X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to kciuki za wytrwałość. U mnie różnie to wychodzi... Ale jakoś walczę. Brzuchol ciut mniejszy już

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,salon+kuchnia+jadalnia ma dokładnie 61m2 i to jest bardzo dużo.Wystarczyloby 45m2.Chyba,że dorobimy jeszcze się paru dzieci i kotów to będzie ok.A jak nie to puszczę Młodego w przyszłości na rolki lub rower i też styknie..Generalnie dom wyszedł nam za duży o 30m2.

Jupik podstawa to działka ustawna,bo możesz mieć nie wiadomo ile,a jak masz kiepska linię zabudowy to dupa.Takze spójrz najpierw w plan miejscowy, o ile jest.No chyba,że kupujesz dom z rynku wtórnego.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi to faktycznie bardzo dużo. Myślałam, że 45m to już dużo ;) ale pewnie masz ogromną kuchnie 🥰

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziś odkurzacz pionowy, zobaczymy... a mop jednak działa 😅 nie bedzie karchera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:42

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnia jest spora,ale największy jest salon.
    Czeresniowa i na jaki odkurzacz padł wybór?
    A ja się przekonuje do Roborocka,dziś ładnie odkurzyl prawie cały dół domu.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na dreame v11 od xiaomi. Mam nadzieje, że przekonam się do takiej formy odkurzacza. No i że akumulator troche wytrzyma.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkurzaczowe szaleństwo na naszym forum :p

Nasze buty przyszły o wiele za duże. Co za beznadziejna rozmiarowka wrr. Tak długo czekaliśmy i dupa. Zaczęłam szukać innych to wszystko co ładne przebrane. Po godzinie szukania stwierdzilam że trudno, jakoś damy rady z tymi co ma. Ale potem na fb wyświetliła mi się reklama śniegowcow z renbuta za 80 zł. Sprawdziłam opinie, są ok, więc zamówiłam do sprawdzenia. Mają być w środę więc fajnie. Jak nie będą pasowały to odpuszczam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko .... jakiś forumowy pech z tymi butami 🤦‍♀️ a bo ta zima tak nagle przyatakowała, ze człowiek kompletnie nie przygotowany ...a te renbuty faktycznie porządnie wyglądają. Daj znać jak oceniasz....

Na pocieszenie, to nam się wczoraj sanki rozwaliły i musiałam na szybko zamawiać. I spodnie też, bo te z zeszłego roku za małe się okazały i szlag mnie wczoraj trafiał jak się podciagały ciagle do góry i w kółko musiałam poprawiać.

A i zamówiłam na Zalando 2 pary adidasków na wiosnę, przecenione 60 %, także warto .... a 100 dni na zwrot, więc jak nie będą pasowały to spokojnie zdążę na wiosnę odesłać jedną albo drugą parę.
    No i kalosze na vinted upolowałam fajne ze skarpetkami dodatkowo .... Kalinka na wiosnę przygotowana pod kątem obuwia 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa czekamy na opinię 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tez zamówiłam sandałki i adidasy na promce, ale sandały za duze o 2 cm wiec odesłałam. Adidasy idealne.

Dokładnie tak jak mówisz, nikt nie przygotowany na zimę i taka porazka. My mamy spodnie ocieplane z tamtego roku, rok temu były za duze ale i tak mały nosił głownie kombinezon. W tym roku są idealne. Cieszę się ze mamy grubą kurtke, bo na ten sezon kupilam taka srednio cienką, ma jedna tez srednio cienka z tamtego roku to ubieramy ja na dwór, i mamy jedna naprawde cieplutką, rok temu dostalismy od mojej siostry, jej syn zalozyl ja raz, ale nie bylo zimy i lezala. Takze jak zrobil chlodniej to bedzie zakładał.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cm to faktycznie nie ma szans, żeby nóżka podskoczyła ....
    My kurtki akurat mamy zeszłoroczne i pasują na szczęście. Jedna gruba na puchu, a druga cieńsza na wacie.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze miałam Ci napisać, ze bardzo ładna ta kurtka, którą Henio miał na ostatnim zdjęciu. Super wyglądał 😍

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ta żółta? to własnie z tamtego roku, ciutke za krótka, ale do spodni zimowych idealnie. Moze sie brudzić, niszczyć i nie szkoda :P

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kto to szaleństwo rozpoczął 🤔😁
    Kala jasne dam znać 😉 to sanki takie jak Edwarda? :D mi wczoraj przyszły, bardzo fajne, ale Kuba nawet na nich nie usiadł 😅
    To nie tylko ja kupuje wszystko na ostatnią chwile ;) zawsze tak robię bo te zimy u nas są bardzo słabe, a po świętach zawsze są jakieś promocje.
    Ja kupiłam buty superfit. Wczoraj przyszedł rozmiar większy i chyba je zostawię. Może jakimś cudem starczą na przyszły rok.
    Co do spodni to tez zamawiałam nowe bo miałam z zeszłego roku za krótkie.. kupiłam w reserved i h&m do sprawdzenia (i te drugie są bardzo szerokie). Skad wy kupujecie takie spodnie?

Na wiosnę zawsze kupuje buty Nike, dobrze się u nas sprawdzają bo są elastyczne. Niestety nie widzę jakiś promocji. Przydałaby się też nowa kurteczka.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też ma żółta kurtkę na zimę :D potwierdzam bardzo ładna :D

edwarda20, Kala lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa ja rok temu kupilam spodnie zimowe na Endo, były bardzo tanie. Wtedy wzielam rozmiar 92 i byly za duze. Gdybym teraz kupowała to kupiłabym cos z softshelem. Sprawdz na Limango, też są promocje.

I powiem Ci, że standardowo wszystko kupuje duzo wczesniej, latem kupuje na jesien/ zime, zimą na wiosnę itp. Np teraz na promkach kupowalam wszystko przyszly rok czyli na 104/110. Na aktualny rozmiar 98 kupilam tylko kilka koszulek na lato i jakies spodenki. Zostaną tylko sandały i trampki ale to na wiosnę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie z softshelem gorzej chyba chronią przed zimnem i śniegiem?
    Ja jakoś boje się, że nie trafie z rozmiarem ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ocieplany softshell mysle ze lepiej chroni, bo po softshellu wszystko splywa.
    Jak nie trafisz to odeslesz, robie tak od zawsze ;)

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda tak ta żółta 😀 nie wiem jak to jest, ale chłopcy bardzo podobają mi się żywych kolorach, ale dziewczynki z kolei absolutnie nie ... tutaj tylko klasyka: biały, beż, szary, granat, czarny itp. no od biedy jakiś brudny róż albo kwiatki przejdzie ...

Czereśniowa jak tez miałam te endo co Edwarda tylko 86 i są za małe ... za tą cenę to całkiem spoko. Tylko w zeszłym roku prawie ich nie nosiła, bo śniegu nie było i były trochę za duże. Miałyśmy tez te z hm jako drugie mniejsze i te z reguły nosiła, były wygodne, ale na taką suchą zimę, bo na śnieg jednak przeszkadzał brak zabudowanych pleców. Teraz wzięłam jakieś z Decathlonu, bo liczyłam, ze będą od razu dostępne do odbioru, ale jednak musimy poczekać 🤨 sanki tez tam kupiłam, bo my mamy bardzo duże górki z których Kalinka sama by nie zjechała i zjeżdżamy razem 😂 więc potrzebowałam trochę większych i bałabym się, ze tamte nie wytrzymają mojego ciężaru ... ale fakt Edwardy bardzo fajne i jakbym kupowała tylko dla małej to tamte

A co do butów nike, potwierdzam są najlepsze ... młody też od zawsze je nosi. Chciałam Kalince też kupić na wiosnę, ale na nike zero zniżek 🙁 wzięłam Fila i jakieś wooden (świetne są meega lekkie), ale tylko dlatego, ze było na nie 60 % ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:38

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kupuje żadnych specjalnych spodni ani butów na zimę bo na tyle co on wychodzi na podwórko to w tym co ma da radę. Kurtkę kupiliśmy w tamtym roku w smyku taka fajna narciarke. Lekka a ciepła więc na ten rok mu jeszcze starczy spokojnie. Buty ma zwykle kozaczki skórzane też z tamtego roku dobre a na dwór mu zakładam rajstopy i spodnie ocieplane dresowe i zawsze wraca cieply.
    Muszę się powoli rozglądać dla niego za koszulkami na 110 bo te co ma na 104 to już takie krótkie się robią powoli no i na wiosnę jakąś kurtkę ale ja kupie pewnie w Pepco żeby przymierzyć.

A co do odkurzaczy pionowych czy tych innych ja dziś zakupiłam sobie super zestaw perfekcyjnej pani domu. Uwaga super lekki zwiewny zwinny mop ręczny z drewnianym kijem i końcówka wymienna szczotka z miękkim włosiem 😅 do tego super małe lekkie wiaderko z koszyczkiem do odciskania mopa 😂 zapłaciłam całe 35 zł hehe i już podłogi dziś pomylam w domu a wieczorem będę testować na nowych płytkach na budowie :)

Kala, Blueberry lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2011 2012 2013 2014 2015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ