Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam ostatnio problemy ze snem - ciężko mi się układa i długo zasypiam... Do tego mam bardzo realistyczne, często negatywne emocjonalnie sny i budzę się co chwilę... Dziś nocka była tragiczna... dobrze, że jeszcze na L4 jestem, bo bym o 5 do pracy nie wstała na pewno...
-
Trochę bawią mnie te wróżby i zabobony. Może to dlatego, że kompletnie nie nastawiam się na żadną płeć i dlatego nie widzę w tym sensu. Może gdybym oczekiwała konkretnie chłopca lub dziewczynki to sama bym się tym zainteresowała, ciężko powiedzieć.
Ja śpię na brzuchu, na obu bokach i plecach. Czyli nic nadzwyczajnego. Po prostu się kręcę
Ponadto mam ogromny apetyt, zjadłabym wszystko co mi ktoś podstawi. A kiełbasa śląska z grilla i pomidorówka to aż mi się śni hahah.
Całe szczęście, że tydzień roboczy dobiega końca. Jeszcze ponad dwie godzinki i mogę cieszyć się weekendem czego życzę również Wam
A jutro wizyta u ginekologa. Jeszcze nie prenatalne, a założenie karty ciąży bo o dziwo w 12 tygodniu jeszcze nie mam. Mam nadzieję, że podglądniemy też dzidzię -
Agusia nie strasz z tym jedzeniem. Wiem, ze jestesmy na początku ale ja wlasciwie od 6tc jem bardzo malutko, w okresie okolo 3 tyg jak wymiotowalam nie jadlam prawie nic, a jak juz to krakersy bo tylko po nich nie zwracałam. Od mniej wiecej 1,5 tyg jest mi lepiej, nie wymiotuję, mdlosci mniejsze ale wciaz nie mogę jesc. Zmuszam sie. Wczoraj 1 raz od nie pamietam kiedy zjadlam prawie normalny obiad bo piers z kurczaka i troche ziemniakow. Warzyw, owocow nie moge. Ogolnie zdrowego, witaminowego niewiele
Wciąz jestem bardzo slaba. Poszlam sie dzis przejsc, chwilke doslownie, ledwo co szlam, weszlam do sklepu z mysla ze kupie mezowi lody bez laktozy, weszlam i wyszlam, te wszystkie zapachy spotegowaly takie mdlosci ze ledwo wrocilam. Na 1 pietro wchodze z zadyszką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:19
-
edwarda20 - nie martw się! wszystko będzie dobrze. u mnie do tej pory jest -1 kg. Lekarka powiedziała, że to normalne (niektóre kobiety już przybierają na wadze a inne tracą), po I trymestrze pewne objawy ustąpią, będziesz mogła jeść i waga Ci pójdzie do góry
mi powiedziała, że dobrze by było jakbym do następnej wizyty (27.10.) przybrała ze 2 kg ale jak się nie uda to dramatu też nie będzie. Każdy organizm jest inny. A Ty się nie głodzisz z wyboru tylko jesz teraz mniej bo inaczej nie możesz
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
nick nieaktualnyMnie to jakoś to jedzenie nie unosi. Nie mogę znaleźć swojego smaku. I tak jem albo bułkę z powidłami (takiego smaka mi zrobiłyscie na powidła śliwkowe a zgagę dostałam). To bułka z kiełbasą. A to kapusta na ciepło. Dziś fasola. Normalnie miszmasz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa od 3 dni marzylam o drożdżowce z budyniem! Snilam i niej po nocach i szukałam jej po całym miescie
Chyba po prostu organizm szaleje po ustapieniu mdlosci i musi sie najeść za te 6 tygodni glodowania... Ja spie w kazdej pozycji nawet na brzuchu
wydaje mi sie ze na ruchy dziecka w 12tc to za szybko... w drugiej sie pojawiają okolo 15-16tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKachna62 wrote:Ja od 3 dni marzylam o drożdżowce z budyniem! Snilam i niej po nocach i szukałam jej po całym miescie
Chyba po prostu organizm szaleje po ustapieniu mdlosci i musi sie najeść za te 6 tygodni glodowania... Ja spie w kazdej pozycji nawet na brzuchu
wydaje mi sie ze na ruchy dziecka w 12tc to za szybko... w drugiej sie pojawiają okolo 15-16tc
I pewnie jak zjadłaś to niebo w gębie:-)
Aliska no nareszcie w domu:-) i jedzenie nieszpitalne
Sweetmalenka mogą. Mnie na początku to tak trzymały, bo nie niestety gazów się nie pozbywała i rano były. Dobrze, że to minęło.
Nie wyrosło mi drożdżowe. Kurde. Rzadkość u mnie. -
Hej ja dzis po pierszym usg. Wg OM 10tyg3dni a wg usg 9tyg 1dni. Maluszek ma 22,7mm. Podwyzszone troche tsh wiec dostalam euthyrex 50mg. No i cukier na czczo podwyzszony a po posilku idealny. Mam nadal kontrolowac cukry. Wklejam linka do fotki mojego malenstwa
https://zapodaj.net/b42288184a0a5.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 18:16
darika, Tusianka, Magdzia85F, wannsees, Aliskaa, pomarańczka_33, Ellka, Rene lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwiaa95 wrote:Hej ja dzis po pierszym usg. Wg OM 10tyg3dni a wg usg 9tyg 1dni. Maluszek ma 22,7mm. Podwyzszone troche tsh wiec dostalam euthyrex 50mg. No i cukier na czczo podwyzszony a po posilku idealny. Mam nadal kontrolowac cukry. Wklejam linka do fotki mojego malenstwa
https://zapodaj.net/b42288184a0a5.jpg.html -
Już drugi raz przy podcieraniu zauważyłam małe kropeczki krwi takiej jakby żywej , gdyby nie to , ze jestem przewrażliwiona i zawsze oglądam papier to pewnie bym tego nie zauważyła są tak małe te kropki ... Zaczynam panikować co to może być ... pierwsza myśl , ze to od częstego podcierania , bo niestety ale chodzę siusiu praktycznie co chwile...miałyście może coś podobnego ?