Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A pod choinkę: jeden prezent w domu i po jednym u każdej babci 😀 już bez ich wiedzy zamówiłam, bo potem zaczyna się marudzenie, ze mam coś kupić dla małej, a tak już będę miała w pogotowiu 😀 a nawet jak nigdzie przez COVID nie pojedziemy, to i tak prezenty będą chciały kupić
Totoro u Ciebie chyba jest odwrotnie, ze Mikołajki na bogato? Dobrze pamiętam?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:00
Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Kala haha, dokładnie
u nas Mikołaj był zawsze dopasiony a od choinkę skromniej, ale nie wiem czy tego nie zmienimy, musimy obgadac temat jeszcze😃 no i musimy się dogadać z moimi rodzicami i tesciami co do prezentów, bo wszyscy wiedzą, ze Lilę zaczęły lalki interesować, więc mogłyby się powielić prezenty 😁 Myślimy jeszcze nad jakimś zestawem play doh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:28
-
Udało mi się zrobić normalne zdjęcie Heniowi! Bez wyginania się, bez min i nierozmazane ;p Oczywiscie musialam powiedziec, że dla cioci z przedszkola (której powiedział, że ją kocha ;p):
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 22:28
Kala, Jupik, Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
U nas prezenty pod choinkę. Jeszcze się zastanawiam czy wprowadzać coś na 6 grudnia 🤔
Ja tam zaczęłam stosować karę jak zaczęła jeść cukierki/lizaki. Albo nawet inaczej- to forma nagrody- lizak będzie, ale jak zjesz ładnie obiadek. No bo posmakowała lizaka i potem truła, że chce. A ja nie z tych co dzieciom słodycze dają tak hop siup, o nieee. A, że u nas z obiadami na bakier, to połączyłam jedno z drugim. Mimo, że ja też zawsze ostatnia do wmuszania, to jeśli dziecko dzień w dzień nie je NIC wartościowego i obiad to zjedzenie pół ziemniaczka, i chudnie w oczach, no to już sorry. A odkąd w nagrodę dostaje cukierka obiady pięknie znikają. Takie są dzieci 🤦 przynajmniej moje.
A wczoraj to mnie wkurzyła tym, że go obudziła, bo zrobiła to po złości, i stad kara cukierkowa. Przeżyła -
Kalinka bardzo lubi tą serię https://basia.com.pl/oserii.php?type=5, bardzo dużo jest tych opowiadań albo o samej Basi albo o Basi i młodszym bracie Franku.
No i JadziaPętelka z polecenia Totoro jest megaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 12:10
-
Jupik ja też idę tym samym myśleniem co ty. Jak zje obiad śniadanie to dostanie ciuciu o ile wola l ciuciu. Czasem nie upomina się a sama nie daje.
No dziś już godzinna awantura za nami. Poszło o wyjście na dwór. On nie chciał a Kacper chciał. I najpierw mnie wygania potem się drze jak wyszłam żebym wróciła no oszaleć można. A na koniec przyszła babcia o co?? Dała czekoladkę ! No myślałam że mnie krew zaleje! Ten robi awantury o byle co. Rządzi jak się da wszystkimi a ta go nagradza! Mam dość po prostu mam dość. -
Kala,fajne prezenty,pociąg jest super,u nad co jakiś czas w używaniu.
My planujemy zakup prezentów bliżej Black friday,mam nadzieję,że do gwiazdki dojdzie wszystko.W sumie zobaczymy jak to będzie z tym lockdawnem,bo póki co wygląda to wszystko bardzo źle.. pewnie od nowego tygodnia zamkną przedszkola..
-
Edwarda jaki słodziak, śliczny chłopiec ❤️🙂
Jupik nie nie, u nas jeszcze trochę do ładowania wszystkiego do buzi 😁 chociaz przy Lili nie było z tym duzego problemu 🤔
Co do książek to taknjak Kala pisała - bardzo polecam Jadzię Pętelkę, oprócz tego serię "Marysia", tania jak barszcz, na allegro za ok. 5zl można kupić. Wydanie nie takie ładne jak Jadzia, ale pisana podobnie do Jadzi, tylko Marysia jest koalą😁 No i seria Koala, który się trzymał, Wilk, który się zgubił itdedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Hej, u nas dużo sie dzieje bo kończymy przeprowadzkę. Chyba u każdego z nas sa ciężkie emocje bo Kubuś stał sie bardzo płaczliwy. Na szczęście z chęcią jeździ do nowego domku..
Kala z tym krzyżem to niezleKuba zawsze był spokojny w sklepach aż do lata, pamietam jak raz z nim weszłam na szybko po maliny. W jednej ręce maliny w drugiej jego rowerek, a ten nagle mi ucieka i przewraca rzeczy w sklepie, byłam w MEGA szoku. Pozniej tłumaczyłam mu że boje sie ze go nie znajdę w sklepie i chyba sie wystraszył bo akurat byliśmy po lekturze kicia kocia mówi nie. Generalnie bez wózka lub wózka sklepowego nie wchodzę z nim do sklepu, a od września to już wcale znowu nie chodzimy.
Kala macie już jakiś zestaw z duplo z pociągami? Zastanawiam sie czy jest sens inwestować jak mamy drewniane, którymi fajnie sie bawi. Ale zawsze coś innego tak jak rożne rodzaje klocków... pewnie troche tych zestawów trzeba kupić aby był sensowny tor? Ma ktoś doświadczenie? Zaraz sie zaczną pytania o prezenty a ja jak zwykle nie mam pomysłów, gdyby babce tez kupiły tor to byłby fajny zestaw
Macie w ogóle jakieś jeszcze pomysły?
Z play doh my mamy maszynkę do makaronów i popcorn.
-
Iggi i jak w nowym domu się mieszka?
Co do lockdown u to powiem Ci, ze jestem coraz bardziej przerażona tym co się dzieje ... i boję się o mamę i teściową
Czereśniowa nie mamy żadnego pociągu, a Kalinka uwielbia duplo, więc wybór był jeden 😀 tory też dodatkowe oddzielne wzięłam....ale Franek miał drewniany i duplo i wolał ten drewniany, także wszystko zależy od dziecka i co mu podpasuje ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 14:42