X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ona chłopaka chciała dorwać. Nie sądziłam, że jeszcze takie akcje są praktykowane.

Pomarańczka super wieści!!!:-) Gratulacje!!!

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Emily89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio problemy ze snem - ciężko mi się układa i długo zasypiam... Do tego mam bardzo realistyczne, często negatywne emocjonalnie sny i budzę się co chwilę... Dziś nocka była tragiczna... dobrze, że jeszcze na L4 jestem, bo bym o 5 do pracy nie wstała na pewno...

bl9c3e5ez8bo2wpc.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja problemów ze snem nie mam, zasypiam bez problemu ale ciężko się wstaje o 6 :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę bawią mnie te wróżby i zabobony. Może to dlatego, że kompletnie nie nastawiam się na żadną płeć i dlatego nie widzę w tym sensu. Może gdybym oczekiwała konkretnie chłopca lub dziewczynki to sama bym się tym zainteresowała, ciężko powiedzieć.

Ja śpię na brzuchu, na obu bokach i plecach. Czyli nic nadzwyczajnego. Po prostu się kręcę :)

Ponadto mam ogromny apetyt, zjadłabym wszystko co mi ktoś podstawi. A kiełbasa śląska z grilla i pomidorówka to aż mi się śni hahah.

Całe szczęście, że tydzień roboczy dobiega końca. Jeszcze ponad dwie godzinki i mogę cieszyć się weekendem czego życzę również Wam :)

A jutro wizyta u ginekologa. Jeszcze nie prenatalne, a założenie karty ciąży bo o dziwo w 12 tygodniu jeszcze nie mam. Mam nadzieję, że podglądniemy też dzidzię :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie strasz z tym jedzeniem. Wiem, ze jestesmy na początku ale ja wlasciwie od 6tc jem bardzo malutko, w okresie okolo 3 tyg jak wymiotowalam nie jadlam prawie nic, a jak juz to krakersy bo tylko po nich nie zwracałam. Od mniej wiecej 1,5 tyg jest mi lepiej, nie wymiotuję, mdlosci mniejsze ale wciaz nie mogę jesc. Zmuszam sie. Wczoraj 1 raz od nie pamietam kiedy zjadlam prawie normalny obiad bo piers z kurczaka i troche ziemniakow. Warzyw, owocow nie moge. Ogolnie zdrowego, witaminowego niewiele :( Wciąz jestem bardzo slaba. Poszlam sie dzis przejsc, chwilke doslownie, ledwo co szlam, weszlam do sklepu z mysla ze kupie mezowi lody bez laktozy, weszlam i wyszlam, te wszystkie zapachy spotegowaly takie mdlosci ze ledwo wrocilam. Na 1 pietro wchodze z zadyszką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 14:19

dqprqps6kaqxmc83.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dzisiaj strasznie boli głowa! na szczęście 2h jeszcze i weekend :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 - nie martw się! wszystko będzie dobrze. u mnie do tej pory jest -1 kg. Lekarka powiedziała, że to normalne (niektóre kobiety już przybierają na wadze a inne tracą), po I trymestrze pewne objawy ustąpią, będziesz mogła jeść i waga Ci pójdzie do góry :) mi powiedziała, że dobrze by było jakbym do następnej wizyty (27.10.) przybrała ze 2 kg ale jak się nie uda to dramatu też nie będzie. Każdy organizm jest inny. A Ty się nie głodzisz z wyboru tylko jesz teraz mniej bo inaczej nie możesz :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mogę jeść ale np. Zjadłam bułkę o 12 i tak mnie trzyma... I dzisiaj znacznie większy brzuch od samego rana. Może od tych wczorajszych bóli wszystko jest ponaciagalo.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to jakoś to jedzenie nie unosi. Nie mogę znaleźć swojego smaku. I tak jem albo bułkę z powidłami (takiego smaka mi zrobiłyscie na powidła śliwkowe a zgagę dostałam). To bułka z kiełbasą. A to kapusta na ciepło. Dziś fasola. Normalnie miszmasz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja znowu mogę jeść ale np. Zjadłam bułkę o 12 i tak mnie trzyma... I dzisiaj znacznie większy brzuch od samego rana. Może od tych wczorajszych bóli wszystko jest ponaciagalo.

Może wzdęcia masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni marzylam o drożdżowce z budyniem! Snilam i niej po nocach i szukałam jej po całym miescie :) Chyba po prostu organizm szaleje po ustapieniu mdlosci i musi sie najeść za te 6 tygodni glodowania... Ja spie w kazdej pozycji nawet na brzuchu :) wydaje mi sie ze na ruchy dziecka w 12tc to za szybko... w drugiej sie pojawiają okolo 15-16tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 16:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w domku :)

pomarańczka_33, Magdzia85F, LuLu81, darika, wannsees, Sassy, Ilona92, Kinga., Ellka, Totoro lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęcia odrazu po wstaniu z łóżka? Nigdy tak nie mialam

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja od 3 dni marzylam o drożdżowce z budyniem! Snilam i niej po nocach i szukałam jej po całym miescie :) Chyba po prostu organizm szaleje po ustapieniu mdlosci i musi sie najeść za te 6 tygodni glodowania... Ja spie w kazdej pozycji nawet na brzuchu :) wydaje mi sie ze na ruchy dziecka w 12tc to za szybko... w drugiej sie pojawiają okolo 15-16tc :)

I pewnie jak zjadłaś to niebo w gębie:-)

Aliska no nareszcie w domu:-) i jedzenie nieszpitalne ;-)

Sweetmalenka mogą. Mnie na początku to tak trzymały, bo nie niestety gazów się nie pozbywała i rano były. Dobrze, że to minęło.

Nie wyrosło mi drożdżowe. Kurde. Rzadkość u mnie.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis po pierszym usg. Wg OM 10tyg3dni a wg usg 9tyg 1dni. Maluszek ma 22,7mm. Podwyzszone troche tsh wiec dostalam euthyrex 50mg. No i cukier na czczo podwyzszony a po posilku idealny. Mam nadal kontrolowac cukry. Wklejam linka do fotki mojego malenstwa ;)

https://zapodaj.net/b42288184a0a5.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 18:16

darika, Tusianka, Magdzia85F, wannsees, Aliskaa, pomarańczka_33, Ellka, Rene lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Wzdęcia odrazu po wstaniu z łóżka? Nigdy tak nie mialam
    u mnie to norma od "jakiegoś czasu " ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Nie wyrosło mi drożdżowe. Kurde. Rzadkość u mnie.
    Wyobraz sobie ze 2 tygodnie temu robilam ciasto drozdzowe ktore wychodzi mi w 99.99% a tym razem wyszlo jak guma! Tez bylam w szoku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna przez ciążę;-) robiłam tydzień temu i ok. Cóż.

Mój smak na sałatkę zaspokojony. Wyszła pyszna!:-D

Sylwia95 gratulacje! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Hej ja dzis po pierszym usg. Wg OM 10tyg3dni a wg usg 9tyg 1dni. Maluszek ma 22,7mm. Podwyzszone troche tsh wiec dostalam euthyrex 50mg. No i cukier na czczo podwyzszony a po posilku idealny. Mam nadal kontrolowac cukry. Wklejam linka do fotki mojego malenstwa ;)

https://zapodaj.net/b42288184a0a5.jpg.html
    Gratulacje :)

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już drugi raz przy podcieraniu zauważyłam małe kropeczki krwi takiej jakby żywej , gdyby nie to , ze jestem przewrażliwiona i zawsze oglądam papier to pewnie bym tego nie zauważyła są tak małe te kropki ... Zaczynam panikować co to może być ... pierwsza myśl , ze to od częstego podcierania , bo niestety ale chodzę siusiu praktycznie co chwile...miałyście może coś podobnego ?

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ