X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White wysoka córcia. Dobrze pamiętam że Twój mąż ma 2 metry?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 193 cm. Mały będzie jeszcze wyższy, bo już teraz ma tyle ile Młoda miała na 1.5r 🙈 najniżej w siatkach centylowych był na 4m - 96 centyl 🙈

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdały się w tatę :)

Mój taki mikrus no ale co poradzić.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,tak to monster truck😜nosi je że sobą wszędzie,na zakupy,do kąpieli,do spania,do przedszkola..taki zbieracz z tego Tomka😬

Totoro,jak zwał tak zwał,ważne,że zdrowotnie ok.Tomek np.mial w październiku taka fazę,że budził się o 4-5 i koniec spania,ale po 2 tyg.przeszlo..

Agusia,podziwiam motywację do ćwiczeń.Wiem,że też muszę zacząć,ale wieczorami nie mam ani sił,ani czasu.Tomek zasypia 21-22,a jeszcze trzeba ogarnąć w domu,przygotować się do pracy.Czasmi kładę się o 1,o ile nie zasnę z Tomkiem,co ostatnio jest codziennością.Budze się w ubraniu o północy i ogarnia mnie tylko wk***

Edwarda,Henio faktycznie drobny.Ale na pocieszenie,mój mąż do czasów liceum był najdrobniejszy w klasie,a potem jak wystrzelił,to do 188cm😜to samo było moim bratem..chłopcy ponoć tak mają..

Kala lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi jak by Bartek zasypiał o 22 też bym nie ćwiczyła.
    My już nie śpimy 😭

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już nie śpimy ...🙁 mój błąd, bo powiedziałam Kalince, ze jak chce, to niech sobie wstaje, a ja idę spać ... i skorzystała niestety z propozycji 🤦‍♀️ poszła do salonu, ale co 3 min wracała z pytaniem, czy już się obudziłam 🙈

Iggi oj to ja mam nadzieję, ze mój syn w końcu tak wystrzeli, bo wśród tych swoich koszykarzy, to tragedia ... a jak gra w starszym roczniku, to już w ogóle bez komentarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 05:56

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiem Wam, że to co się u nas dziś odwaliło, to ja nie wiem. Przed 2 nosiłam Lilę i czytałam jej książkę. O 3 wstała Sara. Poszlam z nią do salonu, próbowałam uśpić - nie da rady. Po 4 wstała Lila. Maz przyszedł do Sary, ja ją poszłam usypiac. Przyszłam to Sara juz spała u męża, położyliśmy ją, dokarmilam ją cyckiem, dibra, usnęła. Ale wstała Lila. Poszlam ją uśpić, usnęła 5.30, ja z nią i 6.30 obudzilo mnie darcie Sary w salonie, więc wyszłam i ją uspilam. Yeraz Sara śpi, ja jem śniadanie a z sypialni słyszałam juz "maaaamoooo...", ale chyba zasnęła jeszcze. Ja pierd**ę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 07:01

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dramat 🙁 ja już chyba bym ze strachem kładła się spać ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 07:42

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala zaczynam tak mieć właśnie :( przychodzi wieczór i tu by człowiek chciał siąść, coś obejrzeć, z mężem pogadać, mieć chwilę dla siebie, a tu już mam wizję nocy i najchętniej o 21 juz bym spała :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ojoj współczuję mocno ściskam i duży siły życzę :* pocieszające jest to że będzie lepiej na pewno będzie lepiej i zaczną lepiej spać te twoje królewny

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi fajnie by było gdyby tak wyrósł ale nie ma po kim. My jesteśmy niscy, z mojej strony wszyscy są ekstremalnie niscy, z męża strony niscy i sredni. Także nic z tego.

Totoro hardkor. Ciężko to sobie wyobrazić :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, Kinia ma jakieś 95 cm. Generalnie ciuchy 92 poszły w odstawkę, wyjęłam już 98-104. Wygląda normalnie, choć z pewnością też bym nie powiedziała, że jest chuda. No ale na pewno nie jest pulchna, widzę, że ma moją budowę- waży sporo w sumie, ale zupełnie tego nie widać 🤷 jak mówiłam ludziom kiedyś ile ważę, to każdy nie mógł uwierzyć i mówili,że na pewno mniej. Może mamy ciężkie kości 😜
    To Felo jest paczusiem z okrągłym brzusiem (w kółko je), ale liczę, że będzie się wydłużał i trochę zgubi.

Czereśniowa, oj nastrój mi się poprawił. I mdłości przeszły, i cera w końcu super, chwilowo jest dobrze 😊

WI tak mam ten sam oczyszczacz co wygląda jak odkurzacz. Też czytałam opinie i zachęcona go wzięłam. No ale mnie nie przypadł do gustu, w dodatku musiałam reklamować. Jeszcze jedno mnie wkurza, ta szczota główna jest szczota a nie płaska powierzchnią, przez co jak zakłada się na nią ścierkę to masz małą powierzchnię czyszczenia i trzeba więcej siły żeby coś umyć. Nie zwróciłam na to uwagi wcześniej, ale mój poprzedni mop na kiju miał trójkąta pełną powierzchnię i łatwiej się nim wszystko czyściło.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kala zaczynam tak mieć właśnie :( przychodzi wieczór i tu by człowiek chciał siąść, coś obejrzeć, z mężem pogadać, mieć chwilę dla siebie, a tu już mam wizję nocy i najchętniej o 21 juz bym spała :/

Też tak miałam swego czasu 😔 rano się budziłam i od pierwszych minut czekałam tylko żeby ten dzień się skończył, a wieczorem kładąc się do łóżka, kładłam się ze strachem jaka noc nas czeka 😔

Jupik no już po ptokach, zamówiłam parę dni temu. Zobaczymy. Tyle dobrego, że mamy go prawie za darmo, z katalogu Vitay z Orlena 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 09:54

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,faktycznie sytuację nocną masz nie do pozazdroszczenia.Moze by należało Lile bardziej "wymeczyc" na świeżym powietrzu,może jakiś długi spacer,bez wózka.

Edwarda,nigdy nic nie wiadomo.Moze w Heniu obudzi się jakiś gen z poprzednich pokoleń.U mnie w rodzinie też raczej niscy lub średni,a brat jest bardzo wysoki ma chyba 190cm.

My wczoraj byliśmy na 12nastych urodzinach Chrzesniaka.Powiem Wam,że lepiej żeby te nasze dzieci nie dorastały,teraz są najslodsze😀Tomek tak szalał z kuzynami,że ledwo położył głowę na poduszkę i odleciał.Chyba pierwszy raz tak miał😜

• Kala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to przerabiałam przy niekończącym się ząbkowaniu Kalinki ... i jak musiałam wstawać do laktatora 🤨

WI ja prawie za darmo to szkoda by było nie wziąć 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj pełna współpraca 😀

6e4b73774d09.jpg

8f00e961200f.jpg

Krycha z Zenkiem sprzątają, a ja sobie siedzę...

Blueberry, Totoro, edwarda20, Agusia_pia lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi Lila prawie codziennie jest na spacerze i tupta zawsze na nogach, jak juz sie zmeczy naprawdę to staje na dostawce do wózka Sary. Sądzę, ze to taki okres.. :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A u mnie dzisiaj pełna współpraca 😀

6e4b73774d09.jpg

8f00e961200f.jpg

Krycha z Zenkiem sprzątają, a ja sobie siedzę...

Nobla temu, kto wymyślił takie sprzęty 😍

Dziś moi rodzice do nas wpadną, lila się wybawi, mam nadzieję, ze Sara da mi chociaz pogadać z mamą trochę 🙈 mialam babkę chociaż jakąś upiec, ale do tej godziny nie bylo mi dane 🙄 zrobię gofry jak przyjdą 🙈

Kala, Iggi31 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, a taki mop jak działa? Jaka jest różnica miedzy odkurzaczem mopującym? On mopuje jakoś parą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 12:59

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa nie mam porównania, bo nie mam odkurzacza mopującego ...Zenek tylko odkurza. Ale podejrzewam, ze tak samo: pryska wodą i wyciera. Na pewno parowego nie zastąpi, ale na codzień jest super... na panelach się sprawdził, kafli nie mam, więc nie wiem jakby tam wyglądało po myciu. No i zauważyłam, ze dużo lepszy efekt jest z tą wielorazową szmatką, niż z jednorazówką.
    Dywany rozpoznaje, ale do końca ta funkcja mi nie odpowiada, bo jednocześnie ma problem z wjazdem na listwy maskujące pomiędzy jednym a drugim rodzajem podłogi np. do łazienki uparcie nie wjeżdża i muszę go tam wnosić.
    No i fajne jest to, ze jest kompatybilny z odkurzaczem, mogę ustawić mopowanie, zaraz po odkurzaniu.

A w takim 2 w 1? Najpierw odkurza całość, a potem mopuje? Czy dowolnie w każdym momencie można przestawić odkurzacz na mopa?

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ