Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
sweetmalenka, ze mną w szpitalu leżała dziewczyna z bólami bez plamień, była w 6 tyg. Przyjechała w piątek i leżała do wtorku, dawali jej tylko duphaston i obserwacja. Usg robili jej na IP w piątek, a na oddziale dopiero we wtorek.
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry mamusie stare i nowe!gratuluje udanych usg:)
Troche mnie nie było ale juz Was nadrobilam. Bylam w międzyczasie skierowana do szpitala z podejrzeniem podkręcania przydatkow. W nocy rozrywajacy bol brzucha i nudnosci nie so opisania az zemdlalam. Na ip od razu mnie zbadali nie czekalam w ogóle zrobili usg ktore trwalo z 15 min co najmniej okazalo sie ze z maluszkiem i jajnikami wszystko ok. Na miejscu tez zrobili badania z krwi i mocz. Calosc trwala max 4 h z czego najwięcej czekalam na badania z krwi. W trakcie tego czekania czulam sie juz dobrze okazalo sie ze ze to mogla byc jakas mocna kolka jelitowa w kazdym razie bardziej cos z przewodu pokarmowego. Byłam w praskim i czulam się naprawdę zaaopiekowana.po badaniach przepisali luteine no spe i do domu. Dzisiaj mam prenatalne o 17.30 juz nie moge soe doczekać -
nick nieaktualny
-
Jak wszystko bedzie ok to nie zostawia, jak masz skier do szpitala to idz dla wlasnego spokoju zbadaja pobiora krew i upewnisz sie ze wszystko dobrze:) i proponuje im wcześniej tym lepiej bo troche to trwa i pozniej wiecej osob np na ktg przychodzi w dniu porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 07:26
-
Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od pewnego czasu, podoba mi się u Was i chciałabym się przyłączyć. Wg belly mam termin na 3.04, ale ze względu na nieregularne cykle wydaje mi się, że data będzie późniejsza: dowiem się na na usg prenatalnym 28.09.
Mam 36 lat. To moja trzecia ciąża. Pierwszą poroniłam w 16 tc, na szczęście w domu mam dwulatka.Asiula27, monroe, Magdzia85F, Tusianka, Aliskaa, AJrin, Sassy, Rene lubią tę wiadomość
-
Hej LuLu81,
miło widzieć rówieśniczkęu mnie to druga ciąża (nie mam dzieci), więc poziom mojej paniki czasem sięga zenitu. Staram się myśleć małymi krokami, teraz jest "byle do 12 tygodnia", ale jak słyszę historie jak Twoja, że w 16 tyg się cos stało, to chciałabym zasnąć i obudzić się 13.04 (data porodu)
Lulu a byłaś juz na USG ? U mnie pomiedzy terminem okresu a wiekiem z USG jest 4dniowa różnica , wiec w karcie ciąży mam wpisane dwie daty poroduAJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Lulu!!! Zapraszamy!
Tak zastanawiam się nad tym Naszym kwietniem i patrząc na wątki staraczki, to największy wysyp pozytywów był w sierpniu. Więc może będzie jednak kwiecień hojny?
Co do szpitala to ja mam najbliżej Starynkiewicza. I los tak robi, że ciągle trafiam na ginekologów stamtąd.
Dziś w nocy bardzo mnie bolało podbrzusze, możę po przytulankach z Mężem. Aż nospe wzięłam. -
Ja juz wracam ze szpitala... Wiec mam skierowanie do szpitala(czyt. Do leżenia w nim). Żadnych badań mi nie zrobili. Zapytali tylko czy termin przyjęcia wyznaczylam i czy jestem gotowa i spakowana dzisiaj zostać i czy chce zostać. Pow. Ze nie bo nie boli juz wiec powiedziano mi ze albo przyjade spakowana i zostanę albo mam nie przychodzić. Mam przemyśleć. Jako ze zaraz mamy weekend wiec i tak nie ma lekarzy to chyba stawie się w poniedziałek w weekend odpoczne
-
nick nieaktualny