Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Aliska no pewnie, że najlepsze własne łóżko.

Wczoraj poszłam tak późno spać, że zasnęłam prawie od razu i praktycznie przespałam całą noc. Od razu człowiekowi lepiej.

Życzę udanej soboty!!!

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa najedzona? :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakiegoś czasu spać nie mogę. Kładę się o 23 budzę się o 4 i mimo tego ze cały czas leżę i próbuje zasnąć to niz z tego. Straszenie mnie to męczy

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek rozumiem Cię to moja pierwsza noc od 2 tygodni, którą przespałam. I Mąż się nie nawalał:-P

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    u nas znów choroby się przyplątały synek ma zapalenie krtani,reszta jakieś infekcję wirusowe:-(

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska - cieszę się z Tobą i rozumiem, bo poprzednią ciążę (choć to było tylko 9 tygodni) całą spędziłam w szpitalu - najgorszy czas w moim życiu-
    ale dziś, ja też mam mały powód do radości, bo jestem już 3 tygodnie dłużej w ciąży niż ostatnio ;) Wiem, że to niewiele i wszystko się może jeszcze wydarzyć, ale staram się celebrować każdy dzień...bo każdy dzień zwiększa szansę na to, że będzie dobrze ;)

Totoro lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Ja juz po prenatalnym, wszystko dobrze :) pomimo ze jadlam slodkie rzeczy przed i pilam sok ananasowy przez polowe usg spał spokojnie dopiero pozniej sie przebudzil wyginał i stawal na glowie szybko rosnie CRL 6,35 czyli 12tc 6d, chlopak na 70 %
    Gratulację super wiadomość:-)Ja czekam do czwartku na usg

monroe lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Haha, pozdrawiam sklepy w galerii... W których nie znajdę dla siebie rozmiaru, bo mam 65I xD

Ja teraz przymierzam się na stanik miękki do karmienia z Medeli - widziałam w aptece Gemini taki i chyba się skuszę :)

https://www.aptekagemini.pl/medela-biustonosz-cindy-czarny-l.html
    Fajny ten stanik też chyba się na niego skuszę:-)

Emily89 lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o dziwo przespałam dziś całą noc tylko z jednym wstawaniem do wc :) I wreszcie obudziłam się bez bólu głowy :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pomimo ze się bardzo kręcę w nocy, nawet ładnie przespalam. I mężuś obok taki cieplusi, który nie musial sie o 6 zrywać do pracy- bezcenne :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Rene! A Ty jak się czujesz?

O widzę, że większość Nas w końcu trochę odespała.

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej Rene! A Ty jak się czujesz?

O widzę, że większość Nas w końcu trochę odespała.
    gdyby nie ten katar i ból gardła to było by ok:-)
    Ellka gdzie Ty się podziewasz?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,Ja dzisiaj znowu kiepsko sie czuje...
    teraz bol jajnika(chyba) z prawej strony.
    Nie wytrzymam do 10,w poniedzialek bede musiala nawiedzic swojego ginka.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    hej hej
    u nas znów choroby się przyplątały synek ma zapalenie krtani,reszta jakieś infekcję wirusowe:-(
    O zgrozo! U nas zapalenie krtani u corki zakonczylo sie zapaleniem pluc bo nasza pediatra nie potrafila dobrać sensownych leków i probowala ja leczyc syropami a potem lekami na oskrzela... dopiero wyzyta u innego lekarza i inhalacje sterydowe i antybiotyk dal rade po miesiacu nocnego duszenia sie... Masakra... Teraz wiem ze jak tylko uslysze krtaniowy kaszel to wyjmuje inhalator i pulmicort i robimy inhalacje do calkowitego wyleczenia kaszlu zeby znowu sie nie ciagnelo....

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 23 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu pogoda barowa, chyba pojadę wydać trochę pieniądzorów. Polecam Wam biografię Ani Przybylskiej, o której teraz tak głośno, idealna do poczytania w taki dzień

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja oddam nawet kilka godzin mojego snu, bo ja nie mam absolutnie żadnych z nim problemów, jak zasypiam to śpie jak suseł ;) w zamian za domowy sposób na kaszel. Kończy mi się przeziębienie i kaszel zaczął mnie męczyć strasznie.

Innym "zawirusowanym "i "zabakeriowanym" życze zdrowia i usmiechu ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam w koncu :) kurcze salatka warzywna, mniam. Od wczoraj mam wlasna kuchnie w koncu,maz konczy tam jakies pierdoly i chyba salatka to bedzie pierwsze danie jakie w niej przygotuje :) a wczoraj robilam zapiekanke makaranowa, zajadalam pol dnia, a dzis mama robi gołąbki, juz tyle czasu za mna chodza :) a w czwartek bylam u tesciowej i traf tak chcial, ze miala barszcz bialy z biala kielbaska,pycha :) tak sie rozpisalam o tym jedzeniu,ale od kilku dni mdlosci odpuscily i coraz wiecej moge jesc.

Wczoraj niestety troche przesadzilam. Zaczelam troche ogarniac w domu, poprasowalam firanki, dobrze ze maz je zmienil,gotowalam, latalam to tu to tam, wieczorem zakupy i pozno wrocilam. Po powrocie zauwazylam,ze mam taki bardziej bezowy sluz,pierwszy raz cos takiego sie stalo. Ale bylam bardzo zmęczona, czulam to,po miesiacu lezenia tak sie szarpnelam i to chyba tego wina. Od tego momentu leze i odpoczywam,sluz na chwile obecna normalny,mam nadzieje ze to bylo chwilowe. Przestraszylam sie bardzo, bo objawy ustapily, teraz ten sluz, chcialam juz do szpitala jechac, ale wstrzymalam sie i bede obserwowac.

• Rene Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    O zgrozo! U nas zapalenie krtani u corki zakonczylo sie zapaleniem pluc bo nasza pediatra nie potrafila dobrać sensownych leków i probowala ja leczyc syropami a potem lekami na oskrzela... dopiero wyzyta u innego lekarza i inhalacje sterydowe i antybiotyk dal rade po miesiacu nocnego duszenia sie... Masakra... Teraz wiem ze jak tylko uslysze krtaniowy kaszel to wyjmuje inhalator i pulmicort i robimy inhalacje do calkowitego wyleczenia kaszlu zeby znowu sie nie ciagnelo....
    Ile się córeczka niepotrzebnie namęczyła szkoda słów :-(dobrze że inny lekarz rozpoznał co dziecku dolega i wdrożył odpowiednie leczeninie,my też mamy inhalacje z Nebbuda(zamiennik Pulmicortu)plus Berodual.Mój synek poprzednio jak zachorował na zapalenie krtani to wylądował w szpitalu,bo przeszło na dolne drogi oddechowe i tak jak u was leczenie trwało dosyć długo:-(A jak u was z inhalacjami córeczka znosiła je jakoś?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Ile się córeczka niepotrzebnie namęczyła szkoda słów :-(dobrze że inny lekarz rozpoznał co dziecku dolega i wdrożył odpowiednie leczeninie,my też mamy inhalacje z Nebbuda(zamiennik Pulmicortu)plus Berodual.Mój synek poprzednio jak zachorował na zapalenie krtani to wylądował w szpitalu,bo przeszło na dolne drogi oddechowe i tak jak u was leczenie trwało dosyć długo:-(A jak u was z inhalacjami córeczka znosiła je jakoś?
    Pierwsze 2 dni masakra ale potem mąż bral ja na kolana, włączał bajki na telefonie i jakos tam nam szło. Przynajmniej poznalam lekarzy godnych i niewartych uwagi...

• darika Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Dziewczyny,
    ja oddam nawet kilka godzin mojego snu, bo ja nie mam absolutnie żadnych z nim problemów, jak zasypiam to śpie jak suseł ;) w zamian za domowy sposób na kaszel. Kończy mi się przeziębienie i kaszel zaczął mnie męczyć strasznie.

Innym "zawirusowanym "i "zabakeriowanym" życze zdrowia i usmiechu ;)
    Na kaszel polecam syrop z cebuli. Cebulę pokroić, wrzucić do słoika, zasypac paroma łyżkami cukry i odstawić w ciepłe miejsce. Jak puści sok pić 3 razy dziennie po łyżce. Mi pomaga nie tylko na kaszel ale również na przeziębienia :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ