X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi mój mały tez ma ostatnio suchy kaszel i co dziwne tylko w nocy... Rok temu jak poszedł do żłobka miał to samo. Najpierw myślałam że jest chory bo w sumie był non stop. Ale też jego pójście do żłobka zbiegło się z nowym mieszkaniem więc potem jak nie miał absolutnie żadnych objawów i tylko kaszel w nocy i czasami na drzemkach to zaczęłam się zastanawiać co jest. Oczywiście za każdym razem był osłuchiwaniu i za każdym razem było czysto. Więc myślałam że może ten pył z nowego mieszkania tak go męczy. Jakoś na początku lutego skonsultowałam się z kolejną pediatra i ona kazała zrobił testy alergiczne. Juz miałam się umówić jak mały i my złapaliśmy coś grypopodobnego (lub covida), mały był 3 tyg chory, jak wrócił do żłobka to wprowadzili lockdown. Wraz z lockdownem skończyły się choroby i suchy kaszel. Zapomniałam o tym. A teraz suchy kaszel wrócił. Pyłu już w domu nie ma. Alergii nie podejrzewam bo na co? Jak by miał to miałby cały rok a nie tylko w miesiącach zimowych. Nie odkręcamy kaloryferów bo mamy ciepło i mamy odpowiednie nawilżenie. Więc zastanawiam się znowu co to. Kala czy te robaki mogą dawać takie objawy tylko w miesiącach zimowych? Co do pobrania krwi to nie wyobrażam sobie póki co, musiałabym się chyba na nim położyć żeby sobie pozwolił... ;(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niezmiennie jestem przeciwna FB.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ciężko powiedzieć, bo one tak sobie wędrują i jak wlezą gdzieś w okolice oskrzeli, to wtedy jest ten kaszel, potem to samo mija i za jakiś czas znowu wraca ... u nas to było jakoś jak zaczął do przedszkola właśnie chodzić czyli wrzesień/ październik ... tak na dobrą sprawę to logiczne, ze może być w tym okresie częściej, bo jednak latem dzieci dużo przebywają w piachu i łatwo mogą złapać jakieś robale i na jesień to wychodzi ... objawy to może tez być zmniejszony apetyt, ból brzucha częsty, biegunki, zaparcia, oczy podkrążone
    ekspertem nie jestem, piszę co u nas pomogło ... zresztą jak na początku roku byliśmy w nim u gastroenterologa, ze względu na bóle brzucha. Przebadany wzdłuż i wszerz (celakia, usg, jakieś nietolerancje...), nic nie wyszło ... tylko te podwyższone ezoofile lekarz od razu mówi robale (dodam ze w kale nie wyszły), po lekach ból brzucha jak ręką odjął

Totoro ja bez facebookowa 🙁 znaczy mamy takie konto z mężem wspólne, bo potrzebne jest czasami, żeby np. obejrzeć relację z meczu młodego albo zdjęcia tam wrzucają z jakiś wyjazdów... tak to nie używamy w ogóle

Szybka akcja wieczorem jak najbardziej ... jakoś się zgramy (kto będzie chciał) fota i 5 min i kasujemy ... taka moja propozycja 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 10:18

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok jasne, możemy się umówić w takim razie na 5 min 😁

Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantastycznie 😉 to jakoś wieczorem jak się złapiemy akurat na forum, żebyśmy były jednocześnie, żeby za długo nie być twarzą belly 😂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze spaceru z Heniem. Tulił się do drzewa, dawał mu buziaki a potem przytulił się do mnie i powiedział: moja kochana mała mamusia hahaha.

Totoro, Czereśniowa, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę was nadrabiać, bo dopiero mam chwilę, ale jeszcze Wesołych Świąt Bożego Narodzenia Wam życzymy 🥰 A przede wszystkim zdrowia i milosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 14:30

Totoro lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas tak Wigilia ok, tylko Jagoda już się nie mogła prezentów doczekać, A Julek nawet fajnie też i spokojny był.
    Wieczór byliśmy sami, bo moja rodzina poszła do babci dom obok.
    Dzisiaj jesteśmy u teściów, ale zjedliśmy obiad i poszliśmy do naszego "domku", palimy w kominku, siedzimy sami, i tekst Jagodzi, ale fajnie jak jesteśmy sami 🤭😊😊 zostajemy na noc i jutro wracamy do mnie, jakoś pod wieczór:)
    Zobaczymy jaka będzie noc w "nowym miejscu" :)

Co do zdjęć to nawet zastanawiałam się żeby wrzucić dzieci na chwilę, bo na tv też nie dodaje zdjęć, bardziej mam bo na studia czy cos to jakieś grupy byly

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry wrzucaj dzieciaki 😀

My już w domu ... Kalinka śpi 😀 dzisiaj na spokojnie, byliśmy już praktycznie sami u mamy ... nawet w okrojonym składzie, bo Franek jeszcze źle się czuł i został w domu... ale już jestem spokojna, bo władzę w nadgarstkach odzyskał i kciuki tez już sprawne 😂

Totoro jak coś, ja już mam luz ... więc dawaj znać i robimy nasz błyskawiczny coming out 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2020, 19:15

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykąpię Sarę i wbijam, bo dopiero wróciliśmy 😁

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się! XD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra działamy 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Kala, jakie Ty masz piękne zęby 😱

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala faktycznie bardzo młodziutko wyglądasz 😀 fajnie Cię widzieć☺️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Jeny Kala, jakie Ty masz piękne zęby 😱

Wlasnie 😍

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no bardzo mi miło po tylu latach ... jakby się w realu poznać 😘 masz śliczną i bardzo sympatyczną buzię ... a Sara chyba podobna do Ciebie bardziej ?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, dziękuję ❤️ Chyba tak, chyba Sara bardziej w moim kierunku 😀

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zęby mówicie hahahaha ... mogę dać namiar na dentystę 🤦‍♀️

Dobra to już poświeciłam tymi zębami ... czas minął 😉 usuwam !!!!

White Innocent lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz takie idealne jak z okładki, dentysta tu wiele nie pomoże, przynajmniej w moim przypadku 😂 i ja znikam 😁 Fajnie było 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek wejdzie raz na trzy dni i akurat się załapie na zdjęcia 🤭

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
‹‹ 1976 1977 1978 1979 1980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ