X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dzięki ☺️

U nas dziś akcja zęby po całości, musiałam Sarze dać czopek tak płakała.. Zaczęło się 🙈

Kala piękny odkurzony kot 😍 jak nowy, rzekłabym 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 19:01

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro współczuję zębów ... znam ten ból. A próbowałaś homeopatycznych? Viburcol czy Camillia?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dawałam Camilię, ale nie wiem czy jej to jakoś pomagało :/ zazwyczaj w kryzysowych sytuacjach dawałam przeciwbólowe. Dziś posmarowałam Sarze Dentinoxem, ale więcej zjadła niz na dziąsło trafiło, bo cały dzień nie dawała sobie dotknąć dziąsła ani szczoteczką silikonową, ani gryzakiem, ani palcem.. :/ dopiero po czopku się uspokoiła i zasnęła

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cyca normalnie ciągnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2021, 19:39

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Ale cyca normalnie ciągnie?

Dziś się denerwowała przy cycku, ale jak zaczynam ją usypiać (a robi krótkie drzemki co ok. 2h) to taka zaspana je :) W trakcie długiej drzemki jadła 2 albo 3 razy, więc tez spoko 😅 na apetyt nie narzeka ogólnie 😂

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilnuje, żeby tylko z wagi nie spaść 😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Pilnuje, żeby tylko z wagi nie spaść 😂😂😂

Zeby czasem jakiegoś fałdka nie zgubić 😂 jest na 94 centylu aktualnie 🙈😂

Kala, Czereśniowa lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to luz ... w siatkach się mieści 😂 jeszcze ...

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A to luz ... w siatkach się mieści 😂 jeszcze ...

Jeszcze xD

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS obiecane fotki 😂
    Bez wycieraczki: ca76ebca85b3.jpg

Druga z wycieraczką:
    91e83d36d7ee.jpg

51e3bd66cfce.jpg

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te same płytki na ścianach w łazience, 😁

Wycieraczkę mam większą, czarną z Aliexpress 😀 na wierzchu taka twarda piankowa kratka, a od spodu rozpina się na rzep i można opróżniać ze żwirku 😁

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro te płytki dla mnie są najlepsze 😀 ponadczasowe ... 8 lat temu robiliśmy i ciągle mi się podobają 🙂 gorzej z podłogą w przedpokoju... totalny niewypał 🤨

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrzuć zdjęcie wycieraczki

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mój odkurzacz, w najbliższych dniach będę testować :D

Kurczę u nas znowu w nocy jakieś mocne płacze, nie tylko popłakiwanie. Dzisiaj się przebudził z histerią wstał z łóżka i biegania do kosza na pranie, że chce piżamę w auta, a miał ją na sobie. Ostatnio wstał poszedł chwiejnym krokiem po wielkie pudło przyniósł na łóżko i dalej poszedł spać. Bardzo dużo mu się śni tylko jak można mu pomóc? Ten płacz jest teraz znów taki przeraźliwy, histeryczny.. plus jest taki, że po paru minutach idzie spać, a kiedyś się wybudzał i 2h usypiania było lub zabawa (bo czasami wymiękałam z tak długim usypianiem). Trwa to od listopada, bywają tygodnie, że przesypia noce, ale co jakiś czas mniejsze lub większe płacze wracają.

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą piżama to pewnie przeżywał bo chciałam wieczorem założyć inną, ale się uparł i odpuściłam... generalnie mam baaaardzo wrażliwe dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 09:36

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa odpalaj sprzęt jak najszybciej 😀 czekamy ...

Kubuś faktycznie bardzo wrażliwy, pewnie sny przeżywa ... u nas też noc raczej słaba, ale się wyjaśniło .. gorączka 🙁 tak mnie zdziwiło, że nie chodzi za mną, tylko siedzi na kanapie i ogląda bajki. Zmierzyłam i 39 🙁

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Kala wspolczuje biedka Kalinka :( oby nie było to coś poważnego. Zdrówka :*

Czereśniowa przeżywa wszytko mocno ją czytałam że mózg intensywnie się rozwija i dziecko sobie nie radzi z emocjami informacjami itp. mam nadzieję że wam To minie i nocki się poprawia.

U nas nocka super. Spały w miarę dobrze i do 7!!! 😳 Matko jak ja się wyspałam ;)
    Byliśmy na dworze nawet prawie godz. Mimo mrozu poszłam z nimi na podwórko. Bartuś śnie chciał ale jak już się ubrałam z Kacprem to stwierdzil że też idzie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ojej :(

Czeresniowa no niestety, maluchy tak juz maja. Moj tez jak sie na cos uprze to nie ma zmiłuj. I też sie bardzo czesto budzi w nocy, sni mu sie cos. Ostatnio sie snil pies, potem lew. Bogate te sny teraz mają, taki etap rozwoju i chyba nie mozemy im pomoc.

Ja tez mam problem z Heniem. Nie nosi pieluchy od kwietnia 2020, wiec zaraz bedzie rok. W nocy od poczatku miał pojedyczne wpadki, w dzien na poczatku czasami, a od dawna nic. I teraz tak, w sobote posiusial sie na kanape, w nocy z soboty na niedziele sie posikał, a dzisiejszej nocy az 2 razy :O :O :O W dzien sikal calkowicie normalnie, nie wiecej, nie czesciej, przed snem sie wysikal, a zrobil w srodku nocy i o 7, tuz przed pobudką :O :O :O Od razu na mysl przyszła mi jakas infekcja, ale czy objawiałaby sie tylko w nocy? W dzien bylo normalnie... Nic go nie boli, nie piecze, siusiak normalny. Zaczelam czytac o regresie, niby to tez normalnie, ze dziecko moze nagle sie cofnąc w rozwoju, no ale tylko w nocy? Jutro chyba wezme wolne i bede polować na siuski żeby zaniesc do analizy...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, współczuje gorączki.. ciekawe co to za infekcja.

Dzięki dziewczyny, ale to jest takie smutne i męczące jak dziecko zanosi się tak płaczem w nocy. Poza tym mam nadzieje, że za 4 miesiące się uspokoi bo inaczej chyba będę miała gorsze noce od Totoro gdy oboje będa tak płakać. Kogo tu uspokoić...😅

Edwarda, dobrze, że to przebadasz, ale u nas też Kubuś przesypia całe noce bez wpadek, a jakiś miesiąc temu miał 4 z rzędu. Myśle, że to mogą być jakieś duże emocje lub regres, ale regres chyba będzie trwał dłużej?

Właśnie zauważyliście jakiś regres u starszaków od kiedy jest młodsze?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda podejrzewam u Henia tak jak u Bartusia lekko regres. Bartek cały czas chce na noc pieluche mimo że budzi się i sucho. Więc tak dla zasady chyba chce i mu zakładam jeszcze. No ale w dzień było kilka razy że się posilał w majtki i kupa nawet była... Wczoraj już bez wpadki dziś póki co tez.
    Czereśniowa nie zauważyłam żeby Bartuś się cofnął jak się Kacper urodzil
    Jedyne co czasem smoczka weźmie na chwilę od Kacpra. Dziś w nocy chciał mu zabrać bo spały ze mną obaj.
    A co do krzyku obu na raz no ja kilka razy to przerobiłam nie było ciekawie to fakt ale nie martw się na zapas. Za 4 mc synek będzie miał już 3 latka skończone więc wszystko może się zmienić przez ten czas jeszcze na duuzo lepsze :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2020 2021 2022 2023 2024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ