Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominika32 wrote:Zrobilam,zrobilam,zrobilam...
Nie pieni sie...
Wyszlo ze dziewczynka.
10.10 mam prenatalne zobaczymy co powie ginek.
i ja też zrobiłam z ciekawości.
Pieniło się bardzo! Czyli chłopiec?
Może coś w tym jest, zachcianki też zupełnie inne niż przy córce. Przy niej jeden mars dziennie był obowiązkowo, a teraz... ogórki, śledzie i soki pomarańczowe... -
wannsees wrote:
i ja też zrobiłam z ciekawości.
Pieniło się bardzo! Czyli chłopiec?
Może coś w tym jest, zachcianki też zupełnie inne niż przy córce. Przy niej jeden mars dziennie był obowiązkowo, a teraz... ogórki, śledzie i soki pomarańczowe...
Pieniło się, bo masz "kwaśną" dietę, a kwas i soda to pianaMagdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Niby mozna poczuć ruchy już w 12 tc ale bardzo latwo pomylić je z perystaltyką jelit.
Proszę, jak obiecałam
https://zapodaj.net/0f79d3c0482af.jpg.html
No nie mogę! Siurdasek!
Tylko nie przyznawana się nigdy, że pokazywałaś synka klejnoty:-)
To ja mam dylemat, bo jem wszystko. Dziś mam ochotę na sałatkę z kurczakiem, fasolą i kukurydzą. A wczoraj jadłam hamburgera! Luduuuu co się że mną dzieje!!!
Nie mam pomysłu na obiad.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 11:46
-
nick nieaktualnyZabawa, ale każda z Nas ma różne podejścia.
Jedna lubi "zabawy", inna bardziej naukowe dowody.
W ogóle wczoraj się dowiedziałam, że taka dalszą znajoma ma termin na koniec listopada (tak podobnie, jak miałam przy pierwszej ciąży). I dziewczynie odbiło! Bo całą ciążę głoduje, bo nie chce być gruba. Wygląda jeszcze bardziej chudo niż przed. Oby dziecko urodziło się zdrowe. -
Hmmm mowicie ze to zalezy od diety,ze jak sie je kwasne to sie pieni..
Moj sie nie pienil a wczoraj ok 21 wypilam caly sloik wody po kiszonych ogorach,no chyba ze zdazylam juz to wydalic z siebie..
No nie wiem ...
Przeciez nie chodzi o to zeby slepo w to wierzyć.
-
ojej.. ja póki co jestem daleka od takich smaków jak ogórki, śledzie, kapusta i woda po kiszonych, aż jestem w szoku, że rzeczywiście tak może się zmienić smak
póki takie zabawy "potwierdzają" to co byśmy chciały to czemu nie? krzywdy tym nikomu nie robimy
ale do 17 jestem w pracy, nie mam sody pod ręką, sprawdzę jak wrócę do domu -
Witam sie nie wszystko nadgonilam wiec orzepraszam ale zabiegana z mlodym smarkiem jestem. Na szczescie dzis na kontroli wszystko ok młody wychodzi na prosta tylko ida zeby wiec to poteguje jego niespanie i marudzenie.
Bylam też w pracy zalatwic papiery wracam z macierzynskiego 16 pazdziernika do pracy na maks 4 miesiace.
Ciekawe jak to bedzie oby mlody nie chorował za czesto w zlobku.
Co do zakazów co jeść pierwsze slysze o dziczyznie wiem że znajomy sam poluje i obowiazkiem jest oddanie probki miesa do badania do sanepidu. Mi dal zakaz surowego miesa i owoców morza plus niepasteryzowanego mleka i jego przetworow reszte jak najbardziej ale w granicach rozsądku.
Co do seksu jesli nie ma zagrozenia ciazy jak najbardziej ja uprawiam o czerpie z tego korzysci orgazmowe
Jesli chodzi o planowanie ciazy pierwsza byla nieplanowana tzn mój M strzelił świadomie gola nic ze mna nie ustalając, niestety stracilismy dziecko wiec 2 bylo już w pelni planowane i 3 też.
Z perspektywy czasu powoem wam że 2 ciaza po urodzeniu jest o wiele spokojniesza człowiek nie ma czasu a i już tak sie nie przejmuje tym co może a nie może. Pamietam jak z Igim balam sie dzwigac w tej przeprowadzalismy sie i dzwigalam cos non stop nie mówiąc o tym ze codziennie dzwigam Igusia. Ale prawda jest taka że jesli ciaza jest zdrowa to ciężko zaszkodzić ale jeśli cos sie dzieje lepiej dmuchac na zimne i oszczędzać się to n8gdy nie zaszkodzi.Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a na którym boku śpicie/odpoczywacie? Czy raczej na plecach?
-
Ps dziewczyny ja mam 35 lat poczytajcie mamaginekolog statystycznie wiecej dzieci rodzi sie z wadami przed 30 wiec to nie oznacza ze po 35 roku zycia nie należy miec dzieci. Co innego 40 lat ale to też nie jest jeszcze przesadzone bo znam takie pary ktore w tym wieki mialy pierwsze dziecko.
Ps. Donrze miec pierwsze dzoecko przed 35 rokiem wtedy maleja ponoc szansę na komplikacje.