X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ile ma m2 ten blizniak?

U nas na 55m2 sporo sie zmiescilo a schowek to moje ulubione pomieszczenie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię wszystko pochowane, po prostu każdy się dziwi ze chce taką dużą szafę docelowo dla jednego chłopca ;) jeszcze się zastanawiam nad płytszym bo jest 38 cm i 58 cm.. wszędzie piszą, że z tylu trudno się dostać, tylko właśnie czy jest sens polowe miejsca tracić w szafie. Wiem, że taka bedzie zgrabniejsza, no ale zawsze coś by się tam upychało.

My tez dzisiaj na sankach, super się bawiliśmy. Mam sanki z pchaczem dzięki czemu zrobiliśmy też długo spacer aż w południe zrobił drzemkę (w ciazy trudno byłoby mi go ciągnąć) poza tym właśnie cieżko już tak sie schylać i lepić bałwana 😂 wymiękam, słabo dzisiaj śnieg się lepił, któregoś dnia był taki fajny, że wystarczyło kule toczyć i już był wielki bałwan jak ja i to podwójny ;) a dzisiaj zrobiliśmy też dwa ale tylko na 30 cm.

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci tez tak wymyslają? Henryk totalnie, codziennie wymysla takie glupoty, cos ogladał w tv albo ktos mu cos opowiadał a on od razu robi z tego historie ze on w tym uczestniczył. Ostatnio powiedział, że chlopiec w przedszkolu zabral mu zabawke a on go uderzył. Oczywiscie zapytalam o to panią, powiedziala ze nie, Henio byl tylko swiadkiem jak pobily sie inne dzieci...

A i uzywa coraz bardziej zaawansowych słow, np ze tata swinka jest zaokraglony. pytam czy wie co to znaczy - "tak, że jest gruby".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 16:03

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, bliźniak ma ok 115m, z garażem 135 m. Oczywiście, że dla większego komfortu mogłoby być te 20-30 m więcej. No ALE. Naszukalismy się i większe nic nas nie powaliło lokalizacją i wyglądem, za to ceną i owszem. Będziemy musieli tu się upchnąć, jak zmieścimy się z aneksem w salonie, a wszystko na to wskazuje, mamy 4 sypialnie, tudzież na początku 3 sypialnie i gabineto-bawialnia ;-)

Kinga pytluje raczej o stanie rzeczywistym, wczoraj wlasnie wygadała teściom, że dom kupujemy. Czasem rzuca coś tam z kosmosu- np.dzis stwierdziła, że ona chce na sufit 😎 ale sama się z tego śmieje i nie wiem po co tak gada.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik,gratuluję kupna domu😉taka powierzchnia styknie,tym bardziej,że każde dziecko będzie mieć swój pokój..

Co do szaf,to ja też preferuje najbardziej pojemna i w pokoju Tomka mam Platse z Ikei i jestem bardzo zadowolona..W mieszkaniu miałam Meblik i w sumie bylam zadowolna,ale za cenę jaka dałam za te meble nie warto.Ikea ma fajne meble w przystępnej cenie,w razie czego nie żal wymienić.. A i Platse mam z 3 części,dwie pojemne wysokie szafy,w środku tylko z półkami i szafke mnejsza z szufladami.W szufladach trzymam tylko rzeczy Tomka,reszta szaf jest na zabawki i książki.Oprocz tego mam regal Kallax,na którym Młody ma pod ręką zabawki i książki.

Ojej ominęły mnie dyskusje o zakupach odzieżowych dla dzieciaków.. gdzie upolowalyscie buty Nike,bo my też je kochamy😉
    I jeszcze pytanko,poszukuje spodni dresowych dla Tomka,ale na gumie w pasie(bez troczkow),bo tylko takie mu nie spadają z pupy non stop.Kupowalam na My basic i w Laur,ale nigdzie więcej nie mogę znaleźć..

Takie dziwaczne teksty też się u nas zdarzają.Dzis stwierdził,że "pójdzie do pracy,żeby zarobić na buldozer"😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 18:44

• Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa tak, my mamy dostawkę :) Sara w niej sypiała w salonie, a w sypialni robiła za barierkę naszego łóżka 😅 teraz robi juz tylko za barierkę 😂 Sara śpi z nami w nocy a w dzień drzemki też robi na naszym łóżku, bo ma bunt na karmienie w normalnej pozycji, chce tylko na leżąco🤷‍♀️ Lila miala identycznie.

Jestem w ogóle po cudownej nocy, Lila tylko jedna pobudka - przyczłapała do nas i spała. Sara to nie wiem bo nic nie pamiętam 🙈 no i Sara wstaje ostatnio o 5, ale po takiej nocy nie przeszkadza mi to 😅 dziś moze być gorzej, bo Sara miala szczepienie. Ta kluska waży 8,1kg i ma ponad 66cm długości. Lila na niecałe pol roku miała 7,3kg i 66cm 🙈

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratuluję znalezienia domku ☺️

Edwarda Lila zawsze jak spytam czy umyła ręce albo czy juz się wieczorem w wannie umyła - zawsze wszystko zrobione, mimo, ze w pierwszym przypadku nawet łazienki nie odwiedziła a w drugim nie dotknęła żelu.. 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi znam ten ból ze spodniami ... i szczerze jedyne dresy z którymi nie trzeba było latać do krawcowej w celu wszywania gumki, to były z Primarka marki Rebel ( szwagier nam zawsze większą ilość z Anglii przywoził), troczki mają fakt, ale do tego tak grubą gumę elastyczną, ze wisiały nie używane. Jak gdzieś upolujesz na Allegro, to polecam.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,dzięki za namiary.Rzucilam okiem na Allegro,ale raczej nic nie mają😬

• Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi, a masz tą głębsza szafę platsy na 55cm? Wygodnie trzyma się tam zabawki i książki czy za głęboka?
    Szuflady to chyba tam są 60cm?
    Co do butów nike, to ja nie widzę żadnych promocji, ale zazwyczaj dla takich maluchów są lekko ponad 100 zł. W zeszłym roku kupiłam w deichmainn i w tym roku Kubuś też już chyba sobie upatrzył.

Totoro to miałaś dostawkę na kółkach? Ona była drewniana? Tez właśnie myśle o takiej aby być bardziej mobilną.. takiego malucha boje się położyć na kanapie obok Kuby ;)
    Lila spi nadal sama w łóżeczku? :D
    Brawo za wagę 😛 masz co nosić ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi https://allegro.pl/oferta/spodnie-dresowe-dres-rebel-primark-2-3-lata-98-cm-9213880035

Przy Kalince już nie mam tego problemu ... błogosławione legginsy 😀 ale z Frankiem dalej się bujam 😉 jak masz gdzieś w okolicy Tk maxx, to bardzo polecam tam zaglądać, dla chłopców mają świetne markowe ciuchy w naprawdę atrakcyjnych cenach. Młody ma większość rzeczy stamtąd np. dresy nike Jordan za 70 zł ... a normalnie lekko ponad 200 zł. No i można wynaleźć spodnie z odpowiednią gumką 😂 od razu biorę na zapas ... bo to nie jest takie łatwe

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no niezłą wagę ma Sara 😀 aż z ciekawości zajrzałam w książeczkę Kalinki i na równe 5 miesięcy miała niecałe 6.9 kg, pół roku to 7,5, a 8 kg przekroczyła po skończeniu 9 ...

Mała niedługo Lilkę dogoni 😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,mam chyba ta głębsza wersję.Szafy są mega pakowane,oczywiście Tomek nie sięga wysoko,ale to było zamierzone,żeby nie rozciągal wszystkich zabawek

Kala,dziękuję,kiepska ze mnie poszukiwaczka😜cena bardzo przyzwoita,bo w tamtych sklepach potrafiłam dac za spodnie 70 zł.
    Widzę,że dresy to globalny problem.Sieciowki dają tak słabe te gumki,że Tomek potrafi pół nagi biegać..dawalam do krawcowej spodnie z Nexta,bo tylko za nie jestem skłonna dopłacić,no ale ileż można..
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 05:50

Czereśniowa lubi tę wiadomość

• Kala Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi świetna ta szafa 😀

Co do spodni, to jeszcze nike i puma mają dobre gumki, ale cena... moim zdaniem nie warto dla takiego malucha, chyba, ze jakaś super promocję się wynajdzie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wtrące 😅
    My mamy dostawke Chicco Next2Me Dream. I moim zdaniem jest to pierwsza pozycja na liście wyprawkowej. My kupiliśmy dla Ami i całe szczęście, że nie sprzedaliśmy i teraz korzysta Igor. Nasza ma kółka i funkcję kołyski. Z kołyski nie korzystałam ani przy Amelii ani przy Igorze (nie działał na nich ten rodzaj bujania 🙈). Ale co do plusów dostawki- bok ma składany więc w nocy jest przysunieta do łóżka. Prawie tak jakbyśmy spali razem ale jednak to łóżeczko dziecka. Mam dziecko na wyciągnięcie ręki- jak się wierci , kręci, wystarczy rękę wyciągnąć (u nas wystarczyło położenie ręki na dziecku albo poklepanie po dupci 😉). Jak karmię to odkładam później obok siebie, nie muszę wstawać praktycznie. W dzień Igor na początku spał w salonie, jak pisałam ma kółka więc bardzo łatwo ją za sobą wszędzie ciągać. Do tego ma regulację wysokości z jednej i z drugiej strony więc jak Ami miała katar to wystarczyło obniżyć nóżki albo podnieść główkę i lepiej się jej oddychało . Wszystko ładnie się ściąga do prania, super łatwo się składa i można zabrać ze sobą na wyjazdy. Dodatkowo jeszcze ja jestem całym sercem za dostawką na początku bo moje dzieci najlepiej śpią na brzuszku i Igor tak śpi praktycznie od samego początku więc w nocy miałam go zawsze blisko siebie w razie co. Ale u nas akurat ani u Ami ani u Igora nigdy nic się nie zadziało, ładnie przekładali sobie główkę. Amela korzystała z dostawki dopóki nie zaczęła siedzieć, czyli około 7 miesięcy. Później to już jest niebezpieczne więc zmieniliśmy na zwykłe drewniane łóżeczko. Teraz mam taki sam plan z Igorem. Amela w dostawce spala od samego początku, Igor dopiero po jakiś 2 tygodniach ( pierwsze dwa tygodnie spał ze mną w łóżku bo miałam problem żeby go odłożyć nawet obok siebie i po prostu mi się nie chciało co chwilę go brać z dostawki i wybrałam sen ale szybciutko się przyzwyczaił do spania u siebie ale jednak obok).
    Jejku brzmi to jak reklama 🙈 ale ja naprawdę bardzo bardzo polecam wszystkim dostawke na początek.

A co do szaf jeszcze. Ja też jestem za tym, żeby szaf było jak najwięcej i jak największe jak jest tylko miejsce. Ja mam 3 - dwie na wymiar jedna z Ikei Paxa i chętnie gdybym miała miejsce jeszcze jakaś bym wstawiła 😅. Szafa z Ikei służy nam już około 7 lat i nic absolutnie nic się z nią nie dzieje. I to była nasza pierwsza szafa (swojego czasu jedyna) i przeżyła bardzo dużo, również przestawianie. Także szafy z Ikei również bardzo polecam 🙂.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Paxa w korytarzu i dla porównania cenowego,kosztowała nas 2.500 zł,a stolarz zazyczyl sobie 8.000 zł,oczywiście nie była to szafa drewniana,tylko z okleiny
    .także tego..

• darika Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie to że ja w sypialni i korytarzu chciałam szafę do sufitu to pewnie też byśmy wzięli z Ikei. Ja już nie pamiętam ile my płaciliśmy 7 lat temu za naszą ale też coś około 2 tys, może troszkę więcej ale napewno zdecydowanie mniej niż pod wymiar.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa tak, mamy drewnianą na kółkach, taką jak "mini łóżeczko" :) Lila śpi w łóżeczku, ostatnio jak ma te kiepskie noce to do nas przychodzi, ale zasypia praktycznie codziennie w łóżeczku :)

Kala no naprawdę ja nie wiem skąd ona taka wielka. Lila miała niecałe 10kg na dwa latka 🙈

Na temat szaf się nie wypowiadam, bo sama mam poki co wielką, starą z olx i prędko jej zmieniać nie będziemy 😅

Boże, Sarę tak nóżka boli po dtp, ze masakra, zrobiłam jej oklad i śpi, ale mam już przeciwbólowe pod ręką. Az mi mało nie zwymiotowala tak strasznie płakała :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro chyba śmietanę masz w cyckach zamiast mleka 🤣🤣🤣

Biedna Sara 🙁 oby w nocy było dobrze ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to duży dom. Według mnie super metraż.

Iggi haha. Henio też ostatnio mówił że pojedzie szarym autem do mojej pracy i będzie się bawił. Najpierw pytam jakie szare auto, przecież mamy czerwone, a on mówi że Henio ma szare auto (?). No dobra mówię ok ale w mojej pracy nie ma zabawek, a on na to że weźmie ze sobą z domu i wymienił co, między innymi basen z piłkami... A w weekend stwierdził że "jak będzie dorosły to tez się będzie malował" oraz że "jak będzie dorosły to kupie mu takie duże lusterko" i że "jak urośnie to też będzie prasowal".

Ps. A jak zapytałam czy sam będzie jechał tym autem i potwierdził, powiedziałam że przecież nie umie jeździć to stwierdził że pójdzie do pana i go nauczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 22:02

Totoro, Czereśniowa, Kala, Jupik lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 2013 2014 2015 2016 2017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ