WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda wygodnadieta.pl

PS brałam 1200 kcal i było ok. Raz wzięłam 1000 kcal i po prostu znacznie obcięli śniadanie i było małe, więc tej opcji nie polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 11:13

Iggi31 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda wygodnadieta.pl

PS brałam 1200 kcal i było ok. Raz wzięłam 1000 kcal i po prostu znacznie obcięli śniadanie i było małe, więc tej opcji nie polecam
    Dzięki. Dostarczają w Łodzi, może bardziej mi podejdzie :)

Iggi31, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę na forum zaczęło się grupowe odchudzanie😉widać,że idzie wiosna😉

Kala lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domu i już dziś wracam na swoje dietowe odchudzanie. Po za tym już trawa się prosi o koszenie robota się zaczyna koło domu. Dupka sama spadnie 😅

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dzięki. Dostarczają w Łodzi, może bardziej mi podejdzie :)

Jedzenie bardzo dobre, tylko drogo ... teraz znalazłam jakąś lokalną z restauracji - dużo tańsza, ciekawe jak z jakością 🤔 Na razie zestaw próbny na 6 dni, więc jak będzie słabo to nie przedłużę po prostu. Jutro zaczynam.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie doświadczenie z usuwaniem rozstępów po ciazy? W pierwszej ciazy żaden mi nie wyszedł, a teraz chyba są 3! Jestem wściekła i załamana. Szczerze mówiąc byłam pewna, że to sprawa genetyki i w tej ciazy olałam wszelkie smarowanie, a raczej ciagle zapominałam... nie ukrywam, że mam lekkiego bzika na punkcie brzucha..

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa niestety nie pomogę 🙁 miałam to szczęście, ze w ciąży żaden mi nie wylazł, chociaż jako nastolatka miałam tendencję do rozstępów. Byłam pewna, ze po ciąży będzie maskara, a tu miła niespodzianka... pomimo, ze przywaliłam naprawdę sporo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 18:37

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda spróbuję z tym wygaszeniem świateł w sypialni całkowicie, ale wątpię, żeby to miało związek 😐 Lila budzi się o stałych porach, mam wrażenie, że wybudza się przechodząc z jednej fazy w drugą. Godziny przesuwają się zazwyczaj analogicznie do godziny pójścia spać 😐 A Sara nie śpi albo przez brzuch, albo zęby, albo jedno i drugie, bo niestety tak jak u Lili idzie to u niej w parze :/ Ostatnie dwie noce bardzo ładnie spała, zobaczymy co dalej, bo chyba kolejne zęby na wylocie 😐 Lila też już ostatnio ładnie spała, a odkąd zaczęły się awantury, histerie itd, to i spodnie poszło się... 🙄 Przy czym biorę ją na ręce i w momencie odpływa🤷‍♀️

Czereśniowa, ja niestety też nie pomogę, przy Lili nie miałam na brzuchu żadnego, za to przy Sarze miałam taką piłkę, że mnie pokiereszowalo trochę. Ale ja zaakceptowałam, traktuję jak pamiątkę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 21:58

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas znowu są histerie awantury bicie Kacpra ja już wysiadam. Powoli mam dość. I wiem że dużo jest w tym mojej winy bo ostatnio znowu krzyczę. Jestem zła wręcz wredna dla moich dzieci 🤦🤷 drażnią mnie. Momentami aż jestem zła na siebie że tak się zachowuje. Muszę coś z tym zrobić jakieś tabletki sobie na uspokojenie brać i się poprawi. Mam nadzieję.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro właśnie ja też mam teraz dosłownie taką piłkę 😉 Zobaczymy po porodzie jak to bedzie, ale naprawdę dużo gorzej znoszę tą ciąże.
    Co do spania to u mnie Kuba jest jak Lili, jak ma dobry okres to pięknie przesypia od 20 do 7, a wystarczy gorszy okres i codziennie o tej samej porze się przebudza czasem nawet co godzinę nad ranem, na szczęście szybko zasypia i nie ma już wstawania na zabawę. Ciekawe jak będzie gdy mały się urodzi..

Edwarda Ty w końcu kupowałaś ten rowerek z pedałami? Czy coś pomieszalam? Jak Wam idzie jazda?

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zostawiłam tylko taką malusią lampkę do kontaktu, dającą takie nikłe światło, bo muszę coś mieć do karmień Sary, ale nocka bez zmian, koło 2 pobudka na noszenie, po czym zasnęła i śpi do tej pory 🤷‍♀️ ostatnio przed 9 wstaje 😑 Trzeba przetrwać ten durny bunt i bedzie lepiej, mam nadzieję😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noce ok... przeważnie jedna pobudka, ale wystarczy, ze położę się obok to śpimy dalej. Za to w dzień średnio ... może nie ma afer z rzucaniem się na podłogę albo przedmiotami, ale o wszystko ryk ... wystarczy, ze nie tak otworzę drzwi od samochodu 🤦‍♀️ no i strasznie wolna się zrobiła ... nie mogę zagonić jej do toalety, a potem godzinę tam siedzi, bo bawi się papierem... ubieranie, jedzenie, kąpiel - koszmar, bo zamiast przyjść to biega, skacze ... a jak mówię ok to nie jesz teraz albo nie wychodzimy, to ryk, ze chce. I tak w kółko ...
    Teraz wyje, bo ja pierwsza weszłam do kuchni 🙈

Dzisiaj rejestruję siebie o męża na szczepienie ... nawet szybko się dodzwoniłam, ale roczniki jeszcze nie zweryfikowane 🤨 będę próbować wieczorem. Mam nadzieję, ze się uda to ogarnąć jak najszybciej.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa z tego co pamietam, to Henio rower ma dostać na dzień dziecka, więc jeszcze trochę poczekamy na relację z nauki jazdy 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZARAZ CHYBA TEŻ ZACZNĘ WYĆ !!! 🤦‍♀️ to jest koszmar jakiś....

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    ZARAZ CHYBA TEŻ ZACZNĘ WYĆ !!! 🤦‍♀️ to jest koszmar jakiś....
    Co sie stało?

olka25 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa tak, te rowerki nie są teraz dostępne. Mają byc w okolicy dnia dziecka.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Co sie stało?

Drze się od rana!!!! Nawet do kibla bez pozwolenia wyjść nie mogę... bo ona chciała pierwsza !!!! I tak o wszystko 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wspolczuje 🙄
    Ja się dziś od rana powstrzymuje żeby nie krzyczeć. Mam mega kaca moralnego że tak mi ostatnio nerwy puszczają i odbijam sobie na dzieciach że mieszkam tu gdzie mieszkam że z mężem się nie układa. To w dużej mierze moja wina że tak było. I po wizycie u moich rodziców to zrozumiałam. Że sama krzyczę bez powodu że za mocno się spinam. U nas od rana jest spokój. Ale dzień się dopiero zaczął wiec zobaczymy jak będzie na koniec dnia. Zaraz idziemy na dwór. Jest ładna pogoda to może będą się ładnie bawić i jakoś zleci.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, niestety tak jest że często naszą bezsilność i złość wyładowujemy na dzieciach, niestety przez brak zasobów.

Kala myślałam, że tylko Kuba tak ma, miałam kiedyś o to was zapytać... od jakiegoś czasu zawsze musi być we wszystkim pierwszy, jest to o tyle dziwne, że zawsze starałam się nie ścigać aby nie było takiego problemu... moze to przez bajki? W każdym razie wszystko musi pierwszy, pierwszy ubrać się na spacer, wstać z łóżka, ułożyć coś z klocków. Dzisiaj pierwsza wstałam bo chciał abym zasłoniła rolete, a po chwili płacz bo wstałam pierwsza! Też już nie wyrabiam... tylko ja myśle, że on jest teraz taki nerwowy bo ja taka jestem, zawsze miałam ogromne pokłady cierpliwości, a teraz słabo...

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa tak jest dzieci wyczuwają niestety nerwy. Jak ja dziś spokojna to moje dzieci jak aniołki 😇
    U nas na tapecie u Bartka jest tekst "to moje wszystko jest moje!" I nie pomagają żadne argumenty tłumaczenia. On ciągle się kłóci że wszystko jest jego...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ