X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah to to co ja mam 😮 tylko niekompletny kupiłam ... zapłaciłam 60 zł 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 17:49

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super te wasze budowle. U nas aż tak ambitnie to nie wygląda. Bartuś póki co buduje farmę czyli samo ogrodzenie a w środku zwierzątka i ludziki które ich pilnują. Albo teraz to tory i ciuchcia. Dziś wsadziliśmy wszystkie ludziki i jechały na wycieczkę.

Kala lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wywody o tych sikach 🙉
    Ja nigdy nie zgłębiałam tematu. Kinie założyłam, że odpieluchowuje całkowicie w wakacje (2 lata 3 mce) i jak założyłam tak zrobiłam, poszło gładko, choć wcześniej już była zaznajomiona z tematem, książeczki, nocnik itp. U nas szybciej załapała robienie kupy, jeszcze przed wakacjami, a potem po prostu zdjęłam jej majty, dwa razy polała po nogach i skończyło się sikanie w pieluchę, w dodatku ona od początku awersja do nocnika, więc siusiu od razu na sedes. Zero problemu.
    Jakiś czas zakładałam na dzień i na noc majtki treningowe i powiedzialam, że ma wołać na sedes, ale też w razie co miały być ochronka jakby coś jej się zdarzyło. Ostatecznie w dzień chyba po tygodniu przeszłam na zwykłe, bo bezbłędnie wołała, w nocy zakładała treningowe na dłużej, może początkowo raz jej się zdarzyło posiusiac, ze trzy razy obudziła się w nocy i wolała żeby ją zaprowadzić na sedes, ale po wlasnie ok.2 tyg bez wpadki zdjęłam i już spała bez niczego.
    Ona zawsze robi siusiu na noc i to nawet sama z siebie, więc też nie muszę jej przypominać czy coś. I też bym nie pomyślała, żeby ją w nocy specjalnie na siku budzić nawet jakby mi w nocy lała w tę majty treningowe 🤔 Trochę się zgodzę z WI,że pewne rzeczy są poza naszą kontrolą. Z drugiej strony no lanie dla mnie w pampersa przez kilkulatka to już nie że coś jest poza kontrolą, tylko jednak przyzwyczajenie do tego dziecka i olanie tematu przez rodziców, bo nie wierzę, żeby kilkulatek nie potrafił zapanować nad zwieraczem czy oddawaniem moczu 🤦
    Z Kingą poszło gładko. Zobaczymy jak później będzie z Felkiem, bo on doi ze dwa/trzy razy więcej płynów dziennie niż Kinga.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odpieluchowanie się Lili totalnie zaskoczyło 😅 miałam w planach puszczać ją w wakacje bez pieluchy na podwórko, a ona mi koniec kwietnia - początek maja oznajmiła, że nie chce już pieluchy, chce majtki. 🙈 Wcale mi się nie spieszyło do ogarniania na kolanach wpadek, będąc w ciąży 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam badanie genetyczne 2 trymestru. Wszystko na szczęście dobrze i dla potwierdzenia na pewno chłopiec :) coraz częściej myślimy chyba o Antosiu, raczej nie zgadzamy się co do innych imion. Jeszcze Tymon i Kajtek chodzą nam po głowie, ale mam wrażenie, że już się przyzwyczajam. Ciśnienie mam niskie bo 65/107 ale żyje ;)

Kala, edwarda20, Blueberry, Agusia_pia, Jupik lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa gratulacje 😘 super, ze wszystko dobrze ... Antoś bardzo mi się podoba 🤩

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa gratulacje! ☺️ Super, że wszystko w porządku ❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa gratulacje😀najważniejsze,że wszystko w porządku z dzieckiem i z Tobą,że nie musisz leżeć.Z tych imion najbardziej podoba mi się Kajtek.

Dla mnie ciąża pewnie oznaczałaby znów leżenie,kłucie się Clexane i nie wiem co jeszcze..chociaż ostatnio Mój mówi,że z rozsądku powinniśmy mieć drugie dziecko..ja bronię się jak mogę,nie dopuszczam myśli o ciąży,ale kto wie co się wydarzy😜

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Iggi miałaś taką ciężka ciąże? Na pewno zniechęca to do drugiej.. ale widzę, że coś kiełkuje :D

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, jaką miałam nockę 🙄 Poszłam spać jakoś po 22, bo ostatnio przez te wczesne pobudki jestem wieczorami dętka. Do godziny 1 karmilam Sarę już 3 razy.. Potem czytałam Lili Stasia Pętelkę, na szczęście krótko, potem Sara ciągle się rzucała, kręciła, marudzila i po 4 ostatecznie wstała 🥴 Teraz właśnie usnęła mi na rękach, pytanie czy uda mi się ją odłożyć w ogóle, bo co chwilę się podrywa, kręci... Nie wiem czy to skok czy kupa... Juz nawet zęby brałam pod uwagę, bo łapki w buzi non stop, wczoraj denerwowała się gryząc gryzak... No ale z tego co udalo mi się tam podejrzeć to nic się nie dzieje jeszcze. Popołudnia też ma ostatnio słabe, placze, pręży się, denerwuje, nie wiem 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuję, u mnie się trafiły 2 na prawdę śpiąca egzemplarze :) :)
    I ostatnio dosypiamy do 7.20 więc na prawdę spoko 🥰
    I zamówiłam na olx 5 zestawów lego duplo od jednej pani i ciekawa jestem co przyjdzie 😱🤩

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro naprawdę współczuje, do tego przerazasz mnie, że bedzie jeszcze gorzej :p
    Ja juz świętowałam, że od jakiegoś tygodnia mały spi 20-7/8, to dzisiaj wstał o 4:45 w złym humorze, ciagle na raczki, w końcu poszliśmy na gore, mamy tam basen z kuleczkami, zjeżdżalnie i jakieś duże zabawki, ale mebli jeszcze nie bo nie było potrzeby i uparł się, że on tam bedzie spał w basenie.. nawet nie chce tego komentować. Najbardziej się właśnie boje tego, że mały bedzie na dole, a ten bedzie chciał na górę. Totoro Ty masz piętrowy dom?

Blueberry to czekamy aż sie pochwalisz :) jakie zestawy wybrałaś?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro spać się chce od samego czytania 😮 współczuje ... co do zębów, to nawet nie chcę tego pamiętać 🤦‍♀️ ale fakt faktem, ze Kalince właśnie pierwsze objawy zębowe zaczęły się jak miała około 4 miesięcy, a wylazły 2 miesiące później

Czereśniowa u Was tez rozrywkowa noc 😉

My dzisiaj bardzo luksusowo ... 18-7 😆 miałam wezwanie coś o 3, ale jak tylko się z nią położyłam, to spałyśmy do 7 ... dawno się tak nie wyspałam

Blueberry właśnie, co zamówiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 08:40

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro oj ciężkie masz te noce ciężkie. U nas też nocki słabo. Chłopaki do nas przychodzą. Mąż jest na urlopie więc mamy ciasno w łóżku. Do tego co chwilę jak nie jeden to drugi mleko piją więc wstawanie jak do niemowlaków i to bliźniąt :D masakra. Do tego z mężem ciche dni... Ehh niech się ten rok już kończy! 😤

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ma być tak: lego pierwsze zwierzątka, zwierzęta domowe, karuzela, pierwsze przedszkole i domek Świnki Peppy 😆😆 coś dla Julka i dla Jagody, takie na początku mi się wydają ok zestawy do tych naszych.
    Mają być kompletne, no czekam i ciekawa jestem :) 🤔

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia współczuje, że tak nie możecie się ciągle dogadać ... a długo u Was trwają takie ciche dni?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa mamy dom z poddaszem, ale jeszcze nie jest wykończone :) cale życie toczy sie na razie na parterze :)

Kala nie wiem właśnie o co chodzi, wyglada trochę jak zęby, ale nic się tam nie dzieje, więc pewnie skok 🤷‍♀️

Agusia współczuję :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ominął jeszcze Cie ten problem jak ogarnąć dwójkę na dwóch poziomach ;)
    Agusia rownież współczuje.. ciagle problemy.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny no bo tak to jest jak ktoś nie rozumie że dzieci są dziećmi do tego małymi i nie rozumieją że tatuś wraca z pola zmęczony i chce powiedzieć w spokoju a dzieci krzyczą chcą bajki awantura się nie słuchają itp. no i już spiny gotowe. Do tego oczywiście jego stały tekst "ty to nic nie robisz bo siedzisz w domu " a i jeszcze że ciągle z telefonem siedzę co jest w ogóle bzdura bo jak tylko biorę tel żeby zobaczyć pocztę czy SMS to już Bartek chce się nim bawić i żeby się nie bawił ciągle to mam ciągle tel pod ładowarka także nie siedzę wcale ale on wie lepiej jak go wcale w domu nie ma.
    A tak sobie milczymy jakoś od 4 dni już...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jakby mi mąż powiedział, ze nic nie robię to chyba bym mu powiedziała, ze super, robimy zamianę, on siedzi w domu z dziećmi i "nic nie robi", a ja idę do pracy 😈 jak można w ogóle żonie coś takiego powiedzieć. Sam widzi jaki jest Meksyk przy dwójce dzieci, ze odpocząć nawet nie ma jak i kiedy i takie brednie głosi. Brrrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:48

Czereśniowa, Kala, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ