X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię później, teraz tylko odnośnie imion - Czereśniowa u nas jeśli byłby chłopiec to miał być Józef :D a myśleliśmy jeszcze o Ignasiu, Kostku.. 😁

I moim zdaniem rodzice razem powinni zdecydować i wybrać takie imię, które obojgu siadzie 😊

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kostek też mi się podoba i Józef 😀 ale właśnie Czereśniowa dobrze napisała, ze tyle imion się teoretycznie podoba, ale jak trzeba wybrać dla swojego dziecka, to niekoniecznie siądzie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie mam nic do rosołu, ziemniaków i kotleta, bo to też jedno z ulubionych dań Jagody, ale nie codziennie.
    Chodziło mi o to, że ten mały je to dosłownie dzień w dzień.
    Tam gotuje teściowa więc codziennie gotuje 3-4 dania.
    Przynajmniej zawsze jak tam jedziemy wiem, że dzieci zjedzą obiad, bo będzie pewniak.
    Tylko jak byliśmy na wakacje 2 tygodnie to już gotowałam sama :) bo Jagodzie się porzekadło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 14:44

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to Julian i Jagoda to byly jedyne, które podobały się nam obojgu.
    Ja brałam pod uwagę jeszcze Helena, Hania, Henryk, Norbert

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, a co to za super imię dla dziewczynki, które masz w rękawie? ;-)

U nas jeszcze Emilia wchodzi w grę.. Kinga miała być Emilią, ale mieliśmy wtedy kota- Milkę, i stwierdziłam, że głupio i na dziecko i kota wołać Mila ;-) no ale kota już nie ma, a dziewczynka jest..

White Innocent lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

A co do imion męskich to bez komentarza 🙈 nasz Jasiek jest taki z braku laku (sorry synu), pasuje przynajmniej do Młodej 😝. Ciągle z mężem mówimy, że gdyby nam coś wpadło do głowy takiego "wow" to byliśmy w stanie zmienić bez mrugnięcia okiem 🙈

Dla dziewczynki mam tyle typów, że głowa mała, a jak się trzeci trafi chłopak to będzie bezimienny, aż się sam nazwie. Jupik gratuluję dziewczynki (na 70% 😉), też mi się marzy kiedyś druga córa 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 17:13

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to moi rodzice w ogóle się nie wysilili, zawsze byłam w top ten 😂 w klasie co najmniej 3 i w podstawówce i w liceum ...

A jeszcze dla chłopca bardzo mi się podoba Krzysztof ... mały Krzysiu, nastolatek Krzysiek, Krzychu, Kris, a i Prezes Krzysztof Kowalski tez nieźle brzmi 😀 i takie ponadczasowe... zawsze się jakiś Krzysiek przewijał, ale nigdy nie była to pierwsza dziesiątka
    No ale u mnie odpada... jakoś nadawanie dzieciom imion po rodzicach w ogóle mi nie pasuje 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 16:57

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry etam dobry obiad :p a są dzieci które np jedzą tylko frytki itp wiec rosol i schabowy jest całkiem spoko :)

Julian też mi się kiedyś podobał ale zrobił się popularny. I jeszcze kiedyś Ludwik ale tak dał znajomy. Za to Ludwika brzmi ok :) Kiedyś spotkałam Mirelle. Spoko jest jeszcze Bianka. Ah i kiedyś podobał mi się Benjamin.

Jupik no nie mogę się przemoc żeby napisać, nigdy w sumie nie napisałam. Może to głupie ale przez to że zawsze chciałam mieć córkę i miałam to imię od wielu lat to byłoby mi przykro gdyby któraś tak nazwała.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI, to wy z imieniem dla chłopaka jak my ;-) Felo półtora tyg.po porodzie nie miał imienia, aczkolwiek tak nam siadło, że teraz sobie nie wyobrażamy, żeby miał inaczej. No z niego to wykapany Felek wafelek. Ale jakby był drugi chłopak to kaplica..

Tak, Emilia mi się zawsze bardzo podobała, jak kiedyś myślałam o córce to właśnie o Emilce. Kot nam zmienił plany, haha, może nazwaliśmy kota Milka, bo już straciliśmy nadzieję na dziecko 🤔
    Teraz wraca na tapetę, choć faktycznie chyba dość popularne. No zobaczymy.

Edwarda, chyba się nie ludzisz, że nikt w Polsce nie nazywa dzieci tym Twoim imieniem? 😂 Czy może jednak chcesz drugie dziecko i trzymasz kurczowo to imię,żeby z niego skorzystać? Poza tym nie ujmując Twojemu gustowi- prawdopodobieństwo, że akurat któraś z nas będzie mieć dziewczynkę i nazwie tym co Ci się podoba za duże nie jest 😉 no ale ok, przecież masz prawo się nie uzewnętrzniać 😊
    Ja w głowie przerabiam dużo imion i patrzę czy siądzie. Sara, Nina i Lidia mi nie siadły. Dziś Emilka, Róża i Karina - Emilka na topie. Zobaczymy co będzie za jakiś czas.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI, a rodzina mówi do Ciebie Emilia czy Emilka czy jakoś zdrabniaka? Mila, Emi?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mi się akurat te imiona, które Edwarda wcześniej wymieniała Lucyna i Janina bardzo się podobają dla dziewczynki... więc jest szansa, ze i TO imię by podeszło ... ale u mnie warsztat zamknięty, więc Edwarda możesz spać spokojnie 😉 tylko ja nie będę, bo będę się zastanawiała co to za imię tajemnicze 😂
    Bianka chyba dość popularna teraz 🤔 a Mirellę znałam kiedyś blacharę taką

Kalinka śpi, ja dzisiaj dostałam druga cześć Gonzalesa i biorę się za lekturę ... chyba, ze zakończę wieczór tak jak wczoraj .. jak usiadłam o 20 na kanapie, to obudziłam się o 24, chwilę poczytałam z telefonu i poszłam spać dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:04

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze odnoście tego, kto wybiera imię dla dziecka, to jestem za tym, że obydwoje rodziców powinno mieć coś do gadania w tej kwestii ...Chociaż u mnie akurat było tak, że mąż po prostu przyklepał to co mu przedstawiłam ... chyba nawet żadnej propozycji nie rzucił oprócz tej Stefanii w żartach
    Wróć miał jakieś ... ale wyjątkowo z nazwiskiem nie grały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:13

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Benjamina też braliśmy pod uwagę 😁 A dla dziewczynki podoba mi się jeszcze Celinka ostatnio 🤷‍♀️ U nas było tak, ze imię Liliana miałam wybrane os studiów. No byłam zakochana w tym imieniu ❤️ oczywiście zanim mogłam je "wykorzystać" stało się popularne 🙄 ale nie bylo szans, zebym z niego zrezygnowała ❤️ Z kolei z Sarą wyskoczył mąż.. Zawsze podobało mi się to imię, a męzowi nie, a tu nagle coś go natchnęło 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Celinka tak :) myślałam kiedyś o nim.

Oj Jupik nie musisz ironizować. Oczywiście że w pl ludzie je nadają, rzadko, nie znam żadnej ale nadają. Nie planuje też kolejnego dziecka ale tak jak napisałam, byłoby mi przykro i tyle.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda chcesz pożyczyć na trochę jak taka urocza ??? 😂😂😂

Henio jest świetny rozrabiaka 😍 ale fakt, ze takie dziecko to sprawdzian dla rodziców ... przerabiałam ...

Nie :p
    Z Frankiem raczej nie miałaś tak źle :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda oj był hardkor ... jak jeszcze nie chodził do przedszkola, to żeby jakoś dzień przetrwać wychodziliśmy 2 razy dziennie po dwie godziny na dwór. I zawsze kojarzyło mi się to z wyprowadzaniem psa 😂 nawet szelek próbowaliśmy 🤦‍♀️ tam gdzie się dało, to puszczałam go luzem, żeby się wybiegał 🤦‍♀️ taki spacer spacer odpadł, bo jego wszystko interesowało, wszędzie musiał wejść, wszystkiego dotknąć ... albo musiał mieć jakiś cel np. wyzbierania wszystkich ślimaków z podwórka albo śmieci po sylwestrze kiedyś sprzątał 🤣 mieliśmy bardzo uporządkowany dzień ... 10 -12 wyjście na dwór, potem spał do 14 gdzieś, obiad, bawiliśmy się z godzinę w domu, potem znowu na dwór, przeważnie do powrotu męża .. do domu, trochę się bawił z tatą i szykowaliśmy się do spania 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 18:52

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę pewne podobieństwo do Henia ten też wszędzie wlezie i musi się wybiegać ale wątpię żeby był taki uparty jak mój, że wszystko na nie, rzucanie rzeczami, niszczenie itp.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie akurat uparty jakoś bardzo nie był ... Kalina jest uparta owszem

Dobra wygrałaś 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2020, 19:14

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ... jak ja się odzwyczaiłam od papierowych książek !!!! Tak na nią czekałam, a teraz nie mogę się zabrać !!!

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, nie chciałam Cię urazić.. No pamiętam, że bardzo chciałaś dziewczynkę, po prostu wątpię,że akurat ktoś by to imię podchwycił, choć oczywiście nie jest to niemożliwe 🤔
    Widzisz, Totoro ma Sarę i przez chwilę mi się podobało, ale teraz czuję, że to małe we mnie to na pewno nie Sara. Oj u mnie znowu będzie trudny wybór. Chyba, że Emilka osiądzie 😊

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1948 1949 1950 1951 1952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ