X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala dzięki ☺️ Fałdek trochę zgubiła, fakt. Wydłużyła się, a mniej juz przybiera 😀 ale i tak waży teraz 11,2 kg😅 Lila na 2 latka 10kg, tak przypomnę 😅

Lila mocno płakała, ale potem jak juz sie uspokoiła to było ok. Bardziej ja przeżywałam, bo się cholernie bałam, żeby się jakimś krwiakiem albo czymś nie skończyło. No ale ostatecznie wszystko ok, więc chyba najgorsze za nami.

Dzielna Kalinka ❤️ kurczę, ciekawe czy Lila ostatecznie pójdzie 😅

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a u Was w ogóle nie można wejść z dzieckiem do szatni? Nawet na początku jak u Agusi?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro a u Was w ogóle nie można wejść z dzieckiem do szatni? Nawet na początku jak u Agusi?

Nie🙄 do drzwi i nara 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beznadzieja …powinni pozwolić chociaż pierwszego dnia, żeby dziecko na spokojnie w obecności rodzica poznało nowe otoczenie czy Panie ze przedszkola. Napewno łatwiej się wtedy zaadoptować … tak myślę
    Wirus wirusem ale już niech tak przesadzają 🤨
    Ja dzisiaj normalnie nawet w łazience z Kalinką byłam, bo siku jej się zachciało po przyjściu, a nikt z obsługi się nie kręcił w pobliżu akurat, to poszłyśmy razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 09:19

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Beznadzieja …powinni pozwolić chociaż pierwszego dnia, żeby dziecko na spokojnie w obecności rodzica poznało nowe otoczenie czy Panie ze przedszkola. Napewno łatwiej się wtedy zaadoptować … tak myślę
    Wirus wirusem ale już niech tak przesadzają 🤨
    Ja dzisiaj normalnie nawet w łazience z Kalinką byłam, bo siku jej się zachciało po przyjściu, a nikt z obsługi się nie kręcił w pobliżu akurat, to poszłyśmy razem

Daj spokój, tak mnie to wkurza. W wielu przedszkolach jest normalnie chociaż w czasie adaptacji a u nas jak przy początkach pandemii nadal.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no to nie ciekawie.wrecz nie ludzko nawet!😡 Ja się cieszę że przez te pierwsze dwa tyg będę mogła z nim do szatni wejść.
    Kala to u mnie norma z taką pora spania 😁.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mi to w sumie pasuje, bo i wieczór dłuższy i rano możemy spokojnie poleżeć i bez spiny wyszykować się do wyjścia

Słuchajcie, mam do was pytanie, tylko sie nie śmiejcie, bo może głupie rozkminy … a więc Kalinka ma takie dwa kocyki, a raczej otulacze bambusowe, praktycznie od urodzenia, które uwielbia i potrzebuje ich do zasypiania, w nocy ich szuka jak sie obudzi itp. A w poniedziałek będziemy próbować z drzemką w przedszkolu i teraz nie wiem co zrobić:
    Czy:
    - na żywca bez kocyków, niech się w końcu od nich odzwyczaja, bo może już za duża na takie mizianie kocyków 🤔
    - z kocykami - tylko sie boję, ze zginą nam w akcji, a one są baaardzo cenne z wiadomych względów 😉 no i średnio mi pasuje codziennie z nimi jeździć
    - zamówić tej samej firmy specjalny zestaw do przedszkola (niestety identyczne są nie do zdobycia) i tam będzie sobie trzymała w śpiworku razem z piżamką
    Co byście zrobiły ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 19:48

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala my też mamy Kocyś, tzn taka szmatkę z główką, też od urodzenia i też jest to najcenniejsze co posiada. Henio spał prawie cały rok w przedszkolu ale Kocyś nie był zabierany. Po pierwsze przez pandemie nic nie można było dawać dzieciom, po drugie uważam że to niehigieniczne. Henio dawal na luzie radę bez niego, był prawie zawsze tak umęczony że zasypiał od ręki, a czasami brał sobie jakąś przedszkolna zabawkę (co poradzić jak potrzebowal..). Tak więc Kala ja rekomenduje bez kocyków. Myślisz że w ogóle będzie tam spala? Mnie się wydaje że jak tak długo nie śpi w dzień to może już nie będzie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu też rodzic rozstaje się przy wejściu. Buziaki, baw się dobrze, ciocie przejmują dziecko, rozbierają i prowadzą do sali. Wiedziałam o tym od początku więc przed 1 dniem ćwiczyliśmy rozstanie przed drzwiami, opowiadałam mu jak to będzie wyglądało, że dam mu buziaka , ciocia weźmie go za rączkę, zmieni mu buty, a potem jak po niego przyjdę to ciocia ubierze a jak się otworzą drzwi to rzuci mi się w ramiona :) codziennie po kilka razy tak ćwiczyliśmy, wiedział na co był przygotowany, nie było zaskoczenia, nie było łez :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala pytałaś jeszcze o mojego męża... No cóż, w prawie wszystko musiałam go wdrażać. Prawie bo sprzątanie wychodzilo mu nieźle. Z gotowania zero, ale postawiłam sprawę jasno, ja kura domowa nie jestem i nie będę, chce jeść to jeden tydzień on gotuje, drugi ja. Robił proste potrawy typu kotlety, kopytka itp. Zakupow się nauczył i od dawna robi je tylko on. Tylko ja piore i prasuje. No i ogarniam rachunki i wydatki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:21

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda wydaje mi się, ze będzie spała, raz ze wstajemy wcześniej, a dwa więcej emocji, wrażeń i widzę, ze potrzebuje takiego wyciszenia … jak nie zaśnie, to chociaż sobie poleży i odpocznie. Ostatnio popołudnia to masakra, co chwilę się pokłada mówi, ze chce spać, ale nie w łóżku, przewala się na kanapie, a w samochodzie praktycznie od razu odjeżdża … i najchętniej już o 15 siedziałaby w wannie
    Młody też tak miał, ze w domu już nie spał jakiś czas, a w przedszkolu wrócił do drzemek i tam po początkowych trudnościach, to do spania był pierwszy 🙂 chociaż generalnie nie lubił spać. Kalina lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 20:34

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala pytałaś jeszcze o mojego męża... No cóż, w prawie wszystko musiałam go wdrażać. Prawie bo sprzątanie wychodzilo mu nieźle. Z gotowania zero, ale postawiłam sprawę jasno, ja kura domowa nie jestem i nie będę, chce jeść to jeden tydzień on gotuje, drugi ja. Robił proste potrawy typu kotlety, kopytka itp. Zakupow się nauczył i od dawna robi je tylko on. Tylko ja piore i prasuje. No i ogarniam rachunki i wydatki.

Edwarda wow 🙂 widać nie ma rzeczy niemożliwych … a co mamusia na to, ze tak synka do roboty zagoniłaś?

Ja akurat trafiłam na egzemplarz wdrożony 😂 można powiedzieć, ze aż za bardzo … ach te dyskusje na temat techniki wieszania prania 🤦‍♀️ tutaj tez postawiłam sprawę jasno: jak źle robię, to po prostu nie wieszam jego rzeczy 🤷‍♀️ nie mogę powiedzieć, żebym nad tym ubolewała 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde okres mi się zbliża 🤨 królestwo za czipsy !!!!!!! a w domu nic nie ma 🙁

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja właśnie zajadam stres prazynkami... 🤦 A co do kocyków może niech wybierze jeden. I niech on będzie na stałe w przedszkolu?

U nas akurat jednego ulubionego pluszaka może zabrać maluch do przedszkola bo jak to pani wytłumaczyła że i tak dziecko nie da nikomu innemu się tym bawić. Więc taki wyjątek robią. Ja się cieszę bo Bartek ze swoją szmatką myszka taka do spania się nie rozstaje

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już dziś. Trzymajcie kciuki za Bartusia ;)

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy ❤️ daj znać potem co i jak

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ok dam znać :) matko jako stres!!!

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda wow 🙂 widać nie ma rzeczy niemożliwych … a co mamusia na to, ze tak synka do roboty zagoniłaś?

Nie wiem, nie obchodzi mnie jej zdanie ;p Niech sie cieszy, że w ogole go takiego wzielam ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda 🤣🤣🤣

Szkoła się zaczyna ….bleee

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za naszych przedszkolaków ❤️❤️❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ