Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda mamy wygłuszenie, specjalnie dołożyliśmy do podkładu żeby nie było takich sytuacji... i tak na tym wyszliśmy
zgadzam się z Tobą jak będzie mnie nachodzić to tak jej powiem, narazie była bardzo sympatycznych, ale i tak się mega wkurzylam. Przez weekend zwróciłam na to uwagę i nie wydaje mi się żebyśmy jakoś strasznie się zachowywali, więc coś czuje że będzie problem... a mąż jest raczej spokojnym człowiekiem i czuje, że weźmie to do siebie (narazie mu nie powiedziałam
)
Co do prezentów, to tez zamówiłam tą kolejkę co Kala jestem ciekawaza to u nas każdy by chciał kupić jakiś mega duży prezent (zapewne do 200zl) co tez nie jest fajne bo gdzie to wszystko pomieścić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 15:12
-
Agusia dzięki, zaraz zerknę na te mubi ...
U nas taki sam budżet...ok 100 zł. No chyba, ze teściowa znowu w totka wygra 😂 rok temu wygrała akurat na święta i zaszalała
Co do duplo, to ja zbieram wszystkie kartony i instrukcje, żeby były w idealnym stanie.... potem kilka lat jeszcze poleżą i zamierzam sprzedać, bo takie stare zestawy (oczywiście w dobrym stanie), można sprzedać nawet za większą kasę niż się kupiło -
Zostałam wywołana do tablicy przez Kale,więc się melduję.U nas ok,Tomek skonczyl infekcje i od dzis piszedl do przedszkola.Przypaletal sie katar i kaszel,bez goraczki i na szczescie bez antybiotyku sie udalo.Poza tym dom,praca,praca,dom..Tomek w miarę grzeczny,gada non stop całymi zdaniami😉i mówi ładnie i wyraźnie,takze bez logopedy sie obedzie😉
Ojej ale napisalyscie,nie mam kiedy nadrobić.. widzę,że zrobiło się świątecznie😉u nas już praktycznie prezenty kupione.Tomek dostanie od nas zamek rycerski Duplo-stary zestaw sprzed paru lat,wyczailismy go w naszym sklepie zabawkowym.Do tego od dziadków dostanie rower trzykolowy,a od drugich dziadków tor dla monster truckow od Hot wheels.
Co do pociągu Lego Duplo,to Tomek dostał na ubiegłe święta,jest super,ale to zabawka która dość szybko się mu znudziła i odkrywa ją na nowo co jakiś czas.
Pudełka od Duplo,tak jak Kala składamy i trzymamy na później,raz,żeby móc odtworzyć zestawy,a dwa żeby być może sprzedać za parę lat.A zestawów Duplo mamy bardzo dużo,klocki Lego to pasja męża.Szukal w necie promocji i kupował po kryjomu,bo go wyzywalam,że za dużo ich mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:11
-
Iggi hahaha to tak jak ja 🤦♀️ tylko ja na olx jakiś stare niszowe zestawy wyszukiwałam, cena niestety nawet wyższa niż nowe ... mężowi oczywiście mówiłam, ze to używka za grosze ... ale już tak nie robię, bo za dużo już się zbiera tego. A w ogóle to najchętniej kupiłabym wszystkie domki jakie kiedykolwiek z duplo wyszły .... uwielbiam 😍 a najbardziej kusi mnie taki zestaw domek z lat 90-tych na olx ... ale kurcze facet aż 350 zł chce ... przegina lekko
A właśnie warto zaglądać do takich sklepików z zabawkami, bo tam często mają jakieś fajne zestawy sprzed kilku lat ... u nas to już był chyba rekord ... bo kupiliśmy Kalince właśnie w takim sklepie 2 zestawy ... z 2001 !!!! praktycznie za grosze jak na lego.
Facet był nieźle zaskoczony jak się o te klocki spytałam ... no one stały tam odkąd pamiętam
Fakt, ze jednej zestaw taki bardziej dla chłopców i Kalinka tak średnio go lubiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 18:50
-
Ja jakoś nawet nie pomyślałam żeby zostawić pudełko. Hehe zresztą i tak nie mam miejsca
.kiedyś sprzedam jako kilka zestawów w jednym i też będzie albo zwyczajnie oddam po rodzinie. Jakoś aż tak nie wybiegam w przyszłość -
Lego są bardzo w cenie,nawet używki.Dla kolekcjonerów to prawdziwa gratka,ale fakt faktem 1700 zł to przesada.
Z Lego Duplo z bieżących zestawów mamy praktycznie wszystko,oprócz takich typowych zestawów dla dziewczyn😝i bawi się nimi non stop.Warto zakupić płytkę budowlaną,ułatwia robienie dużych konstrukcji.
Ten zamek rycerski to ostatni zestaw jaki kupimy,niedługo wejdziemy w Lego City.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:48
-
No mega przesada ... chyba nawet najbardziej zapalny kolekcjoner nie zapłaci za głupią lalkę 1700 zł
Ale bardzo żałowałam, ze z tą lalką miał tylko ten jeden zestaw 🙁 dla chłopców więcej było i jest ... ale już nie kupuję, bo Kalinka jednak takie typowo dziewczęce zabawy preferuje i na siłę nie będę jej uszczęśliwiać samolotami, żeby sobie na ludziki popatrzeć 😂
Płytkę też mamy oczywiście 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 19:53
-
Iggi stacjonarnie w sklepie ... to taki mały osiedlowy sklepik papierniczo-zabawkowy i te niektóre zestawy lego stoją tam od zawsze ... nikt ich nie kupił i już raczej nie kupi ... chyba, ze znajdzie się jakaś taka wariatka jak ja 🤦♀️ pudełka wyblakłe oczywiście i tak sobie stoją, ale z kurzu je wyciera 🤣
On był w niezłym szoku jak się spytałam o te klocki ... jak już prawie od 20 lat trzyma je na tych półkach -
Kala,to u nas też jest właśnie taki sklep,kiedyś to była księgarnia,ale weszli też w zabawki,kosztem książek niestety.Kupilismy już kolekcjonerski traktor Siku Lanz Buldog😝największa frajdę miał mąż,zaraz potem Tomek😝Generalnie uwielbiam takie sklepy,ale niestety Internet zabija takie miejsca.
Kala,możesz przybic piątkę z moim mężem.Ostatnio mi zaproponował,że jak Tome k pójdzie spać,otworzymy wino i odtworzymy wszystkie zestawy Lego,że jak się obudzi to będzie mieć radoche😜Zajebisty wieczór z mężem,prawda?😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 20:10
Kala lubi tę wiadomość
-
No mają klimat te sklepiki ... jak ten zamkną to już będzie koniec pewnej epoki na dzielnicy 🥲 mam nadzieję, ze trochę pociągnie jeszcze
Iggi na pewno był ten zestaw
i mogę zobaczyć co tam jeszcze ma z tych starych, bo i tak na dniach muszę się tam przejść z Kalinką po bańki niebieskie 😉
Jak coś byście chcieli, to nie ma sprawy mogę kupić i wysłać kurierem albo do paczkomatu -
Kala,on na mieszkaniu to cześć zestawów ukrywał przede mną w piwnicy-z racji,że tam nie chodziłam.Przy przeprowadzce odkrylo się cudem parę zestawów,w tym z dinozaurami,który jest nota bene fajny.
Daj znać co tam ma ten facet,nas interesuje najbardziej farma lub coś z traktorami.
Widzisz Kala,takie oto mam romantyczne wieczory.Oczywiscie go obsmialam.Ale w święta,z racji,że będziemy je spędzać sami,to może w jeden wieczór skuszę się na propozycje męża,będziemy składać obok choinki,nawet może się to ciekawie skończyć😝
-
Chciałabym też kupić coś z tego duplo, ale się nie znam kurczę. Który fajny, czy cena nie wygórowana.
Kala podobał mi się ten szpital, który kiedyś na olx kupiłaś i jakiś czas szukałam coś fajnego, ale nie znalazłam.
Mąż kupił kiedyś pociąg lego duplo, taki z cyferkami, chłopcem i dziewczynka i super się tym zajęła i mamy go u teściowej, żeby się tam bawiła, i jeszcze pilota z samolotem i tez często się bawi, więc chciałabym jeszcze coś kupić w tym stylu.