X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dzięki za odpowiedz :)
    Rownież wszystkim życzę wszystkiego dobrego, dużo śmiechu z dziećmi i zdrówka 😘

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie po drodze do mamy, jeszcze do szwagra podjechaliśmy na chwilę, a Kalinka zasnęła i teraz siedzę z nią w samochodzie ... dobrze, ze jest forum i eBooka mam w telefonie, to chociaż trochę poczytam ...

Czereśniowa a w jakim Ty jesteś wieku? Pewnie młoda dupa 😉
    jeszcze co do rodzicielstwa po długiej przerwie, to wg mnie jest super ... do wszystkiego się podchodzi jakby od początku, zdażyło się też odpocząć od nocy nieprzespanych i awanturujących dwulatków np. i nie ukrywam, ze nawet za tym tęskniło.... jest fajnie ...

Właśnie się cofnęłam do zdjęcia Kuby i dopatrzyłam się tych klocków, faktycznie są super, ale miejsca, to pewnie w cholerę zajmują ... 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 14:01

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja również życzę zdrowych, pogodnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia :)

Czereśniowa lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, ja mam 28, a mąż 30, w sumie szybko poszło nam z dwójką dzieci, planując pierwsze byłam przekonana, że chce trójkę i wyrobić się do 35, jak widać, wszystko się zmienia i narazie trójki sobie nie wyobrażam, może po porodzie zmienię zdanie, a może na dobre wybije mi to rodzeństwo z głowy ;) poza tym mieszkanie mamy idealne dla dwójki aby każdy miał swój pokój, mając trójkę, musielibyśmy oddać kiedyś sypialnie w której planuje też swoje biuro jak wrócę kiedyś do zawodu :D lub kolejna przeprowadzka.. troche żałuje, że dłuższej kariery nie zrobiłam, ale bardzo już pragnęłam dziecka, zresztą bardzo bałam się, że będę miała problemy z zajściem w ciąże, na szczęście pierwsze i drugie udało się w pierwszym cyklu.
    W każdym razie fajnie czyta się o Kalince i Franku, jakoś nie wyobrażałam sobie takiej różnicy wieku, a tak jak mówisz można za tym zatęsknić i odkryć macierzyństwo od nowa, być dla każdego na 100% i wycisnąć z tych pierwszych lat jak najwiecej :) a teraz Franek dużo mniej czasu spędza z Tobą, tylko pewnie ze znajomymi.
    Co do klocków to jak mówiłam salon mamy 30m2, a narazie tu je rozłożyliśmy ii spokojnie dajemy radę aby z nich budować są też koła wiec można budować pojazdy na których dziecko moze usiąść, nawet mogłam pierogi dzisiaj dokończyć a on sam sie bawił przez godzinę!!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 16:06

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu ... Wigilia udana, jednak jak jest więcej dzieci, to zupełnie inna atmosfera ... nie wisiała nic a nic, tylko bawiła się z kuzynką, babcią, ciotkami ... bardzo odpoczęłam 😀

Czereśniowa ja Franka urodziłam jak miałam 28 lat. Niby bardzo chciałam już dziecko, ale tak do końca gotowa nie byłam i właśnie tez się obawiałam, ze mogę mieć problemy ( w sumie nie wiem czemu 🤔), dlatego zaczęliśmy starania ... i w szoku byłam, ze tez jak u Ciebie z pierwszego strzału 🤷‍♀️
    Co do wspólnego czasu, to teraz przez szkołę w domu siłą rzeczy spędzamy go dużo ( mamy etap mama wyjdź, mama przytul 😆), ale jak było normalnie, to faktycznie prawie dziecka nie widywaliśmy 😉 dlatego ... jest Kalinka .... mąż chyba znudził się moim zajebistym towarzystwem i wyszedł z taką inicjatywą 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 20:50

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już dawno w domu. U nas Wigilia niezbyt udana :( Sara prawie całą przepłakała :( Tak mi jej było szkoda 😢 dość, ze nikt nie mógł jej zabawić, bo od razu był ryk, to w ogóle nie mogła się odnaleźć u teściów w domu :( Naprawdę, prawie caly czas płakała :( a przyjechaliśmy do domu - no jakby inne dziecko. Spokojna, wesoła, uchichrala się przed kąpielą tak... Nie wiem czy to kwestia nowego miejsca czy tego, ze u nas jest tak dość przestronnie i orzede wszystkim bardzo jasno, a u teściów tak raczej ciaśniej, ciemniej.. A ona bardzo wrażliwa teraz jest.. Jutro idziemy do moich rodziców, mam nadzieję, ze bedzie lepiej :( Drugie święto już w domu.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj ☺️ Wrzucam do jutra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 08:23

Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najsłodsze Mikołajki 😍 a siebie matka zamazała.... 😩 szkoda ...

Biedna Sara 🙁 się spłakała ... dobrze ze w domu dobrze 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 21:57

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co będę facjatą świecić 😁

Swoją drogą ja też urodziłam Lilę jak miałam 28 lat😀 Chciałam wcześniej, no ale nie wyszlo. Z dwójką chciałam uporać się do 30 i no prawie mi wyszło 😁 niecałe 3 miesiące po 30 urodzinach urodziłam Sarę 😁

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że Sara tak się splakala, a Lila chociaż dobrze się bawiła? :)
    My dzisiaj super dzień, chociaż, że sami to dziecko tak sie zabawiło prezentami, że nie wiedziałam co ze sobą zrobic :p mieliśmy w końcu mnóstwo czasu na rozmowy z mężem, a Kuba po prostu przy nas się bawił. Widać było, że był bardzo szczęśliwy i tak ślicznie sam się bawił ❤️

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Oj tam sami swoi 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa tak, Lila sie super bawiła, chociaż tyle❤️ nawet chciała zostać dłużej u dziadków i miał nas mąż zawieźć do domu a po nią przyjechać za godzinę, no ale jak zobaczyła, ze się zbieramy to zrezygnowała 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro wrote:

Oj tam sami swoi 😉

Gdybym miała pewność, ze tylko my tu jesteśmy to nie miałabym żadnych obaw 😀

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz, ze mamy jakieś fanki podczytujące? 🤔 hahaha w sumie też podczytywałam...
    i rozumiem tez bym nie chciała wisieć z twarzą cały dzień na forum ... co najwyżej szybka akcja 5 min i kasuję, tak to ok

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc do dupy ... i to nie za sprawą Kalinki, bo ona akurat całą noc przespała, tylko Franek miał jakieś sensacje żołądkowe i to tak konkretnie, ze do 2 w nocy z nim siedziałam ... a o 6 już Kalina wstała ...
    oczywiście już zespół pocovidowy diagnozowałam 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,z okazji Świąt,wszystkiego najlepszego,przede wszystkim zdrowia,spokoju i odpoczynku.

Chyba załapałam się na fotkę Totoro,śliczne masz córeczki.
    Też muszę się w końcu podzielić moim Tomkiem,próbowałam załadować fote na tym zapodaj,ale mi nie wychodzi.Musialby się znaleźć ktoś,kto mi napisze krok po kroku😋

Kala,współczuję nocki.Te dzisiejsze czasy są tak dzikie,że nie ma się co dziwić,że myślisz o czymś takim.Ja Tomkowi diagnozowalam z.kolei covid,ostatnie trzy nocki były bardzo kiepskie.Rozkrecil mu się taki suchy kaszel,właśnie noca.Wyladowalismy u lekarza,osluchowo czysty,gardło czyste,zero gorączki,tylko ten uciążliwy kaszel.Lekarka ,zasugerowała,że to może być od alergii..ale wierzyć mi się nie chce,on się tak w nocy dusil,przez 3 godziny..Zapisała mu inhalacje ze sterydem.
    Dlatego u nas święta kiepskie,w końcu odwolalismy Wigilię i bylismy sami.Na szczęście Tomek o wiele lepiej,cieszył się bardzo z prezentów,nawet z wymarzonym Monster truckiem spał😉

Kala lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi
    1. Zapodaj net
    2. Wchodzisz w opcję na forum
    3. Klikasz wybierz plik i wybierasz ze zdjęć to które chcesz dodać
    4. Na dole klikasz zapodaj
    5 wychodzi Ci takie coś c14c2b65d88d.png
    6. Kopiujesz ten link pod BB Code
    7. Wklejasz w swój post

Iggi jak będą się Tomkowi takie nocne kaszel powtarzać bez innych objawów, to zrób morfologię z rozmazem i jak będą podwyższone znacznie ezoofile czy jakoś tak, to mogą być robaki ... one dają takie objawy często .. a jak tylko trochę to alergia

Miałam tak z Frankiem ... pół nocy potrafił się dusić, leki na alergię nie działały, a po odrobaczeniu przeszło od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 08:01

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi dzięki ☺️ Zdrówka dla Tomka, biedny :( Oby szybko przeszło :(

Kala u nas tez nocka średnia, po 1 nosiłam Lilę, przed 2 karmilam Sarę, potem jeszcze przed 3 albo 4 i o 5 wstała 🥴 Leb mnie boli trochę 😅

W sumie taką szybką akcję mogłybyśmy zrobić 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakbyśmy dodały się do znajomych na fb? Oczywiście te z Was, które chcą :) Wtedy wysyłamy sobie na priv namiary na siebie i wiemy, ze mamy je tylko my ☺️ No i możemy dalej normalnie tu pisać a czasem podejrzeć sobie co tam u której słychać (widać 😅) 😀 Oczywiście zrozumiem jeśli będziecie chcialy pozostać anonimowe :) Ja generalnie wolałabym nie być tu zidentyfikowana, bo jestem na belly juz lata świetlne, zaczynałam od pomarańczowej strony staraczek, no i wiadomo.. Dużo tu pisałam 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 08:31

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje chorób, niech szybko wam przejdzie :)
    U nas dla odmiany noc super ;) w końcu się znów wyspalam.
    Co do fb to byłby dobry pomysł, tylko ja tam zdjęć tez nie wrzucam 😅 z fb korzystam tylko z czytania grup, prywatnie praktycznie jestem nieaktywna, wręcz miałam usunąć jakieś stare zdjęcia które kiedyś wrzuciłam.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 1975 1976 1977 1978 1979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ