X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dokładnie, super, że u Was tak dobrze 🙂 na pewno dużo łatwiej gdy przeprowadzka zakończona, zawsze troche mniej na głowie. Rownież jestem ciekawa jak chłopaki w końcu sie odnaleźli?

Totoro jeszcze raz współczuje, dobrze że w końcu odetchnęłaś 🙂

A ja już dostałam okres, Tymek nawet nie skończył 3 miesiecy 😢 liczyłam, że dłużej będę miała spokój.. po Kubie też tak szybko przyszedł.
    Szkoda mi, że w tym roku nie jedziemy na żadne wakacje… Kuba mowi, że nie pamieta jak byliśmy rok temu 🙁 wy nigdzie nie wyjeżdżacie? Bo jakoś nikt się nie chwali, chyba że coś mi umknęło 🤔

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ najbardziej w sumie dokopały mi humory Lili i te przeziębienia. Bywałam juz z nimi non stop sama, jak mąż coś musiał ogarniać i jakoś szło, ale ostatni czas dal mi popalić. Plus właśnie duża frustracja związana z treningami. No ale jest lepiej. Mam nadzieję, że ogarnę się po powrocie męża do pracy 😅

Nam się marzy wyjazd chociaż na dwie nocki, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Całe wakacje mieliśmy bardzo pracowite, może gdzieś we wrześniu jeszcze by się udało, no ale zobaczymy, bo z kolei tu testy Lili i alergolog, tu ja już będę pracować, nie wiem czy się uda.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chlopxy bez problemu śpią u siebie. Ja leżę na podłodze a oni w łóżeczkach swoich. W nocy się budzą na mleko tzn Kacper bo Bartek już śpi całe noce. I jest dobrze.

Na wakacje wybieramy się w zimie

Kala lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia super, że chłopcu tak szybko się zaadaptowali do nowych warunków 😀

Czereśniowa, zapomniałam się odnieść - kurczę, nieźle masz z tym okresem 😱 ja przy Lili dostałam uwaga - po roku i 7 albo 8 miesiącach 😅 Teraz też jeszczenie mam i oby jak najdłużej 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro oj tak te humorki są najgorsze 😅 Kalinka ostatnio milutka, ciagle się przytula, całuje, wyznaje miłość wszystkiem dookoła, co nie zmienia faktu, że dalej nie zostaje sama dłużej niż na 5 min, stałe potrzebuje atrakcji i ciężko cokolwiek zrobić … nawet powiesić głupie pranie, to problem

Co do wakacji, to my za tydzień na Mazury jedziemy. Mam nadzieję, ze będzie pogoda … no i trochę boję się podróży, bo Kalinka jeszcze tak długo nigdzie nie podróżowała i w dodatku bierzemy ze sobą koty 🤦‍♀️ normalnie wesoły samochód będzie 😂

Czereśniowa a jak Ty sobie radzisz?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nieźle z tym okresem 😀 ja przy Franku bardzo szybko dostałam po 3 czy 4 miesiącach chyba, przy Kalince dłużej, bo po 10 czy 11. U mnie ewidentnie wpływ miała ilość nocnych karmień… Franek od początku w nocy jadł 1 maks 2 razy.
    Kalina Kpi i jak tylko przestałam w nocy ściągać mleko, od razu okres się pojawił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2021, 07:44

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala zazdroszczę wyjazdu😍 Tez bym chętnie zabrała koty, ale nie spakujemy się z transporterami, wózkiem, kuwetą itd 😅 jak nie mieliśmy dzieci, to były z nami w Bieszczadach 😁

A co do okresu, to tak, nocne karmienia podobno mają duży wpływ, a dodatkowo ogolnie częstotliwość karmień. Jak Lila przestała być az takim cycuchem to wtedy wlasnie mi wrocil. Przy Sarze to w ogóle nie wiem jak będzie, bo Lila jak byla większa to jadła co 3-4 godziny, a Sara nie wiem czy kiedyś przekroczyła 2😅 może na początku jak byla malusia 😅

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okres dostałam równo po 30 dniach od porodu ;p Ale nie karmilam piersia ;)

Nigdzie w tym roku nie jedziemy, tzn ja z Heniem byłam u moich rodziców tydzien, dziadkowie zapewnili mu sporo atrakcji. Może w przyszłym roku sie uda gdzies dalej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara nawet jak jej się zdarzy taka mega długa drzemka, tzn. ok. 3h, to zazwyczaj jest przedzielona 2 karmieniami 😅 taka krótsza, do 2h, jednym😅 a odkąd ząbkuje, to potrafi rano po pobudce cycowac i z 5 razy 😅 bawimy się na macie, a ona staje przy mnie i "y." i pokazuje paluszkiem na cycka 😂 no i siedzimy sobie, karmimy się, za chwilę dalej zabawa albo książki i znowu.. 😅 Z taką częstotliwością to chyba nie mam co się spodziewać rychłego miesiączkowania.. 😂😅

Btw, Sara też już bardzo lubi książki. Ma swoją ulubioną o pingwinku, taka ruchoma z Akademii mądrego dziecka - tam pingwinek przytula się do mamy i potem do rodziców i Sara jest cała szczęśliwa 😁 Jak chce tę książkę, to zaczyna tak popiskiwać jak zwierzątko małe i się przytulać, wtedu wiem, że wjeżdża pingwinek 😂

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a spieszy Ci się do tej wątpliwej przyjemności ??? 😂 no chyba, że trzecie w planach 🤷‍♀️

Co do wyjazdu z kotami, to w pierwszej wersji miały pojechać do teściowej, ale obawiałam się trochę, ze nie ogarnie ich karmienia, bo nie dość, ze jedzą inne chrupki, to jeden wpieprza jak leci, a drugi się, ze tak powiem … delektuje. No i Klopsik jest na psychotropach i tego tym bardziej teściowa by nie ogarnęła…. więc po konsultacji z weterynarzem zdecydowałam się, ze Klopsa zabieramy, a Lucek do babci na wczasy 😉 ale wczoraj mąż stwierdził, ze mu będzie smutno i żeby tez jednak pojechał z nami 😂 tak więc jedziemy w pełnym składzie

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Absolutnie mi się nie spieszy 😁

Fajnie, też bym chętnie wzięła koty. Zamiauczą się za nami, jeśli pojedziemy 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro hahahaha …. jeszcze nigdzie nie wyjeżdzasz, a już o siersciuchy sie martwisz 😂 uwielbiam Cię za to 😘 mam tak samo 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro hahahaha …. jeszcze nigdzie nie wyjeżdzasz, a już o siersciuchy sie martwisz 😂 uwielbiam Cię za to 😘 mam tak samo 🤦‍♀️

Dokładnie tak jest 🙈🙈🙈

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wy jesteście nie zawodne :) za tydzień chyba w nd robię urodziny Kacperka no i mam totalna pustke co na obiad zrobić. Będzie nas kilka osób dorosłych my z mężem teście i moi rodzice plus szwagierka no i dzieciaki moich dwoje i troje szwagierki. I co ugotować ? Moja rodzina gustuje w takim normalnym jedzeniu zawsze były pieczone udka albo kotlety schabowe mielone rosół a teraz nie mam pomysłu. Poratujcie 🤷

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jak tradycyjnie, to może tym razem pomidorowa albo ogórkowa 🤔 do tego jakiś gulasz albo zrazy i np. kotleciki z piersi do wyboru. Do tego kasza, ziemniaki, frytki … więcej nie mam pomysłów 🤷‍♀️ mistrzem kuchni nie jestem 🤦‍♀️

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dzięki. Znalazłam przepis na pulpety w sosie carbonara. I zrobię takie i rosół standardowo tort jakieś przekąski i będzie obiad. Nie lubię organizować takich imprez 🤦

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie …

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też nie 😅 zaraz roczek Sary właśnie mnie czeka 😅 ale mama z teściową zaoferowały pomoc 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to fajnie. Ja muszę sama wszystko robić. A teraz jak już na swoim to tym bardziej. Zresztą jak teściowej córka przyleci w pon to ona na czas jej pobytu stanie się dla mnie oschła i obojętna. A jak tamta pojedzie to będzie znowu milutka... 🙄

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się już na Mazurach 🙂 podróż jakoś zleciała z jednym postojem. Koty jakieś tabsy od weta dostały i praktycznie całą drogę przespały, Kalina gorzej, trochę pospała … a tak to jak zdarta płyta: „kiedy będziemy na miejscu???” ostatnia godzina to już w ogóle masakra była.
    Teraz chłopaki poszli grać w bilard, Kalina śpi, a ja się relaksuje z książką 🙂
    Tak jechaliśmy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 13:05

Totoro, Iggi31, Czereśniowa, Agusia_pia lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ