X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro szkoła dla introwertyka to chyba niezłe wyzwanie 😉 no własnej kiedyś wspamniałaś, że pracowałaś z dziećmi z zd czy z autyzmem. Szacunek 😀 planujesz do tego wrócić?

U nas buty też muszą być czyste jak u Iggi😀

Iggi Gwiazdor? A skąd Ty jesteś? Kiedyś pisałaś, ale coś mi umknęło ... Na Kaszubach też Gwiazdor przychodzi 24 grudnia 😀 w samym Gdańsku raczej Mikołaj, ale to już związane z historią, bo większość to jednak ludność napływowa po wojnie... ale już od Gdyni, tam gdzie tacy rdzenni Kaszubi mieszkali,’to właśnie nie mówią Mikołaj tylko Gwiazdor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:29

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mikołaj tak na raty i bez tego rytuału wystawiania butów itp.

Kala no pomyślałam że jak siostra ma 200 zł na dwóch to wybiorę w tej cenie dwa zestawy klocków LEGO i będą się bawić. Bo i młodszy już układa więc bada się bawić. A już samochodzików i grających zabawek mam dość.
    Jeszcze muszę dziś kupić drugi samochodzik straż taki jak Bartek dostał od teściowej na mikołaja bo Kacper bardzo chce się tym bawić a ten mu nie daje :/ więc żeby nie było awantury to kupie drugi dla świętego spokoju. To tylko 30 zł a spokój bezcenny.

U nas nocka średnia bo Kacper ze mną spal już od 22 s Bartek jak nigdy przyszedł koło 24 i średnio się wyspałam z nimi. Do tego jakoś krzywo i szyja boli ehh. Ale już po śniadaniu są. Oglądaja smoka edzia a ja mogę zjeść w spokoju 🤩
    Na obiad dziś odmrazam pierogi od mamy więc mam luzik :) gatki zaraz zmyje i mam wolne hehe potencjalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:04

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co region to inne zwyczaje ... Agusia a Ty skąd jesteś?
    A od tych grająco - świecących zabawek to szału można dostać, a jak u Ciebie jeszcze razy dwa 🤦‍♀️ to współczuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:27

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no ja w sumie nie jestem może typowym introwerykiem, bo od zawsze pracowałam z ludźmi, bardzo łatwo nawiązuję kontakty itd. Ale osobiście wolę sama coś dłubać niż pracować z kimś. :D

Ale hit, słuchajcie 😂 Lila dostała to duże jajko niespodziankę - największa atrakcja ze wszystkich prezentów xD Rozpakowaliśmy, pozwoliliśmy jej zjeść pol po śniadaniu, po czym ugryzła 2 razy, otrzepało ją i poprosiła o kawałek gorzkiej czekolady 😂😂😂 i jej też zjadła tylko kawalatek 😁 Zaraz bierzemy się za Muminki, a myślałam, że pierwsza w ruch pójdzie ciastolina, jednak książki górą 😂

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia u nas mimo noszenia Lili nocka super - do akcji z Lilą spałam 4 godziny! 4 godziny nieprzerwanego snu! Myślałam, ze po uspieniu Lili wstanę rosół nastawiać, taka bylam wyspana 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no ja właśnie też nie mam problemu z kontaktem z ludźmi, bardzo łatwo nawiązuję znajomosci, trochę trudniej z utrzymaniem, bo jak mam wrażenie, ze ktoś już jest ... za blisko? to się wycofuję. No i po każdym dłuższym spotkaniu, potrzebuję chwilę odreagować w samotności. To się chyba fachowo nazywa ambiwertyk czy jakoś tak ... coś pomiędzy intro a ekstrawertykiem.
    Pracować tez z kimś mogę, tak na zasadzie wspólnego projektu w małym zespole ... ale się męczę tam gdzie praca polega głównie na gadaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 09:05

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba mamy podobnie 😀

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja z Lubelszczyzny. U nas nie było takiego zwyczaju. Mikołaj zostawiał pod poduszką w nocy.

Kala lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam podobnie, nie mam problemu z nawiązaniem znajomości, ale trudno mi je utrzymać. Nawet z rodzicami nie potrafię dluzej posiedzieć niż 3h bo czuje się już zmęczona i przytłoczona.
    My na mikołajki nie mamy zwyczajów, ale pochowaliśmy prezenty i Kuba je szukał bo uwielbia chowanego. I chyba tak będziemy robić, że na mikołajki szukanie małych prezentów, a na święta pod choinką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 12:52

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż miał się przebrać w święta za Mikołaja ale jak Bartek tak się boi facetów z brodą to darujemy sobie w tym roku bo tylko aby płaczu się narobi a nie będzie zabawy.

No dziś ciężkie popołudnie będzie bo wstały o 6 i Bartek nie śpi a Kacper tylko godzinę spal więc będzie marudzenie ehh

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa o to to, ja też jestem zawsze strasznie umęczona i przytłoczona wszelkimi wizytami 😁

My dziś przy takiej pięknej pogodzie kiblujemy cały dzień w domu, bo albo Lila nie chce się ruszyć na dwór, albo Sara zasypia itd. Przy czym Lila wstała o 7, dodatkowo jest ewidentnie przebodzcowana i można dostać czegoś do glowy 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam identycznie 😀

U nas pogoda beznadziejna jak zwykle piździ jak na Uralu i też kiblujemy w domu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 16:04

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mocno wieje, ale 12 stopni :( No ale cóż, Mikołaj jest raz w roku 🤷‍♀️

Pochwalę się jeszcze jaka niespodzianka mnie spotkała ❤️ Mąż musiał jechać do sklepu po kilka rzeczy, o których zapomnieliśmy wczoraj a ja miałam sprawdzić w schowku pod schodami czy jest makaron do rosołu. No i cały ranek o tym zapominałam, mąż mi ileś razy przypominał, po czym pojechał, a ja mówię kurde, lecę pod te schody, bo w końcu wróci z zakupów i będzie musiał jechać drugi raz jak nie będzie tego makaronu. Wlażę tam a tam wielka torba prezentowa, a na niej czapka Mikołaja, czerwone migające światełko i kartka. Czaję, a tam, że to dla nas wszystkich i dla całego domostwa. Otwieram - robot sprzątających roborock ❤️ Moje sprzętowe marzenie spełnione 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 16:23

edwarda20, Kala, Czereśniowa, Jupik, Agusia_pia, Blueberry lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro niespodzianka super 😍 i że udało mu się, to przed Tobą ukryć ...brawa dla męża 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, super niespodzianka ciekawe czy będziesz zadowolona :D

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala jak mi opowiadał jak to odbierał od kuriera, jak kombinował, wywoził do swoich rodziców itd.. No pekalismy ze śmiechu 😂

Czereśniowa wlasnie pierwsze odkurznaie i mopowanie za nami, rany jak się cieszę🙈🙈🙈 Żadne sprzęty, roboty kuchenne itp - nic mnie nie rusza. Nawet do zmywarki długo nie mogłam sie przekonać (i mąż tez kupił za moimi plecami oczywiście... 😑😁). Za to robot sprzątający to naprawdę było moje marzenie 🙈 przy dwóch kotach, dziecku, a za chwilę drugim na podłodze... Aaa😍

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, super :-) koniecznie napisz jak działa.
    My dziś schowaliśmy Kini drobne prezenciki (książka, kolorowanka, jajko z niespodzianką- chyba pierwsze w życiu..), że niby elfy przyniosły (no bo u nas Mikołaj przychodzi w Wigilię). Zupełnie nowe dla nas rejony, bo my Mikołajek w domu nigdy nie obchodziliśmy. No ale niech dziecko ma dodatkową radoche ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robota kupimy już do nowego domu. Teraz już odpuszczamy, będziemy zbierać każdy grosz. A kiedyś w końcu może i mnie będzie dane dostać 😍

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no ja jestem bardzo zadowolona 😍 Mopowanie to bardziej odświeżenie podłogi, ale odkurzanie bajka. Zresztą inaczej tez jak go się puści kilka razy w tyg a inaczej jak po całym tyg niesprzątania 🙈🙈🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super prezent i mega mąż kreatywny że tak wymyślił i zaskoczył Cię super 🥰
    My z mężem w tym roku bez prezentów. Jak nam wczoraj hydraulik przysłał ostatnia fakturę za wykończenie ogrzewania tyłu grzejniki pompy itp to aż się za głowę złapałam! No i dlatego stać nas będzie na kawę i czekoladki 😁 no ale w końcu to do nowego domu więc mi nie szkoda :)

No i mam już wolny wieczór. Chłopaki śpią. Nawet nie było tak źle. Nie dokuczały. Jakoś się u nas uspokoiło trochę.
    A te skoczki gumowe takie osiołki do skakania co im na mikołaja kupiłam to strzał w dziesiątkę. Bartek zachwycony. Jak go energia rozpiera to kuca na tym i wyszaleje się. Już nie skacze po łóżku dzięki Bogu! Także z tego jestem zadowolona bardzo.
    U nas też dziś wieje i zimno ale dla odmiany Bartek chciał na dwór więc był prawie godzinę jak Kacper spal.
    No i teraz z Bartusiem już robię takie książeczki z zadaniami dla dwulatka. Jest zachwycony! Wszystkie rozumie ładnie potrafi zrobić zadania no i naklejki uwielbia. Lada moment muszę się za nowymi obejrzeć książeczkami bo te co zamówiłam już dwie zrobiliśmy całe :)
    I powiem Wam że w szoku jestem że on sobie z tym radzi i że taki bystry jest. Chyba nie doceniałam swojego dziecka. Serio.

Kala, Totoro, Czereśniowa, Jupik lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ