Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mieszanie zabawek....mam na tym punkcie fioła 😱🤪 A jak jakiejś części od czegoś brakuje to szukamy, aż znajdziemy. Teraz już na Jagode to przeszło.. samą mnie to irytuje, ale wszystko muszę mieć kompletne ... kiedyś jak przed pandemia były u mnie koleżanki z dziećmi to później była masakra, wszystko było wszędzie 😎 no ale wiadomo jak się dzieci bawią to nie myślą o sprzątaniu 😁
A z odkurzacze nie pomogę, chociaż sama o takim myślałam, bo w domu rodzinnym mamy roboclean'a i super odkurza, ale grzmot straszny..
A i mamy już suszarkę do ubrań, ale suuper sprawa 🤩edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Bluberry ja mam to samo z zabawkami 😂 a zwłaszcza klocków nienawidzę mieszania ... i uwielbiam składać wg. instrukcji ...Kalinka moja krew i tez na nią przeszło 🤦♀️
Franek w ogóle instrukcji nie uznawał ... jak ja się nacierpiałam wtedy 🙁Blueberry lubi tę wiadomość
-
Kala,ta zdrada Ci się opłaci..co prawda będziesz musiała sama się nachodzic i nasprzatac,ale mega dokładnie ściąga wszystko.Poki co roomby nie mam i też nie mam potrzeby mieć..
Tomek też nie uznaje instrukcji,tworzy własne dzieła,ale jak mu się ułoży zestawy to ich nie burzy😉 -
Zenek też dokładnie sprząta 😀 nie spodziewałam się, ze aż tak ...może jeździ 100 godzin ale w porównaniu do zwykłego jest dużo lepiej. Dzisiaj odkurzałam zwykłym, to miałam wrażenie, ze nic nie ściąga ... ale taki dyson to pewnie dopiero jest klasa 😀
I muszę naprostować co do bałaganiących trzylatków: Kalinka nie bałagani!!!! Sprząta od razu po zabawie, nie zaśnie jak zabawki nie są na swoim miejscu, stresuje się jak nakruszy, wszystkie brudy z podłogi podnosi albo zgłasza, ze są ...i w ogóle ciagle ze szmatą lata 🙈Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:Zenek też dokładnie sprząta 😀 nie spodziewałam się, ze aż tak ...może jeździ 100 godzin ale w porównaniu do zwykłego jest
I muszę naprostować co do bałaganiących trzylatków: Kalinka nie bałagani!!!! Sprząta od razu po zabawie, nie zaśnie jak zabawki nie są na swoim miejscu, stresuje się jak nakruszy, wszystkie brudy z podłogi podnosi albo zgłasza, ze są ...i w ogóle ciagle ze szmatą lata 🙈
-
No tak 😂
Wiesz z tym Dysonem, to ja bardziej o mężu myślałam, bo on kocha odkurzacz ... i zawsze jest dyskusja, czy mam puścić Zenka czy on może sobie na szybko odkurzyć .. ja nie lubię jak on odkurza, bo mam wrażenie, ze jest niedokładnie i Zenek wygrywa 😀 a jakby miał Dysona, to mogły się chłop wykazać 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 11:08
-
Kala w takim przypadku to pewnie niech mąż odkurza
Ja uwielbiam mojego robota i go nie zamienię! Uważam, że bardzo dokładnie sprząta, tylko w narożnikach gorzej sobie radzi i przy nogach od stołu jak jest np rozsypana mąka to idealnie nie wymiecie, ale lubię bo może codziennie sprzątać, a ja bawię się z dzieckiem. Mam długi przedpokój i teraz po powrocie ze spaceru jest mnóstwo piachu, ustawiam na korytarz i wszystko sprzątnie, a ja mogę zając się dzieckiem. Po prostu czasem mi nie wystarcza bo chciałabym tapicerki odkurzyć, szuflady, szafki, listwy wiec do tego się nie nadaje.
Myśle nad dream v11 od xiaomi jest porównywany do dyson absolute v11, ale cena oczywiście 2-3 razy niższa... muszę tylko poczytać jak to jest z wymianą akumulatorów bo jednak jie chciałabym za 3 lata zmieniać odkurzacza...
Totoro taki odkurzacz moze być bez pionowej rurki wtedy jest taki mały ręczny i można tez założyć giętką rurkę idealną do auta.
Kala i jak tam wam idzie?ciagle się razem bawią?
Mojemu niestety to sprzątanie przeszło
-
Jak pionowy to, z całą miłością do Xiaomi, wygrywa jednak Dyson. Xiaomi byłam na początku zachwycona, ale po czasie, no dupy nie urywa 😁 ogólnie na takie pobieżne posprzątanie jest ok, ale żeby mógł zastąpić całkowicie odkurzacz to nie. My mamy teraz konfigurację Roborock (❤️) + pionowy Xiaomi Jimmy i od czasu do czasu przychodzi do nas pani od sprzątania (w końcu dorosłam do tej decyzji 😂) i dla mnie jest super. Ale pionowego używam rzadko. Raczej właśnie tak na szybko jak się coś wysypie, albo po podkładaniu do kominka żeby zebrać to co wyleciało 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:01
-
W sumie tak jak piszecie to robot jest fajny.. minus Dysona że trzeba biegać i sprzątać i że nie jestem w stanie posprzątać na raz nawet dolu mojego domu😬mąż nawet zaczął szukać robota i czytal dobre opinie o Xiaomi.Ale odwiodlam go od tego pomysłu😉
U nas Hot Wheels też nie było,ani Duplo. Play Doh też fajne,do tej pory mieliśmy Psi Patrol,Lody i sama ciastoline. -
Może te nowsze odkurzacze od Xiaomi teraz są lepsze. Ja mam jeden z tańszych w sumie, tu w tej recenzji: https://bezprzeplacania.pl/ranking-odkurzaczy-pionowych-top-10/ jest na pozycji 10 😛 może te wyższe faktycznie są sporo lepsze 🤔 ja brałam "z premedytacją" ten który mamy, bo chciałam właśnie do takich szybkich akcji jedynie, więc do tego się sprawdza. No ale jak pisałam na początku bardziej byłam nim zachwycona niż teraz 😁
-
Wiecie maż mój to zamiłowanie do hmm „prac domowych” z domu wyniósł ... tylko u nich to aż chorobliwe. Teść jak nie mógł spać, to o 4 rano potrafił odkurzacz włączyć, 7 to objazd po sklepach zaliczony ... i potem misja przygotowywanie obiadu .. i tak w kółko. Szwagier identycznie robi, mam wrażenie, ze on nawet koła od samochodu poleruje 🤦♀️ i to nie teściowa ich tak wyszkoliła, bo ona raczej z tych wyręczających, żeby się synuś nie przemęczył tylko 😂 no i ona bardziej na luzie bez tej ich spiny wiecznej ... także geny 🤷♀️ Kalinka widzę, ze ten sam sort
Ja mojego już wyleczyłam częściowo... i sam widzi, ze są przyjemniejsze rzeczy niż polerowanie stołu 🤣 bo rwał się tez do gotowania, co mnie wkurzało, bo strasznie się z tym pierdzielił i w tym czasu ja bym ze 3 obiady spokojnie ogarnęła ... albo zakupy -jechał, łaził pół dnia i przywoził jakieś hity, których na codzień nie używamy .. teraz jeździ z kartką
Aktualnie w sumie już to odkurzanie mu zostało ... docenił Panią, która przychodzi i już nie wyobraża sobie jakby jej nie było ... no czasem wynajdzie sobie jakieś zajęcie w stylu czyszczenie szafek albo kabiny prysznicowej ... ale spoko do wytrzymania 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:32
-
Agusia,oczywiście że to nie jest tak,ze posadzę dziecko i np.przez godzinę ja leżę na kanapie i nic nie robię bo dziecko samo się bawi.Oczywiscie,że mu pomagam w czymś tam np.wycisnac coś z ciastoliny czy coś zbudować z klocków,ale mogę w tym czasie coś robić innego np.prasowac czy ogarniać kuchnię
Kala,jak ja bym chciała takiego męża😉mam takie samo zamiłowanie do porządku😜sprzatalbysmy az do utraty sil😂😂
mój z kolei,tak jak pisałam do gotowania i zakupów się nadaje..sam chodzi i powtarza,że ma alergię na kurz i nie może sprzątać😜w sumie nie gonie go do tego sprzątania,każdy musi być od czegoś w domu,a on się naprawdę do robienia.porzadkow nie nadaje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:31
-
Czereśniowa bawią się bawią 🙂 Kalinka miała jeszcze jakieś akcje, ze nie jest tak jak ona chce, ale już się ogarnęła i jest dobrze. Bawiły się w sklep przed chwilą , teraz śpiewajà pada śnieg i tańczą
Agusia Kalinka tez się sama nie bawi 🤨 może z 5 min ...