Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala,tak to monster truck😜nosi je że sobą wszędzie,na zakupy,do kąpieli,do spania,do przedszkola..taki zbieracz z tego Tomka😬
Totoro,jak zwał tak zwał,ważne,że zdrowotnie ok.Tomek np.mial w październiku taka fazę,że budził się o 4-5 i koniec spania,ale po 2 tyg.przeszlo..
Agusia,podziwiam motywację do ćwiczeń.Wiem,że też muszę zacząć,ale wieczorami nie mam ani sił,ani czasu.Tomek zasypia 21-22,a jeszcze trzeba ogarnąć w domu,przygotować się do pracy.Czasmi kładę się o 1,o ile nie zasnę z Tomkiem,co ostatnio jest codziennością.Budze się w ubraniu o północy i ogarnia mnie tylko wk***
Edwarda,Henio faktycznie drobny.Ale na pocieszenie,mój mąż do czasów liceum był najdrobniejszy w klasie,a potem jak wystrzelił,to do 188cm😜to samo było moim bratem..chłopcy ponoć tak mają..Kala lubi tę wiadomość
-
My też już nie śpimy ...🙁 mój błąd, bo powiedziałam Kalince, ze jak chce, to niech sobie wstaje, a ja idę spać ... i skorzystała niestety z propozycji 🤦♀️ poszła do salonu, ale co 3 min wracała z pytaniem, czy już się obudziłam 🙈
Iggi oj to ja mam nadzieję, ze mój syn w końcu tak wystrzeli, bo wśród tych swoich koszykarzy, to tragedia ... a jak gra w starszym roczniku, to już w ogóle bez komentarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 05:56
-
To powiem Wam, że to co się u nas dziś odwaliło, to ja nie wiem. Przed 2 nosiłam Lilę i czytałam jej książkę. O 3 wstała Sara. Poszlam z nią do salonu, próbowałam uśpić - nie da rady. Po 4 wstała Lila. Maz przyszedł do Sary, ja ją poszłam usypiac. Przyszłam to Sara juz spała u męża, położyliśmy ją, dokarmilam ją cyckiem, dibra, usnęła. Ale wstała Lila. Poszlam ją uśpić, usnęła 5.30, ja z nią i 6.30 obudzilo mnie darcie Sary w salonie, więc wyszłam i ją uspilam. Yeraz Sara śpi, ja jem śniadanie a z sypialni słyszałam juz "maaaamoooo...", ale chyba zasnęła jeszcze. Ja pierd**ę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 07:01
-
Totoro ojoj współczuję mocno ściskam i duży siły życzę :* pocieszające jest to że będzie lepiej na pewno będzie lepiej i zaczną lepiej spać te twoje królewny
Totoro lubi tę wiadomość
-
Edwarda, Kinia ma jakieś 95 cm. Generalnie ciuchy 92 poszły w odstawkę, wyjęłam już 98-104. Wygląda normalnie, choć z pewnością też bym nie powiedziała, że jest chuda. No ale na pewno nie jest pulchna, widzę, że ma moją budowę- waży sporo w sumie, ale zupełnie tego nie widać 🤷 jak mówiłam ludziom kiedyś ile ważę, to każdy nie mógł uwierzyć i mówili,że na pewno mniej. Może mamy ciężkie kości 😜
To Felo jest paczusiem z okrągłym brzusiem (w kółko je), ale liczę, że będzie się wydłużał i trochę zgubi.
Czereśniowa, oj nastrój mi się poprawił. I mdłości przeszły, i cera w końcu super, chwilowo jest dobrze 😊
WI tak mam ten sam oczyszczacz co wygląda jak odkurzacz. Też czytałam opinie i zachęcona go wzięłam. No ale mnie nie przypadł do gustu, w dodatku musiałam reklamować. Jeszcze jedno mnie wkurza, ta szczota główna jest szczota a nie płaska powierzchnią, przez co jak zakłada się na nią ścierkę to masz małą powierzchnię czyszczenia i trzeba więcej siły żeby coś umyć. Nie zwróciłam na to uwagi wcześniej, ale mój poprzedni mop na kiju miał trójkąta pełną powierzchnię i łatwiej się nim wszystko czyściło. -
Totoro wrote:Kala zaczynam tak mieć właśnie
przychodzi wieczór i tu by człowiek chciał siąść, coś obejrzeć, z mężem pogadać, mieć chwilę dla siebie, a tu już mam wizję nocy i najchętniej o 21 juz bym spała
Też tak miałam swego czasu 😔 rano się budziłam i od pierwszych minut czekałam tylko żeby ten dzień się skończył, a wieczorem kładąc się do łóżka, kładłam się ze strachem jaka noc nas czeka 😔
Jupik no już po ptokach, zamówiłam parę dni temu. Zobaczymy. Tyle dobrego, że mamy go prawie za darmo, z katalogu Vitay z Orlena 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 09:54
-
Totoro,faktycznie sytuację nocną masz nie do pozazdroszczenia.Moze by należało Lile bardziej "wymeczyc" na świeżym powietrzu,może jakiś długi spacer,bez wózka.
Edwarda,nigdy nic nie wiadomo.Moze w Heniu obudzi się jakiś gen z poprzednich pokoleń.U mnie w rodzinie też raczej niscy lub średni,a brat jest bardzo wysoki ma chyba 190cm.
My wczoraj byliśmy na 12nastych urodzinach Chrzesniaka.Powiem Wam,że lepiej żeby te nasze dzieci nie dorastały,teraz są najslodsze😀Tomek tak szalał z kuzynami,że ledwo położył głowę na poduszkę i odleciał.Chyba pierwszy raz tak miał😜
-
Nobla temu, kto wymyślił takie sprzęty 😍
Dziś moi rodzice do nas wpadną, lila się wybawi, mam nadzieję, ze Sara da mi chociaz pogadać z mamą trochę 🙈 mialam babkę chociaż jakąś upiec, ale do tej godziny nie bylo mi dane 🙄 zrobię gofry jak przyjdą 🙈Kala, Iggi31 lubią tę wiadomość
-
Czereśniowa nie mam porównania, bo nie mam odkurzacza mopującego ...Zenek tylko odkurza. Ale podejrzewam, ze tak samo: pryska wodą i wyciera. Na pewno parowego nie zastąpi, ale na codzień jest super... na panelach się sprawdził, kafli nie mam, więc nie wiem jakby tam wyglądało po myciu. No i zauważyłam, ze dużo lepszy efekt jest z tą wielorazową szmatką, niż z jednorazówką.
Dywany rozpoznaje, ale do końca ta funkcja mi nie odpowiada, bo jednocześnie ma problem z wjazdem na listwy maskujące pomiędzy jednym a drugim rodzajem podłogi np. do łazienki uparcie nie wjeżdża i muszę go tam wnosić.
No i fajne jest to, ze jest kompatybilny z odkurzaczem, mogę ustawić mopowanie, zaraz po odkurzaniu.
A w takim 2 w 1? Najpierw odkurza całość, a potem mopuje? Czy dowolnie w każdym momencie można przestawić odkurzacz na mopa?