Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda nie mam nic do rosołu, ziemniaków i kotleta, bo to też jedno z ulubionych dań Jagody, ale nie codziennie.
Chodziło mi o to, że ten mały je to dosłownie dzień w dzień.
Tam gotuje teściowa więc codziennie gotuje 3-4 dania.
Przynajmniej zawsze jak tam jedziemy wiem, że dzieci zjedzą obiad, bo będzie pewniak.
Tylko jak byliśmy na wakacje 2 tygodnie to już gotowałam samabo Jagodzie się porzekadło:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:44
-
Edwarda, a co to za super imię dla dziewczynki, które masz w rękawie?
U nas jeszcze Emilia wchodzi w grę.. Kinga miała być Emilią, ale mieliśmy wtedy kota- Milkę, i stwierdziłam, że głupio i na dziecko i kota wołać Milano ale kota już nie ma, a dziewczynka jest..
White Innocent lubi tę wiadomość
-
.
A co do imion męskich to bez komentarza 🙈 nasz Jasiek jest taki z braku laku (sorry synu), pasuje przynajmniej do Młodej 😝. Ciągle z mężem mówimy, że gdyby nam coś wpadło do głowy takiego "wow" to byliśmy w stanie zmienić bez mrugnięcia okiem 🙈
Dla dziewczynki mam tyle typów, że głowa mała, a jak się trzeci trafi chłopak to będzie bezimienny, aż się sam nazwie. Jupik gratuluję dziewczynki (na 70% 😉), też mi się marzy kiedyś druga córa 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 17:13
Jupik lubi tę wiadomość
-
O to moi rodzice w ogóle się nie wysilili, zawsze byłam w top ten 😂 w klasie co najmniej 3 i w podstawówce i w liceum ...
A jeszcze dla chłopca bardzo mi się podoba Krzysztof ... mały Krzysiu, nastolatek Krzysiek, Krzychu, Kris, a i Prezes Krzysztof Kowalski tez nieźle brzmi 😀 i takie ponadczasowe... zawsze się jakiś Krzysiek przewijał, ale nigdy nie była to pierwsza dziesiątka
No ale u mnie odpada... jakoś nadawanie dzieciom imion po rodzicach w ogóle mi nie pasuje 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 16:57
-
Blueberry etam dobry obiad :p a są dzieci które np jedzą tylko frytki itp wiec rosol i schabowy jest całkiem spoko
Julian też mi się kiedyś podobał ale zrobił się popularny. I jeszcze kiedyś Ludwik ale tak dał znajomy. Za to Ludwika brzmi okKiedyś spotkałam Mirelle. Spoko jest jeszcze Bianka. Ah i kiedyś podobał mi się Benjamin.
Jupik no nie mogę się przemoc żeby napisać, nigdy w sumie nie napisałam. Może to głupie ale przez to że zawsze chciałam mieć córkę i miałam to imię od wielu lat to byłoby mi przykro gdyby któraś tak nazwała.
-
WI, to wy z imieniem dla chłopaka jak my
Felo półtora tyg.po porodzie nie miał imienia, aczkolwiek tak nam siadło, że teraz sobie nie wyobrażamy, żeby miał inaczej. No z niego to wykapany Felek wafelek. Ale jakby był drugi chłopak to kaplica..
Tak, Emilia mi się zawsze bardzo podobała, jak kiedyś myślałam o córce to właśnie o Emilce. Kot nam zmienił plany, haha, może nazwaliśmy kota Milka, bo już straciliśmy nadzieję na dziecko 🤔
Teraz wraca na tapetę, choć faktycznie chyba dość popularne. No zobaczymy.
Edwarda, chyba się nie ludzisz, że nikt w Polsce nie nazywa dzieci tym Twoim imieniem? 😂 Czy może jednak chcesz drugie dziecko i trzymasz kurczowo to imię,żeby z niego skorzystać? Poza tym nie ujmując Twojemu gustowi- prawdopodobieństwo, że akurat któraś z nas będzie mieć dziewczynkę i nazwie tym co Ci się podoba za duże nie jest 😉 no ale ok, przecież masz prawo się nie uzewnętrzniać 😊
Ja w głowie przerabiam dużo imion i patrzę czy siądzie. Sara, Nina i Lidia mi nie siadły. Dziś Emilka, Róża i Karina - Emilka na topie. Zobaczymy co będzie za jakiś czas. -
Jupik mi się akurat te imiona, które Edwarda wcześniej wymieniała Lucyna i Janina bardzo się podobają dla dziewczynki... więc jest szansa, ze i TO imię by podeszło ... ale u mnie warsztat zamknięty, więc Edwarda możesz spać spokojnie 😉 tylko ja nie będę, bo będę się zastanawiała co to za imię tajemnicze 😂
Bianka chyba dość popularna teraz 🤔 a Mirellę znałam kiedyś blacharę taką
Kalinka śpi, ja dzisiaj dostałam druga cześć Gonzalesa i biorę się za lekturę ... chyba, ze zakończę wieczór tak jak wczoraj .. jak usiadłam o 20 na kanapie, to obudziłam się o 24, chwilę poczytałam z telefonu i poszłam spać dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:04
-
A jeszcze odnoście tego, kto wybiera imię dla dziecka, to jestem za tym, że obydwoje rodziców powinno mieć coś do gadania w tej kwestii ...Chociaż u mnie akurat było tak, że mąż po prostu przyklepał to co mu przedstawiłam ... chyba nawet żadnej propozycji nie rzucił oprócz tej Stefanii w żartach
Wróć miał jakieś ... ale wyjątkowo z nazwiskiem nie grałyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:13
-
Ooo, Benjamina też braliśmy pod uwagę 😁 A dla dziewczynki podoba mi się jeszcze Celinka ostatnio 🤷♀️ U nas było tak, ze imię Liliana miałam wybrane os studiów. No byłam zakochana w tym imieniu ❤️ oczywiście zanim mogłam je "wykorzystać" stało się popularne 🙄 ale nie bylo szans, zebym z niego zrezygnowała ❤️ Z kolei z Sarą wyskoczył mąż.. Zawsze podobało mi się to imię, a męzowi nie, a tu nagle coś go natchnęło 🤷♀️
-
Edwarda oj był hardkor ... jak jeszcze nie chodził do przedszkola, to żeby jakoś dzień przetrwać wychodziliśmy 2 razy dziennie po dwie godziny na dwór. I zawsze kojarzyło mi się to z wyprowadzaniem psa 😂 nawet szelek próbowaliśmy 🤦♀️ tam gdzie się dało, to puszczałam go luzem, żeby się wybiegał 🤦♀️ taki spacer spacer odpadł, bo jego wszystko interesowało, wszędzie musiał wejść, wszystkiego dotknąć ... albo musiał mieć jakiś cel np. wyzbierania wszystkich ślimaków z podwórka albo śmieci po sylwestrze kiedyś sprzątał 🤣 mieliśmy bardzo uporządkowany dzień ... 10 -12 wyjście na dwór, potem spał do 14 gdzieś, obiad, bawiliśmy się z godzinę w domu, potem znowu na dwór, przeważnie do powrotu męża .. do domu, trochę się bawił z tatą i szykowaliśmy się do spania 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:52
-
Edwarda, nie chciałam Cię urazić.. No pamiętam, że bardzo chciałaś dziewczynkę, po prostu wątpię,że akurat ktoś by to imię podchwycił, choć oczywiście nie jest to niemożliwe 🤔
Widzisz, Totoro ma Sarę i przez chwilę mi się podobało, ale teraz czuję, że to małe we mnie to na pewno nie Sara. Oj u mnie znowu będzie trudny wybór. Chyba, że Emilka osiądzie 😊