Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
mlodaaa
jedź szybko do lekarza, będziesz spokojniejsza, może to błahostka, czego Ci życze i szybka interwencja może pomóc,
my nie jesteśmy ekspertami ani lekarzami, nie mamy USG w klawiaturze
albo na ostry dyżur ginekologiczny - zrobia Ci usg i bedziesz wszystko wiedziec
-
Ja jestem własnie po wizycie! WSZYSTKO w najlepszym porządku
Sprawdził główkę, półkule mózgu, kanał rdzeniowy, żołądek, wszystkie kończyny, stópki...
Pokazał mi nawet kolanko i łokiećxD Kość nosowa ok, serdusio też, jestem przeszczęśliwa
5,8 cm szczęścia
A w ogóle momentami miał problem coś zobaczyć, bo dzidzia tak rozrabiała!!! Kręciła się, kopała, prostowała i uginała nóżki, odpychała się... Szok
nie mogłam oczu oderwać
Ilona92, Aliskaa, LuLu81, Magdzia85F, wannsees, monroe, darika, Tusianka, pomarańczka_33, Ellka, Klaudiia87, Rene, blue00 lubią tę wiadomość
-
Aliska super,ze juz jestescie w domu!
Za mna od dluzszego czasu chodzi mloda kapusta z koperkiem.
Jak od poczatku ciazy nie wymiotowalam ani razu i nie mialam zadnych mdlosci ,tak od wczorah mnie mecza! Masakra,troche dziwne,ze dopiero teraz. Mam nadzieje,ze to chwilowe.
Oprocz mdlosci robi mi sie slabo. Dzis smazylam kurczaka dla chlopa i bah... ciemno przed oczami,slabo sie zrobilo w chwile. Poszlam polezec i na szczescie przeszlo -
nick nieaktualnyTotoro wrote:Ja jestem własnie po wizycie! WSZYSTKO w najlepszym porządku
Sprawdził główkę, półkule mózgu, kanał rdzeniowy, żołądek, wszystkie kończyny, stópki...
Pokazał mi nawet kolanko i łokiećxD Kość nosowa ok, serdusio też, jestem przeszczęśliwa
5,8 cm szczęścia
A w ogóle momentami miał problem coś zobaczyć, bo dzidzia tak rozrabiała!!! Kręciła się, kopała, prostowała i uginała nóżki, odpychała się... Szok
nie mogłam oczu oderwać
Totoro lubi tę wiadomość
-
zygmaniakowa wrote:Dzisiaj kupiłam pierwsze body dla malucha i jestem przeszczęśliwa. Chyba dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że będę mamusią!Lada dzień zaczynamy 13 tydzień
-
Nadrobić Was , to nie lada wyczyn.
Aliska super, ze w koncu jestes w domku.
Witam nowa słodka mamusie oraz wszystkie te, ktore dołączyły.
Bardzo sie cieszę z Waszych pozytywnych wiadomości z usg oraz badan.
Co do spania, jesli wzdęcia mnie nie męczą to spie jak chce. Wczoraj tak mi wywaliło brzuch, ze masakra. Dzis to samo. Jem normalnie, zupy, owsianki, kanapki , słodycze to tylko na koniec dnia, bo tak raczej nie wchodzą, no chyba ze paczek lub bułka z bita śmietanadzis nazarlam sie ogorkow kuszonych i kapusty kiszonej. Zaczynam powoli jesc coraz wiecej i cześciej.
Co do biustonoszy, z rozmiarem nie mam problemu, ale sa o po zd rozmiar większe, pełniejsze, trzeba dbac o nasze biusty, podtrzymywać je dobrze i zakładać odpowiednio dobrane biustonosze .
Jesli macie wątpliwości co do boli lub skurczów ufajcie soe do lekarza. Większość jest normalna. Mnie zaczęło kluc w pochwie, brzuchu, jajnikach, ale moj gin powiedział ze to wszystko jest "normalne".
Co do diety generalnie co kraj to obyczaj: w anglii( gdzie psow i kotów jest wiecej od ludzi) nie zlecali ciężarnym badan na toksoplazmozę, a we Francji nie sprawdzali listerii i czegos jeszcze (jedzą duzo serów z mleka niepasteryzowanego i pleśniowych). Dziczyznę i wszystko inne mozna z umiarem z zachowaniem zasad dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej.
Robiłam badania na cytomegalie i o dziwo kiedys ja przechodziłam, ale teraz jest ujemna. Za to zawsze myślałam, ze miałam toksoplazmozę a tu ujemny x2.
Byłam na 1 genetycznych, dzidziuś sie strasznie wiercił, skakał do gory, wyginał ciało i raczki. Sa półkule, żołądek, serce(152/min), raczki , nóżki, kość nosowa , NT 1.8mm. Mierzy 6,6 cm, ale cieżko było zmierzyć bo nie chciał sie położyć. Długość zgadza die z terminem OM, pomimo, ze owu mam zawsze tydzień pozniej. Krwi nie robiłam bo jesli drugie pojdzie ok w IMiD z lekarzem ktory ma certyfikat nir ma sensu sie stresować.
Zycze Wam szybkiego powrotu fo zdrowia tym, ktore cierpią oraz wszystkim udanego weekendu ❤️Magdzia85F, Tusianka, Ellka, Rene lubią tę wiadomość
-
mlodaaa wrote:Już drugi raz przy podcieraniu zauważyłam małe kropeczki krwi takiej jakby żywej , gdyby nie to , ze jestem przewrażliwiona i zawsze oglądam papier to pewnie bym tego nie zauważyła są tak małe te kropki ... Zaczynam panikować co to może być ... pierwsza myśl , ze to od częstego podcierania , bo niestety ale chodzę siusiu praktycznie co chwile...miałyście może coś podobnego ?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja juz po prenatalnym, wszystko dobrze
pomimo ze jadlam slodkie rzeczy przed i pilam sok ananasowy przez polowe usg spał spokojnie dopiero pozniej sie przebudzil wyginał i stawal na glowie szybko rosnie CRL 6,35 czyli 12tc 6d, chlopak na 70 %
wannsees, darika, Tusianka, Kinga., Ellka, Magdzia85F, Klaudiia87, Aliskaa, Rene, blue00, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:rany, jak ja bardzo tego pragnę: iść na zakupy, wiedzieć, że wszystko jest dobrze. Wiem, że nikt mi nie da takiej gwarancji aż do 40 tyg., ale ja tak potrzebuje wsparcia i przekonania że będzie dobrze. Tymczasem prenatalne dopiero we wtorek...wizualizuje sobie poprawny obraz USG i stosuje wszystkie znane mi techniki pozytywnego myslenia, ale to wszystko mało......
Nie chcę zabierać sobie radości bycia w ciąży. Jeśli coś będzie się miało wydarzyć, to się wydarzy. Ja zamierzam się cieszyć i nie zamartwiać od początku do końca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonroe wrote:Ja juz po prenatalnym, wszystko dobrze
pomimo ze jadlam slodkie rzeczy przed i pilam sok ananasowy przez polowe usg spał spokojnie dopiero pozniej sie przebudzil wyginał i stawal na glowie szybko rosnie CRL 6,35 czyli 12tc 6d, chlopak na 70 %
super gratuluję synka
-
nick nieaktualnyAleksandra94 wrote:Czy Wy tez odczuwacie bole/ciagniecie w pachwinach? Macie na to jakies sposoby?
czasami w nocy ten ból potrafi mnie obudzić ale zaraz przechodzi.
Jesli kobieta miala juz wczesniej cesarkę to ma prawo boleć ją rownież brzuch ponieważ blizna po cesarce nie jest rozciągliwa a macica jako mięsień ma zdolnosc do rozciagania i kurczenia. -
nick nieaktualnyNarobię Wam smaka... Wlasnie zjadlam talerz salatki warzywnej (takiej jak w dzieciństwie robiły nasze mamy na swieta). I chetnie popchnelabym drozdzowka ale nie mam w domu
chyba musze isc spac bo chyba mi sie tasiemiec odzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 23:01
-
Salatka warzywna kojarzy mi sie ze swietami,pycha! Ja tez dzis mialam smaka na salatke,ale nie mialam skladnikow,a nie chcialo mi sie leciec do sklepu i zmieszalam groszek z majonezem- szalu nie ma ,ale lepsze to niz nic
Kachna - dzieki za odpowiedz. Zawsze jak pojawia mi sie jakis nowy objaw przeszukuje internet,zeby upewnic sie,ze na pewno nie jest on nieprawidlowy -
nick nieaktualnyAleksandra94 wrote:Salatka warzywna kojarzy mi sie ze swietami,pycha! Ja tez dzis mialam smaka na salatke,ale nie mialam skladnikow,a nie chcialo mi sie leciec do sklepu i zmieszalam groszek z majonezem- szalu nie ma ,ale lepsze to niz nic
Kachna - dzieki za odpowiedz. Zawsze jak pojawia mi sie jakis nowy objaw przeszukuje internet,zeby upewnic sie,ze na pewno nie jest on nieprawidlowy
To zupełnie normalneW pierwszej ciazy tez tak mialam ze doktor google odpowiadal mi na kazde pytanie, a w drugiej wiem co mnie czeka na ktorym etapie ciazy, kiedy zacznie bolec kregoslup, kiedy bolą pachwiny, jak sie objawia twardnienie brzucha itd
po to jest forum zeby pytać i dostać pomocną, uspokajającą odpowiedz od tych doświadczonych przez życie
-
nick nieaktualny