało 🤦‍♀️ tragedia ... w ogóle jakoś mało oglądamy ... ja wolę czytać książki w telefonie, młody grać w ps albo jakieś głupoty na YouTube, a stary albo z TVN jedzie albo mecze albo jakieś „kultowe” (jego zdaniem) filmy głównie z lat 80-tych czy 90-tych po raz setny, jak akurat puszczają w tv

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala na 3filmy.com można za free oglądać, nie pamiętam czy już pisałam 🤔

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki 😀 nie wiedziałam

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila właśnie usnęła 😶 ale ją poskładało szybko 😶

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, nie pamiętam czy pisałaś, skąd znalazłaś położną do porodu domowego? To ktoś znajomy?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w moich okolicach położną, która się tym zajmuje już od kilku lat :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w Twoich okolicach jest to dosyć częsty sposób porodu?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie, bynajmniej 😅 ale działają na terenie Śląska ogólnie :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a jak Ty się czujesz?

U nas totalna mamoza się włączyła ... nawet zdarza się, ze ojca wygania i woła mamę np. w kąpieli albo ze spaceru zarządza szybszy powrót ... do mamy. Na placu zabaw w ogóle jest słabo, wystarczy, ze jakieś dziecko do niej zagada i zaproponuje wspólną zabawę od razu krzyk, ze nie, ze nie z chłopcem z mamą!!!!!

Noce też znowu słabe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 19:18

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala całkiem dobrze, myślę, jak na ten etap, dzięki 😊 no ale wiadomo, brzuch już konkret, chęci przerastają możliwości... 😅 wczoraj miałam trochę śmieszną sytuację - poszliśmy do teściów po Lilę (zaraz zdam relacje😁), no i starym zwyczajem puściłam się z górki jak młoda łania a tu mi się tak brzuch zaczął spinać, że serio myślałam, że do nich nie doczłapię 😶 no i przeszliśmy na tryb geriatria i dotuptalismy jakoś 🙄 Miałam od paru dni schizy, że brzuch mam jakoś niżej, ale teście, mnie zobaczyli po 1,5 tygodnia i nie mogli uwierzyć, że jest taki duży, więc chyba po prostu tak mnie wysadziło, stąd takie wrażenie 🤷‍♀️

U nas z kolei mamoz brak, może bardziej przytulasna się Lila zrobiła, ale ewidentnie potrzebuje rozrywek ostatnio :D no i tym sposobem wylądowała wczoraj u teściów pierwszy raz - mąż ją zaprowadził i wrócił a ona od 17.30 do 19 z groszem się bawiła :D miałam pewne obawy, ale niepotrzebnie, wybawila się jak złoto, zadowolona, dziadki też :D Oprócz tego drugi dzień z rzędu wyciąga mnie do południa na plac zabaw, a dziś dodatkowo zażyczyła sobie na obiad pałki z kurczaka NIE Z PIEKARNIKA, TYLKO Z GRILLA. No i przyszłysmy z placu zabaw, mąż nam grilla wcześniej na szybko ogarnął i sobie grillowalysmy w ramach obiadu 😁 jutro z kolei idzie do moich rodziców po południu 🤷‍♀️ chyba wynudziła się całą wiosnę w izolacji, w dodatku pogoda nie sprzyjała.. Teraz nadrabia 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj fajnie macie, ze dziadki tak chętnie zajmują się wnuczką .... dla mnie to jakaś abstrakcja 🙁

A Lila już jakieś relacje z dziećmi nawiązuje na palcu zabaw? Bo tak się zastanawiam, czy tylko moja taki aljen ? Czy to jeszcze nie ten czas?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziadki to najchętniej jeszcze częściej by chcieli😅 akurat nie mogę narzekać w tej kwestii :D z kolei my nie tacy chętni, żeby Lilę zostawiać 😁

Lila tylko obserwuje dzieci, na razie nie jest chętna do zabawy z nimi, więc może taki etap albo takie charakterki😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że to taki etap. Henio też z daleka od dzieci, a wręcz ostatnio mówi że się ich boi... Jestem ciekawa co to będzie za miesiąc w przedszkolu...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to już widzę jakby się spotkali 🤣🤣🤣 Kalina ryczy, Lila się gapi, a Henio cały w strachu przed dziewczynami

Iggi u Was wszystko ok? Bo taka cisza....

Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5a7af99ca589.jpg

U nas mamoza weszła na wyższy level ...teraz mamy etap pt. „ubieram tylko to co mama” 🤦‍♀️ paranoja jest jak gdzieś wychodzimy, ja spódnicę ona tez, kurtkę dżinsową nie odpuści, bluzę, spodnie .... no wszystko ... inaczej jest taaaaaki płacz

Przykład powyżej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 18:06

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba na placu zabaw szaleje z dziećmi, które zna. Zauważyłam, że ewidentnie woli dziewczyny, ma same koleżanki i to najlepiej starsze ;) Wręcz ma 2 "przyjaciółki" z którymi codziennie rano się spotykamy.
    Jedynie co to, nie dzieli się zabawkami w piaskownicy.

Dlatego boje się przeprowadzki bo tak się tu zaprzyjaźnił i boje się, że w nowym miejscu zamknie się w sobie. Wydaje mi się, że teraz ma takie okienko gdzie jest w miare otwarty.

Kala tak zawsze wyobrażałam sobie zabawe z córką :D Tak samo ubrane, super :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 18:25

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 1861 1862 1863 1864 1865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ