Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pod choinkę: jeden prezent w domu i po jednym u każdej babci 😀 już bez ich wiedzy zamówiłam, bo potem zaczyna się marudzenie, ze mam coś kupić dla małej, a tak już będę miała w pogotowiu 😀 a nawet jak nigdzie przez COVID nie pojedziemy, to i tak prezenty będą chciały kupić
    6a57c9f128d6.png

a858cff41c61.png

12657ff2d2a2.png

Totoro u Ciebie chyba jest odwrotnie, ze Mikołajki na bogato? Dobrze pamiętam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:00

Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to szykuj sobie na jutro te szczoteczki, a męża z chłopakami zostawiaj i niech się sobą nacieszą 😂 telefon też zawsze możesz zapomnieć 😉 albo taka zajęta tymi fugami nie usłyszysz....

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala haha, dokładnie :D u nas Mikołaj był zawsze dopasiony a od choinkę skromniej, ale nie wiem czy tego nie zmienimy, musimy obgadac temat jeszcze😃 no i musimy się dogadać z moimi rodzicami i tesciami co do prezentów, bo wszyscy wiedzą, ze Lilę zaczęły lalki interesować, więc mogłyby się powielić prezenty 😁 Myślimy jeszcze nad jakimś zestawem play doh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:28

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Play doh dentysta jest świetny 😀 zobacz sobie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślalam właśnie o dentyście albo fryzjerze 😁

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super prezenty :)

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zrobić normalne zdjęcie Heniowi! Bez wyginania się, bez min i nierozmazane ;p Oczywiscie musialam powiedziec, że dla cioci z przedszkola (której powiedział, że ją kocha ;p):

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 22:28

Kala, Jupik, Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda 😍 jejku jaki on śliczny ... no dobra przystojny 😉 słodki jest

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prezenty pod choinkę. Jeszcze się zastanawiam czy wprowadzać coś na 6 grudnia 🤔
    Ja tam zaczęłam stosować karę jak zaczęła jeść cukierki/lizaki. Albo nawet inaczej- to forma nagrody- lizak będzie, ale jak zjesz ładnie obiadek. No bo posmakowała lizaka i potem truła, że chce. A ja nie z tych co dzieciom słodycze dają tak hop siup, o nieee. A, że u nas z obiadami na bakier, to połączyłam jedno z drugim. Mimo, że ja też zawsze ostatnia do wmuszania, to jeśli dziecko dzień w dzień nie je NIC wartościowego i obiad to zjedzenie pół ziemniaczka, i chudnie w oczach, no to już sorry. A odkąd w nagrodę dostaje cukierka obiady pięknie znikają. Takie są dzieci 🤦 przynajmniej moje.
    A wczoraj to mnie wkurzyła tym, że go obudziła, bo zrobiła to po złości, i stad kara cukierkowa. Przeżyła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o jakimś Play Doh tylko trochę się boję, że Felek będzie zabierał i ładował do buzi 🙄
    Totoro, Sara to jeszcze nie ten etap?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakie byście poleciły książeczki? Ostatnio Kinga lubi jak jej się czyta, a już wszystko nam się przejadło, musimy kupić coś nowego

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka bardzo lubi tą serię https://basia.com.pl/oserii.php?type=5, bardzo dużo jest tych opowiadań albo o samej Basi albo o Basi i młodszym bracie Franku.
    No i JadziaPętelka z polecenia Totoro jest mega

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 12:10

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja też idę tym samym myśleniem co ty. Jak zje obiad śniadanie to dostanie ciuciu o ile wola l ciuciu. Czasem nie upomina się a sama nie daje.
    No dziś już godzinna awantura za nami. Poszło o wyjście na dwór. On nie chciał a Kacper chciał. I najpierw mnie wygania potem się drze jak wyszłam żebym wróciła no oszaleć można. A na koniec przyszła babcia o co?? Dała czekoladkę ! No myślałam że mnie krew zaleje! Ten robi awantury o byle co. Rządzi jak się da wszystkimi a ta go nagradza! Mam dość po prostu mam dość.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka zasnęła po wielkiej aferze... uff... teraz oglądam transmisję z meczu syna 🙂 mam nadzieję, ze pośpi do końca gry

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie obejrzałam ...😤

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,fajne prezenty,pociąg jest super,u nad co jakiś czas w używaniu.
    My planujemy zakup prezentów bliżej Black friday,mam nadzieję,że do gwiazdki dojdzie wszystko.W sumie zobaczymy jak to będzie z tym lockdawnem,bo póki co wygląda to wszystko bardzo źle.. pewnie od nowego tygodnia zamkną przedszkola..

• Totoro Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jaki słodziak, śliczny chłopiec ❤️🙂

Jupik nie nie, u nas jeszcze trochę do ładowania wszystkiego do buzi 😁 chociaz przy Lili nie było z tym duzego problemu 🤔

Co do książek to taknjak Kala pisała - bardzo polecam Jadzię Pętelkę, oprócz tego serię "Marysia", tania jak barszcz, na allegro za ok. 5zl można kupić. Wydanie nie takie ładne jak Jadzia, ale pisana podobnie do Jadzi, tylko Marysia jest koalą😁 No i seria Koala, który się trzymał, Wilk, który się zgubił itd

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dużo sie dzieje bo kończymy przeprowadzkę. Chyba u każdego z nas sa ciężkie emocje bo Kubuś stał sie bardzo płaczliwy. Na szczęście z chęcią jeździ do nowego domku..
    Kala z tym krzyżem to niezle :D Kuba zawsze był spokojny w sklepach aż do lata, pamietam jak raz z nim weszłam na szybko po maliny. W jednej ręce maliny w drugiej jego rowerek, a ten nagle mi ucieka i przewraca rzeczy w sklepie, byłam w MEGA szoku. Pozniej tłumaczyłam mu że boje sie ze go nie znajdę w sklepie i chyba sie wystraszył bo akurat byliśmy po lekturze kicia kocia mówi nie. Generalnie bez wózka lub wózka sklepowego nie wchodzę z nim do sklepu, a od września to już wcale znowu nie chodzimy.

Kala macie już jakiś zestaw z duplo z pociągami? Zastanawiam sie czy jest sens inwestować jak mamy drewniane, którymi fajnie sie bawi. Ale zawsze coś innego tak jak rożne rodzaje klocków... pewnie troche tych zestawów trzeba kupić aby był sensowny tor? Ma ktoś doświadczenie? Zaraz sie zaczną pytania o prezenty a ja jak zwykle nie mam pomysłów, gdyby babce tez kupiły tor to byłby fajny zestaw :)

Macie w ogóle jakieś jeszcze pomysły?

Z play doh my mamy maszynkę do makaronów i popcorn.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z was do polecenia nianie elektryczną? Zastanawiam się przy drugim dziecku aby kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 14:57

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi i jak w nowym domu się mieszka?
    Co do lockdown u to powiem Ci, ze jestem coraz bardziej przerażona tym co się dzieje ... i boję się o mamę i teściową

Czereśniowa nie mamy żadnego pociągu, a Kalinka uwielbia duplo, więc wybór był jeden 😀 tory też dodatkowe oddzielne wzięłam....ale Franek miał drewniany i duplo i wolał ten drewniany, także wszystko zależy od dziecka i co mu podpasuje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 14:42

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1917 1918 1919 1920 1921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ