Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda a niech wstaje ... tatuś o 5 też już jest wyspany 🤣 to się zgrają ...
mam tylko nadzieję, ze w nocy żadnych akcji nie będzie, bo ostatnio jakieś lęki nocne się włączyły. Jak się obudzi, to strasznie płacze i ciężko ją uspokoić
Totoro no właśnie tak myślałam, żeby coś obejrzeć może 🙂 tylko z netfliksa zrezygnowałam .... jak była kwarantanna to na miesiąc wykupiliśmy, bo Franek chciał, obejrzał 2 seriale i to na tyle ...oprócz niego nikt w sumie i tak nie oglądał, więc nie przedłużałam.
Najwyżej coś wypożyczymy 🙂 biorę się za szukanie -
Henio tez mial taki etap, ze sie budzil i bardzo plakal. Taki etap teraz maja. A ostatnio z dnia na dzien zaczal sie wszystkiego bac
Nagle, auta sie boi, psów sie boi, wejsc na zjezdzalnie sie boi, dzieci sie boi... Mam nadzieje ze niedlugo mu przejdzie bo jest to irytujace, szczegolnie jak widzi psa to sie drze i probuje uciekac WTF
Nic sie nie wydarzylo przez co mogl sie zaczac bac, wiec musi to byc taki etap...
Kala ja bez netflixa nie moge zyc ;p
-
edwarda20 wrote:Kala wow, to pewnie o 5 będziesz miała pobudkę
Totoro będzie dobrze. W razie w tfu tfu mala jest bezpieczna. Jak rowno w 33 tc trafilam do szpitala to nawet nie dali mi sterydów na pluca, powiedzieli ze gdyby sie teraz urodzil to nie ma zagrozenia. I podali nawet przyklad ordynatora, ze tez urodzil sie w 33 tc i proszę, jest ordynatorem
Dzięki Edwardatak się staram myśleć - że nawet jakby co to jest już w miarę bezpiecznie
No ale wiadomo, chciałabym, żeby wyszła o czasie. No i w domu najlepiej😁
-
Edwarda my jak tylko zaczynaliśmy coś oglądać to zaraz któreś z nas zasypiało 🤦♀️ tragedia ... w ogóle jakoś mało oglądamy ... ja wolę czytać książki w telefonie, młody grać w ps albo jakieś głupoty na YouTube, a stary albo z TVN jedzie albo mecze albo jakieś „kultowe” (jego zdaniem) filmy głównie z lat 80-tych czy 90-tych po raz setny, jak akurat puszczają w tv
-
Totoro a jak Ty się czujesz?
U nas totalna mamoza się włączyła ... nawet zdarza się, ze ojca wygania i woła mamę np. w kąpieli albo ze spaceru zarządza szybszy powrót ... do mamy. Na placu zabaw w ogóle jest słabo, wystarczy, ze jakieś dziecko do niej zagada i zaproponuje wspólną zabawę od razu krzyk, ze nie, ze nie z chłopcem z mamą!!!!!
Noce też znowu słabe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 19:18
-
Kala całkiem dobrze, myślę, jak na ten etap, dzięki 😊 no ale wiadomo, brzuch już konkret, chęci przerastają możliwości... 😅 wczoraj miałam trochę śmieszną sytuację - poszliśmy do teściów po Lilę (zaraz zdam relacje😁), no i starym zwyczajem puściłam się z górki jak młoda łania a tu mi się tak brzuch zaczął spinać, że serio myślałam, że do nich nie doczłapię 😶 no i przeszliśmy na tryb geriatria i dotuptalismy jakoś 🙄 Miałam od paru dni schizy, że brzuch mam jakoś niżej, ale teście, mnie zobaczyli po 1,5 tygodnia i nie mogli uwierzyć, że jest taki duży, więc chyba po prostu tak mnie wysadziło, stąd takie wrażenie 🤷♀️
U nas z kolei mamoz brak, może bardziej przytulasna się Lila zrobiła, ale ewidentnie potrzebuje rozrywek ostatniono i tym sposobem wylądowała wczoraj u teściów pierwszy raz - mąż ją zaprowadził i wrócił a ona od 17.30 do 19 z groszem się bawiła
miałam pewne obawy, ale niepotrzebnie, wybawila się jak złoto, zadowolona, dziadki też
Oprócz tego drugi dzień z rzędu wyciąga mnie do południa na plac zabaw, a dziś dodatkowo zażyczyła sobie na obiad pałki z kurczaka NIE Z PIEKARNIKA, TYLKO Z GRILLA. No i przyszłysmy z placu zabaw, mąż nam grilla wcześniej na szybko ogarnął i sobie grillowalysmy w ramach obiadu 😁 jutro z kolei idzie do moich rodziców po południu 🤷♀️ chyba wynudziła się całą wiosnę w izolacji, w dodatku pogoda nie sprzyjała.. Teraz nadrabia 😅
-
No dziadki to najchętniej jeszcze częściej by chcieli😅 akurat nie mogę narzekać w tej kwestii
z kolei my nie tacy chętni, żeby Lilę zostawiać 😁
Lila tylko obserwuje dzieci, na razie nie jest chętna do zabawy z nimi, więc może taki etap albo takie charakterki😁
-
U nas mamoza weszła na wyższy level ...teraz mamy etap pt. „ubieram tylko to co mama” 🤦♀️ paranoja jest jak gdzieś wychodzimy, ja spódnicę ona tez, kurtkę dżinsową nie odpuści, bluzę, spodnie .... no wszystko ... inaczej jest taaaaaki płacz
Przykład powyżej 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 18:06
Totoro lubi tę wiadomość
-
Kuba na placu zabaw szaleje z dziećmi, które zna. Zauważyłam, że ewidentnie woli dziewczyny, ma same koleżanki i to najlepiej starsze
Wręcz ma 2 "przyjaciółki" z którymi codziennie rano się spotykamy.
Jedynie co to, nie dzieli się zabawkami w piaskownicy.
Dlatego boje się przeprowadzki bo tak się tu zaprzyjaźnił i boje się, że w nowym miejscu zamknie się w sobie. Wydaje mi się, że teraz ma takie okienko gdzie jest w miare otwarty.
Kala tak zawsze wyobrażałam sobie zabawe z córkąTak samo ubrane, super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 18:25