WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 😠 nie dość, ze korki, to jeszcze wirusa ... ale tez pieniądze, bo jednak mnóstwo ludzi żyje z turystyki ... coś za coś

Do tej pory spała tak do 6:30-7 i 1,5 - 2 w dzień. Od 3 dni tak się posrało z tym spaniem

Oj u nas to nierealne, średnio raz miesiącu mamy noc przespaną w całości 🤦‍♀️ normalnie się budzi i wtedy idę spać z nią u niej w pokoju. Jak się nie rzuca, nie kręci, nie gada przez sen i nie wstaje o 5, to nawet się wysypiam ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:11

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się uspokoilam,czytając Wasze wpisy..uff..Tomek robi identycznie jak Henio Edwardy,to są takie nocne agresje,nie wiadomo skąd..wszystko się zgadza,co pisze Edwarda,Tomek teraz mocno rozwija mowę,może też ma to wpływ na te dziwne zachowania.

Jutro mamy adaptację w przedszkolu,zobaczymy co będzie.U nas też pojawiają się przypadki Covid,a wcześniej teren był czysty.Az się boję zimy jak się to skumuluje z grypą.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas histerie nocne też się ostatnio zdarzały właśnie, ale trudno powiedzieć czy też tak od czapy czy to ten ząb 🤷‍♀️ w każdym razie teraz głównie w ciągu dnia. Rytuałem stała się histeria poranna, wczoraj akcje były też po południu, dziś z kolei akurat cały dzień poza tym rankiem był naprawdę spoko. Do tego stopnia, że ogarnęłam przy Lili obiad, pieczenie babki, sprzątanie kuchni, potem byliśmy razem na placu zabaw, jak wróciliśmy, mąż pojechał na zakupy a ja poodkurzałam przy niej całe mieszkanie 😶 teraz wprawdzie padam na ryj, ale dzień zaliczam do udanych 🤔

Iggi powodzenia jutro! :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi kciuki za Tomka !!!🙂

Brat dzisiaj wrócił i od razu stał się nr 1 ... musiał Kalinkę karmić, kąpać, położyć spać, o zabawie oczywiście nie wspominając 😁 ciekawe jak długo chłopak wytrzyma, zanim się zbuntuje ...😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz uwaga mój ciążowy mózg ogarnął 😅 KALA - jak się nad to morze wybierzemy w przyszłym roku to bardzo chętnie dam cynk 😁 może akurat będziemy gdzieś niedaleko 😁 to się nazywa zapłon, kurew, jak diesel na mrozie 😂 tak siedziałam i mi się przypomniało, że się nie odniosłam 😂

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej późno niż wcale 🤷‍♀️ 😂 a diesl na mrozie dobre 🤣 nie znałam... zapamiętam

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mózgu wróć 😅

Nie wiem czy wspominałam oczywiście 😅 ale uregulowały mi się trochę cukry. Wczoraj i dziś zjadłam nawet kawałek bułki grahamki z masłem i szynką, o ludzie, myślałam, że się rozpłaczę 🥺 mam nadzieję, że to nie chwilowy wybryk tylko tak już zostanie 🙏

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki są dobre. Było parę razem ze obudził się z płaczem ale teraz tak nie ma. Budzi się czasem na siku albo na mleko. Co do pory spania to wstaje 6-7 i chodzi spać różnie bo jak nie ma drzemki to już 18-19 śpi a jak ma drzemkę w dzień to potrafi do 23 nawet nie spać :/ więc ja wolę jak nie śpi w dzień tylko że wtedy zdarzają nam się awantury. No ale coś za coś. ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak czułam,że coś jest nie tak..Tomek ma katar,temp. i kaszlu na razie brak,ale nos mocno zatkany..i teraz z dni adaptacyjnych nici..tak sobie myślę,że to jednak znak żeby go nie posylac na razie..

Totoro,widzę,że włączyła Ci się akcja wicia gniazda,nie chce krakac,ale może coś się ruszy..

Kala,każda pomoc dobra,pięknie,że brat się tak stesknil za siostrą,aż miło się czyta😀

• Totoro Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi o kurczę, zdrówka dla Tomka :(
    A co do wicia gniazdka to ja już jakiś czas tak latam jakbym motorek w tyłku miała, ale póki co niczego to nie wniosło 😁 pozostaje czekać 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi zdrówka dla Tomka 😘 mega pechowo wyszło z tą adaptacją... jak noc?
    No brat się stęsknił i siostra się stęskniła ... tylko pytanie jak długo on wytrzyma jak będzie mu ciagle tak kazała się obsługiwać 🙂

My dzisiaj całkiem wyspane aż do 6:20 😁 razem oczywiście 😉

Totoro ale zaszalałaś 😂 no pół bułki wow 😉

Agusia a młodszy tez tak fajnie śpi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 07:09

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala taaa, pół bułki... 😁 Pół takiego spodu cienkiego, górę zjadła Lila 😁 Ale to już sukces w moim przypadku 😁 dziś może spróbuję zjeść cały spod, a nuż się uda bez skoku 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi .... mała rzecz a cieszy 😘

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka średnio,jednak naszła temperatura 38,podałam Nurofen,pomogło od razu,dziecko zaczęło mi się w nocy bawić.. rano zielony katar,bez kaszlu.Zrobilam inhalacje,dałam krople i zobaczymy,może się bardziej nie rozwinie.Adaptacje ma zacząć od poniedziałku.

Kala,podstawa to wyspanie.

Totoro,no zjedz tą bułkę😜nawet jak byłby raz skok,to nic się nie stanie,zwłaszcza,że Sara już na wyjściu.

Zapomniałam dodać,Tomek jest chory przez moja szwagierke.Zaprosili nas na grilla,ale nie powiedzieli,że ich starszy syn ma okropny katar i kicha..Totalny bezmozg..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 11:31

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala młodszy zasypia średnio 18-19 czasem 20 zależy od tego ile ma drzemek w dzień. Najczęściej ma jedną. Budzi się w nocy raz lub dwa na mleko zależy. I śpi zwykle do 6

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam 🙄 cukier 152 🙄 no ale wcześniej miałabym że 180, więc i tak jest progres 😁

Iggi zabiłabym szwagierkę 😈 zdrówka dla Tomka, oby szybko przeszło :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi zdrówka dla Tomka 🙂 u nas jest identycznie ze szwagrem i szwagierką, i nie raz młody coś łapał od kuzynów jak był malutki, bo nie powiedzieli ....Kalinkę też raz załatwili jak miała pół roku 🤨 my już znając ich podejście za każdym razem się pytamy czy są zdrowi NAPEWNO, a potem okazuje się, ze jednak tak nie do końca, ale .... to tylko taki kaszelek/ katarek i już przechodzi.
    Jak już dziecko było starsze takie 3+ przedszkolne, to już tak nie zwracałam na to uwagi, bo w przedszkolu i tak siedział non stop w tych wiruso-bakteriach, ale u małych nie lubię i wolę izolować

Matko u nas już akcje nocne się zaczęły 😤 leży obok, gada przez sen i się rzuca i co chwilę płacze... no to znowu sobie pośpimy ...

A jeszcze tak sobie myślałam (bo mi się tak nudzi po nocach 😉).... bo są różne „gadżety dzidziusia” z którymi prędzej czy później każde dziecko się pożegna, takie jak: wózek, smoczek, butelka, MM, pieluchy, łóżeczko i nie wiem co tam jeszcze jak na coś wpadniecie dopisujcie. I tak się zastanawiałam, co jeszcze z tego macie i używacie, a co już poszło ...
    my używamy: wózka, pieluch, MM
    nie mamy: smoczka, butelki, łóżeczka

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,po nocach to dopiero ja czuwam😉mój wspanialomyslny mąż postanowił mnie nie budzić,zasnęłam przy Młodym w rzeczach,a on nas zamknął w pokoju i sam poszedł spać.. teraz jestem tak na niego wkurzona,że nie mogę zasnąć..Ale na szczęście z Młodym lepiej,w dzień utrzymywał się stan podgoraczkowy,ale dawalam Nurofen,Rhinoargentin,Lipomal,robiłam inhalacje, widzę efekt i to duży,Młody już dziś oddycha przez nos i nie ma miliona pobudek..wczoraj zapobiegawczo zapisałam nas do lekarza,chyba nie będę odwoływać wizyty,pójdę,niech go osluchaja.

Kala,na temat szwagierki to szkoda gadać.. ona zawsze robi z siebie taką niewiedzaca,nieporadna,do swoich dzieci to potrzebuje non stop babci,ale k**** mogła powiedzieć.Widzac jej syna podziebionego,nie chciałam ostentacyjnie wyjść i robić kwasów,bo stwierdzilam ,na dworze się nie zarazi..i teraz mam,adaptacja zawalona,dzwoniłam do właścicielki przedszkola,kazała przyjść na adaptację od poniedzialku..tylko,że ja od przyszłego tygodnia wracam po urlopie do pracy i nie wiem jak to będzie.. MASAKRA

Te ciężkie noce to widzę u wszystkich makabra..U nas to samo,krzyki i nocna agresja,chociaż teraz w chorobie one ustały..

Kala,z gadżetów dzidziusia,z rzeczy,które używamy to jedynie pieluchy na noc i wpadkowo wozek na dalsze trasy.Oprocz tego,do zasypiania używamy żółwia-pozytywki z szumem morza😉

Jeszcze można dorzucić do tej listy butelkę/bidon/jakiś niekapek,to juz nie używamy,mamy zwykły kubek.Butelki nie uzywalismy nigdy,bo po odstawieniu od piersi,nie chciał mm,więc nie była potrzebna.Bidon odstawilismy z pół roku temu.

Jeszcze mi przyszło do głowy,dużo dzieci chodzi lub w wózku trzyma pieluchy/kocyki i się do nich tuli,nawet widze takie dzieci w naszym wieku,dosc dziwnie to wyglada,podobnych cudow nie uzywalismy.

Za to uwaga mamy do tej pory wanienke z Ikei i Młody lubi brać w niej kąpiel,wyglada w niej komicznie,jak w misce😉

Także używamy:pieluch,wózka,wanienki,pozytywki do zasypiania
    nie uzywamy:MM,butelki,bidona do picia,smoczka,łóżeczka,przytulanek-pieluch/kocykow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 03:17

• Kala Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie słynne kocyki 😂 moja ma 2 😉 w wózku z nimi nie jeździ, ale do spania owszem potrzebuje .... no i szumisia tez mamy 🙂 a i jeszcze śpiworek do spania ... no trochę się tego nazbierało
    Co do wanienki to luz .... Kalinka prawie do dwóch lat kąpała się w wiadrze 😂😂😂

Do listy jeszcze KP bym dorzuciła (hmm.... tez pewnego rodzaju gadżet 😂), ale wiem, ze na wątku już dzieci niekarmione wiec nie pisałam

Takiego zasypiania w ciuchach nienawidzę, mi się zdarza jak chcę film obejrzeć 🤔 i budzę się na napisach ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 07:12

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Lila w łóżeczku spała tylko chwilę, nadal śpi z nami, była na cycu, nie przechodzilysmy na butlę i była bezsmoczkowa 🤔 Więc tak: używamy bidonu, wanienki
    Nie używamy: cyca 😁, pieluch, wózka. Chyba tyle 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2020, 07:11

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1875 1876 1877 1878 1879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ