WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 22 września 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiłam pierwsze body dla malucha i jestem przeszczęśliwa. Chyba dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że będę mamusią!Lada dzień zaczynamy 13 tydzień :)

Ellka, Rene lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa
    jedź szybko do lekarza, będziesz spokojniejsza, może to błahostka, czego Ci życze i szybka interwencja może pomóc,
    my nie jesteśmy ekspertami ani lekarzami, nie mamy USG w klawiaturze ;)
    albo na ostry dyżur ginekologiczny - zrobia Ci usg i bedziesz wszystko wiedziec

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem własnie po wizycie! WSZYSTKO w najlepszym porządku <3 Sprawdził główkę, półkule mózgu, kanał rdzeniowy, żołądek, wszystkie kończyny, stópki... <3 <3 <3 Pokazał mi nawet kolanko i łokiećxD Kość nosowa ok, serdusio też, jestem przeszczęśliwa :D 5,8 cm szczęścia :D A w ogóle momentami miał problem coś zobaczyć, bo dzidzia tak rozrabiała!!! Kręciła się, kopała, prostowała i uginała nóżki, odpychała się... Szok :D nie mogłam oczu oderwać :D

Ilona92, Aliskaa, LuLu81, Magdzia85F, wannsees, monroe, darika, Tusianka, pomarańczka_33, Ellka, Klaudiia87, Rene, blue00 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska super,ze juz jestescie w domu! :)

Za mna od dluzszego czasu chodzi mloda kapusta z koperkiem.

Jak od poczatku ciazy nie wymiotowalam ani razu i nie mialam zadnych mdlosci ,tak od wczorah mnie mecza! Masakra,troche dziwne,ze dopiero teraz. Mam nadzieje,ze to chwilowe.
    Oprocz mdlosci robi mi sie slabo. Dzis smazylam kurczaka dla chlopa i bah... ciemno przed oczami,slabo sie zrobilo w chwile. Poszlam polezec i na szczescie przeszlo

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ja jestem własnie po wizycie! WSZYSTKO w najlepszym porządku <3 Sprawdził główkę, półkule mózgu, kanał rdzeniowy, żołądek, wszystkie kończyny, stópki... <3 <3 <3 Pokazał mi nawet kolanko i łokiećxD Kość nosowa ok, serdusio też, jestem przeszczęśliwa :D 5,8 cm szczęścia :D A w ogóle momentami miał problem coś zobaczyć, bo dzidzia tak rozrabiała!!! Kręciła się, kopała, prostowała i uginała nóżki, odpychała się... Szok :D nie mogłam oczu oderwać :D
    Gratulacje <3

Totoro lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zygmaniakowa wrote:
    Dzisiaj kupiłam pierwsze body dla malucha i jestem przeszczęśliwa. Chyba dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że będę mamusią!Lada dzień zaczynamy 13 tydzień :)
    rany, jak ja bardzo tego pragnę: iść na zakupy, wiedzieć, że wszystko jest dobrze. Wiem, że nikt mi nie da takiej gwarancji aż do 40 tyg., ale ja tak potrzebuje wsparcia i przekonania że będzie dobrze. Tymczasem prenatalne dopiero we wtorek...wizualizuje sobie poprawny obraz USG i stosuje wszystkie znane mi techniki pozytywnego myslenia, ale to wszystko mało......

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobić Was , to nie lada wyczyn.
    Aliska super, ze w koncu jestes w domku.
    Witam nowa słodka mamusie oraz wszystkie te, ktore dołączyły.

Bardzo sie cieszę z Waszych pozytywnych wiadomości z usg oraz badan.
    Co do spania, jesli wzdęcia mnie nie męczą to spie jak chce. Wczoraj tak mi wywaliło brzuch, ze masakra. Dzis to samo. Jem normalnie, zupy, owsianki, kanapki , słodycze to tylko na koniec dnia, bo tak raczej nie wchodzą, no chyba ze paczek lub bułka z bita śmietana :D dzis nazarlam sie ogorkow kuszonych i kapusty kiszonej. Zaczynam powoli jesc coraz wiecej i cześciej.
    Co do biustonoszy, z rozmiarem nie mam problemu, ale sa o po zd rozmiar większe, pełniejsze, trzeba dbac o nasze biusty, podtrzymywać je dobrze i zakładać odpowiednio dobrane biustonosze .

Jesli macie wątpliwości co do boli lub skurczów ufajcie soe do lekarza. Większość jest normalna. Mnie zaczęło kluc w pochwie, brzuchu, jajnikach, ale moj gin powiedział ze to wszystko jest "normalne".
    Co do diety generalnie co kraj to obyczaj: w anglii( gdzie psow i kotów jest wiecej od ludzi) nie zlecali ciężarnym badan na toksoplazmozę, a we Francji nie sprawdzali listerii i czegos jeszcze (jedzą duzo serów z mleka niepasteryzowanego i pleśniowych). Dziczyznę i wszystko inne mozna z umiarem z zachowaniem zasad dobrej praktyki produkcyjnej i higienicznej.
    Robiłam badania na cytomegalie i o dziwo kiedys ja przechodziłam, ale teraz jest ujemna. Za to zawsze myślałam, ze miałam toksoplazmozę a tu ujemny x2.

Byłam na 1 genetycznych, dzidziuś sie strasznie wiercił, skakał do gory, wyginał ciało i raczki. Sa półkule, żołądek, serce(152/min), raczki , nóżki, kość nosowa , NT 1.8mm. Mierzy 6,6 cm, ale cieżko było zmierzyć bo nie chciał sie położyć. Długość zgadza die z terminem OM, pomimo, ze owu mam zawsze tydzień pozniej. Krwi nie robiłam bo jesli drugie pojdzie ok w IMiD z lekarzem ktory ma certyfikat nir ma sensu sie stresować.

Zycze Wam szybkiego powrotu fo zdrowia tym, ktore cierpią oraz wszystkim udanego weekendu ❤️

Magdzia85F, Tusianka, Ellka, Rene lubią tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Już drugi raz przy podcieraniu zauważyłam małe kropeczki krwi takiej jakby żywej , gdyby nie to , ze jestem przewrażliwiona i zawsze oglądam papier to pewnie bym tego nie zauważyła są tak małe te kropki ... Zaczynam panikować co to może być ... pierwsza myśl , ze to od częstego podcierania , bo niestety ale chodzę siusiu praktycznie co chwile...miałyście może coś podobnego ?
    A może to z pęcherza? Zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego a jak nie to moim zdaniem powinnaś jechać do szpitala. Pewnie okaże się że to nic groźnego (jak u kilku z nas) ale dla własnego spokoju dobrze jest to sprawdzić.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po prenatalnym, wszystko dobrze :) pomimo ze jadlam slodkie rzeczy przed i pilam sok ananasowy przez polowe usg spał spokojnie dopiero pozniej sie przebudzil wyginał i stawal na glowie szybko rosnie CRL 6,35 czyli 12tc 6d, chlopak na 70 %

wannsees, darika, Tusianka, Kinga., Ellka, Magdzia85F, Klaudiia87, Aliskaa, Rene, blue00, Ilona92 lubią tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monroe ;)

monroe lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 22 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    rany, jak ja bardzo tego pragnę: iść na zakupy, wiedzieć, że wszystko jest dobrze. Wiem, że nikt mi nie da takiej gwarancji aż do 40 tyg., ale ja tak potrzebuje wsparcia i przekonania że będzie dobrze. Tymczasem prenatalne dopiero we wtorek...wizualizuje sobie poprawny obraz USG i stosuje wszystkie znane mi techniki pozytywnego myslenia, ale to wszystko mało......

Nie chcę zabierać sobie radości bycia w ciąży. Jeśli coś będzie się miało wydarzyć, to się wydarzy. Ja zamierzam się cieszyć i nie zamartwiać od początku do końca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze od 2 dni mam takie mdlosci i wymioty, ze ledwo zyje. Myslalam ze to nie bedzie mnie dotyczyc ale niestety :( do tego bol glowy ktory trzyma mnie juz prawie 3 tygodnie :( mam nadzieje ze w 2 trymestrze to przejdzie :(

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też silne bóle głowy od 2 dni :(

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Ja juz po prenatalnym, wszystko dobrze :) pomimo ze jadlam slodkie rzeczy przed i pilam sok ananasowy przez polowe usg spał spokojnie dopiero pozniej sie przebudzil wyginał i stawal na glowie szybko rosnie CRL 6,35 czyli 12tc 6d, chlopak na 70 %
    ;) super gratuluję synka :)

Wysłany: 22 września 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez odczuwacie bole/ciagniecie w pachwinach? Macie na to jakies sposoby?

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Czy Wy tez odczuwacie bole/ciagniecie w pachwinach? Macie na to jakies sposoby?
    Tak rozciągają się wiązadła i masz uczucie ze bolą Cię pachwiny i okolice :) czasami w nocy ten ból potrafi mnie obudzić ale zaraz przechodzi.
    Jesli kobieta miala juz wczesniej cesarkę to ma prawo boleć ją rownież brzuch ponieważ blizna po cesarce nie jest rozciągliwa a macica jako mięsień ma zdolnosc do rozciagania i kurczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobię Wam smaka... Wlasnie zjadlam talerz salatki warzywnej (takiej jak w dzieciństwie robiły nasze mamy na swieta). I chetnie popchnelabym drozdzowka ale nie mam w domu :) chyba musze isc spac bo chyba mi sie tasiemiec odzywa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 23:01

Wysłany: 22 września 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salatka warzywna kojarzy mi sie ze swietami,pycha! Ja tez dzis mialam smaka na salatke,ale nie mialam skladnikow,a nie chcialo mi sie leciec do sklepu i zmieszalam groszek z majonezem- szalu nie ma ,ale lepsze to niz nic :D

Kachna - dzieki za odpowiedz. Zawsze jak pojawia mi sie jakis nowy objaw przeszukuje internet,zeby upewnic sie,ze na pewno nie jest on nieprawidlowy

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Salatka warzywna kojarzy mi sie ze swietami,pycha! Ja tez dzis mialam smaka na salatke,ale nie mialam skladnikow,a nie chcialo mi sie leciec do sklepu i zmieszalam groszek z majonezem- szalu nie ma ,ale lepsze to niz nic :D

Kachna - dzieki za odpowiedz. Zawsze jak pojawia mi sie jakis nowy objaw przeszukuje internet,zeby upewnic sie,ze na pewno nie jest on nieprawidlowy

To zupełnie normalne :) W pierwszej ciazy tez tak mialam ze doktor google odpowiadal mi na kazde pytanie, a w drugiej wiem co mnie czeka na ktorym etapie ciazy, kiedy zacznie bolec kregoslup, kiedy bolą pachwiny, jak sie objawia twardnienie brzucha itd :) po to jest forum zeby pytać i dostać pomocną, uspokajającą odpowiedz od tych doświadczonych przez życie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak noc w swoim łóżku:) od razu wyspana:)

Magdzia85F, edwarda20, Sassy, Rene, Tusianka, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ