Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
WI nie chce Cię martwić, ale ja mam mopa Ariete i do dziś pluje sobie w brodę, że nie wzięłam Karchera.. pierwszy reklamowałam po jakiś 6 mcach, niestety kasy nie oddają, tylko przysłali mi nowy.. (pierwszy przeciekał). Ten jeszcze nie przecieka, za to już rozpieprzylam jedna końcówkę, ta do okien, zgięła się i ułamała jak jechałam nią kafelki w łazience 🤦 i to za pierwszym razem. Wcześniej miałam mops parowego no name na kiju i był o nieb lepszy..tylko padł po 2,5 roku. Ariete nie dla mnie.
Kinga jest gościem w przedszkolu. Póki co za każdym razem po 2 dniach jest chora. Teraz ja trzymamy, bo musimy Felka zaszczepić, bo ma zaległe MMR. Do tego czasu Kinia siedzi w domu.
Agusia_pia ja też wyrodna matka, spoko. Uwielbiam jak moje dzieci śpią 😊😜 są kochane i urocze i w ogóle, ale co za dużo to nie zdrowo i tak jak męża mam czasem dosyć i niech se idzie, bo muszę od niego odpocząć, tak z dziećmi identycznie.
Ja już widzę Kingę na pobraniu krwi. Nie była NIGDY. A każda wizyta na zwykłym badaniu u pediatry to ryk na całą przychodnię.
I ona właśnie z kolei sporo chyba waży, pamiętam córka siostry była chuda jak patyk, Kinia ma trochę ciałka 😊 prawie 16 kilo chyba już waży. Ale wygląda w normie. -
Totoro gratulacje dla męża
mnie też takie myśli nachodzą, a dopiero jestem w ciąży - co gdy jedno wyląduje w szpitalu. To wszystko tyle nerwów juz mnie kosztuje, że chyba podwójne macierzyństwo nie jest dla mnie
Dni u nas znów bez histerii za to znów zaczęło się w nocy... serio mam wrażenie, że w ciągu doby musi sie mocno wypłakać - albo w dzień albo w nocy. Ciekawe czy coś sie dzieje czy to etap rozwojowy.
Jupik a jak Twoje hormony w ciazy? Masz jeszcze dołki? W ogóle jak sie czujesz?
16 kg to niezleKuba wydawało mi się, że wazy sporo bo 15 kg, rozmiar stopy tez myślałam ze ma duży, a okazało się, że u każdej ok 26
-
Czereśniowa dzięki 😁 Ja nigdy nie mam problemu zostawić męża czy to z jedną czy to z drugą czy z obiema, ale fakt faktem teraz ta mamoza Sary jest bardzo ograniczająca 😅 Tez mnie nachodziły takie myśli, odnośnie podwójnego macierzyństwa, ale to chyba każda mama tak ma
Napisałam Ci jeszcze na priv wiadomość odnośnie porodu domowego
-
U nas swoją drogą znowu nocne akcje.. W dodatku nakrzyczalam na Lilę o czekamlam z niecierpliwością aż wstanie, żeby z nią porozmawiać i ją przytulić...
Obudziła się z płaczem o noszenie a ja kończyłam karmić Sarę. Prosiłam, żeby 2 min poczekała, bo już usnęła i zaraz jej wezmę cycka.. Nie, ryk, Sarę obudziła.. Przy czym ona oczywiście w miarę szybko usnęła a z Sarą najczęściej bujam się potem 1,5-2h.. Dziś na szczwscie zasnęła szybciej. No ale wstala o 5.
-
Totoro super, ze wyniki w porządku 😀 uspokoiłaś się pewnie? I oczywiście współczuje nocy ... 🙁 u nas dzisiaj bez jednej pobudki, całą noc spałam z mężem 🙂
Przyszły wczoraj buty ... no i są super, ale nie wiem jak ja mierzyłam jej stopę, ale są na styk, tylko jakieś 0,5 cm luzu 🤨 i tez idiotka zamiast z Zalando zamówić, to uparłam się na te konkretne i nie sprawdziłam skąd w ogóle je wysyłają. Jakbym chciała odesłać, to na własny koszt i w dodatku na Słowację 🙁 zostawię... mała już widziała i cieszy się na ten śnieg ... mam nadzieję, ze na 2 miesiące chociaż wystarczą ...
A i mopa wczoraj odpaliliśmy ... na razie się uczy... i tak sobie jeździ bez sensu 🙂 -
My też jeszcze nie byliśmy na pobraniu krwi. Tak jak u Jupik nie wyobrażam sobie, darcie się i rzucanie jest od samego wejścia do przychodni...
Jupik 16 kg wow! a ile wzrostu ma Kinga?
Henio niski bo 93 cm i około 14 kg. Trochę przytył na szczęście, bo w wakacje był za chudy, teraz wygląda idealnie
Totoro Lila faktycznie malutkasuper że zdrowiutka!
Ps. Też lubię jak Henio śpi :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 09:11
Totoro lubi tę wiadomość
-
Edwarda mój mąż to samo mówi ... a przynajmniej będzie miała wygodnie, bo takie za duże to też niespecjalnie wygodne. A buty takie
Trochę było mi szkoda kasy, bo są dość drogie, ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie zimnych stóp... sama pamiętam jak się męczyłam z wiecznie skostniałymi palcami, dopóki nie odkryłam uggów czy emu. A mała ma po mnie często zimne i też tylko w emu ma cieplutkie. A te stonzy, to przetestowaliśmy już w wersji niechodków do wózka, która jednocześnie nadawały się do chodzenia i mała sobie często zimą stała sobie w nich w śniegu albo pchała wózek i zawsze noga była ciepła i sucha.
To stwierdziłam, ze kupię, a potem nie będzie problemu ze sprzedażą i tyle ...
Czereśniowa Tobie je bardzo polecam dla małego ... Antka? Czy jest inna koncepcja? ...do wózka na jesień i zimę, a wczesną wiosną może już w nich robić pierwsze kroczkiTotoro, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Totoro na pocieszenie powiem, ze u mnie na pewno bedzie identycznie z nocami, a u Ciebie pewnie zdąży się juz uspokoić
Kala, czyli tak samo Ci wyszło z butami. Pewnie w takim przypadku nie ma co zwracać.
Co do niechodkow, to one mają taką puchatą podeszwę? Tak, chyba Antościagle jeszcze rozważam Tymka, ale raczej już mam zakodowane na Antka.
Kurczę, żeby nie było tez uwielbiam jak Kubuś spi, czasem od południa juz liczę godziny do wieczora.. po prostu czasami jakiś smutek/niepokój mnie ogarnia zazwyczaj jak był zły dzień.
Edwarda pokaż sankiKala lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa nie płaską... zaraz wrzucę jakieś zdjęcie. Można je ubierać na kombinezon albo na gołą stópkę. Nie spadają i bardzo łatwo się zakłada. Naprawdę polecam i warto szukać na olx albo innym vinted, bo ludzie czasami za grosze wystawiają, a małe dziecko specjalnie nie zniszczy. Wiadomo, ze na jakieś kamienie czy dłuższe wycieczki się nie nadają, ale tak na chwilę , żeby dziecko podreptało w miejscu czy na plac zabaw to jak najbardziej ... Warto kupić dużo większe i jak są bardzo duże mrozy to można taką specjalną wkładkę dokupić. Szczerze polecam... u nas służyły od października gdzieś do połowy kwietnia. Później jak już się zrobiło ciepło i mała już pewnie chodziła, to od razu w sandałki wskoczyła. A jak było chłodniej, to te ubieraliśmy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 11:15
-
Jej śnieg u nas nie mc
aby mróz lekki i byliśmy dziś godzinę na podwórku i Bartek lód kruszył hehe.
Bartuś ma jakieś 95 cm wzrostu o waży ok 14 kg także mało. Na buzi jest okrągły ale reszta to skóra i kości. Chociaż od jakiś 4 dni lepiej je więc może troszkę się poprawi. My nie mieliśmy pobrania krwi nigdy i wiem że było by ciężko. Szczepienie czy sama wizyta w przychodni to jest kupa płaczu...
U mnie Kacper ma taką mamoze teraz... Nie mogę się ruszyć nawet z pokoju bo rzuca wszystko i leci z krzykiem Makarska 😔😳 szybciej ma ten etap niż Bartek bo starszy miał ten etap coś koło drugich urodzin. Dopiero.
U nas dziś średnio od rana marudne trochę obaj są. Młodszy już śpi. Będzie znowu od 18:30 u mnie cisza 🤗😃
Już nie mogę się doczekać 😂 -
Totoro,dobrze,że Lila zdrowa,przynajmniej masz pewność,że nocne akcje nie są od choroby.Moze to po prostu zazdrość o siostrę?
Myśmy raz pobierali krew jak miał 7mcy.Płakał wtedy.Ostarnio z zabiegow to miał szybki test na covid,wymaz byl pobierany z nosogardla.Dal rade,chociaz sie troche wyrywal.
Tomek nie wiem ile mierzy,ale waży 14,5 kg.
Jestem po testach Roborocka i Bogu dziękuję,że mam Dysona..nic więcej nie napiszę,bo będę w opozycji😜😜