X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa moj nosi zwykle majtki. Sika na nocniku w domu, w przedszkolu na kibelku. W domu jak chce go posadzic na kibelek to sie drze... Wiec daje mu czas az sam bedzie chciał. Nie umie jeszcze na stojąco, rok temu w wakacje nie byl zainteresowany sikaniem na stojąco, a w tym jeszcze za zimno, kilka razy pokazalam mu w wannie i sie spodobało.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek nie siusia na stojąco.Korzystamy z nocnika.Tak jak u Edwardy,boi się usiąść na WC.Kolezanka mi mówiła,że są fajne pisuary dla chłopców.Muszę poszperać w necie,myślę,że to będzie dobre rozwiązanie na lato, na wyjścia😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 08:31

• Kala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek od razu robił na stojąco. Może dlatego, ze późno był odpieluchowany ... i do tego latem i sikał głównie na dworzu

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Kalinką to mam odwrotny problem 🤦‍♀️ ona nie umie na siedząco...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi Henio się nie boi, bo w przedszkolu robi normalnie na kibelku. W domu nie chce i koniec.

Latem bede mu zdejmować spodenki i kaze sikac ;p A drugie beda w zapasie w kieszeni ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala a w przedszkolu, do ktorego idzie Kalinka, dzieci muszą byc odpieluchowane?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda teoretycznie tak ... ale w praktyce w pieluchach też wezmą. No ale do tego czasu mam nadzieję, ze już się pozbędziemy 😂 jeszcze córki brata nie przebiła ... Teraz jest zimno, to nie chce mi się nawet z tym walczyć

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba by jakieś pączki zakupić ... 🤔 a tu sypie ciągle i nie widać końca

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkole Henia jest od 2,5 roku. Mile widziane jest odpieluchowane dziecko, ale jak sie okazuje, w grupie henia są starsze od niego dzieci i nadal noszą pieluche. Także przedszkola tez się dostosowują do aktualnego stanu rzeczy, dzieci teraz pozniej pozbywają się pieluchy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nic takiego, po prostu koleżanka mi nagadała, że chłopiec to powinien na stojąco juz sikać i to do toalety 🤔 w internecie wręcz można spotkać informacje o tym, że sikanie na siedząco dla chłopca jest zdrowsze, ale nie zgłębiałam tematu, wiec nie wiem.
    Kuba zaczął załatwiać się na nocniku na siedząco, ale w wanie bardzo lubi na stojąco 😅 Myśle, że tak mu wygodniej, ale jakoś nie pomyslalam aby go uczyć na stojąco bo trudno w nocnik trafić.... może faktycznie pisuar. Znowu toaleta jest za wysoko, wiec sam nie skorzysta, jak to u Ciebie Agusia wyglada? Masz jakiś podest dla niego, czy go sadzasz? Nosi bokserki, ale na lato planuje majtki aby w piaskownicy były lepiej dopasowane (chociaż on jak się na coś uprze to nie wiem czy zmieni typ)
    Mój bratanek nauczył sie od razu na stojąco przed 3 urodzinami, poszedł do przedszkola to kazali nauczyć na siedząco, a pozniej uznali ze jednak na stojąco, ale nie pamietam czemu. Wiem, że brat był wściekły ;)

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda,myślę,że w przedszkolach prywatnych nie ma problemu z pieluchami,w państwowym już tak..chociaż warunek odpieluchowania nie wynika z żadnych przepisów.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa sadzam go. Ma podest ale ja go sadzam bo Kacper mi wchodzi także mu pomagam ciągle. W wanience sika na siedząco chociaż już wychodzi na WC jak chce siku. Ja uważam że dziecko się nauczy wszystkiego w swoim czasie. Nie ma co na siłę z dzieci robić dorosłych. Nasze dzieci mają dopiero nie całe 3 latka. Nie oczekujmy cudów. Takie moje zdanie :)

Jak tam dziś objadacie się? Ja dziś zrobiłam faworki a teściowa paczki mmm do re :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 15 ... ale chyba mało będzie, bo Franek już sam z 5 wciągnął 🤦‍♀️ Ja narazie skromne 2 😋

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zdania, że na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Po prostu byłam ciekawa jak to w sumie u Was wyglada :)

Ja nie jest pączkow, kompletnie nie mam ochoty. Dzisiaj nie udało mi się jechać na krzywą cukrowa, wiec jutro jadę i wole mieć poprawną dietę 😁 zreszta dla mnie paczek mógłby być o smaku pizzy ;) chociaż w ciazy z Kubusiem pamietam, że 3 cukiernie zwiedziłam w poszukiwaniu pączków kokosowych (ulubione) 😅

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja zjadłam 4 ale to są domowe dużo mniejsze niż te ze sklepu :) faworków nie liczyłam a mój synio starszy zjadł 5 :D tylko dżem oddawal 😅

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalince w ogóle nie podeszły pączki ... lukier palcem zlizała i tyle 🤷‍♀️
    Za to ja z synem poszalałam 🤦‍♀️ do tych 15 mąż, które z Kaliną kupilyśmy, mąż jeszcze 10 dokupił ... sam zjadł 2 🙈 no dobra 5 zostało, ale 18 na dwie osoby, to tez niezły wynik ... na swoje usprawiedliwienie dodam, ze jadłam tylko pączki przez cały dzień 😂 normalnie nawet nie przepadam i nigdy nie kupuję, ale w tłusty czwartek chyba reklama robi swoje

Co tam w ogóle porabiacie przy piątku? Kurcze ... jakoś nas mało i posty rzadko się pojawiają 🙁 wiem wiem ja tez nawalam ... ale trzeba się ogarnąć, bo zaraz na drugą stronę spadniemy

Agusia_pia lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to zaszalałaś ze słodkim :) a Ty co tam dzisiaj porabiasz?
    Kubie idą ostro zeby, w końcu się wyrzynają do tego jakiegoś uczulenia dostał ma czerwone dłonie i pachwinę no i skóra schodzi z kciuka i wskazującego palca.. wydaje mi się, że to od długich kąpieli, które zaczęliśmy robić z bąbelkami... pół nocy nie przespał wiec znów nie pojechałam na krzywą i była drzemka, wiec pewnie dłużej posiedzi i tyle z wieczora. No i zaczął próbować pisać literki sam z siebie, nigdy go nie uczyłam :)
    Polecacie jakiś nowy film/serial?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala,niezły wynik z tymi pączkami.Ja nie za bardzo przepadam,więc dla tradycji zjadłam jednego😝

Dziś doznałam szoku..zrobiłam badania krwi,korzystając z dnia wolnego i wyszły mi dodatnie przeciwciała covid..byłam bezobjawowa..

• Kala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa nieźle ... zdolny chłopak 😀 a wyszło mu coś ? Kalinka to na etapie rysowania ludzików ...

A ja siedzę sama z książka na kanapie .. Kalina śpi, chłopaków nie ma i nawet kot mnie olał 😂

Co do filmów, to ja ostatnio obejrzałam „Listy do M 4” 🤦‍♀️ nie to żebym jakąś fanką była, ale miło mi się kojarzą, bo w ciąży w kinie na trzeciej części byliśmy ...a, ze ja wtedy raczej leżąca byłam, to każde wyjście było jak święto 😉 raz w miesiącu tak „szalałam” jak mąż wracał.

Ja w ogóle mało oglądam. Czasami coś na playerze albo netflixie... a to niedawno tam obejrzałam „Wszystko dla mojej matki” bardzo fajny, ale smutny ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 20:16

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi szok 😮 ... a mąż i Tomek tez robili przeciwciała? W sumie może i dobrze, masz już z głowy i bez stresu

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ