X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to kciuki za wytrwałość. U mnie różnie to wychodzi... Ale jakoś walczę. Brzuchol ciut mniejszy już

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,salon+kuchnia+jadalnia ma dokładnie 61m2 i to jest bardzo dużo.Wystarczyloby 45m2.Chyba,że dorobimy jeszcze się paru dzieci i kotów to będzie ok.A jak nie to puszczę Młodego w przyszłości na rolki lub rower i też styknie..Generalnie dom wyszedł nam za duży o 30m2.

Jupik podstawa to działka ustawna,bo możesz mieć nie wiadomo ile,a jak masz kiepska linię zabudowy to dupa.Takze spójrz najpierw w plan miejscowy, o ile jest.No chyba,że kupujesz dom z rynku wtórnego.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi to faktycznie bardzo dużo. Myślałam, że 45m to już dużo ;) ale pewnie masz ogromną kuchnie 🥰

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam dziś odkurzacz pionowy, zobaczymy... a mop jednak działa 😅 nie bedzie karchera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 18:42

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnia jest spora,ale największy jest salon.
    Czeresniowa i na jaki odkurzacz padł wybór?
    A ja się przekonuje do Roborocka,dziś ładnie odkurzyl prawie cały dół domu.

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowałam się na dreame v11 od xiaomi. Mam nadzieje, że przekonam się do takiej formy odkurzacza. No i że akumulator troche wytrzyma.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkurzaczowe szaleństwo na naszym forum :p

Nasze buty przyszły o wiele za duże. Co za beznadziejna rozmiarowka wrr. Tak długo czekaliśmy i dupa. Zaczęłam szukać innych to wszystko co ładne przebrane. Po godzinie szukania stwierdzilam że trudno, jakoś damy rady z tymi co ma. Ale potem na fb wyświetliła mi się reklama śniegowcow z renbuta za 80 zł. Sprawdziłam opinie, są ok, więc zamówiłam do sprawdzenia. Mają być w środę więc fajnie. Jak nie będą pasowały to odpuszczam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko .... jakiś forumowy pech z tymi butami 🤦‍♀️ a bo ta zima tak nagle przyatakowała, ze człowiek kompletnie nie przygotowany ...a te renbuty faktycznie porządnie wyglądają. Daj znać jak oceniasz....

Na pocieszenie, to nam się wczoraj sanki rozwaliły i musiałam na szybko zamawiać. I spodnie też, bo te z zeszłego roku za małe się okazały i szlag mnie wczoraj trafiał jak się podciagały ciagle do góry i w kółko musiałam poprawiać.

A i zamówiłam na Zalando 2 pary adidasków na wiosnę, przecenione 60 %, także warto .... a 100 dni na zwrot, więc jak nie będą pasowały to spokojnie zdążę na wiosnę odesłać jedną albo drugą parę.
    No i kalosze na vinted upolowałam fajne ze skarpetkami dodatkowo .... Kalinka na wiosnę przygotowana pod kątem obuwia 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa czekamy na opinię 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tez zamówiłam sandałki i adidasy na promce, ale sandały za duze o 2 cm wiec odesłałam. Adidasy idealne.

Dokładnie tak jak mówisz, nikt nie przygotowany na zimę i taka porazka. My mamy spodnie ocieplane z tamtego roku, rok temu były za duze ale i tak mały nosił głownie kombinezon. W tym roku są idealne. Cieszę się ze mamy grubą kurtke, bo na ten sezon kupilam taka srednio cienką, ma jedna tez srednio cienka z tamtego roku to ubieramy ja na dwór, i mamy jedna naprawde cieplutką, rok temu dostalismy od mojej siostry, jej syn zalozyl ja raz, ale nie bylo zimy i lezala. Takze jak zrobil chlodniej to bedzie zakładał.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 cm to faktycznie nie ma szans, żeby nóżka podskoczyła ....
    My kurtki akurat mamy zeszłoroczne i pasują na szczęście. Jedna gruba na puchu, a druga cieńsza na wacie.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze miałam Ci napisać, ze bardzo ładna ta kurtka, którą Henio miał na ostatnim zdjęciu. Super wyglądał 😍

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ta żółta? to własnie z tamtego roku, ciutke za krótka, ale do spodni zimowych idealnie. Moze sie brudzić, niszczyć i nie szkoda :P

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe kto to szaleństwo rozpoczął 🤔😁
    Kala jasne dam znać 😉 to sanki takie jak Edwarda? :D mi wczoraj przyszły, bardzo fajne, ale Kuba nawet na nich nie usiadł 😅
    To nie tylko ja kupuje wszystko na ostatnią chwile ;) zawsze tak robię bo te zimy u nas są bardzo słabe, a po świętach zawsze są jakieś promocje.
    Ja kupiłam buty superfit. Wczoraj przyszedł rozmiar większy i chyba je zostawię. Może jakimś cudem starczą na przyszły rok.
    Co do spodni to tez zamawiałam nowe bo miałam z zeszłego roku za krótkie.. kupiłam w reserved i h&m do sprawdzenia (i te drugie są bardzo szerokie). Skad wy kupujecie takie spodnie?

Na wiosnę zawsze kupuje buty Nike, dobrze się u nas sprawdzają bo są elastyczne. Niestety nie widzę jakiś promocji. Przydałaby się też nowa kurteczka.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też ma żółta kurtkę na zimę :D potwierdzam bardzo ładna :D

edwarda20, Kala lubią tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa ja rok temu kupilam spodnie zimowe na Endo, były bardzo tanie. Wtedy wzielam rozmiar 92 i byly za duze. Gdybym teraz kupowała to kupiłabym cos z softshelem. Sprawdz na Limango, też są promocje.

I powiem Ci, że standardowo wszystko kupuje duzo wczesniej, latem kupuje na jesien/ zime, zimą na wiosnę itp. Np teraz na promkach kupowalam wszystko przyszly rok czyli na 104/110. Na aktualny rozmiar 98 kupilam tylko kilka koszulek na lato i jakies spodenki. Zostaną tylko sandały i trampki ale to na wiosnę.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie z softshelem gorzej chyba chronią przed zimnem i śniegiem?
    Ja jakoś boje się, że nie trafie z rozmiarem ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn ocieplany softshell mysle ze lepiej chroni, bo po softshellu wszystko splywa.
    Jak nie trafisz to odeslesz, robie tak od zawsze ;)

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda tak ta żółta 😀 nie wiem jak to jest, ale chłopcy bardzo podobają mi się żywych kolorach, ale dziewczynki z kolei absolutnie nie ... tutaj tylko klasyka: biały, beż, szary, granat, czarny itp. no od biedy jakiś brudny róż albo kwiatki przejdzie ...

Czereśniowa jak tez miałam te endo co Edwarda tylko 86 i są za małe ... za tą cenę to całkiem spoko. Tylko w zeszłym roku prawie ich nie nosiła, bo śniegu nie było i były trochę za duże. Miałyśmy tez te z hm jako drugie mniejsze i te z reguły nosiła, były wygodne, ale na taką suchą zimę, bo na śnieg jednak przeszkadzał brak zabudowanych pleców. Teraz wzięłam jakieś z Decathlonu, bo liczyłam, ze będą od razu dostępne do odbioru, ale jednak musimy poczekać 🤨 sanki tez tam kupiłam, bo my mamy bardzo duże górki z których Kalinka sama by nie zjechała i zjeżdżamy razem 😂 więc potrzebowałam trochę większych i bałabym się, ze tamte nie wytrzymają mojego ciężaru ... ale fakt Edwardy bardzo fajne i jakbym kupowała tylko dla małej to tamte

A co do butów nike, potwierdzam są najlepsze ... młody też od zawsze je nosi. Chciałam Kalince też kupić na wiosnę, ale na nike zero zniżek 🙁 wzięłam Fila i jakieś wooden (świetne są meega lekkie), ale tylko dlatego, ze było na nie 60 % ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2021, 10:38

Czereśniowa lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kupuje żadnych specjalnych spodni ani butów na zimę bo na tyle co on wychodzi na podwórko to w tym co ma da radę. Kurtkę kupiliśmy w tamtym roku w smyku taka fajna narciarke. Lekka a ciepła więc na ten rok mu jeszcze starczy spokojnie. Buty ma zwykle kozaczki skórzane też z tamtego roku dobre a na dwór mu zakładam rajstopy i spodnie ocieplane dresowe i zawsze wraca cieply.
    Muszę się powoli rozglądać dla niego za koszulkami na 110 bo te co ma na 104 to już takie krótkie się robią powoli no i na wiosnę jakąś kurtkę ale ja kupie pewnie w Pepco żeby przymierzyć.

A co do odkurzaczy pionowych czy tych innych ja dziś zakupiłam sobie super zestaw perfekcyjnej pani domu. Uwaga super lekki zwiewny zwinny mop ręczny z drewnianym kijem i końcówka wymienna szczotka z miękkim włosiem 😅 do tego super małe lekkie wiaderko z koszyczkiem do odciskania mopa 😂 zapłaciłam całe 35 zł hehe i już podłogi dziś pomylam w domu a wieczorem będę testować na nowych płytkach na budowie :)

Kala, Blueberry lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2011 2012 2013 2014 2015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ