X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka, ze mną w szpitalu leżała dziewczyna z bólami bez plamień, była w 6 tyg. Przyjechała w piątek i leżała do wtorku, dawali jej tylko duphaston i obserwacja. Usg robili jej na IP w piątek, a na oddziale dopiero we wtorek.

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka gratuluje chlopca :)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka, Twój jest młodszy od mojego/mojej a o ile większy ;) nieźle :D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodszy nie jest bo usg 12tc i 6 dzień :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie stare i nowe!gratuluje udanych usg:)
    Troche mnie nie było ale juz Was nadrobilam. Bylam w międzyczasie skierowana do szpitala z podejrzeniem podkręcania przydatkow. W nocy rozrywajacy bol brzucha i nudnosci nie so opisania az zemdlalam. Na ip od razu mnie zbadali nie czekalam w ogóle zrobili usg ktore trwalo z 15 min co najmniej okazalo sie ze z maluszkiem i jajnikami wszystko ok. Na miejscu tez zrobili badania z krwi i mocz. Calosc trwala max 4 h z czego najwięcej czekalam na badania z krwi. W trakcie tego czekania czulam sie juz dobrze okazalo sie ze ze to mogla byc jakas mocna kolka jelitowa w kazdym razie bardziej cos z przewodu pokarmowego. Byłam w praskim i czulam się naprawdę zaaopiekowana.po badaniach przepisali luteine no spe i do domu. Dzisiaj mam prenatalne o 17.30 juz nie moge soe doczekać:)

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj o 14.00 dostane wypis i wychodze do domu <3

monroe, pomarańczka_33, darika, Sassy, Ellka, Ilona92, Magdzia85F, Paatka, Tusianka lubią tę wiadomość

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka i tez nie miałam plamien. W ogóle to teraz we wrześniu jest zatrzęsienie na porodowkach i oddzialach gin w szpitalach. Wrzesień to apogeum urodzen a w kwietniu podobno luz :) W praskim wszystkie łóżka pozajmowane

oar8flw1tpge67lg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli są szanse ze nie będę leżała w week :D juupi!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wszystko bedzie ok to nie zostawia, jak masz skier do szpitala to idz dla wlasnego spokoju zbadaja pobiora krew i upewnisz sie ze wszystko dobrze:) i proponuje im wcześniej tym lepiej bo troche to trwa i pozniej wiecej osob np na ktg przychodzi w dniu porodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 07:26

oar8flw1tpge67lg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się ubieram i lecę:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że w kwietniu mniej porodów, bo obawiam się odsyłania do innych szpitali z powodu przepełnienia...

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kwietniu rodzą się dzieci "urlopowe" więc może być sporo ciężarnych :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłabym raczej spokojna o ten nasz kwiecień :)
    http://mamy-mamom.pl/rodzi-sie-najwiecej-dzieci/

Sassy, Asiula27, justysbp lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A trochę z innej beczki, czy którejś zdarza się taki bol/klucie jakby w odbycie? Bo od wczoraj mnie męczy

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Dziewczyny A trochę z innej beczki, czy którejś zdarza się taki bol/klucie jakby w odbycie? Bo od wczoraj mnie męczy

zdarza się , w szczególności jak usiądę pod złym kątem.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • LuLu81 Znajoma

Wysłany: 22 września 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Podczytuję Was od pewnego czasu, podoba mi się u Was i chciałabym się przyłączyć. Wg belly mam termin na 3.04, ale ze względu na nieregularne cykle wydaje mi się, że data będzie późniejsza: dowiem się na na usg prenatalnym 28.09.
    Mam 36 lat. To moja trzecia ciąża. Pierwszą poroniłam w 16 tc, na szczęście w domu mam dwulatka.

Asiula27, monroe, Magdzia85F, Tusianka, Aliskaa, AJrin, Sassy, Rene lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej LuLu81,
    miło widzieć rówieśniczkę ;) u mnie to druga ciąża (nie mam dzieci), więc poziom mojej paniki czasem sięga zenitu. Staram się myśleć małymi krokami, teraz jest "byle do 12 tygodnia", ale jak słyszę historie jak Twoja, że w 16 tyg się cos stało, to chciałabym zasnąć i obudzić się 13.04 (data porodu) ;)
    Lulu a byłaś juz na USG ? U mnie pomiedzy terminem okresu a wiekiem z USG jest 4dniowa różnica , wiec w karcie ciąży mam wpisane dwie daty porodu ;)

AJrin lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lulu!!! Zapraszamy!

Tak zastanawiam się nad tym Naszym kwietniem i patrząc na wątki staraczki, to największy wysyp pozytywów był w sierpniu. Więc może będzie jednak kwiecień hojny?

Co do szpitala to ja mam najbliżej Starynkiewicza. I los tak robi, że ciągle trafiam na ginekologów stamtąd.

Dziś w nocy bardzo mnie bolało podbrzusze, możę po przytulankach z Mężem. Aż nospe wzięłam.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wracam ze szpitala... Wiec mam skierowanie do szpitala(czyt. Do leżenia w nim). Żadnych badań mi nie zrobili. Zapytali tylko czy termin przyjęcia wyznaczylam i czy jestem gotowa i spakowana dzisiaj zostać i czy chce zostać. Pow. Ze nie bo nie boli juz wiec powiedziano mi ze albo przyjade spakowana i zostanę albo mam nie przychodzić. Mam przemyśleć. Jako ze zaraz mamy weekend wiec i tak nie ma lekarzy to chyba stawie się w poniedziałek w weekend odpoczne

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piekne zdjecie z usg gdzie widac 3 nogi ;))) takze to bylby cud jakby byla dziewczynka ;)

justysbp, Magdzia85F, Agusia_pia, aga_90, darika, Tusianka, Aliskaa, pomarańczka_33, Sassy, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ