Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Podejrzewam że budzi się bo Kacper się budzi on też chce. Chociaż miał tak że jak mało.ki w dzień jadł to właśnie mleko pół potem się poprawiło z jedzeniem i mleko tylko na noc pil a teraz znowu je bardzo mało ale za to mlekiem nadrabia.
A masz jakieś może podejrzenia z jakiego innego powodu może się budzić na mleko? Bo ja nie mam innego pomysłu... -
Co do kg w ciąży ja z Bartkiem przytylam 22 kg i to nie było puchnięcie. Bo ciąża zimowa więc głównie moje jedzenie i siedzenie w domu. Z Kacprem przytyłam 17 kg i po dwóch tyg zostało 2 kg tylko ale byłam mega spuchnięta i dużo sikalam po porodzie.
Teraz nowy rok i czas ogarnąć dupsko. Wrócić do ćwiczeń które odpuściłam w grudniu totalnie. No i wziąć się za zdrowa michę bo wiosna tuż tuż... A dupsko zimowe jak opona od tira -
Jestem w ciąży więc czuje się już czasem jak wieloryb tak wieczorem ciąży brzuszek..
Ale generalnie pilnuje się zawsze i w pierwszej ciąży przytyłam 10kg, wiec praktycznie byłam na zero po porodzie i w tej ciąży też zamierzam tyle przytyć. Mam wrażenie, że najwiecej mi zawsze przybywa w 2 trymestrze.
A z tymi leginsami to prawda :p nic po nich nie widać, a póżniej jeansy...
-
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny,dużo zdrówka przede wszystkim,szczęścia i pomyślności🥳🥳
U nas też noc kiepska.Pobudka o 23,znów wrócił ten suchy kaszel.Nie mógł spać,aż go północ zastała.Zrobilismy inhalacje i o 1 poszliśmy spać.Martwie się tym kaszlem,było dobrze i znów to samo.Ma trochę kataru,mam wrażenie w ,zatokach i ten kaszel..
Agusia,mój też ma czasami fazy,że jest głodny w nocy.Budzi się i mówi,że chce serek Danio w tubce..daje mu,choć to mało zdrowe.Wypija i idzie spać.Takze Bartuś może być głodny i myślę,że nie ma w tym nic niepokojącego.
W ciąży przytylam niedużo,gdzieś ok 11 kg,ale co nastąpiło po karmieniu...🤯 Zresztą w ciąży nie miałam w ogóle apetytu..aż śmiać mi się chce o opowieściach o zachciankach,bo ja nie miałam żadnych,oprócz codziennego jedzenia jajecznicy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 09:34
-
Iggi też nie miałam zachcianek w ciąży, po 30tc miałam ochotę na pączki i czasami kupiłam a czasami po prostu wchodziłam do cukierni, popatrzyłam i wychodziłam, także to nie zachcianka bo gdyby tak bylo to nie mogłabym się powstrzymać.
Powiem Wam że z tym jedzeniem na noc lub w nocy to mnie najbardziej stresuja zęby. Henio nie je w nocy od 5 mca zycia ale odkąd chodzi do przedszkola i czasami tam nie ma drzemki, zdarza mu się zasnąć o 19 pijąc mleko. Wtedy wiadomo odkładamy go do łóżeczka bez umycia zebow. Moja wyobraźnia ostro wtedy działa co się dzieje w jego ząbkachboję się bardzo próchnicy, no nie wyobrażam sobie że da sobie cokolwiek zrobić...
-
Ja mam identyczne jazdy z zębami ...🤦♀️ o ile Franek był bezproblemowy, bo przestał w nocy jeść jak miał 6-7 miesięcy, do tego w nocy tylko z cycka ciągnął, a to jednak chyba mniejsze ryzyko próchnicy ... to Kalinka do dwóch lat na butlę się budziła 😠 i bardzo mnie to męczyło ... niby sprawdzałam skład, żeby było bez cukru czy maltodekstryny, ale jednak to zawsze jedzenie w nocy ...
-
Witam się w Nowym Roku
Mi po obu ciazach w sumie zostało 7 kg, jak zrzuce 5 będę zadowolona
U nas o ile myjemy żeby rano codziennie to na wieczór nie jest tak systematycznie, bo byle ich wykąpać, w piżamy.
Jak jedno umyte, a ogarniam drugie, to to pierwsze zaraz coś kombinuje, więc byle wyjść z łazienki i do łóżka. Wcześniej Julek siedział w foteliku jak mylam Jagode i był pod kontrolą, teraz wlazi do prysznica, grzebie w bidecie, wywala z szafek...
A rano jakoś sprawniej nam to idzie 🤔
Trzeba się ogarnąć...
O też czytałam żeby zębów nie płukać na koniec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 12:20
-
Czereśniowa, bo w trakcie jedzenia zęby poddawane są kwasom i szkliwo robi się osłabione i bardziej podatne na mikrouszkodzenia, a myjąc od razu po jedzeniu dodatkowo je osłabiamy szczoteczką ... no i wcieramy ten cały syf z posiłku ... lepiej porzuć chwilę gumę bez cukru, a potem umyć. Tak mi to dentystka tłumaczyła ... a i mówiła, ze owoce, a zwłaszcza cytrusy są dużo gorsze niż niektóre słodycze
Czereśniowa, Blueberry lubią tę wiadomość
-
Edwarda zapytaj się o cenę jednej nitki, to będziemy wiedziały czy to te co ja miałam.
A na konsultację warto się umówić, bo wtedy Ci mniej więcej określi ile tych nitek potrzebujesz ... za 4 tyś to jakaś kosmiczna ilośćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 13:55
-
Totoro ja też o tym musiałam poczytać
brzmi bardzo inwazyjnie, wyczytałam, że starcza na 10 lat? Pózniej to sie jakoś wyjmuje?
Kala gdzie to masz zrobione?
Po całym dniu często wychodzi mi zmarszczka mimiczna miedzy brwiami i chciałabym to miejsce (kiedyś) jakoś zabezpieczyć przed pogłębianiem, tylko raczej myślałam o botoksie, ale zniechęca mnie to, że trzeba często powtarzać..
-
Czereśniowa ja mam to:
https://www.medspec.pl/nici-wchlanialne-pdo-first-lift
Założone mam na opadające policzki i tego się nie wyciąga, one się rozpuszczają, podciągają co trzeba i dodatkowo stymulują produkcję kolagenu, co opóźnia starzenie się skóry. Wbrew pozorom mało inwazyjna metoda, lepsze niż botox z którym trzeba ostrożnie, bo skóra się uzależnia z czasem. Już trzy razy robiłam i efekt bardzo delikatny i naturalny
Jak masz jeszcze niewielką tą zmarszczkę mimiczną, to moim zdaniem powinnaś jak najszybciej zapodać ten botox, właśnie na zasadzie, żeby to się nie pogłębiało ... może wystarczy raz czy dwa podać i będzie ok.
jak będziesz długo zwlekała i się powiększy , to sam botox nie wystarczy albo dużo więcej będzie potrzeba
No ale u Ciebie to oczywiście dopiero po ciąży i karmieniu 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 17:24
Czereśniowa lubi tę wiadomość