X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry dzięki wielkie ❤️😊

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapomniałam się odnieść:
    Agusia na każde dziecko działa coś innego. Ogolnie czytałam że dziecko musi mieć jakąś motywacje żeby się przełamało i zrobiło. Henio ubóstwia wszelkie paczki i pudełka więc to zadziałało (wycieczka do paczkomatu to najlepsza przygoda :p). Musisz więc znaleźć coś co działa na twojego małego.

A propos mówienia, to Henio jeszcze nie ma 100 pytań ale gada non stop, tak jak Kalinka komentuje wszystkich ludzi, zaczepia. Do tego jeszcze cały czas spiewa także paszcza się nie zamyka. No i Henio ma jakiegos hopla co do staruszek, niedawno pisałam że dał babuszce kwiatka, do tego ciągle jest zaczepia, a wczoraj byliśmy na lodach, przechodziła taką babcią o lasce a ten do mnie że mam jej kupić loda hahaha.

Smiechowy jest bo umie powiedzieć skarpetka, paluszki i inne podobne trudne słowa a nie uomie pies :p wychodzi mu psi, pi. Ostatnio zaczął mowic dzięki jak coś mu dam. No i słowo martwić się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 07:58

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio jaki słodziak❤️

Ja po wizycie u gina, mam nadzieję ostatniej 🙏 szyjka 1,5cm na oko, przepuszcza palec, łożysko jeszcze ok, mała ok. 3450g. Ogólnie powiedział, że jeszcze nic się tu nie zapowiada na razie... 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kochany Henio 😍

Totoro super, ze wszystko ok 😘 jeszcze trochę i już będziesz miała małą przy sobie. A swoją drogą, to szyjka jeszcze całkiem spora jak na ten etap. A tak się bałaś, ze nie wytrzyma

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mnie właśnie ten mój pajac gin tą szyjką straszył a jak zwykle jak przychodzi co do czego to trzyma jak ta lala 😑

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,tak mi się kojarzy,że Twój gin taki straszacy,makabra,może na niektóre kobiety w ciąży to działa na plus,ale nie wyobrażam sobie mieć takiego lekarza.

Edwarda,Henio jest przeuroczy,rośnie Ci łamacz kobiecych serc😜 Tomek też powtórzy trudne słowo,a podstawowego nie chce,takie te dzieciaki są przekorne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 07:09

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn może straszył to za dużo powiedziane - ja w obu ciążach po prostu miałam miękką szyjkę od początku do końca a on jest mega ostrożny. No przy czym znam go już na tyle, że jakby było faktycznie słabo, to by mnie do leżenia od razu gonił i tyle. W każdym razie przy Lili miałam to samo, szyjka ciągle miękka a jak przyszło co do czego... 😑

U nas dziś w nocy znowu były jazdy... Lila obudziła się z takim płaczem o 1.20, że nie do uspokojenia. Płakała, że chce do mamusi na rączki, głównie. Cały czas się przytulała.. Jak mi się udało ją uspokoić to usłyszałam, że trze zębami o zęby i dałam jej pół dawki syropu, bo już zgłupiałam czy to histeria sama w sobie czy ten ostatni ząb, bo jeszcze jednym bokiem się nie przebił... Potem jej czytałam, nie mogła zasnąć, ale już leżała spokojnie i ostatecznie usnęła 2.40..😐 Mam nadzieję, że wstanie w dobrym humorze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 07:36

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ząb na bank. Kalinkę też męczyły dopóki w całości się nie przebiły.

A u nas dzisiaj wypadła ta jedna z nielicznych przespanych w całości nocy 🙂 a to za często się nie zdarza, hmm... średnio raz w miesiącu

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę. A dalej się francuz nie przebił cały. Ciekawe ile takich nocek jeszcze przed nami 😑

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro i jak tam noc? Macie zęba?

U nas dzisiaj powrót do starych czasów, czyli pobudka o 5 🤨 teraz właśnie odsypia i idę budzić się drugą kawą

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś noc noc spokojna. Nie wylazł jeszcze cały, ale już niedaleko 💪 za to teraz trwa histeria, pieron wie o co 🤔

Kurczę, 5 rano, nieźle 🤔 chyba bym Lilki do wieczora nie ogarnęła po takiej wczesnej pobudce 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 10:11

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla Lili 5 to środek nocy 😂 a dla Kalinki to po prostu trochę wcześniejsza pobudka 😉

Macie trochę wakacji na zakończenie 😎 w końcu się na plażę wybraliśmy... właściwie to na spacer, więc zupełnie nie przygotowani 🤨, ale ze tłumów jakoś nie było, to Kalinka spontanicznie zaliczyła kąpiel w Bałtyku 😁

eb46a02104c9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2020, 18:22

Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak byliśmy na tej plaży, to niedaleko siedziała rodzina z dwójką dzieci może z 10 i 4 lata ... babka tak na oko ze 150 kg żywej wagi (swoją drogą bardzo ładna zadbana kobieta), facet szczupły, a dzieci już też za mamusią 🤨 i kurcze oprócz chłopa, to cały czas żarli ... maskara. Nie wnikam dlaczego sama doprowadziła się do takiego stanu, ale to co wyprawiała z tymi dzieciakami, to już mi się w głowie nie mieściło. Ciągle podtykała im a to kanapeczki, a to ciasteczka, owocki, czipsiki, jogurcików, jakieś napoje kolorowe do picia ... no normalnie jakby pół lodówki na tą plażę zabrała... aż przykro było na to patrzeć

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie cierpię takiego wpychania jedzenia w dzieci 🙄

Swoją drogą Lila ostatnio słabiej je, zwłaszcza obiady. Może jak ten ząb nieszczęsny jej się przebije wreszcie to wróci do normalnego jedzenia. Teraz tego nie chce, to skubnie i wypluje i tak w kółko 🙄 najgorzej obiady.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,u nas obiadów wcale nie chce jeść,a zęby mu wyszły wszystkie.Nie i koniec!!Ale u babci zje wszystko i prosi o jeszcze.Nie ma to jak matce robić na złość.

Kala,super zdjęcie.Elegancka z Ciebie babka😀

• Totoro Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i u nas taki etap po prostu 🤷‍♀️

Kala zazdroszczę tych spacerów po plaży 😍 Marzy mi się zabrać w przyszłym roku dziewczyny nad morze ❤️ do tego czasu to już może Sara wyjdzie, nie? 😂
    A tak serio to mocno liczę, że Sara czekała na ochłodzenie i lada moment urodzę. Kurde no ileż można.. 😅 Zakładałam że na tym etapie to już będziemy w komplecie 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi taaa... Francja elegancja ...jak jeszcze do roboty chodziłam, to może i się starałam ... a teraz na lato mam 3 spódnice i 4 koszulki (w tym dwie takie same 🙈) i tak latam ciągle w tym samym 🤷‍♀️ a to coś w ogóle widać na tym zdjęciu? Tak chyba nie bardzo ...

Totoro to jak już się wybierzecie nad morze, to jakieś spotkanie trzeba będzie koniecznie zorganizować 😁 i służę za przewodnika

Co do obiadów, to chociaż zęby mamy już dawno i Kalinka zawsze lubiła mięso, to ostatnio tez ich nie chce jeść. Najlepiej jakby 5 razy dziennie kasza była, a reszta bleee.... Musiałam przejść na system Totoro zupa ze zblendowanym mięsem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 08:07

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Sara na lwa się już nie załapała .... panienka jednak będzie 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio ma fazy z jedzeniem od kilku miesięcy. Jednego dnia je non stop i cały czas jest mniam mniam, a drugiego dnia nie chce nic a nic. Nie utrafisz.

PS. I tez mamy wszystkie zęby od dawna ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 08:41

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,widać na zdjęciu tak ogólnie,że fajna z Ciebie babka😜

Totoro,czekanie na poród jest nie fajne,ale Sara wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie.

‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ