X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ona chłopaka chciała dorwać. Nie sądziłam, że jeszcze takie akcje są praktykowane.

Pomarańczka super wieści!!!:-) Gratulacje!!!

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio problemy ze snem - ciężko mi się układa i długo zasypiam... Do tego mam bardzo realistyczne, często negatywne emocjonalnie sny i budzę się co chwilę... Dziś nocka była tragiczna... dobrze, że jeszcze na L4 jestem, bo bym o 5 do pracy nie wstała na pewno...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja problemów ze snem nie mam, zasypiam bez problemu ale ciężko się wstaje o 6 :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę bawią mnie te wróżby i zabobony. Może to dlatego, że kompletnie nie nastawiam się na żadną płeć i dlatego nie widzę w tym sensu. Może gdybym oczekiwała konkretnie chłopca lub dziewczynki to sama bym się tym zainteresowała, ciężko powiedzieć.

Ja śpię na brzuchu, na obu bokach i plecach. Czyli nic nadzwyczajnego. Po prostu się kręcę :)

Ponadto mam ogromny apetyt, zjadłabym wszystko co mi ktoś podstawi. A kiełbasa śląska z grilla i pomidorówka to aż mi się śni hahah.

Całe szczęście, że tydzień roboczy dobiega końca. Jeszcze ponad dwie godzinki i mogę cieszyć się weekendem czego życzę również Wam :)

A jutro wizyta u ginekologa. Jeszcze nie prenatalne, a założenie karty ciąży bo o dziwo w 12 tygodniu jeszcze nie mam. Mam nadzieję, że podglądniemy też dzidzię :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie strasz z tym jedzeniem. Wiem, ze jestesmy na początku ale ja wlasciwie od 6tc jem bardzo malutko, w okresie okolo 3 tyg jak wymiotowalam nie jadlam prawie nic, a jak juz to krakersy bo tylko po nich nie zwracałam. Od mniej wiecej 1,5 tyg jest mi lepiej, nie wymiotuję, mdlosci mniejsze ale wciaz nie mogę jesc. Zmuszam sie. Wczoraj 1 raz od nie pamietam kiedy zjadlam prawie normalny obiad bo piers z kurczaka i troche ziemniakow. Warzyw, owocow nie moge. Ogolnie zdrowego, witaminowego niewiele :( Wciąz jestem bardzo slaba. Poszlam sie dzis przejsc, chwilke doslownie, ledwo co szlam, weszlam do sklepu z mysla ze kupie mezowi lody bez laktozy, weszlam i wyszlam, te wszystkie zapachy spotegowaly takie mdlosci ze ledwo wrocilam. Na 1 pietro wchodze z zadyszką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:19

dqprqps6kaqxmc83.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj strasznie boli głowa! na szczęście 2h jeszcze i weekend :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 - nie martw się! wszystko będzie dobrze. u mnie do tej pory jest -1 kg. Lekarka powiedziała, że to normalne (niektóre kobiety już przybierają na wadze a inne tracą), po I trymestrze pewne objawy ustąpią, będziesz mogła jeść i waga Ci pójdzie do góry :) mi powiedziała, że dobrze by było jakbym do następnej wizyty (27.10.) przybrała ze 2 kg ale jak się nie uda to dramatu też nie będzie. Każdy organizm jest inny. A Ty się nie głodzisz z wyboru tylko jesz teraz mniej bo inaczej nie możesz :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mogę jeść ale np. Zjadłam bułkę o 12 i tak mnie trzyma... I dzisiaj znacznie większy brzuch od samego rana. Może od tych wczorajszych bóli wszystko jest ponaciagalo.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to jakoś to jedzenie nie unosi. Nie mogę znaleźć swojego smaku. I tak jem albo bułkę z powidłami (takiego smaka mi zrobiłyscie na powidła śliwkowe a zgagę dostałam). To bułka z kiełbasą. A to kapusta na ciepło. Dziś fasola. Normalnie miszmasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja znowu mogę jeść ale np. Zjadłam bułkę o 12 i tak mnie trzyma... I dzisiaj znacznie większy brzuch od samego rana. Może od tych wczorajszych bóli wszystko jest ponaciagalo.

Może wzdęcia masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni marzylam o drożdżowce z budyniem! Snilam i niej po nocach i szukałam jej po całym miescie :) Chyba po prostu organizm szaleje po ustapieniu mdlosci i musi sie najeść za te 6 tygodni glodowania... Ja spie w kazdej pozycji nawet na brzuchu :) wydaje mi sie ze na ruchy dziecka w 12tc to za szybko... w drugiej sie pojawiają okolo 15-16tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w domku :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, LuLu81, darika, wannsees, Sassy, Ilona92, Kinga., Ellka, Totoro lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia odrazu po wstaniu z łóżka? Nigdy tak nie mialam

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja od 3 dni marzylam o drożdżowce z budyniem! Snilam i niej po nocach i szukałam jej po całym miescie :) Chyba po prostu organizm szaleje po ustapieniu mdlosci i musi sie najeść za te 6 tygodni glodowania... Ja spie w kazdej pozycji nawet na brzuchu :) wydaje mi sie ze na ruchy dziecka w 12tc to za szybko... w drugiej sie pojawiają okolo 15-16tc :)

I pewnie jak zjadłaś to niebo w gębie:-)

Aliska no nareszcie w domu:-) i jedzenie nieszpitalne ;-)

Sweetmalenka mogą. Mnie na początku to tak trzymały, bo nie niestety gazów się nie pozbywała i rano były. Dobrze, że to minęło.

Nie wyrosło mi drożdżowe. Kurde. Rzadkość u mnie.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis po pierszym usg. Wg OM 10tyg3dni a wg usg 9tyg 1dni. Maluszek ma 22,7mm. Podwyzszone troche tsh wiec dostalam euthyrex 50mg. No i cukier na czczo podwyzszony a po posilku idealny. Mam nadal kontrolowac cukry. Wklejam linka do fotki mojego malenstwa ;)

https://zapodaj.net/b42288184a0a5.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 18:16

darika, Tusianka, Magdzia85F, wannsees, Aliskaa, pomarańczka_33, Ellka, Rene lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Wzdęcia odrazu po wstaniu z łóżka? Nigdy tak nie mialam
    u mnie to norma od "jakiegoś czasu " ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Nie wyrosło mi drożdżowe. Kurde. Rzadkość u mnie.
    Wyobraz sobie ze 2 tygodnie temu robilam ciasto drozdzowe ktore wychodzi mi w 99.99% a tym razem wyszlo jak guma! Tez bylam w szoku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna przez ciążę;-) robiłam tydzień temu i ok. Cóż.

Mój smak na sałatkę zaspokojony. Wyszła pyszna!:-D

Sylwia95 gratulacje! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Hej ja dzis po pierszym usg. Wg OM 10tyg3dni a wg usg 9tyg 1dni. Maluszek ma 22,7mm. Podwyzszone troche tsh wiec dostalam euthyrex 50mg. No i cukier na czczo podwyzszony a po posilku idealny. Mam nadal kontrolowac cukry. Wklejam linka do fotki mojego malenstwa ;)

https://zapodaj.net/b42288184a0a5.jpg.html
    Gratulacje :)

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugi raz przy podcieraniu zauważyłam małe kropeczki krwi takiej jakby żywej , gdyby nie to , ze jestem przewrażliwiona i zawsze oglądam papier to pewnie bym tego nie zauważyła są tak małe te kropki ... Zaczynam panikować co to może być ... pierwsza myśl , ze to od częstego podcierania , bo niestety ale chodzę siusiu praktycznie co chwile...miałyście może coś podobnego ?

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ