Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah to to co ja mam 😮 tylko niekompletny kupiłam ... zapłaciłam 60 zł 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2020, 17:49

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala super te wasze budowle. U nas aż tak ambitnie to nie wygląda. Bartuś póki co buduje farmę czyli samo ogrodzenie a w środku zwierzątka i ludziki które ich pilnują. Albo teraz to tory i ciuchcia. Dziś wsadziliśmy wszystkie ludziki i jechały na wycieczkę.

Kala lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wywody o tych sikach 🙉
    Ja nigdy nie zgłębiałam tematu. Kinie założyłam, że odpieluchowuje całkowicie w wakacje (2 lata 3 mce) i jak założyłam tak zrobiłam, poszło gładko, choć wcześniej już była zaznajomiona z tematem, książeczki, nocnik itp. U nas szybciej załapała robienie kupy, jeszcze przed wakacjami, a potem po prostu zdjęłam jej majty, dwa razy polała po nogach i skończyło się sikanie w pieluchę, w dodatku ona od początku awersja do nocnika, więc siusiu od razu na sedes. Zero problemu.
    Jakiś czas zakładałam na dzień i na noc majtki treningowe i powiedzialam, że ma wołać na sedes, ale też w razie co miały być ochronka jakby coś jej się zdarzyło. Ostatecznie w dzień chyba po tygodniu przeszłam na zwykłe, bo bezbłędnie wołała, w nocy zakładała treningowe na dłużej, może początkowo raz jej się zdarzyło posiusiac, ze trzy razy obudziła się w nocy i wolała żeby ją zaprowadzić na sedes, ale po wlasnie ok.2 tyg bez wpadki zdjęłam i już spała bez niczego.
    Ona zawsze robi siusiu na noc i to nawet sama z siebie, więc też nie muszę jej przypominać czy coś. I też bym nie pomyślała, żeby ją w nocy specjalnie na siku budzić nawet jakby mi w nocy lała w tę majty treningowe 🤔 Trochę się zgodzę z WI,że pewne rzeczy są poza naszą kontrolą. Z drugiej strony no lanie dla mnie w pampersa przez kilkulatka to już nie że coś jest poza kontrolą, tylko jednak przyzwyczajenie do tego dziecka i olanie tematu przez rodziców, bo nie wierzę, żeby kilkulatek nie potrafił zapanować nad zwieraczem czy oddawaniem moczu 🤦
    Z Kingą poszło gładko. Zobaczymy jak później będzie z Felkiem, bo on doi ze dwa/trzy razy więcej płynów dziennie niż Kinga.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odpieluchowanie się Lili totalnie zaskoczyło 😅 miałam w planach puszczać ją w wakacje bez pieluchy na podwórko, a ona mi koniec kwietnia - początek maja oznajmiła, że nie chce już pieluchy, chce majtki. 🙈 Wcale mi się nie spieszyło do ogarniania na kolanach wpadek, będąc w ciąży 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam badanie genetyczne 2 trymestru. Wszystko na szczęście dobrze i dla potwierdzenia na pewno chłopiec :) coraz częściej myślimy chyba o Antosiu, raczej nie zgadzamy się co do innych imion. Jeszcze Tymon i Kajtek chodzą nam po głowie, ale mam wrażenie, że już się przyzwyczajam. Ciśnienie mam niskie bo 65/107 ale żyje ;)

Kala, edwarda20, Blueberry, Agusia_pia, Jupik lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa gratulacje 😘 super, ze wszystko dobrze ... Antoś bardzo mi się podoba 🤩

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa gratulacje! ☺️ Super, że wszystko w porządku ❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa gratulacje😀najważniejsze,że wszystko w porządku z dzieckiem i z Tobą,że nie musisz leżeć.Z tych imion najbardziej podoba mi się Kajtek.

Dla mnie ciąża pewnie oznaczałaby znów leżenie,kłucie się Clexane i nie wiem co jeszcze..chociaż ostatnio Mój mówi,że z rozsądku powinniśmy mieć drugie dziecko..ja bronię się jak mogę,nie dopuszczam myśli o ciąży,ale kto wie co się wydarzy😜

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Iggi miałaś taką ciężka ciąże? Na pewno zniechęca to do drugiej.. ale widzę, że coś kiełkuje :D

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, jaką miałam nockę 🙄 Poszłam spać jakoś po 22, bo ostatnio przez te wczesne pobudki jestem wieczorami dętka. Do godziny 1 karmilam Sarę już 3 razy.. Potem czytałam Lili Stasia Pętelkę, na szczęście krótko, potem Sara ciągle się rzucała, kręciła, marudzila i po 4 ostatecznie wstała 🥴 Teraz właśnie usnęła mi na rękach, pytanie czy uda mi się ją odłożyć w ogóle, bo co chwilę się podrywa, kręci... Nie wiem czy to skok czy kupa... Juz nawet zęby brałam pod uwagę, bo łapki w buzi non stop, wczoraj denerwowała się gryząc gryzak... No ale z tego co udalo mi się tam podejrzeć to nic się nie dzieje jeszcze. Popołudnia też ma ostatnio słabe, placze, pręży się, denerwuje, nie wiem 🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuję, u mnie się trafiły 2 na prawdę śpiąca egzemplarze :) :)
    I ostatnio dosypiamy do 7.20 więc na prawdę spoko 🥰
    I zamówiłam na olx 5 zestawów lego duplo od jednej pani i ciekawa jestem co przyjdzie 😱🤩

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro naprawdę współczuje, do tego przerazasz mnie, że bedzie jeszcze gorzej :p
    Ja juz świętowałam, że od jakiegoś tygodnia mały spi 20-7/8, to dzisiaj wstał o 4:45 w złym humorze, ciagle na raczki, w końcu poszliśmy na gore, mamy tam basen z kuleczkami, zjeżdżalnie i jakieś duże zabawki, ale mebli jeszcze nie bo nie było potrzeby i uparł się, że on tam bedzie spał w basenie.. nawet nie chce tego komentować. Najbardziej się właśnie boje tego, że mały bedzie na dole, a ten bedzie chciał na górę. Totoro Ty masz piętrowy dom?

Blueberry to czekamy aż sie pochwalisz :) jakie zestawy wybrałaś?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro spać się chce od samego czytania 😮 współczuje ... co do zębów, to nawet nie chcę tego pamiętać 🤦‍♀️ ale fakt faktem, ze Kalince właśnie pierwsze objawy zębowe zaczęły się jak miała około 4 miesięcy, a wylazły 2 miesiące później

Czereśniowa u Was tez rozrywkowa noc 😉

My dzisiaj bardzo luksusowo ... 18-7 😆 miałam wezwanie coś o 3, ale jak tylko się z nią położyłam, to spałyśmy do 7 ... dawno się tak nie wyspałam

Blueberry właśnie, co zamówiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 08:40

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro oj ciężkie masz te noce ciężkie. U nas też nocki słabo. Chłopaki do nas przychodzą. Mąż jest na urlopie więc mamy ciasno w łóżku. Do tego co chwilę jak nie jeden to drugi mleko piją więc wstawanie jak do niemowlaków i to bliźniąt :D masakra. Do tego z mężem ciche dni... Ehh niech się ten rok już kończy! 😤

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ma być tak: lego pierwsze zwierzątka, zwierzęta domowe, karuzela, pierwsze przedszkole i domek Świnki Peppy 😆😆 coś dla Julka i dla Jagody, takie na początku mi się wydają ok zestawy do tych naszych.
    Mają być kompletne, no czekam i ciekawa jestem :) 🤔

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia współczuje, że tak nie możecie się ciągle dogadać ... a długo u Was trwają takie ciche dni?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa mamy dom z poddaszem, ale jeszcze nie jest wykończone :) cale życie toczy sie na razie na parterze :)

Kala nie wiem właśnie o co chodzi, wyglada trochę jak zęby, ale nic się tam nie dzieje, więc pewnie skok 🤷‍♀️

Agusia współczuję :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ominął jeszcze Cie ten problem jak ogarnąć dwójkę na dwóch poziomach ;)
    Agusia rownież współczuje.. ciagle problemy.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny no bo tak to jest jak ktoś nie rozumie że dzieci są dziećmi do tego małymi i nie rozumieją że tatuś wraca z pola zmęczony i chce powiedzieć w spokoju a dzieci krzyczą chcą bajki awantura się nie słuchają itp. no i już spiny gotowe. Do tego oczywiście jego stały tekst "ty to nic nie robisz bo siedzisz w domu " a i jeszcze że ciągle z telefonem siedzę co jest w ogóle bzdura bo jak tylko biorę tel żeby zobaczyć pocztę czy SMS to już Bartek chce się nim bawić i żeby się nie bawił ciągle to mam ciągle tel pod ładowarka także nie siedzę wcale ale on wie lepiej jak go wcale w domu nie ma.
    A tak sobie milczymy jakoś od 4 dni już...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jakby mi mąż powiedział, ze nic nie robię to chyba bym mu powiedziała, ze super, robimy zamianę, on siedzi w domu z dziećmi i "nic nie robi", a ja idę do pracy 😈 jak można w ogóle żonie coś takiego powiedzieć. Sam widzi jaki jest Meksyk przy dwójce dzieci, ze odpocząć nawet nie ma jak i kiedy i takie brednie głosi. Brrrr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2020, 11:48

Czereśniowa, Kala, Jupik lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1986 1987 1988 1989 1990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ