X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie mam tak :p mam tyle na głowie że jak tylko zaśnie to pędzę sama siebie ogarniać.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja się przytulam, 100 razy pocałuje i idę ogarniać inne rzeczy 😉😁

Ja się w końcu zawzięłam z dietą i nie ma upros, oprócz tłustego czwartku 😅😅 oczywiście:)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wiadomo, ze zdarzają się jakieś gorsze momenty :D np. hałasowanie jak usypiam Sarę, co mi wywala ciśnienie chyba w kosmos 😅 ale ostatnio rzadziej się to zdarza :) Raz Lila pacnęła Sarę w nóżkę - nie wiem dlaczego, zupełnie tak bez konkretnej przyczyny, no i zresztą bardzo lekko, jakby sprawdzając reakcję 😁 Ogólnie naprawdę naprawdę nie mogę narzekać. Bywają ciężkie dni, ale to raczej związane z marudzeniem jednej czy drugiej czy obu 😅 ale wydaje mi się, ze relacje coraz fajniejsze :) Dziś byli u nas teście i Lila ewidentnie byla zazdrosna o Sarę, wkurzała się, że poświęcają jej uwagę, ale to głównie dlatego, że przybiegła do nich, trajkotala cosjak zwykle, cos opowiadała, pokazywała, a teście zapatrzeni w Sarę, komentują jaka śliczna, jaka juz duża itd itd.. Nam bardzo rzadko zdarzają się takie sytuacje. Staram się zawsze poświęcać uwagę jednej i drugiej.

Co do diety to ja na pewno skończę w najblizszym czasie z kilogramami na plusie :/ po takich nocach jak dzisiejsza np. załącza mi się tryb odkurzacz - normalnie ile bym nie zjadła, jestem ciagle głodna :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Czereśniowa współczuję śmierci dziadka przykro mi :* :(

Brawo dla Kuby za pisanie literek ;) u nas póki co Bartuś coraz więcej zna literek i ciągle chce żeby mu pisać słowa które wymyśla.

Co do diety ja doszłam do dna i powiedziałam sobie dość. Dość wymyślania dość odmawiania sobie tego co lubię dość ograniczania się do jednej dwóch grup jedzenia. Mówię tu o dietach zupy / keto/ Dukan itp. już jestem tym zmęczona. Wypisałam sobie swoje potrawy które lubię. Policzyłam kalorie ile mogę zjeść np kanapek na śniadanie czy płatków owsianych czy jajecznicy itp i wracam do normalnego jedzenia tyle że właśnie z głową. Bez podjadania między posiłkami. A no i udało mi się pokonać nocne jedzenie a z tego jestem najbardziej dumna 🤪

Co do książek mu dużo czytamy. Głównie te z obrazkami ale dużo. Klocki mniej. Puzzle wcale. Bartek teraz ma nalot na zabawę ludzikami zwierzątkami. Dziś chodził w kasku strażaka i mówił że czeka na wezwanie 😆

Kala, Totoro lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, dzięki że pytasz, całe szczęście już jest lepiej :) co prawda nadal odczuwam ciągniecie i lekki ból, ale nie objawia on się tak uporczywie jak wtedy. Powiedziałabym że jest znaczna poprawa.
    Co do usypiania to raczej szybko wychodzę, jakoś taki sentyment mi przeszedł, może ze zmęczenia, a może dlatego, że całe dnie jesteśmy razem, no i jeszcze z nim śpię 😛 zazwyczaj wieczorami wysiadam psychicznie i potrzebuje resetu. W każdym razie fajnie, że umiesz znaleźć wolną chwile na takie nic nie robienie i myślenie o córce, czasami łatwo zapomnieć o takich drobnych rzeczach bo każdy zabiegany i milion spraw na głowie :)

Totoro narazie to idealna sytuacja u Was :) tylko te noce...
    a jak Lila okazywała zazdrość? Względem Sary, czy bardziej zabiegała o uwagę dziadków? Kurczę, ale ten czas leci jeszcze z pol roku i pewnie obie dziewczyny beda Ci siedzieć u dziadków, a Ty w końcu odpoczniesz :D

Agusia, to Blueberry dziadek zmarł.
    A co do decyzji w sprawie diety to brawo, uważam że taki rozsądek jest najlepszy i najmniej wpływa na nastrój :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 22:19

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja zyje w takim niedoczasie, ze szok 🙈

Agusia, ja jem zdrowo, cwicze i juz widze ze cialo sie ujedrnia, a nie katuje sie zadnymi dietami, po prostu mniej wiecej wiem co moge jesc. Nie jem slodyczy wcale, nie pije slodkich napoi itp. Na pewno u ciebie tez to zadziala, bez sensu cale zycie byc na diecie, trzeba po prostu zmienic swoj styl odzywiania na zdrowy. Dobra decyzja :)

Ja wlasnie ogarnelam mlodemu urodziny mozna powiedzisc, ze bedzie zadowolony, bo zamowilam dmuchany zamek i animatora, takze 3 urodziny bedzie mial naprawde na full, juz widze ta radosc w oczach 🙈
    Dobrze ze na to wpadlam, bo okazalo sie, ze terminy sa bardzo napiete i nawet maja terminy zarezerwowane na wakacje.

Ja podziwiam was wszystkie mamuski ktore macie wiecej, niz jedno dziecko. Nie wiem jak to ogarniacie, ale szacunek dla was 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 07:39

Kala lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przepraszam :( oczywiście bluberry moje kondolencje. Wybaczcie ale czasem nie ogarniam :(

Dzięki dziewczyny myślę że to mi pomoże bo przede wszystkim mam luz psychiczny. Nie spinam się że zjadłam coś nie dozwolonego będąc na danej diecie. Tylko jem co mam w lodówce co lubię ale właśnie z głową. Teraz wrócić do treningów jeszcze i myślę że do wiosny te kilka kg zejdzie ;) co do napojów ja nie pije już długo. Tylko woda kawa herbata bez cukru. nie lubię soków i czy gazowanych słodkich. Ale słodycze hymn bo lubię. Muszę jednak ich unikać.

JS jak kreatywnie ;) fajnie. Ja nawet nie myślałam nad urodzinami. Pewnie zrobimy w święta jak będzie mąż i dziadki przyjadą. Kupię pewnie dużo balonów zrobię mu tort z jakimiś figurkami itp. prezenty będą oczywiście. I tyle ;)

Blueberry lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzymam kciuki 😀 dobra decyzja i przestaniesz się katować ... a najważniejsze, ze ogarnęłaś to nocne jedzenie. Brawo !!!

Czereśniowa ja tez potrzebuję resetu, bo Kalinka nie odstępuje mnie na sekundę ... chyba, ze jest mąż to wtedy na nim się uwiesza. Co do zasypiania to ona zasypia w 5 min ... żadnego czytania, noszenia itp. chwilę pogadamy i śpi ... pewnie dlatego leżę , bo się delektuję tym, ze nic ode mnie nie chce 🤷‍♀️

JS ja również jestem pełna podziwu dla tych co mają więcej niż jedno małe ... może to od dziecka zależy 🤔 może mi się takie upierdliwe trafiają, ze w życiu bym nie widziała miejsca dla malucha dodatkowo. Chyba na plecach bym go nosiła 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas urodziny wypadają totalnie w święta 🙁 chyba zrobimy tydzień wcześniej albo później ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, ja slodycze kocham, jestem przed okresem i wczoraj zjadlam loda, ale generalnie dzis wjechal trening wiec mysle ze wybaczone.

Kala, tak samo u nas, mlody dal tak popalic jak byl maly ze ja dziekuje bardzo 🤣
    Jakos nie wyobrazam sobie siebie z 3 latkiem + jeszcze kolejny maluszek, no i generalnie mnie siedzenie w domu bardzo przytlacza, lubie chodzic do pracy, jak cos sie dzieje :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS ja wczoraj znalazłam Princesse i zjadłam hehe ale to w ramach drugiego śniadania :) więc usprawiedliwione :)

Kala mój Bartek też szybko zasypia i ja szybko wychodzę z pokoju i delektuje się spokojem 😍

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję 😘

Ja też nie katuje się jakaś konkretna dieta, tylko właśnie bardziej skupilam się na kcal - 1650 kcal i raczej normalne rzeczy, z tym, ze wiecej bialka i warzyw i zamienniki, np rozowa sol zamias zwyklej czy wegety i maslo klarowane zamiast oleju.

U mnie córka kuzynki od zawsze na urodziny w czerwcu ma zamek dmuchany i jakieś tam jeszcze atrakcje, nie powiem fajna sprawa jak jest wiecej dzieci :)
    My się raczej skupimy na dekoracjach jak zawsze balony z Helen, tort z figurami i tak bardziej w gronie rodzinnym i na prezent pewnie jakiś zestaw lego, bo u nas ekstra się tym zajmuje, przeważnie jak Julian ma drzemkę;)
    No i już w przedszkolu będzie też obchodzić urodziny, cieszę się, bo w tym do którego idzie fajnie to obchodzą, też tort, balony, śpiewy, dziecko się przebiera i tak fajnie to wygląda na zdjęciach 😅😁

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos urodzin to my tez w gronie rodzinnym (jesli ktokolwiek przyjedzie bo poki co sie izoluja), zwykle ciasto, balony. Dostanie lego i figurke Spidermana ;p Chce mu tez kupic szczoteczke soniczną, macie moze i polecicie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziny też planuję w „reżimie sanitarnym” 😂 rozdzielimy chyba na dwa dni ... jednego dnia męża rodzina, drugiego moja. I tez bez szaleństw ... tort, ciasto i tyle 🤷‍♀️ balonów już nie będzie, po tym jak w zaszłym roku musiałam w trybie pilnym z kotem do weterynarza lecieć, bo wpieprzył cały 🤦‍♀️
    A co do prezentów, to myślę, ze niech jedna strona przyniesie lego większy zestaw składkowo (już wybrałam) , a druga może .. hulajnogę? 🤔

Edwarda my mamy szczoteczkę soniczną „white wash” i Kalinka ma po prostu swoją końcówkę, nie ma jakiejś swojej oddzielnej dla dzieci

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy normalne szczoteczki i Julian jak tylko wchodzi do lazienki to już się drze "da", A jak zabieram to wielki krzyk. Więc fajnie, że chcą myć 😂

Jagodka hulajnoge dostała w zeszlym roku i jeszcze nie ogarniala, moze teraz.
    Kala jaki zestaw jestem ciekawa ;)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dawna używamy sonicznej. Kupowałam jako dodatek od Mikołaja w 2019 😛 mieliśmy Seysso Baby (pingwinka), ale ostatnio coś zaczęła świrować i kupiłam Brush Baby, ale już 3-6 czyli trochę większą. Bardzo fajna jest, fajnie się trzyma w dłoni, po pierwszym naciśnięciu świeci normalne światełko i można sobie pooglądać ząbki, a kolejne naciśnięcie powoduje dyskotekę 🙈 nie wiedziałam tego jak ją zamawiałam (ta poprzednia po prostu świeciła normalnie, żeby w trakcie mycia było wszystko widać), ale Młoda oszalała na jej punkcie 😅 u nas akurat z myciem zębów nie ma problemów, myję chętnie, czasami aż za często chce myć i nie daje się oszukać na mycie samą wodą. Oglądałam jeszcze fajną szczoteczkę z Xiaomi, ale miała oznaczenie od 4 lat, nie wiedziałam czy może ma jakieś mocniejsze drgania czy co, stwierdziłam, że najwyżej za 2 lata Mały dostanie szczoteczkę po siostrze, a jej kupimy kolejną 😉

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry chyba ten bym chciała 😂 https://www.lubieklocki.pl/lego-duplo-10943-szczesliwe-chwile-z-dziecinstwa,id2320.html

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam problem z urodzinami bo Kuba jest z 4 maja, a ja mam termin na 16 i nie bardzo widzi mi się wyprawiać urodziny, juz nie wspomnę o ewentualnym covid w szpitalu... wiec pewnie tylko we troje, troche mi przykro, ale moze we wrześniu na imieniny wyprawiamy 🤔 u nas urodziny z dwóch stron to 18 osób... słabo wyszło, rok temu tez nie miał wyprawionych (byli tylko moi rodzice) bo była epidemia w pełni.

Kala, fajny zestaw :) ja chce na porod (od brata), kupić mu domek duplo, który tak zachwalałyście bo teraz ciagle domek chce budować, a przyda sie dobra zabawka na te pierwsze dni w domu i porod, a na jego urodziny jeszcze nie wiem. Myślałam o jakimś zestawie majsterkowicza bo ma rożne klucze z lego i nimi naprawia wszystkie pojazdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 15:21

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tamtym roku miałam tak, że Młoda urodziny 30 marca, a ja miałam termin na 28 🙈 urodziłam 13, ale tak czy siak pandemia pokrzyżowała wszelkie plany i siedzieliśmy we 4 w domu. Pewnie i bez pandemii byśmy tak siedzieli, bo noworodek to nie jest dobry kompan do zabawy 😅 o tyle dobrze, że Starszaki są jeszcze na tyle małe, że nie skumaja, czy miały czy nie miały urodzin 😅
    W tym roku robimy im wspólnie roczek i trzy latka. Dla Młodej planujemy zestaw książeczek z Albikiem, myślę o lalce i wózku spacerowym małym i o pociągu z LEGO w zależności kto i czy będzie pytał co kupić 😉

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też sie pocieszam, że jest na tyle mały, że dla niego to bez różnicy, a mam wrażenie, że tyle osób w domu wręcz by go mocno zestresowała. A z noworodkiem to juz w ogóle sobie nie wyobrażam, bardziej myślałam ewentualnie wyprawić miesiąc wcześniej, ale mam już te bóle ciążowe i kompletnie nie chce mi się wyprawiać przyjęcia.
    WI czyli u Ciebie tez blisko urodzeni. Ciekawe jak u mnie ostatecznie wyjdzie 😁

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ