X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w tej mojej dziurze raczej nie było kosmetyczek. Moja mama pielęgniarka przebijała właśnie wszystkim igłą, kolejki się ustawiały ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolczyk przebitka??? A co to za cudo? Nie słyszałam ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nooo... to dobrze pamiętałam z pielęgniarką 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi moje obie ciąże były dla mnie ciężkie, tylam bardzo, puchłam, nawet nos mi się jakiś ogromny robił. Gorzej wspominam okres ciazy, niż początku z dzieckiem czy dwójką.

U mnie sam mąż przyznał, że ostatnio jak wrócił z delegacji to Julian w porównaniu do teraz to niebo, a ziemia. Już nie jest taki marudny, zaczął chodzić, zaczynają się fajnie bawić z Jagoda, jeszcze trochę i na prawdę będę mogła coś ogarniać, albo usiąść, a oni będą się bawic.

Co do kolczyków to Jagoda jeszcze nie ma, a ja 0amietam jak miałam może z 6-7 lat pojechałam z ciotka autobusem kupić kolczyki i przebijała mi w domu o matko pamiętam jak bolało 😱 teraz zakładam tylko na jakieś większe imprezy kolczyki.

A i doszły nam te klocki duplo, no super są, wszystkie zestawy kompletne, tylko Jagoda trochę się pobawi rozwala i chce układać od nowa, Julian głównie te klocki w buzi nosi, ale są na tyle duże, że nie połknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2020, 16:20

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no mialam trochę stresów, nie powiem :/

W mojej dziurze byla babeczka, która pracowała gdzies tam jako kosmetyczka i przebijała mi u siebie w domu 😁 terazndopiero ma swoj zakład 😁

A przebitka to wlasnie taki kolczyk, który się w ten pistolet wklada i nim się przebija 😀

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Kala, też sobie zrobiłam sama kolczyk w pępku. Ale wenflonem. Za to w kibelku na przerwie 🙈🙈🙈 i też jak mi się wszystko wygoiło to mama zauważyła i musiałam ściągać 😂

W uszach też sama sobie robiłam, swego czasu miałam 10 dziurek zrobionych, tylko dwie te "podstawowe" u kosmetyczki, a resztę handmade 😂 teraz od wielkiego dzwonu zakładam jakieś kolczyki w te zwykłe dziurki, na stałe mam tylko założony w chrząstce. SKS 🤷

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent to Ty też niezły hardkor byłaś 🙈😂

White Innocent lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, teraz to ja mam nadzieje, że Wam za bardzo nie marudzę w ciąży ;)
    Totoro jakie miałaś problemy z szyjką?

Co do kolczyków, to pierwszych dziurek kompletnie nie pamietam musiało być bardzo wcześnie, natomiast dwie kolejne jakoś w wieku 8-10 lat robiłam z mamą u kosmetyczki pistoletem (ona też sobie robiła), natomiast w pępku koleżanka mi robiła w wieku jakoś 15-16 lat tak jak WI wenflonem. Mama tylko sie wkurzyła, że mogłam jej powiedzieć to poszlibyśmy do jakiegoś salonu. Koleżanka innym tez przebijała wiec widziałam efekt :) Spokojnie go nosiłam az do pierwszej ciąży, wiem że już nie modne, ale lubiłam go, dopiero w ciąży zdjęłam na stałe i juz nie zakładałam póżniej.
    WI, Kala samej bym się nie odważyła :D do tego agrafką 💪

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI nieźle popłynęłaś 😂 a powiedz, zostały Ci blizny na uszach po tych dziurkach?

Totoro no miałaś przeboje 🙁 ale na szczęście sam finał był taki jak sobie wymarzyłaś i w nowy rok wchodzisz już z niezłym klopsem na rękach 😍

Czereśniowa marudź ile wlezie 😉 po to między innymi jest to forum ...

Bluberry Kalinka na początku swojej przygody z duplo, tez miała tak, ze budowałyśmy, rozwalałyśmy i tak w kółko ... do tej pory jak ma nowy zestaw to tak robi... potem już mogą stać i sobie scenki odgrywa ludzikami.
    Ile w ciąży przytyłaś? Bo ty chyba ja rekordy w tyciu ciążowym pobiłam 🤦‍♀️ i właśnie tez strasznie puchłam, zwłaszcza w pierwszej letniej ciąży ...

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa ja w obydwu ciążach miałam krótką i miękką szyjkę. Generalnie, jak to mój lekarz lubił określać - szyjka do dupy 😅 ale mój lekarz w ogóle jakiś przewrażliwiony na punkcie szyjek, po rozmowie z położną to wychodzę z założenia, że przesadzał, no ale pilnować się musiałam :/
    A co do marudzenia to marudź ile trzeba, to bardzo pomaga, wiem z doświadczenia 😅

Kala o tak 😍 Finał bezcenny, poród wymarzony a teraz moje wesołe 7,5 kg ❤️😁

Czereśniowa lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala 18-19 kg w pierwszej i drugiej, ale to co puchłam to masakra, twarz cała, aż na oczy mi szło, stopy, żeby buty ubrać to ciężko, jak tak teraz na zdjęcia patrzę, a nie mam ich dużo to jak inny człowiek 🤭

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julian już śpi, Jagódka zaszalała, bo nie śpi tylko tańczy na sylwestrze z dwójką:) 😁
    Ale zaraz ja wysyłam do łóżka i my pewnie z mężem też pójdziemy 😎🥳

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, stare, dobre czasy 😂

Kala tylko w jednym miejscu mam takie zgrubienie, bo tam mi się krzywo przebiło, a tak to nie widzę żadnych blizn czy coś. Podejrzewam, że jakbym bardzo chciała to bym mogła jeszcze powkładać kolczyki w większość tych dziurek, wydaje mi się, że nie zarosły do końca.

W pępku za to mam bliznę, ale zlało się z rozstępem, więc jej nie widać 😂

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki szczęśliwego nowego roku! :) Ja właśnie karmie starszego i to by było na tyle imprezowania 😂

Blueberry lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego!☺️

Za to u mnie wlasnie impreza się rozkręca 😅 Sara wstała przed 2 i cos nie wygląda na śpiącą 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc... Dobrze, ze mnie nie podkusiło czekać do północy... Sara obudziła się przed tą 2, obudziła Lilę, musiałam jej czytać a mąż ogarniał Sarę w salonie.. Lila szybko usnęła, za to Sarę prawie do 3 nosiliśmy na zmianę, az mi przed samą 3 usnęła na rękach. Niestety przed 6 powtórka, więc pospane 😐 teraz usnęła, ale rzuca się strasznie. Kupę walnela, ale z tego co widzę, to niewiele to dało. Nie wiem co jest :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wlasnie kalendarz skoków i Sara ma wypisz wymaluj piąty skok.. Lęk separacyjny, strach przed wszystkimi poza nami, gorszy apetyt, sięganie po zabawki itd.. Tylko on powinien przypadać na 5,5 miesiąca mniej więcej a Sara 4 skończyła 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 07:26

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Totoro ...pewnie mała tez będzie do przodu tak jak Lila

WI hahaha u mnie tłuszcz przykrył 😂 bo w pępku właśnie tez zastała mała blizna ...

Bluberry to ja w drugiej tez gdzieś tyle, a w pierwszej to nawet z 22-23 kg 🤦‍♀️ i pamiętam, ze jak urodziłam, to do rana ciągle siku biegałam, jakby ktoś kran odkręcił

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku dziewczyny 🍾🥂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 07:37

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam przekonana, że Sara jest do tylu z kalendarzem skoków, musiałam pierwszego nie odnotować a drugi potraktować jako pierwszy 🤔 W każdym razie myślałam, ze kupa załatwi sprawę a ru niekoniecznie 😅 trochę się jeszcze pomęczymy 😅 ale może juz niedługo, bo ten stan u nas juz trochę trwa, ten płacz na widok innych, to nie spuszczanie mnie z oczu itd. Szlag, a niebawem pewnie zaczną się zęby i to dopiero bedzie hardkor 😅

To ja w ciążach chudnę a po ciążach tyję😑 wolałabym odwrotnie z dwojga złego 😑 Nie doświadczyłam żadnych puchnięć, itd, do samego porodu obrączkę na palcu miałam luźną. Tyle mojego, ale za to po ciążach wracam do normalnego żarcia no i efekt taki, ze w ciąży miałam nogi jak patyki a teraz... Juz nie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2021, 07:45

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też nie doświadczyłam puchnięcia i też schudłam, po porodzie byłam 1 kg lżejsza. No ale co z tego jak moja tarczyca szalała i też trochę przytyłam. A teraz co, absolutny brak czasu, pandemia i jest jak jest.

Agusia miałam zapytać już kilka razy ale zapomniałam, od dawna Bartek budzi się na mleko? Jesteś pewna że budzi się z głodu?

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1989 1990 1991 1992 1993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ