Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czeresniowa moj nosi zwykle majtki. Sika na nocniku w domu, w przedszkolu na kibelku. W domu jak chce go posadzic na kibelek to sie drze... Wiec daje mu czas az sam bedzie chciał. Nie umie jeszcze na stojąco, rok temu w wakacje nie byl zainteresowany sikaniem na stojąco, a w tym jeszcze za zimno, kilka razy pokazalam mu w wannie i sie spodobało.
-
Tomek nie siusia na stojąco.Korzystamy z nocnika.Tak jak u Edwardy,boi się usiąść na WC.Kolezanka mi mówiła,że są fajne pisuary dla chłopców.Muszę poszperać w necie,myślę,że to będzie dobre rozwiązanie na lato, na wyjścia😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 08:31
-
Przedszkole Henia jest od 2,5 roku. Mile widziane jest odpieluchowane dziecko, ale jak sie okazuje, w grupie henia są starsze od niego dzieci i nadal noszą pieluche. Także przedszkola tez się dostosowują do aktualnego stanu rzeczy, dzieci teraz pozniej pozbywają się pieluchy.
-
Agusia nic takiego, po prostu koleżanka mi nagadała, że chłopiec to powinien na stojąco juz sikać i to do toalety 🤔 w internecie wręcz można spotkać informacje o tym, że sikanie na siedząco dla chłopca jest zdrowsze, ale nie zgłębiałam tematu, wiec nie wiem.
Kuba zaczął załatwiać się na nocniku na siedząco, ale w wanie bardzo lubi na stojąco 😅 Myśle, że tak mu wygodniej, ale jakoś nie pomyslalam aby go uczyć na stojąco bo trudno w nocnik trafić.... może faktycznie pisuar. Znowu toaleta jest za wysoko, wiec sam nie skorzysta, jak to u Ciebie Agusia wyglada? Masz jakiś podest dla niego, czy go sadzasz? Nosi bokserki, ale na lato planuje majtki aby w piaskownicy były lepiej dopasowane (chociaż on jak się na coś uprze to nie wiem czy zmieni typ)
Mój bratanek nauczył sie od razu na stojąco przed 3 urodzinami, poszedł do przedszkola to kazali nauczyć na siedząco, a pozniej uznali ze jednak na stojąco, ale nie pamietam czemu. Wiem, że brat był wściekły
-
Czereśniowa sadzam go. Ma podest ale ja go sadzam bo Kacper mi wchodzi także mu pomagam ciągle. W wanience sika na siedząco chociaż już wychodzi na WC jak chce siku. Ja uważam że dziecko się nauczy wszystkiego w swoim czasie. Nie ma co na siłę z dzieci robić dorosłych. Nasze dzieci mają dopiero nie całe 3 latka. Nie oczekujmy cudów. Takie moje zdanie
Jak tam dziś objadacie się? Ja dziś zrobiłam faworki a teściowa paczki mmm do re -
Tez jestem zdania, że na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Po prostu byłam ciekawa jak to w sumie u Was wyglada
Ja nie jest pączkow, kompletnie nie mam ochoty. Dzisiaj nie udało mi się jechać na krzywą cukrowa, wiec jutro jadę i wole mieć poprawną dietę 😁 zreszta dla mnie paczek mógłby być o smaku pizzychociaż w ciazy z Kubusiem pamietam, że 3 cukiernie zwiedziłam w poszukiwaniu pączków kokosowych (ulubione) 😅
-
Kalince w ogóle nie podeszły pączki ... lukier palcem zlizała i tyle 🤷♀️
Za to ja z synem poszalałam 🤦♀️ do tych 15 mąż, które z Kaliną kupilyśmy, mąż jeszcze 10 dokupił ... sam zjadł 2 🙈 no dobra 5 zostało, ale 18 na dwie osoby, to tez niezły wynik ... na swoje usprawiedliwienie dodam, ze jadłam tylko pączki przez cały dzień 😂 normalnie nawet nie przepadam i nigdy nie kupuję, ale w tłusty czwartek chyba reklama robi swoje
Co tam w ogóle porabiacie przy piątku? Kurcze ... jakoś nas mało i posty rzadko się pojawiają 🙁 wiem wiem ja tez nawalam ... ale trzeba się ogarnąć, bo zaraz na drugą stronę spadniemyAgusia_pia lubi tę wiadomość
-
Kala to zaszalałaś ze słodkim
a Ty co tam dzisiaj porabiasz?
Kubie idą ostro zeby, w końcu się wyrzynają do tego jakiegoś uczulenia dostał ma czerwone dłonie i pachwinę no i skóra schodzi z kciuka i wskazującego palca.. wydaje mi się, że to od długich kąpieli, które zaczęliśmy robić z bąbelkami... pół nocy nie przespał wiec znów nie pojechałam na krzywą i była drzemka, wiec pewnie dłużej posiedzi i tyle z wieczora. No i zaczął próbować pisać literki sam z siebie, nigdy go nie uczyłam
Polecacie jakiś nowy film/serial?
-
Czereśniowa nieźle ... zdolny chłopak 😀 a wyszło mu coś ? Kalinka to na etapie rysowania ludzików ...
A ja siedzę sama z książka na kanapie .. Kalina śpi, chłopaków nie ma i nawet kot mnie olał 😂
Co do filmów, to ja ostatnio obejrzałam „Listy do M 4” 🤦♀️ nie to żebym jakąś fanką była, ale miło mi się kojarzą, bo w ciąży w kinie na trzeciej części byliśmy ...a, ze ja wtedy raczej leżąca byłam, to każde wyjście było jak święto 😉 raz w miesiącu tak „szalałam” jak mąż wracał.
Ja w ogóle mało oglądam. Czasami coś na playerze albo netflixie... a to niedawno tam obejrzałam „Wszystko dla mojej matki” bardzo fajny, ale smutny ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 20:16