WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka cisza była ... a teraz tyle czytania 🙂

Zdrówka dla Henia 😘 mój Franek w tym wieku miał często węzły powiększone nawet bez żadnej infekcji, ale nie zaszkodzi jak się uda żeby lekarz obejrzał. Pewnie krew będą chcieli zbadać

Czereśniowa super, ze już się lepiej czujesz. U lekarza już byłaś? Który to teraz tydzień

Totoro ja perfumy musiałam oddać (przed ciążą je uwielbiałam), bo na sam ich widok miałam cofki

Iggi co u nas? W sumie nic się nie dzieje ... tylko w tej szkole młodego taki zapierdziel jakby chcieli na zapas ocen nałapać. Normalnie w każdym tygodniu po 3 sprawdziany co najmniej 🤨 a młody czasu ma tyle co nic .... lekcje na bieżąco to odrabia rano🙈 a mamusia musi zająć się planowaniem czego i kiedy ma się uczyć, żeby to jakoś ogarnąć wszystko
    A Kalinka mamusiowa jeszcze bardziej 😍 usypianie naprzemienne dawno diabli wzięli 🤨 a i nauczyła się rysować ludziki tzn. coś co już zaczyna ludzika przypominać

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dawno nie rysowalysmy z Lilą 🤔 Farbami za to malowałyśmy ostatnio 😁
    U nas też mamoza, tzn tatuś jest spoko, do zabawy, na spacery itd. Ale jak jestem z nimi sama to na rączki, i na rączki i w kolko do mamusi na rączki. W nocy tez sie budzi i na rączki, dziś nad ranem dodatkowo z histerią, bo obudziła sie akurat jak karmilam Sarę, a ona musi JUŻ na rączki.. Yh.
    W ogóle cięższy okres u nas. Lila jest taka humorzasta ostatnio, ze szok.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u nas też ostatnio humorki dają w kość 🤷‍♀️ a najgorzej to jak są wszyscy w domu ... no dramat wtedy jest
    U nas kredki leżą ciągle na stole, wiec sama siada i sobie rysuje ... ale farby wow 🙂 jestem pod wrażeniem ... chyba bym się nie odważyła 🤦‍♀️ ja to w ogóle nie lubię takich plastycznych rzeczy, więc póki mogę ograniczam się do miniumum ... boję się, ze się spodoba przypadkiem 🙈wiem wstyd jakich mało ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala e tam wstyd :D kazdy ma coś co lubi a czego nie. Ja z kolei nie lubię bawić się w sklep, w lekarza itp "wymyślane" zabawy. Za to mogłabym pol dnia jej czytać, układać z nią puzzle, rysować, kolorować, malować itd :D Farbami maluje juz od dawna dawna, no ale ostatnio rzadziej. Najgorsze jest to, ze zazwyczaj to pomaluje parę min a ogarniania potem bajzlu plus mycia jej jest co najmniej dwa razy tyle😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 22:53

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,najgorsze,czyli mdłości masz za sobą,już II trymestr jest w miarę spoko😜to na kiedy masz TP,bo już się pogubiłam🙃

U nas ok,ale ciągle w biegu.Zaczelismy przeprowadzkę,na razie stopniowo przewozimy rzeczy tzw.zbedne,w weekend chcemy przewozić rzeczy i zabawki Młodego.. Myślę,że za 2 tyg.bedziemy mieszkać na dobre.
    Tomek póki co odpukac zdrowy,przedszkole lubi,ma kolegów,generalnie,to była jedna z.lepszych decyzji,jakie podjęliśmy.Gada jak najety,taki rozwój w miesiąc,że szok.

Kala,super,że Kalinka ogarnia ludziki.Tomek póki co rysuje słoneczko..A resztę muszę ja🙃my od zawsze lubilismy kredki,farby,plasteline i nigdy nie przeraża mnie ten bałagan.. w przedszkolu ciągle coś maluja,ostatnio dostałam pakiet jego prac plastycznych,świetnie się na to patrzy.
    Tomek ostatnio próbuje zwracać na siebie uwagę,zwłaszcza jak rozmawiam przez tel.zazwyczaj bierze coś do buzi np.zakretke od butelki i ucieka..
    Na ręce na szczęście nie musze brać tego klopsa😜zresztą nigdy nie był "raczkowy"i myślę,że już nie będzie.

• Kala Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co powiecie na zabawę w ... mierzenie stóp 🤷‍♀️ no to dopiero jest hardkor, a można długo .... i się nie nudzi ... Chciałam jej ostatnio właśnie zmierzyć stopy ( co mnie kur... podkusiło 🤔), żeby wiedzieć jaki rozmiar butów zamówić i co? Nic się nie dowiedziałam, ale zabawa okazała się przednia i nie do zajechania

Iggi to już szybko zleci i zaraz będziecie mieszkać na nowym 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 20 października 2020, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    No a co powiecie na zabawę w ... mierzenie stóp 🤷‍♀️ no to dopiero jest hardkor, a można długo .... i się nie nudzi ... Chciałam jej ostatnio właśnie zmierzyć stopy ( co mnie kur... podkusiło 🤔), żeby wiedzieć jaki rozmiar butów zamówić i co? Nic się nie dowiedziałam, ale zabawa okazała się przednia i nie do zajechania

Iggi to już szybko zleci i zaraz będziecie mieszkać na nowym 🙂

AhahahahxD Lilka lata do mojej szuflady, wyciąga dwa centymetry krawieckie i się zaczyna - zmierz mi rączkę. Teraz nogę. Teraz pupę. Teraz brzuszek. Itd 😂

Iggi ale super, zaraz na swoim :D No i świetnie, ze Tomek tak pieknie się rozwinął i tak odnalazł w przedszkolu :) Ja sie właśnie zastanawiam czy dawać Lilę od przyszłego roku... Zobaczymy czy bedzie chciała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 23:38

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio nie ma powiększonych wezłów chłonnych. Gardła nie udało mi sie zobaczyc, przekupilam go cukierkiem i otwieral buzie, ale bez języka, jak kazalam wytknąc język to zamykał buzie... Wiec nic nie wiem. Ale jak pytam czy go boli jak przełyka, albo czy jak je cos to mówi ze nie boli. No i ma tyle energii ze szok. Wczoraj cały dzien miał temp między 37 a 37,5. Dopiero przed snem 38. W nocy chłodny. Zostanie do konca tyg w domu.

Tez mu odwala momentami tak, ze wrrr. Wczoraj to juz go tak ponosiło, ze mialam ochote wyjsc.

Iggi moj tez uwielbia przedszkole, codziennie mówi ze idzie jutro do cioci i dzieci. Codziennie robią super rzeczy, rozne prace plastyczne, tancza, spiewaja, ostatnio mieli zajęcia o owocach i warzywach, mogli probować, jesc itp. W przyszlym tyg mają bal halołinowo-dyniowy ;p Mamy już kupioną małą dynię i przebranie ducha. Wiec musi byc zdrowy :)

A i nauka z przedszkola tez super: mowi, mamusiu zapraszam do zabawy ;p Podsuwa swoje krzeselka do stolu i duze krzesla tez, mowi ze sprząta.

PS. Kala haha. Henio robi to samo, jak tylko wyciągne miarkę żeby zmierzyć mu stopę to mierzy wszystko i wszystkim. Tez najlepsza zabawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 07:42

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 11 tygodniu, tp mam na 17.05 (Kubuś jest 4.05) chciałabym aby mieli jak najbliżej urodziny :) ale pewnie urodzę po terminie. U lekarza byłam, wszystko ok, za 2 tygodnie prenatalne, pewnie jeszcze nie poznam płci.. chciałabym dziewczynkę, a Kuba brata :D wiec tak czy siak bedzie dobrze :)

Totoro i jak sobie radzisz gdy usypiasz Sarę a Lila sie budzi? Dajesz sama radę, czy tata musi ją przejąć? Nocy chyba boje sie najbardziej.

Iggi, gratuluje przeprowadzki, my tez w ten weekend zaczynamy :)
    Fajnie, że Tomek tak sie zadomowił w przedszkolu :) to w sumie ile miał jak zaczął mowić?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ale się rozpisalyscie. Nie nadrobię może w wolnym czasie.
    Edwarda zdrowia dla dla Henia :*

Ciężarne oby objawy szybko ustaliły :*

U nas szalone dni. Jest mąż. Dużo się dzieje na budowie. Kompletujemy sprzęty do łazienek. Zamówiłam lodówkę. Meble do kuchni będziemy zamawiać :) coraz bliżej przeprowadzka. Tylko kolega co nam robi wykończenie poddasza i łazienki tak mnie drażni bo przychodzi rzadko do pracy na krótko i to wszystko idzie powoli :/ no ale może jakoś do końca roku zrobi. Oby!
    Z najważniejszych rzeczy w poniedziałek byliśmy w sklepie oddać smoczki. Zrobiliśmy pudełko i pojechaliśmy. Bartek wybrał sobie samochodzik. Wziął dla Beata podobny no i idziemy do kasy. Ten pudełko na ladę. Mówi proszę monie. Zadowolony wyszedł ze sklepu. Mąż się wrócił po te smoczki w razie wielkiej awantury w domu ale nie wyciągam ich. Wieczorem usypiał ponad godzinę widać że mu brakowało. Pytał o monia ale mu mówię że zostawił że ma samochodzik. I już dwa dni nie ma monia. Pyta się bo dziś się pytał rano ale wie że oddal i nie ma krzyku aż jestem w szoku że tak poszło gładko. W nocy też się nie budzi także bardzo mnie zaskoczył że tak do tego podszedł dojrzale :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jedyne co mogę doradzić, to zebyście te smoczki wyrzucili, żeby nie korciło. Nawet jesli zrobi awanture, to musicie to przetrwać, inaczej bedziecie tak non stop do niego wracac. A swoją drogą to dzieciaczki są naprawdę mądre :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Tototo to u Was bardziej zaawansowana zabawa z miarką 😂 jakieś urozmaicenie przynajmniej .... u nas ogranicza się do obrysowywania stopy i mierzenia linijką 🤦‍♀️

Totoro zespół Sary petarda 😀 nie znałam wcześniej ... a która piosenka ???

Agusia brawa dla Bartusia 😀 najgorsze już za Wami i tak jak Edwarda pisze wyrzucaj smoczki, żeby nie kusiło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:16

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa w takich sytuacjach zazwyczaj Lila urządza histerie, więc tłumaczę jej do upadłego, ze musi sie uspokoić i być cicho, bo budzi Sarę i nie mogę jej odłożyć. Sara ladnie usypia przy piersi, więc jak sie Lila uspokaja to odkładam Sarę i biorę ją na ręce. Ponoszę chwilę, umawiamy sie tam na 2 czy 3 rundki po sypialni, odkładam ją do łóżka, lapie mnie za wlosy i śpi :D maz mi tu nie pomoże, bo Lila w nocy toleruje tylko mnie no a Sara potrzebuje cyca 😅

Agusia brawa dla Bartusia! Dzielny chłopak :D

Kala I wish i had an angel 😂 a zespół super, słuchałam lata temu, teraz siłą rzeczy wróciliśmy... 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:13

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to niezłe dzieci mają gusta muzyczne 😉 Kalinka do tej pory uwielbia Nirvanę i prosi, żeby jej Kurta włączyć, a Franek w tym wieku miał jazdę na Rammstain i Kazika 😂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa ja już w 13 tyg znałam płeć, więc jest szansa, ze coś tam podejrzy za 2 tyg 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa ja też znałam już w 12 i 3 dniu chyba. Wszystko zależy od sprzętu i doświadczenia lekarza.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja teraz też na pierwszych prenatalnych juz wiedziałam, że będzie dziewczynka 😊 przy Lili dopiero na drugich, bo pierwszych nie robiłam :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Franek się ciagle dupą odwracał i w rezultacie dopiero na połówkowych poznałam płeć 🤨

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia brawo za smoczek!

Edwarda chodzę do Ałaszewskiego na radogoszczu, jest genetykiem wiec liczę, że akurat on coś dojrzy :)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 października 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa nie znam tego lekarza. Ale jako genetyk powinien miec dobry sprzęt :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1902 1903 1904 1905 1906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ