Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro poród w czasach zarazy 😂 najważniejsze, ze się udało tak jak sobie wymarzyłaś ... i Sara to tak z zaskoczenia Was wzięła. Ja to nie zapomnę jak Totoro na święta niespodziankę nam testem zrobiła 😀 kurcze to już prawie rok będzie 😮 szybko zleciało ...
Mój cień już śpi !!! Dzisiaj już miałam dość ...na spacery nie chce wychodzić, cały dzień w domu z nią sama, bo jak mąż wraca, to już śpi i już mi te zabawy na psychice się odbijają od 5 rano 🙈 aż się normalnie ucieszyłam jak Franek przyszedł, żeby mu fizykę wytłumaczyć 😂Totoro lubi tę wiadomość
-
Brakuje mi tej drzemki ... a ta małpa jak na złość zrezygnowała z niej w momencie jak same zostałyśmy i to praktycznie z dnia na dzień. Wcześniej drzemka była święta i nie było opcji, żeby jej nie podłożyć. A teraz nie ma opcji, żeby położyć 🤷♀️
Edwarda 22 ??? Współczuje ... chyba zasypiasz razem z nim od razu? A w przedszkolu długo śpi? -
Taaaaa razem z nim. Zanim pójdę spać to muszę się ogarnąć na następny dzień, czytaj wykąpać się, umyć włosy, kremy nie kremy, naszykowac ciuchy na następny dzień i jedzenie do pracy. Ogólnie to zaczynamy go szykować do snu o 20, mleko, mycie zębów, piżama, czytanie książek, w międzyczasie trzy awantury o wszystko, potem długo zasypia i wychodzę z pokoju na ogół bliżej 22. W przedszkolu śpi różnie, raz 30 minut, raz godzinę, raz dwie, a ostatnio spał 2,5
kilka razy się zdarzyło że nie spał w ogole to wtedy padal o 19.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 19:03
-
Też już bym chciała,żeby Tomek nie drzemal.Chodzi spać o 22,pobudka o 6-7.Na szczęście skończył pobudki o 4-5 rano.Czasu dla siebie nie ma wcale..
Co do porodu,to i ja nie narzekam.O 11 godz.przebili mi pęcherz płodowy,o 13 Tomek był na świecie.Tylko te bóle krzyżowe..
Edwarda,Marcela akurat mi się nie podoba😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 19:27
-
Jupik, Czereśniowa - całym sercem Wam życzę takich porodów ❤️ No tylko, żebyście do szpitalu zdążyły 😅 bo ja bym nie zdążyła 😁 Nakładajcie sobie do głów, że będzie szybko, gładko i bezproblemowo - u mnie podziałało 😁 Całą ciążę powtarzałam, ze drugi raz sie tyle męczyć nie będę, o nie. No to położna ledwo zdążyła, mając do mnie 10 min 😅
Kala haha, dokładnie😁 Ale zaraza zarazą - gdyby przyszło mi rodzic kolejny raz, czego nie zakładam, ale gdyby - to znowu byłby to poród domowy 😊 A test zaskoczył i mnie 😅 22 grudnia robiłam, pamiętam dokładnie ❤️Kala lubi tę wiadomość
-
To Sara można powiedzieć, ze roczek skończyła nieoficjalnie 😂 Franek 10 grudnia 14 nieoficjalnie kończy ... o matko, aż się nie chce wierzyć jakie stare już mam dziecko 🤦♀️
Dobra idę spać 😔 bo głupoty wypisuję ... dobranoc !Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 21:02
Totoro lubi tę wiadomość
-
Kala a tam stare.. dojrzałe
Co do porodów to ja nie wiem co to bóle o te sprawy. CC na zimno zawsze więc bez stresu.
No u mnie 31 grudnia Kacperek już dwa latka nieoficjalnie bo wtedy test zrobiłam ale było to zaskoczenie 😁
U Bartka już chyba po drzemkach w dzień. Nie chce się położyć. Za to mówi że idzie się uczyć w kuchniw pon powinny przyjść nowe książeczki. On bardzo chętny do takiej pracy. I zadowolony jak Kacper śpi bo mama ma czas tylko dla niego. Dobrze że 19 już śpią. Mam chwilę wieczorem dla siebie. Wstają 6-7. Więc nie jest źle. Tyle że Kacper 23 i 3 musi zjeść mleko. Ehh.
Bartek trochę mniej się złości. Nie ze wcale bo jak cos nie jest po jego myśli to rzuca jakąś zabawka i mówi żeby wyrzucić do kosza. Wtedy ja biorę ta zabawkę i chowam bądź faktycznie wkładam do szafki koło kosza na śmieci i tam leży sobie zwykle kilka godz aż zapomni że chciał wyrzucić. Ale już nie ma takiego płaczu krzyku jak był. Rano był chwilę zły bo chciał coś słodkiego a był przed śniadaniem. Więc nie dałam i trochę coś tam rzucał ale chwilę. Ja prawie nie krzyczę. Owszem jak po raz setny proszę bije Kacpra a ten swoje i mocniej to już powiem głośniej ale to nie taki krzyk jak był.
Książkę dziś zaczęłam chwilę ale nie dały mi poczytać. Może jutro bo dziś już padam.
Dobranoc !
Kala lubi tę wiadomość
-
Ja, żeby odespać trochę to musiałabym się kłaść spać równo z dziewczynami 🙄 usnely mi dziś po 20 i Sara dontwj pory nie miała żadnej pobudki. Bo to ja się wzięłam za oakowanie prezentów a potem zanim się umylam itd no to ekhm.. Wlasnie ta godzina 😅 a teraz mi sie spać nie opłaca bo Sara zaraz bedzie jeść 😅 wróżę sobie ciężki poranek 😅
U nas ostatnio dni całkiem spoko. Tzn wiadomo, że i po najlepszym dniu wieczorem człowiek pada na pysk.. Ale takie przyjemne te dniJakoś udaje mi się ogarnąć obie dziewczyny, Lila potrafi ogarnąć Sarę jak jest potrzeba - dziś np. ogarniałam obiad, przyciągnęłam Sarę z dostawką do kuchni, zeby mnie widzia i ulało jej się. A Lila łap pieluchę, powycierała ją.. 😊 Potem ją zabawiała jak już się niecierpliwiła.
Wczoraj z kolei szykowałyśmy się na spacer, ja ogarniałam z Lilą w kuchni jedzenie (spacer Lili = duzo jedzenia 😅), Sara leżała na naszym łóżku w sypialni. Zaczęła się denerwować i płakać i Lila di niej pobiegła. Nagle cisza taka, ze az mnie zmroziło, biegnę tam, a Lila postawiła obok Sary książeczkę tak na pionowo, zeby widziała obrazki ❤️ noni Sara już w siódmym niebie, ogląda, gada itd ❤️
Dziś w ogóle był wymarzony dzień Lili - Piżamaday - do 12 latała w piżamie, bawiła się, czytałyśmy itd itd, nie chciała w ogóle iści na spacer 🤷♀️ no to siedziałyśmy w domu 🙈Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
Totoro rozczula mnie jak piszesz o Lili że się zajmuje Sara 😍 super relacja
oby tak dalej.
Ja też już teraz przed 23 to nie zasypiam bo Kacper na butle się budzi więc dopiero jak go nakarmię to idę spać. Właśnie zjadł swoją kolejną butelkę i zasypia. A mi się spać już nie chce.
A co do opieki nad młodszym to Bartek też ma takie swoje zapędy już. No wczoraj przyprowadził brata za rękę do łazienki na kąpiel. Daje mu picie. Przynosi Kacpra zabawki. No już tak oswaja się z tym wszystkim. Po ponad roku ale dobrze że już mniej go bije.Kala lubi tę wiadomość
-
No pięknie, zamiast spać, to siedzą na forum po nocach 😉
Agusia super, ze u Was się poprawia 😀 ja też bardzo się staram delikatnie mówiąc nie podnosić głosu zwłaszcza na starszego, bo na Kalinę to aż tak nie krzyczałam ... ale wczoraj już nie wytrzymałam i się na niego wydarłam o to co zwykle, czyli ps kontra szkoła 😠 potem się przeprosiliśmy, ale i tak nie fajnie ... można było to inaczej rozwiązać
Totoro zdradź co takiego dziewczyny dostaną na Mikołaja ? Lila kochana dziewczynka 😍
My zaraz kawkę dopijamy, robimy śniadanie i szykujemy się na rytmikę ... dzisiaj znowu same siedzimy, bo syn ma mecz jakieś 100 km od domu, mąż musi go zawieźć i pół dnia ich nie będzie. Zła jestem, bo mieliśmy ten pokój Kalinki ogarnąć, a jak wrócą, to już będzie za późno. Chyba zrobimy tak, ze skręci to łóżko wieczorem jak Kalinka już spać pójdzie, a rano wstawimy jej do pokoju, żeby mogła się przyzwyczaićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 06:40
-
No powiem Wam, ze uwielbiam te momenty jak Lila zajmuje się Sarą ❤️ Sara jsst w nią tak zapatrzona..
I w ogóle jak tylko coś planujemy, gadamy o jakimś wyjściu, zajęciu itd. to Lila "i moja Sarusia" - we wszystkim ją uwzględnia 🥰
Kala Lila ostatecznie dostanie zestaw play doh kuchnia, książki - brakujące części Muminkow 😍, bidon (bo ten jej juz woła o pomstę do nieba 😅) no i pierwszy raz jajo niespodziankę 🤭
Sara sowę kiwajkę, książeczkę sensoryczną i taką pluszową kostkę sensoryczną 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 07:24
-
Totoro tak mi się marzy aby moje dzieci też miały taką więź, jak Ty to kobieto robisz?
W ogóle napisałam do Ciebie na priv w sprawie porodu domowego aby tu już nie zaśmiecać, jakbyś znalazła kiedyś chwilkę to będę wdzięczna
Też muszę zapakować prezenty, nawet już dla małego coś kupiliśmyKuba i mały beda z maja, to pamietam, że jemu już dużo rzeczy w grudniu kupowałam.
A jaka książeczka sensoryczna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 07:56
-
Mama zadowolona z takiej zabawy? U nas chociaż, że Kuba pomaga w kuchni to jego kuchnia cieszy się bardzo małym zainteresowaniem. Klocki lego i samochody są non stop.
Polecacie jeszcze jakieś ciekawe klocki dla takich dzieci, ale innego rodzaju? U nas jeszcze sprawdzają się czasem magnetyczne, ale rzadko.
-
Czereśniowa przepraszam, nie widziałam, rzadko wchodzę tu w wiadomości, jak tylko będę miała chwilkę, wszystko Ci napiszę
A co do Liki to nie wiem na ile to moja zasługa a na ile po prostu jej charakteroczywiści nie zawsze jest tak różowo, bo czasem chce, zeby odłożyć Sarę i wziąć ją na ręce, czasem nie chce sac jej zabawki, ale ogólnie przeważają pozytywy poki co 😀
Kala:
https://m.ceneo.pl/33281257;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAiA_Kz-BRAJEiwAhJNY72xGchoHyom0rHP2OjbrhtZrFyoz0JqCjpx31eHlbbzcCcWHDS6Y9hoCfxQQAvD_BwE
Przy czym niektóre części można już kupić tylko jako używki, bo nie drukują i tak właśnie ustrzelilismy brakująceMamy tez inną serię, nie na podstawie Tove tylko konkretnie jej, ale to będziemy jej dawać po jednej książce co jakis czas 😅
-
Totoro to przykład matki,zawsze podziwialam Twoja więź z Lila,teraz z Sara.Ja nie mam w sobie tyle spokoju,żeby taką być.Zreszta cieszę się,że mam Tomka,ale macierzyństwo nie spełnia mnie w 100%,do spełnienia potrzebuje jeszcze inne rzeczy.Dlatego chyba trzeba mieć w sobie to coś,co masz Totoro,żeby stworzyć taki obraz rodziny.
Co do książek,to Totoro jest dobrym przewodnikiem.Polecila serie z Zielonej Sowy,Tomek uwielbia Koale i Mysz i Lew,cytuje już te książki na pamięć tzn.konczy rymy😜edwarda20 lubi tę wiadomość