Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro szkoła dla introwertyka to chyba niezłe wyzwanie 😉 no własnej kiedyś wspamniałaś, że pracowałaś z dziećmi z zd czy z autyzmem. Szacunek 😀 planujesz do tego wrócić?

U nas buty też muszą być czyste jak u Iggi😀

Iggi Gwiazdor? A skąd Ty jesteś? Kiedyś pisałaś, ale coś mi umknęło ... Na Kaszubach też Gwiazdor przychodzi 24 grudnia 😀 w samym Gdańsku raczej Mikołaj, ale to już związane z historią, bo większość to jednak ludność napływowa po wojnie... ale już od Gdyni, tam gdzie tacy rdzenni Kaszubi mieszkali,’to właśnie nie mówią Mikołaj tylko Gwiazdor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:29

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mikołaj tak na raty i bez tego rytuału wystawiania butów itp.

Kala no pomyślałam że jak siostra ma 200 zł na dwóch to wybiorę w tej cenie dwa zestawy klocków LEGO i będą się bawić. Bo i młodszy już układa więc bada się bawić. A już samochodzików i grających zabawek mam dość.
    Jeszcze muszę dziś kupić drugi samochodzik straż taki jak Bartek dostał od teściowej na mikołaja bo Kacper bardzo chce się tym bawić a ten mu nie daje :/ więc żeby nie było awantury to kupie drugi dla świętego spokoju. To tylko 30 zł a spokój bezcenny.

U nas nocka średnia bo Kacper ze mną spal już od 22 s Bartek jak nigdy przyszedł koło 24 i średnio się wyspałam z nimi. Do tego jakoś krzywo i szyja boli ehh. Ale już po śniadaniu są. Oglądaja smoka edzia a ja mogę zjeść w spokoju 🤩
    Na obiad dziś odmrazam pierogi od mamy więc mam luzik :) gatki zaraz zmyje i mam wolne hehe potencjalnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:04

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co region to inne zwyczaje ... Agusia a Ty skąd jesteś?
    A od tych grająco - świecących zabawek to szału można dostać, a jak u Ciebie jeszcze razy dwa 🤦‍♀️ to współczuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 08:27

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no ja w sumie nie jestem może typowym introwerykiem, bo od zawsze pracowałam z ludźmi, bardzo łatwo nawiązuję kontakty itd. Ale osobiście wolę sama coś dłubać niż pracować z kimś. :D

Ale hit, słuchajcie 😂 Lila dostała to duże jajko niespodziankę - największa atrakcja ze wszystkich prezentów xD Rozpakowaliśmy, pozwoliliśmy jej zjeść pol po śniadaniu, po czym ugryzła 2 razy, otrzepało ją i poprosiła o kawałek gorzkiej czekolady 😂😂😂 i jej też zjadła tylko kawalatek 😁 Zaraz bierzemy się za Muminki, a myślałam, że pierwsza w ruch pójdzie ciastolina, jednak książki górą 😂

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia u nas mimo noszenia Lili nocka super - do akcji z Lilą spałam 4 godziny! 4 godziny nieprzerwanego snu! Myślałam, ze po uspieniu Lili wstanę rosół nastawiać, taka bylam wyspana 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no ja właśnie też nie mam problemu z kontaktem z ludźmi, bardzo łatwo nawiązuję znajomosci, trochę trudniej z utrzymaniem, bo jak mam wrażenie, ze ktoś już jest ... za blisko? to się wycofuję. No i po każdym dłuższym spotkaniu, potrzebuję chwilę odreagować w samotności. To się chyba fachowo nazywa ambiwertyk czy jakoś tak ... coś pomiędzy intro a ekstrawertykiem.
    Pracować tez z kimś mogę, tak na zasadzie wspólnego projektu w małym zespole ... ale się męczę tam gdzie praca polega głównie na gadaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 09:05

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba mamy podobnie 😀

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja z Lubelszczyzny. U nas nie było takiego zwyczaju. Mikołaj zostawiał pod poduszką w nocy.

Kala lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam podobnie, nie mam problemu z nawiązaniem znajomości, ale trudno mi je utrzymać. Nawet z rodzicami nie potrafię dluzej posiedzieć niż 3h bo czuje się już zmęczona i przytłoczona.
    My na mikołajki nie mamy zwyczajów, ale pochowaliśmy prezenty i Kuba je szukał bo uwielbia chowanego. I chyba tak będziemy robić, że na mikołajki szukanie małych prezentów, a na święta pod choinką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 12:52

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż miał się przebrać w święta za Mikołaja ale jak Bartek tak się boi facetów z brodą to darujemy sobie w tym roku bo tylko aby płaczu się narobi a nie będzie zabawy.

No dziś ciężkie popołudnie będzie bo wstały o 6 i Bartek nie śpi a Kacper tylko godzinę spal więc będzie marudzenie ehh

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa o to to, ja też jestem zawsze strasznie umęczona i przytłoczona wszelkimi wizytami 😁

My dziś przy takiej pięknej pogodzie kiblujemy cały dzień w domu, bo albo Lila nie chce się ruszyć na dwór, albo Sara zasypia itd. Przy czym Lila wstała o 7, dodatkowo jest ewidentnie przebodzcowana i można dostać czegoś do glowy 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam identycznie 😀

U nas pogoda beznadziejna jak zwykle piździ jak na Uralu i też kiblujemy w domu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 16:04

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mocno wieje, ale 12 stopni :( No ale cóż, Mikołaj jest raz w roku 🤷‍♀️

Pochwalę się jeszcze jaka niespodzianka mnie spotkała ❤️ Mąż musiał jechać do sklepu po kilka rzeczy, o których zapomnieliśmy wczoraj a ja miałam sprawdzić w schowku pod schodami czy jest makaron do rosołu. No i cały ranek o tym zapominałam, mąż mi ileś razy przypominał, po czym pojechał, a ja mówię kurde, lecę pod te schody, bo w końcu wróci z zakupów i będzie musiał jechać drugi raz jak nie będzie tego makaronu. Wlażę tam a tam wielka torba prezentowa, a na niej czapka Mikołaja, czerwone migające światełko i kartka. Czaję, a tam, że to dla nas wszystkich i dla całego domostwa. Otwieram - robot sprzątających roborock ❤️ Moje sprzętowe marzenie spełnione 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2020, 16:23

edwarda20, Kala, Czereśniowa, Jupik, Agusia_pia, Blueberry lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro niespodzianka super 😍 i że udało mu się, to przed Tobą ukryć ...brawa dla męża 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, super niespodzianka ciekawe czy będziesz zadowolona :D

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala jak mi opowiadał jak to odbierał od kuriera, jak kombinował, wywoził do swoich rodziców itd.. No pekalismy ze śmiechu 😂

Czereśniowa wlasnie pierwsze odkurznaie i mopowanie za nami, rany jak się cieszę🙈🙈🙈 Żadne sprzęty, roboty kuchenne itp - nic mnie nie rusza. Nawet do zmywarki długo nie mogłam sie przekonać (i mąż tez kupił za moimi plecami oczywiście... 😑😁). Za to robot sprzątający to naprawdę było moje marzenie 🙈 przy dwóch kotach, dziecku, a za chwilę drugim na podłodze... Aaa😍

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, super :-) koniecznie napisz jak działa.
    My dziś schowaliśmy Kini drobne prezenciki (książka, kolorowanka, jajko z niespodzianką- chyba pierwsze w życiu..), że niby elfy przyniosły (no bo u nas Mikołaj przychodzi w Wigilię). Zupełnie nowe dla nas rejony, bo my Mikołajek w domu nigdy nie obchodziliśmy. No ale niech dziecko ma dodatkową radoche ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robota kupimy już do nowego domu. Teraz już odpuszczamy, będziemy zbierać każdy grosz. A kiedyś w końcu może i mnie będzie dane dostać 😍

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no ja jestem bardzo zadowolona 😍 Mopowanie to bardziej odświeżenie podłogi, ale odkurzanie bajka. Zresztą inaczej tez jak go się puści kilka razy w tyg a inaczej jak po całym tyg niesprzątania 🙈🙈🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super prezent i mega mąż kreatywny że tak wymyślił i zaskoczył Cię super 🥰
    My z mężem w tym roku bez prezentów. Jak nam wczoraj hydraulik przysłał ostatnia fakturę za wykończenie ogrzewania tyłu grzejniki pompy itp to aż się za głowę złapałam! No i dlatego stać nas będzie na kawę i czekoladki 😁 no ale w końcu to do nowego domu więc mi nie szkoda :)

No i mam już wolny wieczór. Chłopaki śpią. Nawet nie było tak źle. Nie dokuczały. Jakoś się u nas uspokoiło trochę.
    A te skoczki gumowe takie osiołki do skakania co im na mikołaja kupiłam to strzał w dziesiątkę. Bartek zachwycony. Jak go energia rozpiera to kuca na tym i wyszaleje się. Już nie skacze po łóżku dzięki Bogu! Także z tego jestem zadowolona bardzo.
    U nas też dziś wieje i zimno ale dla odmiany Bartek chciał na dwór więc był prawie godzinę jak Kacper spal.
    No i teraz z Bartusiem już robię takie książeczki z zadaniami dla dwulatka. Jest zachwycony! Wszystkie rozumie ładnie potrafi zrobić zadania no i naklejki uwielbia. Lada moment muszę się za nowymi obejrzeć książeczkami bo te co zamówiłam już dwie zrobiliśmy całe :)
    I powiem Wam że w szoku jestem że on sobie z tym radzi i że taki bystry jest. Chyba nie doceniałam swojego dziecka. Serio.

Kala, Totoro, Czereśniowa, Jupik lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ