X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w nocy propozycję nie do odrzucenia ... czyli picie kawy o 4:30🤦‍♀️ niestety taka wredna byłam, ze odrzuciłam ... powiedziałam , ze nie ma takiej opcji, nie wstaje i tak będę leżeć !!! Powrzeszczała, potem się przytuliła i spałyśmy prawie do 7 ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u was tez nie wytwarzał pary, a inne odgłosy wydawał normalnie? „Umyłam” pol podłogi zanim zorientowałam sie ze coś jest nie tak... gwarancja juz sie skończyła :(
    Nie ma to jak kawa w nocy :D
    U nas mnóstwo śniegu nasypało :) macie moze plastikowe sanki, opłaca sie takie kupować czy zaraz sie psują? Drewniane pewnie ciezkie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 07:50

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. Próbowaliśmy odkamieniać, ale nic nie dało. Nasz był jeszcze na gwarancji i jak się okazało, ze nawet w opcji „door to door”, zgłosiliśmy i bardzo szybko kurier przywiózł nowego, a tamtego zabrał. Także pod względem obsługi bardzo na plus.

U nas miało być dzisiaj -1 ... a jest 1,5 😠 znowu będzie woda ze śniegiem ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sanek, to mamy normalne metalowe z drewnianym siedziskiem, jeszcze po Franku. Plastikowych jakoś nigdy nie było dane nam kupić, bo albo nie było potrzeby albo już wykupione ... więc nie wypowiem się co do ich jakości.

Ja nie mogę odżałować, ze lodowisko mamy zamknięte 🙁 Kalinka naoglądała się jak Peppa jeździ na łyżwach i bardzo chciałby spróbować ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My go dostaliśmy w prezencie wiec nawet paragonu nie mamy.
    U nas 0 stopni, ale widać, że na balkonie juz topnieje. Ciekawe jak Kalinka poradziłaby sobie na lodowisku :D a Ty dobrze jeździsz?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi moj Henio tez jeszcze ma drzemke. Kilka razy mu sie zdarzylo ze nie spal w przedszkolu, ale o 17 już padał jak kawka. Do tego tak jak piszesz sieczka w glowie i go roznosi jeszcze bardziej niz zwykle. Wiec go kładę. A potem chodzi spac o 22...

Ja zamówiłam sanki z neta, blaszane z odpinanym oparciem, czyli przyszlosciowe. Mają przyjsc jutro. Drewnianych nie chcialam bo nie dosyć ze ciezkie to mi sie nie podobaja :P

No sie zorientowalam ze sama nie mam butów na snieg :O mam tylko wyższe adidasy i ocieplane ale na obcasie. Wiec do zimowych szaleństw czy chocby na spacery musialam sobie zamówic sniegowce. Wydatek ale będą na lata.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa piruetów nie kręcę, ale się nie przewracam 😉 Maluchy jeżdżą trzymając się takich pingwinków i mają wydzieloną cześć lodowiska ... może jakoś dałaby radę. No ale nie ma co gdybać, nie sprawdzimy i tak 🤷‍♀️

A ja na spontanie zadzwoniłam do przedszkola, żeby się dowiedzieć jak z zapisami na wrzesień. Miejsce już ma gwarantowane i w razie czego na wiosnę też ją do grupy mogą dołączyć ... i chyba tak zrobimy, bo już ewidentnie się w domu nudzi. I mam z nią przyjść w każdej chwili, żeby zapoznała się przedszkolem, dziećmi, Panią ... taka mini adaptacja. Pewnie na dniach się wybierzemy 🙂

edwarda20, Blueberry, Jupik, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta wysłana, wpisowe zapłacone 😀 teraz zostaje psychicznie przygotować Kalinkę ...muszę odgrzebać jakieś archwialne filmy i zdjęcia z czasów jak chodzi Franek. Na razie oglądamy aktualną galerię ze strony przedszkola ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 11:29

edwarda20, Blueberry lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj Felo padł wcześniej o 21, bo byliśmy u znajomych i się wybawili. Kinga też myśleliśmy, że padnie. No niestety, od 21.15 do 22.15 wstawała co chwilę z łóżka z innymi powodami- bo jej się pić chce, bo mam jej posmarować usta, bo sobie coś przypomniała i chciała nam powiedzieć..hitem było jak stwierdziła, że idzie kupę, siedziała na sedesie dobre 10 min byleby tylko do łóżka nie wracać, oczywiście kupy nie zrobiła 🤦 dopiero o 22.15 skapitulowała i zasnęła.
    A dziś siedzi w oknie, zachwyca się śniegiem i mówi, że idziemy dziś na sanki 😊 tak więc zbieramy się i idziemy, mąż akurat ma dzień wolny. Mamy jedne sanki kupione w decathlonie rok temu, ostatnia sztuka z ekspozycji. Zobaczymy w końcu jak się spisza i ewent.czy dokupywać drugie i jakie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda moze faktycznie takie metalowe najlepsze. Drewniane mi się osobiście podobają, ale nie chce mi się tego dźwigać jakbym miała iść sama...
    Jupik a Ty jakiego typu masz sanki? Właśnie muszę sprawdzić moze w Decathlonie coś mają.

Kala jaka zmiana! :D ciekawe jak Kalinka da radę, ale z tego co piszesz to mam wrażenie, że nie powinno być problemu :) czyli jednak od wiosny tzn od kiedy sie zaczyna semestr? To jest przedszkole publiczne?

My juz byliśmy na balkonie i zrobiliśmy bałwana :) mój pierwszy od X lat ;)

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik widziałam w necie ze są takie dwuosobowe, niby nazwane dla blizniakow ale wiadomo :)

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na buty... i znowu śnieg mamy w misce 😂 kurcze przez tą pandemię, to nawet głupich butów nie można w sklepie kupić, tylko na kuriera trzeba czekać 🤨

Czereśniowa przedszkole jest niepubliczne od 2006 roku. Wcześniej było państwowe i funkcjonuje już od lat 80–tych, czyli takie z tradycjami. Franek tam chodził i byłam bardzo zadowolona ... a kadra w dużej mierze widzę, ze się nie zmieniła od tamtych czasów 😀 tam chyba nie ma podziału na semestry, rok się zaczyna od września ... i tak jest zapisana, ale jak będę widziała, ze jest gotowa, to wezmą ją wcześniej, dołączy do najmłodszej grupy ... nawet lepiej, bo ominie ją etap płaczących dzieci we wrześniu 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jest obok Franka szkoły, więc jak już kiedyś tam wróci .... to będą mogli chodzić razem 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy właśnie takie sanki dwuosobowe, niby dla bliźniaków, albo rok po roku i są fajne.
    Udało mi się kupić używane, ale w stanie idealnym przed Mikołajem od dziewczyny z wioski :)
    Mają pasy, oparcie, a w przyszłości można wszystko poodkręcac i będą takie "normalne". Takie zwykle właśnie mamy, ale zdążyło mi się w zeszłym roku, że Jagoda mi się zsunęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 12:30

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sypie twardo, ale na sanki jeszcze trochę mało.
    Też dzwoniłam ostatnio, żeby się upewnić, czy Jagoda i Julek zapisani :)
    Tylko mam ostatnio trochę dylemat, bo moge wrócić do przedszkola do pracy i zabrać dzieci, albo szukać czegoś nowego, ale wtedy zaś muszę szukać nowych miejsc dla dzieci, bo to przedszkole co są zapisani to jest 30 km od nas, wiec nie będzie się kalkulowało ich wozić...
    Więc chyba narazie nie opłaca mi się szukać, bo odpadnie nawet problem z 9dbieraniem ich prze, kogoś itd.

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry a Julek ile teraz ma? Zrób suwaczki, bo można się pogubić 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałam raz zrobić, ale mi nie wyszło:)
    Julek teraz 24 stycznia będzie miał rok :)
    Więc do przedszkola może isc od stycznia przyszłego roku, wtedy mama moja by z nim zostala 4 miesiace jak ja z Jagodą pojdziemy, a on dolączy.

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest chyba najprościej https://www.suwaczki.com/

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dzięki, zrobiłam:) :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry no brawo 👏

Blueberry lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ