X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dni takie w miarę się zrobiły spokojniejsze. Mniej awantur więc tak jak u Totoro sielanka :)
    Co do zabawek to ja się nie mogę doczekać tych świąt i tych nowych zestawów klocków LEGO hehe ;) a nowe książeczki już mam dodane do koszyka na allegro i czekam na przypływ środków hehe i zamawiam ;)
    A te gry co piszecie musze popatrzeć może coś pod choinkę jeszcze zamówię im :)
    Teraz już widzę że różnice w zabawkach się zatarły i chłopaki bawią się tym samym. Wiadomo Bartek już bardziej kombinuję ale Kacper szybko się przy nim uczy. Także mam bliźniaki :D
    My już po śniadaniu. Bartek zjadł banana... Hehe. Nie chciał ani owsianki ani kanapki potem coś nadrobi. Wczoraj ładnie na obiad warzywa z patelni i kiełbaska aż prosil o dokładkę :) także nie jest źle.
    A jak nie mógł zrobić kupki to mówił że jabłko trzeba zjeść 😁

Miłego dnia mamuśki. Spokojnego :) u nas wieje i znowu zimno pewnie w domu prześledzimy cały dzień. 😳

Kala, Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego 😘
    U nas już od kilku dni wieje i też siedzimy w domu ... Kalinka zresztą stanowczo odmawia wychodzenia i jak mam ją pół godziny namawiać, drugie pół ubierać, bo to się jeszcze w trakcie okazuje, ze jednak inna czapka, spodnie czy coś, potem zmienia zdanie i tak czas leci ... a ze wiatru nienawidzę to odpuszczam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas tak samo. Bartek nie chce wychodzić na podwórko bo mu się nudzi. Chwilę pojeździ na rowerku ale zimno i nie chce wychodzić. Wczoraj był godzinę szok !

Już trzeci raz Bartek mi się posilał w majtki. Raz jak siedział w aucie już wróciliśmy z zakupów to nie doniósł do domu. Potem wczoraj na dworze też do ostatniego momentu trzymał i nie zdążyłam do domu z nim. A trzeci raz dziś jak smoka edzia oglądał też biegnie i mówi że już leci. I wszystko w majtki 🙄

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś w domu. Nie mogę wyciągnąć Lili Wczoraj tylko godzinkę byłyśmy, bo łeb chciaki urwać tak wiało i uciekła di domu. Yh. Nie lubię nie iść na spacer. A Sara ma długą drzemkę tylko na spacerze i tym sposobem zrobiła już 3 turbodrzemki przy cycku i ani raz nie dała się odłożyć 🙈 Za to dziś po raz pierwszy zaczęła się śmiać w głos 😍

edwarda20, Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro pokaż Sarę :)

A Agusia Kacpra :)

Henryk wczoraj stwierdził jak szedł do przedszkola, że zimno mu w oczka :D

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Kala u nas tak samo. Bartek nie chce wychodzić na podwórko bo mu się nudzi. Chwilę pojeździ na rowerku ale zimno i nie chce wychodzić. Wczoraj był godzinę szok !

Już trzeci raz Bartek mi się posilał w majtki. Raz jak siedział w aucie już wróciliśmy z zakupów to nie doniósł do domu. Potem wczoraj na dworze też do ostatniego momentu trzymał i nie zdążyłam do domu z nim. A trzeci raz dziś jak smoka edzia oglądał też biegnie i mówi że już leci. I wszystko w majtki 🙄
    Mógł się trochę podziębić. Albo to po prostu taki etap, dzieci podobno tak mają. Henio też miał 2 tygodnie, że lał w gacie w przedszkolu jak się zabawił... Ale przeszło.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda podejrzewam że to taki etap bo wola normalnie tylko jak się zagapil to za późno. Zobaczymy jak będzie dalej

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sara to taki pulpet 🙈 Ona już 7kg waży 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 22:36

edwarda20, Kala, Czereśniowa, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek jest :) czy mi się wydaje czy nie są podobne do siebie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pysiaczek jest :) czy mi się wydaje czy nie są podobne do siebie?

Zdania są podzielone 😁 Ale tez wydaje mi się, ze nie są podobne :D Sara jest w ogóle do mnie bardziej podobna 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tu jeszcze z ostatniej chwili 😁

Kala, edwarda20, Czereśniowa, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kluska fajowa 😍 ale faktycznie chyba nie są podobne z Lilą... tak mi się wydaje, bo Lilki w całej okazałości nie widziałam 🤷‍♀️ tylko tak w tle zawsze

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucaj Lilkę w przybliżeniu 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chyba jedyne jakie mam 😅 Jej zrobić zdjęcie... 🙈

Kala, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka 😘 tak z bliska, to jakieś podobieństwo jednak jest pomiędzy siostrami 🤔

A co do zdjęć, to fakt ... bardzo ciężko w tym wieku zrobić jakieś sensowne... albo z boku albo poruszone albo jakieś nie takie. Najfajniej wychodzą dzieciaczki takie jak Sara na brzuszku leżące 😀

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pusiulków podobne :D

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj kartki świąteczne produkujemy... wycinamy różne kształty bałwanki, choinki i takie tam i nawet z katalogu douglas pozwoliła skorzystać 😂 Kalinka przykleja i na pół dnia zajęcie 😀

Totoro, Jupik lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No buziole obydwie mają takie pucie😁 mimo, że Lila szczuplusia 😀

Ja już dziś wymiękam😅 byle do 16, bo padam na ryj 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dziewczyny śliczne, podobieństwo na tym ostatnim zdjęciu jest :) ale Sara faktycznie dobrze odżywiona :D ale to taki wiek, pamietam, że Kuba tez był pulpecik i jakoś w 2-3 miesiącu wytarły mu sie wszystkie włosy to wyglądał śmiesznie ;)

Jejku ostatnio Kuba jest mega spokojny, ale wszystko go nudzi.. na dwór też nie chce chodzić.

Jak spędzacie święta? Normalnie z rodziną? Czy izolującej się? Ja jestem w ciazy, wiec martwię się o maleństwo, Kubę i siebie bo czuje się osłabiona,, ale jakoś tak dziwnie..

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila pięknie się bawi ostatnio, no i oczywiście książki cały czas nr 1. No ale w większości muszę jej towarzyszyć. Sara jest bardzo spokojna i non stop się śmieje, ale dziś coś nie tak, nie wiem czy to skok 🤔 teraz mąż przejął Lilę a Sara śpi na mnie. Muszę się odmóżdżyć, bo wysiadam 🥴

My w święta będziemy u jednych i drugich rodziców jak tylko wszyscy będą zdrowi :) Nigdzie dalej nie wybywamy :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ