X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra nadrobiłam 😀

Totoro szacunek za opanowanie w nocy 😘 podziwiam ... ja czasami w dzień wymiękam i nie potrafię się opanować 🤦‍♀️ jak obranie głupich ziemniaków staje się wyzwaniem przy Kalince. Jedyne co się poprawiało to to, ze na dwójkę mogę chodzić sama 😉 taki luksus 😂

Bluberry u mojego syna też jądra normalnie schodziły. Pamiętam, ze brat jako dzieciak miał z tym problem, bo musiał mieć operację. Tylko chyba u niego w ogóle nie zeszło.

Agusia Kicia Kocia jak najbardziej 😀 Kalinka tez bardzo lubi i mamy chyba już wszystkie części. A dla Kacpra polecam i dla Bartka zresztą też, jak nie znacie Kicię Kocię taką z otwieranymi okienkami „Gdzie jest szczurek” albo „Kto mieszka w lesie” i jeszcze są inne części. Bardzo fajne, dziecko na każdej stronie czegoś szuka, właśnie otwierając sobie te okienka.

Edwarda tak jak Agusia napisała, nie ma się czym martwić, ze skórka nie schodzi ... jak nie ma żadnych infekcji, to zostawić naturze. Frankowi w całości na dobre się odkleił gdzieś koło 10 roku życia dopiero

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Na razie nic z tym nie robie, i tak pandemia wiec strach w ogole isc chociaz na konsultacje. Na szczęscie nigdy nie mial zadnej infekcji. Jest wzwod jest i balonik wiec chyba ok :)

Moj mały ma takie teksty ze momentami nas powala ;p Np dzis do sniadania oglądał bajkę Dino pociąg (z netflixa). Pyta mnie co to za dinozaur, mówię to stegozaur, a on na to: "Stegozaur? to nie ma sensu!" haha. Wczoraj na sankach pytał "a co to za ludź"? a ten ludź? haha.

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala właśnie te z okienkami mnie ciekawiły ale jak mówisz że sa fajne to zamówię :)

Kala lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, mial Henio bal karnawalowy w zlobku? Bo my juz po, w tamtym tyg w piatek mielismy. Przebral sie oczywiscie za Marshalla 😂

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS w tamtym tygodniu odwołali bo sporo dzieci było chorych. Ma być w tym tygodniu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala zaden powód do dumy jeśli chodzi o moje nocne opanowanie 🙄 mi tez się zdarza w ciagu dnia wkurzyć, ale te noce mnie tak dobijają :/ bo wiem, że Lilę też to męczy, też chce zasnąć, też nie jest jej dobrze z tym, ze nie śpi, no i płacze nie bez powodu, wszystko wiem, ale jak przychodzi co do czego to mam ochotę ją potrząsnąć za takie wycie pozornie o nic :( No a nocą nie przestaje się być mamą... Dziś znowu noc do dupy, Sarę meczy brzuszek, nie wiem czemu, czy to w związku z zębami, czy w związku z tym, ze dużo więcej je chyba właśnie przez zęby.. W każdym razie obudziła się kolo 3 i płakała, musiałam uciekać z nią do salonu, gdzie uspokoiła się dopiero po serii bąków :/ druga taka pobudka przed 4, za nią zaraz Lila z płaczem, musieliśmy się z mężem zmienić.. Masakra :( A Sara to mnie przeraża z tym ząbkowaniem, dziąsła coraz bardziej nabrzmiałe, ale jeszcze nic nie wyłazi a juz takie dolegliwości... Boję się myśleć co będzie jak zaczną się przebijać 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dla mnie i tak jesteś święta 😂 ja pamietam jak kurwami rzucałam jak Kalinka przy zębach się co minutę budziła i robiła sobie przerwy w spaniu ... a Ty jeszcze przy dwójce 🙈 o matko ...

Ja w ciągu dnia dosłownie gryzę się w język, żeby nie wrzeszczeć ...a para to mi chyba uszami wylatuje jak Kalinka wyje i nie puszcza nogi, a zdalny jak wchodzę to robi wszystko tylko nie uczestniczy w lekcjach. Masakra!!!

U Lili to pewnie rozwojowe, a ze ona wrażliwa dziewczynka, to odbija się w nocy ... Gonzaless pewnie wytłumaczyłby jaskiniowcami 😂😂😂 ze podświadomie boi się, ze w nocy spieprzysz z Sarą przed mamutem, a ona biedna zostanie 🤷‍♀️ no i tez się budzi ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 15:06

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie usłyszałam od Kalinki, ze : „ mamy nie są od sprzątania kuchni tylko od bawienia” 🤷‍♀️ w odpowiedzi na milion pierwsze tłumaczenie, ze mama musi tez inne rzeczy robić, a nie tylko się bawić ...

Totoro, Czereśniowa lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to bardzo pocieszające co piszesz o ząbkowaniu Kalinki, bo ja mam takie wyrzuty po tym jak sie wkurzam w nocy, że się potem dwa dni mentalnie biczuję 🙈 jeszcze mogę walczyć z jedną albo drugą, ale jak mi Lila budzi Sarę... 🙈🔫

A co do Gonzalesa to za kazdym razem kiedy Lila chce na rączki po raz setny, mam w głowie niedźwiedzie 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja identycznie jak Kalinka się na minutę nie odkleja 😂 oj zdecydowanie przetrwałyby nasze dziewczyny wśród ludzi pierwotnych 😂

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One to mają instynkt przetrwania 🙈

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo silnie rozwinięty ...🤣

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na japońskim masażu twarzy. Coś cudownego polecam :)

Kala, Blueberry lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie bym skorzystała z takiego masażu 😍 Ale pomijając fakt, ze mieszkam na pipidówie, to moje wyjście gdziekolwiek bez Sary nie wchodzi w grę aktualnie😅 zresztą nie miałam jeszcze okazji skorzystać z naszej nowej wanny, a ja tu o wyjściach... 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro korzystaj z wanny jak najszybciej! Ja swoją uwielbiam :)
    Co do masaży to mi by sie przydał jakiś całego ciała...

Sara toleruje jakieś gryzaki?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa wrote:
    Totoro korzystaj z wanny jak najszybciej! Ja swoją uwielbiam :)
    Co do masaży to mi by sie przydał jakiś całego ciała...

Sara toleruje jakieś gryzaki?

Mam zamiar już któryś dzień z rzędu się w niej wykąpac, ale w ciągu dnia nie mam kiedy, jak mąż przychodzi, to Sara jojczy, bo tylko mama, a wieczorem jak już śpią, to Sara zazwyczaj śpi tak niespokojnie, że nawet nie chce mi się wody lać, szybki prysznic i odpływam 🙄

Co do gryzaków to tak, Sara ma grzybka mombella, którego uwielbia, na taką gumową sówkę, jeden z płynem chłodzący, bez tego ani rusz. Zresztą wszystko ostatnio w jej łapkach staje się gryzakiem.. 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego grzybka chciałam Ci polecić bo koleżanka tak zachwalała ;) czyli faktycznie się sprawdza? :)

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio siostra zrobiła masaż twarzy, ale to było przyjemne i zaczęła mi robić kurację kwasami... wiadomo kosmetyczka w domu, ale swoi to ciężko żeby się doprosić :) :)
    A masaż jakiś relaksacyjny to sama bym chciała...Ale teraz to ciężko, może latem gdzieś uda się pojechać chociaż na weekend to bym poszła na basen, saune, masaż mmmmm ❤
    A co do wanny to nie lubię hehe, zawsze jakoś szybko prysznic, może raz do roku, na dwa lata się skuszę:)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kosmetyczka w domu to faktycznie dobra sprawa :)

Totoro jeszcze chciałam Cie zapytać, do kiedy posłużyła Ci chusta? Jak oceniasz chustoszenie przy Sarze?
    A moze któraś jeszcze korzystała z chusty?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam, bez chusty bym umarła. U nas spacery w wózku trwały 5 minut i wracałam na sygnale, więc gdyby nie chusta to byśmy się kisili w domu całe lato chyba. Nawet nauczyłam się motać plecak prosty i to jest genialne rozwiązanie. Nosiłam gdzieś do 5 może 6 miesiąca, później mi było już ciężko, teraz mamy nosidło, ale już zdecydowanie rzadziej używam, bo Mały wysiedzi w wózku już trochę dłużej 😉

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ