Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda tak już na wiosnę o tym słyszałam, o jakimś 14 latku przeczytam, ze COVID przeszedł bezobjawowo,
a z tym gównem miesiąc później trafił do szpitala i siedział tam drugi miesiąc. I właśnie w przypadku dzieci bardziej bałam się tego niż samego covida.
Niedawno trójka dzieci trafiła do szpitala niedaleko nas w ciężkim stanie i się okazało, ze to było to. Rodzice nawet nie mieli pojęcia, ze dzieciaki wcześniej chorowały na COVID -
Dobra mam chwilę, bo Kalina zajęła się bananem ... sama o niego poprosiła szok 😮
No więc normalnie, byłoby mniej więcej tak:
„Franek zaraz 23 wyłączaj to gów... już i tak ojciec Ci przedłużył”
„ a mogę jeszcze chwilę proszę ...”
„Już nie przeginaj i tak przesiadujesz całe dnie!!! Nie dość, ze to ogłupia, to potem rano nie możesz zwlec się z łóżka”
„Ale jest ważny wyścig i muszę go skończyć!!!”
„ o Boże ..: ile to potrwa”
„ 10-15 min później wyłączę”
„ no już dobra, skończ sobie ...tylko żeby nie było jak ostatnio... i w ogóle nie rozumiem jak można się w takie gow... wciągać, no ale jak ktoś nie ma innych zainteresowań”
„ bo Wy jesteście bumerami, to nie rozumiecie”
„ a Ty jesteś nerdem!!”
„ to co mam robić?”
„Książkę poczytaj”
„ nie lubię i w ogóle nie rozumiem czemu nie mogę grać dłużej, to jakieś wiezienie”
I tak dalej w tym tonie ... afera ogolnorodzinna gotowa, bo jeszcze stary w między czasie się włączy, ze go budzimy i swoje mądrości zacznie przedstawiać ... i w efekcie nikt i tak się nie wyśpi, bo wszyscy wkur...
A zaraz napiszę jak było wczoraj wg książkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 08:35
-
No a wczoraj to prawdziwy Wersal 😂
„Franek zaraz 23 kończysz tak jak się umawialiśmy”
„A mogę jeszcze chwilę?”
„dlaczego chcesz przedłużyć?”
„Bo jestem w finale wyścigu i chciałbym żebyśmy go wygrali”
„Wiesz, ze nie lubię jak siedzisz po nocach, ale ok ... rozumiem. Możesz skończyć. Ile to potrwa?”
„Jakieś 10-15 min”
„ Dobrze tylko chciałbym się położyć i liczę, ze mogę Ci zaufać i sam z siebie wyłączysz jak gra się skończy”
„ wyłącze idź spać”
„Ok powodzenia”
„Dzięki „
Wyłączył !!!!
I jeszcze rano jak gadaliśmy, to się spytałam, czy udało się wygrać? Mówił, ze tak i ze nawet jakąś nagrodę dostali, ale nie wie jaką, bo nie chciał już przedłużać bardziej i jej nie otworzył ...
także tego ... różnica znaczna byłam w szoku jak to działaedwarda20, Czereśniowa, Jupik, Totoro lubią tę wiadomość
-
Edwarda no właśnie chyba poszukam coś innego. Zobaczę jaki ten wóz ona kupiła i będzie widać czy coś fajnego czy takie nie bardzo bo ona lubi takie proste zabawki no nic poczekam bo na mikołaja ma mu to dać a ja klocki pod choinkę. Za to moja mama zadzwoniła bo była w Pepco i akcesoria strażaka kupiła dla Bartka 🤩
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Agusia zobacz sobie jeszcze pociąg parowy z duplo ... on sam jeździ po torach, na których się układa klocki funkcyjne tzn. jak na taki wjedzie to się zatrzymuje albo świeci i coś tam jeszcze ...więc myślę, ze całkiem atrakcyjny dla dziecka, a potem można ten zestaw jeszcze rozbudowywać o dodatkowe tory. Kalina właśnie to dostanie pod choinkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 12:24
-
Agusia_pia wrote:Edwarda no właśnie chyba poszukam coś innego. Zobaczę jaki ten wóz ona kupiła i będzie widać czy coś fajnego czy takie nie bardzo bo ona lubi takie proste zabawki no nic poczekam bo na mikołaja ma mu to dać a ja klocki pod choinkę. Za to moja mama zadzwoniła bo była w Pepco i akcesoria strażaka kupiła dla Bartka 🤩
U moich rodziców bawił się, że ratuje zwierzaki z drzewa, znajdował tam tygrysy, lwy i rekiny ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:37
Kala, Czereśniowa, Agusia_pia, Totoro, Blueberry lubią tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Kala fajny ten zestaw ale jednak nie na nasz budżet
Rozumiem. My tez sami takich drogich nie kupujemy, tylko zrzutka w rodzinie, bo wolę żeby dostała 1, 2 porządne prezenty, niż tysiąc i jeden klamotów. Kiedyś się buntowali, bo każdy chciał sam kupować, ale w końcu dali się przekonać, ze tak jest dla nas lepiej -
Ja też już zaczynam się zastanawiać nad prezentami. Kinga lubi pociągi, Felo lubi zabawki interaktywne- coś gra, coś świeci, ten z Duplo faktycznie drogi, ale zobaczymy. Jeszcze jest czas,żeby poszperać w necie, na pewno po sklepach łazić nie będę, skoczę tylko do Pepco.
Edwarda, możesz napisać do jakiego przedszkola chodzi Henio i czy jesteś zadowolona? To to lingwistyczne czy jakieś miejskie w końcu bo nie pamiętam?
Mamy na oku coś do kupienia w okolicy Rado/Zgierza, i wprawdzie zanim się wybuduje i urządzony to tak z półtora roku, ale już myślę o ewent.bazie przedszkolnej, biorąc pod uwagę,że będę miała kurde trójkę 🙉 -
Jupik chodzi do prywatnego na Julianowie. Napiszę Ci nazwę na priv. Jest bardzo zadowolony. Z lingwistycznego zrezygnowalismy po złobku, do ktorego byly ostre kombinacje jak go wozic i przywozic. Szukałam wiec czegos jak najblizej domu i sie udało, spacerkiem na heniowych nozkach idziemy około 15 minut.
Czeresniowa o kurde. To juz wspolczuje sąsiadów. A nie macie wygłuszonej podłogi? Sa takie specjalne podklady pod panele (ale i tak przeciez nie bedziecie teraz zrywac). Niestety ja bym takiej pani powiedziala, że do 22 możemy w swoim domu robic wszystko...
-
Agusia_pia wrote:Kala fajny ten zestaw ale jednak nie na nasz budżet
Agusia a który Ty zestaw oglądałaś, bo ten co my mamy jest chyba w podobnej cenie do zestawu z remizą strażacką? Bo tez się nad nią zastanawiałam. Czy jakiś inny miałaś na myśli?
Bo jest jeszcze towarowy za ponad 400 zł i jakiś deluxe chyba za 800 zł ... ale to mnie nie pogrzało jeszcze, żeby takie drogie zabawki kupować, nawet ze składekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 14:55
-
Kala ja mu kupuję te zamienniki z mubi blocki. są kompatybilne z duplo a jednak trochę tańsze. i zestawy mają też spoko. ma już wesołą farmę a teraz właśnie mu znalazłam ze strażą tylko jeszcze zobaczę jaki to wóz dostanie od teściowej. fajny jest z ciuchcią dostawa drewna ale jak pytałam dziś czy chce klocki z ciuchcią to mówi że ze strażą...
no ja jak wybieram od dziadków czy od mojego brata prezenty dla chłopaków to tak budżet zawsze do 100 zł max ustalony więc uważam że takim dzieciom już a taką kasę można coś fajnego kupić i sensownego. oczywiście lubię zabawki tańsze te z pepco więc zwykle kasa nie gra roli. oczywiście nie wydam majątku na jakąś małą zabawę z licencją. bo może się nie spodobać i będzie leżała.