Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zjadłam 2, za słodkie ;p heniowi dalam polowe to wpierdzielal jak dziki.
Czeresniowa wow. Henio nie bardzo zainteresowany pisaniem, rysowaniem czy kolorowaniem, kilka minut i rzuca. Za to WSZYSTKO liczy i ostatnio cos do 17 mu sie udalo bez pomylki... Nie po mnie na pewno ;p
Iggi ja nie wierze w te testy. Poczytaj o nich. Mogłas miec zwykle przeziebienie.
Mogę polecic serial Bridertonowie oraz Niewiarygodne i film Enola Holmes.
-
Mąż robił w grudniu,miał ujemne.Tomkowi nie badalam krwi.Mial jedynie robiony test mazany,jak miał kaszel,test był ujemny.
W sumie przeciwciała zrobiłam ot tak,jak już mi pobierali krew,to myślę sobie,zrobię i to badanie.O skuteczności nic nie czytałam,w sumie nigdy się nie dowiemy,jaka jest prawda. -
Co do testów, to mąż na początku marca leci do Francji na szkolenie, będzie tak tydzień maks 2 i oczywiście wymagany test na COVID ... ok jak wyjdzie pozytyw przed wylotem jeszcze w Polsce, to po prostu nie poleci 🤷♀️ ale jakby wyszedł mu na powrocie to maskara 🤦♀️ siedziałby zamknięty w hotelu 2 tygodnie ... ciekawe czy firma w takim wypadku pokryłaby koszty 🤔 niech się lepiej zapyta
-
U nas świetne dni, Sara trochę płaczliwa, dziąsła męczą, ale relacje między nią a Lilą coraz fajniejsze, rozpływam się nad nimi co chwilę ❤️ Lila jest coraz bardziej otwarta na Sarę, potrafi podzielić się z nią zabawkami, podaje jej grzechotki, gryzaki jak jej upadną, czasem idzie opluknac, jak jej spadnie na podłogę, generalnie uroczo.
Ostatnio teściowa zaproponowała, żebyśmy podrzucali im Lilę chociaż 2x w tyg (teraz 1x u nich i 1x u moich rodziców), ale nie zgodziłam się, bo mi to mój rytm i moją kochaną rutynę zaburza😝 Poza tym wtedy moi rodzice też może chcieliby 2x Lilę brać, więc to juz 4x w tyg. A ja siedzę w domu z wyboru, nie po to, żeby dziecko posyłać co chwilę do jednych czy drugich tylko z nim, z nimi być. Tesciowa zaczęła, że byłoby mi lżej itd.. Fakt, czasem jest ciężko, są sytuacje, ze Sara mi płacze na macie, bo ja w tym czasie muszę ogarnąć np. Lilę w kibelku czy jedzenie jej uszykować . Ale ogólnie przekonałam się, że łatwiej mi jak są we dwie niz sama Sara. Sara jest w Lilę wpatrzone jak w obrazek, wystarczy, ze się Lila bawi obok niej czy chociażby kręci po pokoju i Sara jest sto razy spokojniejsza, dłużej polezy na macie, obserwuje ją, gada itd. Dlatego dobrze jest jak jest
Noce za to od paru dni to jakis dramat. W poprzednią od 3 walczyłam z Sarą, wstała ostatecznie 3.40,potem spałyśmy tylko pół godziny od 5.25 do 5.55... Dziś jak Sara bardzo ladnie spała to Lila obudziła się 2.40 i zasnęła 4.30. Ma sa kra. 4.30 zamknęła oczy a 4.40 Sara obudziła się na karmienie. Zjadła, ale to jest już godzina, kiedy się kręci, wybudza itd... 5.16 wstała. Powiem Wam, że czuję się jakbym wlasnie z wesela wróciła - niewyspana, w głowie mi huczy, no tyle ze niestety nie odeśpię 🙈 a wszystko przez to, ze w czwartek poszla spać przed 22. Ostatnio zawsze chodziła po 20 - przed 21, a tym razem Sara się wybudzała wieczorem i musiałam co chwilę do niej latać a Lila nie dawała męzowi ani się umyć, ani umyć zębów itd i ze wszystkim czekała na mnie. No i tak się przeciągnęło. W piątek wstała przez to przez 10 i myślałam, że pójdzie dużo później spać, a ją poskładało przed 21, więc liczyłam się z pobudką w nocy.. Ale pobudką, nie 2h walkijuż mi jej szkoda było, bo widziałam, że chce spać a nie może... Przeczytałyśmy 3 razy książkę z wierszykami, zaczęłyśmy kolejną, taką długą, 4 razy ją nosiłam, kładła się na zmianę w lozeczku, z nami, no nic nie pomagało. Ostatecznie usnęła z nami, ja jej czytałam, mąż drapał po pleckach. Teraz Sara wlasnie usnęła, ale co z tego jak śpi z cyckiem w buzi, a zaraz wstanie w ogóle, bo ta drzemka trwa zawsze tylko pół godziny. Tak więc chyba biorę się za Gonzalesa, bo zaczęłam
Iggi nieźle z tym korona. Ciekawe czy faktycznie przeszłaś czy te testy właśnie takie wiarygodne..
Czereśniowa literki, o jaaa, niezły jest😀 Lila ostatnio mało rysuje itd, jak juz to farby 😀
Kala to przypączkowalas😂 Ja zjadłam dwa małe, robione przez moją mamęCzereśniowa lubi tę wiadomość
-
Totoro czytaj czytaj jak dasz radę ... strasznie jestem ciekawa Twojej opinii. Rozumiem, ze tą pierwszą? Tą się według mnie lepiej czyta. Druga też jest fajna, ale dopiero jak się przebrnie przez rozdziały o stylach rodzicielstwa ... bo są za długie i trochę przynudza, analizując wszystkie wyniki badań na przestrzeni dziesięcioleci.
Nocy współczuje 🙁 u nas tez się ostatnio pogorszyły, już nie przesypia całych sama, tylko ma dwie pobudki ok 22-23 i potem 2-3 i w zasadzie śpi ciągle ze mną. Przeważnie jak idę na tą pierwszą pobudkę to tam przysnę i potem jeszcze muszę łazienkę ogarnąć i wracam do niej z reguły, żeby już drugi raz nie zmienić lokalu 🤷♀️
No ale nie narzekam, bo przerw nie robi na szczęście. Jak się tylko kładę, to spi dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 09:14
-
Kala, któregoś dnia wola M jak Mama patrze a on napisał M (tak, naprawdę było podobne!
)byłam w mega szoku, a za chwile T jak tata. T zawsze mu wychodzi, a z M czasem ma problem i wtedy jest bardzo wkurzony. Zaczął S jak synek, K jeszcze za trudne, No i z łatwych i, O, U. A wczoraj sie uczył, ale środkowa kreska mu nie wychodzi. Dużo koloruje kolorowanek, rysowanie raczej słabo. Teraz ciagle ma etap puzzli, codziennie po pare razy układamy.
Edwarda super z tym liczeniemto jest zadziwiające jak dzieciaki same chłoną wiedzę
Teraz tez mało oglądam tv bo szkoda mi czasu, a wieczór to jedyny moment gdy mam chwile o czymś poczytać, ale czasem coś dobrego na zresetowanie by się przydało, dzięki Edwarda, sprawdzę.
Totoro ile ja bym dała aby Kuba tak zaakceptował brataopowiedz czasem o jakiś kłótniach bo można wpaść w kompleksy 😛 tylko to słabe spanie Cię ratuje 😉 co do dziadków, to miło że oferują taką pomoc, ale tez bym sie nie zgodziła, 4 x w tygodniu to już sporo, a dziewczynki mają taki super kontakt, wiec szkoda jakby się popsuło. Chociaż może to dobry wstęp do przedszkola? Co prawda ja bym osobiście wolała wybrać przedszkole (kontakt z dziećmi, rożne ciekawe zajęcia), niż praktycznie cały tydzień zaprowadzać do dziadków.
edwarda20, Kala lubią tę wiadomość
-
Czereśniowa jestem pod wrażeniem 🙂 brawo Kuba 😘
My też ostatnio wróciłyśmy do puzzli, oprócz tego tradycyjnie ... duplo ciągle na tapecie. No i ... czytamy czytamy czytamy !!!! I coraz dłuższe i coraz dłużej i bez obrazków już wchodzą w grę. Już nam z godzina lekko schodzi na jedną sesję 😀 no jaram się jak gwizdek, bo pamiętacie jak Kalinka tu jako jedyna chyba nie uznawała długo długo książeczek ...chyba, ze do gryzienia, wyrywania kartek albo mazania 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 13:05
Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
ja się nie odzywałam, bo dużo się działo. Byłam w starej pracy załatwić wszystko, podpisać dokumenty.
Zamawiałam kilka ubrań do pracy, w końcu też zdecydowałam się na te dresy z Mosquito i jestem zadowolonaDla Jagódki też musiałam dokupić jakieś bluzy na zamek i rozpinane na guziki... ogólnie wyprawkę do przedszkola.
W czwartek świętowałąm, pączków pojadłam, ale właśnie takich domowych, a gdzieś czytałam, że mniej kalorii mają
A na wieczór w czwartek zmarł mój dziadekNa roczku Juliana jeszcze był, później już stracił przytomność i po dwóch tyg śpiączki zmarł
Co jeszcze u nas, jeśli chodzi o relacje rodzeństwa u nas to super
Bawią się razem, jak Jagódka ma jaką zabawkę to jej czasami zabiera, ale ona już wie, żeby dać mu inną i ucieka na łóżkoale Julian właśnie się nauczył wspinać i musimy coś wymyślić innego
Ogólnie super się razem bawią, jedynie jak Jagódka robi piknik i rozkłada filiżanki, talerzyki, łyżeczki... i mały tam wpadnie to jest płacz, ale zawsze wtedy go pilnuję i nie dopuszczam, a ona daje mu jakąś nie od kompletu i jest super:)
-
Dzięki Kala, my też codziennie czytamy książki, ale obrazki muszą być, myśle, że nie wiedziałby na co patrzeć i o co chodzi
wiec brawo Kalinka
Blueberry rownież współczuje..
Co do dresów to dobrze się noszą? Ostatnio kupiłam na Allegro to po tygodniu już mi się bluza cała zmechaciła.
A dzieciaki super! ❤️Blueberry, Kala lubią tę wiadomość
-
Bluberry wow niezłe te dresy 😀 na kimś taki styl bardzo mi się podoba, ale sama już nie mam odwagi ..
Czereśniowa zapomniałam się zapytać, jak Twoje bóle? Lepiej?
Kalinka śpi i w związku z sobotnim wolnym wieczorem mam wielki dylemat : czipsy czy dieta 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 18:42
-
Czy też tak macie, ze jak dzieci zasną, to zamiast szybko spadać leżycie i się gapicie jak śpią ? Czy tylko ja jestem taka powalona? 😂 no leżę już tu 20 min bez sensu i się przytulam zamiast te czipsy otwierać zanim młody zorientuje się, ze w ogóle w domu są ...