X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa Sara wieczorem zazwyczaj zasypia na krótką drzemkę a potem usypiam ją drugi raz, trwa to dłużej, ale raczej kończy się już spaniem nocnym 😀 Ostatnio jej się poprzestawiało, chce się karmić tylko na leżąco i wtedy dużo szybciej i lepiej zasypia. Dziś właśnie ostatecznie uspilam ją w naszym łóżku koło 20 i śpi do tej pory :) To samo jest w ciągu dnia. Zaczęła robić wreszcie jedną długą drzemkę, nawet 3h, ale właśnie w naszym łóżku :) Lila miała identyczny etap, chyba nawet w podobnym czasie :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dzieci śliczne jak aniołki, ale jeśli chodzi o podobieństwo do aniołków to tylko na wyglądzie się kończy.. 🤷
    Ja właśnie skończyłam pakować prezenty, mąż je własnie pakuje do auta, żeby Kinia jutro nie widziała (jedziemy do teściów). Mi się jeśli chodzi o kuchnie udało tylko upiec pierniczki z Kinia we wtorek, i dziś cały wieczór je dekorowałysmy. Jestem z niej dumna- zastanawialam się, czy da radę i nie jest za mała,a świetnie jej szło, sama przyklejała perełki, gwiazdki i tworzyła swoje małe dzieła.

Edwarda, Kinga coś tam kuma, że jej siostra siedzi u mnie w brzuchu, choć nie wiem, czy jest to sobie w stanie wyobrazić 🤔 chyba nie wie i tak Z czym to się będzie później wiązało. A Felo to generalnie jeszcze za mały,żeby ogarnął.
    W ogóle zmiana koncepcji imienia- teraz nam łazi Ola, i ostatnio Kinga teściowej wypaliła, że u mnie w brzuchu jest Ola- ta kuźwa jak zwykle, ona się nie wtrąca, ale chyba przecież nie nazwiemy tak dziecka, i może lepiej Teresa 🤦 ja pierdziele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 01:03

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik z tym imieniem to niezle... współczuje, a Ola to przecież normalne, ładne imie.

Totoro to Sara ma już tylko jedna drzemkę i przez te 3h nie budzi sie na kp? U mnie zawsze było max 2h i co 45 min pobudka...

Kurczę zapowiada się super dzień.. poszłam spać po północy, o 2:40 wstał Kuba i dopiero zasnął o 5:20. W międzyczasie zjadł słoiczek pierniczków i usypiałam go milion razy na rękach...

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa współczuje 🙁 u nas świątecznie luksusowo 6:10 😉 tylko nogi mnie bolą, bo prawie całą noc spędziłam u Kalinki na tym jej super długim 135 cm łóżku 🤦‍♀️ pierwsza pobudka już po 22, to poszłam i obudziłam się w ciuchach przed 1... umyłam się, położyłam w sypialni, ale znowu było wezwanie i już spałyśmy do rana razem

Jupik Ola ładne imię 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale migrena nie odpuściła ...i nie podjem sobie w wigilię 🥲

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa jeszcze do kilku dni wstecz Sara spała co ok 2h, ale po kilkanascie min, max pol godziny. Teraz zaczęła robić jedną taką długą drzemkę, zazwyczaj przedzieloną jedynym karmieniem a oprócz tego co 2h jakaś turbodrzemka przy cycku ewentualnie taka do pol godziny max :)
    Współczuję nocy :(

U nas nocka taka sobie. Poszlam spać jakoś koło 23.30. Od 3 chyba Sara strasznie się kręciła i miała sporo pobudek a Lila z kolei po 2 chyba, obudziła się na piciu, potem kazała sobie czytać, potem zapytała czy może przyjść do nas do łóżka (jakbym jej kiedykolwiek zabroniła 😶), znowu jej czytałam i dopiero zasnęła. No i zaraz po tym karmilam Sarę właśnie. Ostatecznie wstalysmy koło 6.

Jupik Ola Ola czy Ola Aleksandra? :) Tak czy siak ładne imię. Uwielbiam komentarze teściowych 😂 Jak jeszcze nie znaliśmy płci w drugiej ciąży to mieliśmy wybranego Józefa dla chłopca. Teściowa była strasznie zdegustowana i zapytała czy nie podoba nam się imię Szczepan 😶 Yyy... Nie. 😶 Jak uslyszala, że będzie Sara to już w ogóle była wstrząśnięta🤣

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Ale migrena nie odpuściła ...i nie podjem sobie w wigilię 🥲

Współczuję :( Chociaz mi by to chyba wyszło na plus 😅 Ale żarty żartami, przewalone, że musi Cię tak męczyć :( Może do wieczora będzie lepiej 😘

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a w ogóle to śniło mi się dziś, że byłam w ciąży i okazało się, że bliźniaki. Jeszcze ten sen był tak realistyczny... Normalnie byłam u mojego gina potwierdzić ciążę, on stwierdził przy badaniu, ze są dwa zarodki itd.. O Jezusie. Nie będzie trzeciego. Nie nie nie. 🙈🙈🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moja mama też proponowała Janusza zamiast Henryka :p

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie mogła przeżyć Franka... za to Kalinka od razu się spodobała. Tutaj bardziej teściowa marudziła, ze może Kamilka albo Karolinka ...

Totoro według snu to i trzeciego i czwartego 😂 wesoła gromadka 😉
    mój mąż wczoraj z takim współczuciem : „ bo jak masz te migreny, to może jednak trzecie ... Helenkę” 🤦‍♀️ Taaa... i będę ją karmić do podstawówki, a potem już menopauza, więc z górki 🤷‍♀️

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala współczuje..
    Totoro, ja przed pierwsza wizytą miałam schizy aby nie było bliźniaków i musiałam jak najszybciej do lekarza :D przy pierwszym moze i byłoby fajnie, ale teraz..
    U mnie na szczęście nikt nic nie mówił na Kubę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2020, 10:11

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama chciała Mariusza zamiast Felka 🤦 a teściowa Kosme, także super 🤦
    Aleksandra ma być, Kini się bardzo podoba Ola, na wakacjach poznała dwie dziewczynki siostry Pole i Ole i przez parę miesięcy o nich gadala- Pola i Ola to czy tamto. Jak podrzucamy Kini jakieś imię, i pytamy czy woli to czy Ole zawsze wybiera Ole. Nam się też podoba. Emilka jakoś nam nie siadła niestety.

Dostałam prezent od Felka, mimo, że wzgardził mlekiem wieczorem (zmiana kubka, pogardził nowym) przespał całą noc do 8 bez ani jednej pobudki 🙉 szok, bo ostatnio skubany i nie odkładamy i z pobudkami w liczbie mnogiej (2-3).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super chłopczyk 😍

Jak pociąg? Kalinka dostanie jutro... dzisiaj lalkę 😀

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrote:
    Kala współczuje..
    Totoro, ja przed pierwsza wizytą miałam schizy aby nie było bliźniaków i musiałam jak najszybciej do lekarza :D przy pierwszym moze i byłoby fajnie, ale teraz..
    U mnie na szczęście nikt nic nie mówił na Kubę :)

Ja przy drugim jeszcze może bym tak nie panikowała, ale teraz, o matko, nawet nie myślę 🙈🙈🙈

Jakie fajne dzieciaki❤️❤️❤️

Kala jak migrena? Odpuszcza chociaż trochę? 🙂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Śliczne rodzeństwo ❤️ Mają ciekawiej bo mają siebie. Jak oceniasz rodzicielstwo z taką różnica wieku? Mogę zapytać ile w ogóle masz lat? ;) moze za 10 lat namyśle się jeszcze na córkę 🥰
    Kolejka się podobała, ale szczerze mówiąc bardziej sama lokomotywa go zachwyciła (otwieranie dachów, wkładanie rzeczy). Pare razy puścił i tyle, raczej woli sam wszystkim jeździć, a tej kolejki za bardzo nie da się pchać, ale tory można układać na innych klockach, czyli zrobić na wysokości, generalnie jest ok ;) tylko na jakaś kolejna okazje chciałabym dokupić zestaw uzupełniający o jakiś szlaban.
    Najbardziej spodobały mu się takie giga klocki, jak ktoś ma trochę miejsca to szczerze polecam.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki 😘 jakoś chodzę ... aspiryna, teraz red bull i może jakoś dociągnę do wieczora. Głowa nawet trochę puściła, tylko te mdłości bleee

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa 41 🤦‍♀️ ale nie wyglądam na szczęście ... 😂
    Dzięki 😀 takie ładne, ze nic tylko robić 😂

Jak oceniam? Ciężko powiedzieć, bo raczej nigdy nie myślałam o małej, więc nie mam porównania ... to tak jakby dwójka osobnych dzieci i każde może z rodziców wyciągnąć na maksa (no może Kalina trochę mniej) i nie musi się dzielić. No i na pewno mniej roboty, niż przy dwójce maluchów ... no i ominie nas jakby syndrom pustego gniazda, bo jak Kalina z domu wyjdzie, to już pewnie wnuki będą ..
    Mi pasuje i generalnie polecam przed 40 się postarać 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala podobni do siebie :)

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieciaki na zdjęciach :)
    Ja też nie wysłana mąż wrócił koło 3 nie spałam czekałam w nerwach na niego bo dobę nie spal ale szczęśliwie dojechał do domu.

U nas też atmosfera świat.

Kochane mamuśki ja się żegnam chwilowo z forum. Na święta chowam tel do szafy.
    Wesołych świąt. Spokoju. Uśmiechu. Radości. Tym co w ciąży zdrówka. I oby kolejny rok był normalniejszy 😘♥️⛄🎁🎄

Kala, Czereśniowa, Totoro lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz wychodzimy .... także zdrowych pogodnych i rodzinnych świąt ❤️ zwłaszcza zdrowia przede wszystkim

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1974 1975 1976 1977 1978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ