SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze że mam dwóch synów. W przyszłości będą mieć dobre relacje ;)
    A co do teścia to lubiłam go ale po t co gada już przestałam. I długo mi nie przejdzie. Bo nie lubię kłamstw
    Co innego gdyby to była prawda ale takich obelg nie przebacze. Jak śmie mówić że jestem leniem?!? 😡 I w polu i z dziećmi robię i trawę kosze i własne przetwory mam i domem się zajmuje i wszystko sama bo męża nie ma ciągle a jak jest to w polu robi i w domu przy dzieciach nie mam od niego pomocy niestety.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to fakt, żarcie jest teraz cholernie drogie 🤨 kurcze na takie podstawowe rzeczy bez żadnych szaleństw, to tyle kasy idzie, że szok

Kalinka dzisiaj w przedszkolu będzie już 4 godziny, bo pojechałyśmy na 8 … wcześniej jeździłyśmy na 9 … tylko ja chyba dzisiaj muszę też adaptację przejść 🤦‍♀️ przyjechałam do domu i nie wiem co ze sobą zrobić 🙁 miałam tyle planów, żeby w szafkach posprzątać, ciuchy przejrzeć do oddania czy wyrzucenia… a siedzę na kanapie i gapię się w ścianę 🙈 w zeszłym tygodniu tak tej pustki nie odczuwałam, bo mąż miał jeszcze urlop i razem jakoś tak łatwiej było się zorganizować

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja będę straszną teściową, bo u mnie parka 😂😂😂 w sumie logiczne, bo siłą rzeczy zawsze podświadomie porównuje się synową do córki i jakby nie było to córeczka i tak będzie naj 😉 ale postaram się starać 🤷‍♀️
    Jak jest dwóch albo więcej chłopaków, to wydaje mi się, ze wtedy teściowa traktuje synową bardziej jak córkę niż jak kogoś z zewnątrz i może porównywać co najwyżej synowe między sobą. Pewnie tez dużo zależy od charakteru jednej i drugiej strony …

A ciekawe jak to jest z jedynakiem? Ma któraś doświadczenie??? Bo tutaj mi się wydaje, ze może być albo dobrze, ze przyjmie synową jak córkę do rodziny albo beznadzieja, bo może się za dużo wpieprzać i żadna oczywiście nie sprosta oczekiwaniom wobec synka jedynego, którego ta zołza zabrała mamusi

Agusia to Ty terminator jesteś 🙂 normalnie teść powinien Cię na rękach nosić, a nie takie głupoty gadać … mnie już by dawno chyba widłami pogonił 😂 bo jak Ciebie czytam, to nie robię kompletnie nic !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 08:56

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no ciekawe jak to jest z jedynakiem.
    Ja się postaram być neutralna. Nie mam zamiaru się wtrącać. Każdy ma swoje życie. A najgorzej jak się właśnie tak interesuje za bardzo...

Kala no teść przeszedł sam siebie. Ale ja zrobiłam błąd. Było nie brać teściowej do sklepu tylko zostawiać dzieci i w dupie mieć. Przynajmniej by mi do koszyka nie zaglądała. A tak to jeździła ze mną i widziała ile wydaje i te nieszczęsne pierogi 🤦 i nagadała mu a ten już z gębą... Ehh szkoda gadać. Teraz nasze relacje będą służbowe i może i lepiej.

Kala no musisz się nauczyć być sama. To trudne. Ja nie umiałam się odnaleźć tak po ślubie sama w domu teściów bez męża i teraz było ciężko ale się udało 😊 i ty się przyzwyczaisz.
    Ja na mysl o tym przedszkolu już dziś mam sraczkę... Chociaż nie pokazuje nic po sobie ale w środku aż mnie trzęsie. Nie wiem Jak to będzie. Dziś mam zebranie na 16 więc dowiem się jakieś szczegóły. A w środę już jedziemy tak na 8 go zawiozę i nie wiem co zrobię czy wrócę do domu czy będę tam siedzieć pod salą i czekać trochę czy bardzo płacze. Nie wiem.
    A Bartek się mnie dziś pyta jak robił siku czy będę się cieszyć jak pójdzie do przedszkola? ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala haha. Gdyby sie na tę wrózkę uparł to pozwole ;p Ale jakis czas temu mowil ze chce sie przebrac za rekina wiec dam mu jeszcze 2 tygodnie na decyzje ;p

Czeresniowa Henio tez mial jakis czas temu faze ze bral moje kosmetyki i udawal ze sie maluje.

Kala mój mąz jest jedynakiem i cóz.... Hmmm ;p Tesciowa uwaza go za bóstwo, najwspanialszego czlowieka na swiecie, 8 cud swiata ;p Kiedys nawet powiedziala, że ona przyjezdza do swojego synunia a nie do Henia... Mnie traktuje z szacunkiem ale bardziej na zasadzie mam wrazenie jak zło konieczne, taką kolej rzeczy. Henia kocha bardzo ale nie az tak jak synusia ;p Na szczescie nie wtrąca sie i nie udziela rad, jak już to robi to bardzo subtelnie ale dobrze wie, że zrobie i tak po swojemu :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ten pierwszy czy drugi dzień to polecam Ci posiedzieć pod salą czy w aucie bo pewnie rodzice nie będa mogli wejsc. Rozumiem Cię, że się denerwujesz bo ja to przechodzilam 2 razy, w zlobku i potem w przedszkolu. Najwazniejsze to mowic maluchom, że przedszkole jest super ekstra, że jestesmy dumne z nich itp itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 09:34

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia wiem …w każdej sytuacji można się odnaleźć 😉 już raz to przerabiałam zresztą… tylko te pierwsze dni są takie dziwne

Kalinka prowadziła podobne rozmowy i ja jej zawsze odpowiadałam: „cieszę się, ze będziesz się super bawić i poznasz nowych kolegów i koleżanki” 😀

Edwarda ja pompony w końcu tez kupiłam 🤦‍♀️ ale niebieskie …

Co do teściowej, to widać, że na swój sposób stara się pogodzić z sytuacją … dobrze, ze się nie wtrąca i Cię szanuje 🙂 a ona zawsze taka wpatrzona w synka była?

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no ja mu tak mówię cały czas ale w środku jest źle. Nie myślałam że aż tak będę to przeżywać. No za długo nie mogę zostać bo Kacper sam z babcią będzie a on jest ciężko teraz wszystko ma mama robić nie da się dotknąć ehhh

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie wszystkiego najlepszego dla Kacperka 😘🎂
    no i spóźnione, ale szczere życzenia dla Sary 🎂❤️ Totoro czy to wczoraj było, bo tak suwaczek pokazuje?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala tak, zawsze go niuniała az do przesady. Pierwsze dziecko poroniła, a własciwie zmarło w zaawansowanej ciązy. Przy porodzie męza tez jakies komplikacje były, ledwo go wyciągneli. Jak maz byl malutki to teść ją zostawił i wychowywala go razem z jej rodzicami czyli dziadkami męza. Byl chorowity to juz w ogole chuchała na niego i dmuchala. Nie pozwala robic wielu rzeczy...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia o rany, współczuję sytuacji z tesciami. Ja wiem, zw Ty ciągle sama, mąż pracuje poza domem, ale chyba robiłabym wszystko, absolutnie wszystko, żeby nie być od nich w żaden sposób zależna 😡 Coś strasznego.

Kala dzięki ❤️ tak, wczoraj skończyła roczek, normalnie nie wiem kiedy ten rok zleciał.

Ja już po rozmowie z panią Lili, startujemy w poniedziałek. Rodzice nie mogą wchodzić do przedszkola, chociaż to idiotyczne. Na początek dam Lilę na dwie godzinki i zobaczymy co ona na to. Poki co pełna zapału 😀 Wlasnie mi się pospały obie, bo Lila za wczesnie dziś wstała. Jesteśmy z mężem strasznie niewyspani dziś, bo do późna robiliśmy porzadki w regałach w salonie, spontaniczne zakupy internetowe jeszcze wyniknęły, mąż to w ogóle prawie całą nockę zarwał 😅 ogolnie czeka nas w tym tyg odgruzowywanie zapuszczonego domu przed roczkiem😅 a w tym wszystkim moj wypad do mojej nowej pracodawczyni, dentysta, zebranie w przedszkolu... 😅 Na szczęście prawie caly roczek, słuchajcie, ogarną mi mama i tesciowa🤭 umówiły się która co piecze, gotuje itd. a mi kazały tylko skupić się na dzieciach i sprzątaniu 😀 glupio mi, bo zamiast przyjść na gotowe do nas na imprezę to same ją będą szykować 🙈 ale uparły się i mam nie dyskutować, no to ten... Nie będę się kłócić, prawda 😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rownież wszystkiego najlepszego dla Sary i Kacperka! 😘
    Kurczę już roczek Sary… ale zleciało, a Tymek ma już 3,5 miesiąca 😢
    Fajnie, że wasze dzieci są tak pozytywne nastawione do przedszkola 🙂

Totoro lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :) sama dopiero spojrzałam że to dziś ! 🤦 Matko ilenma człowiek na głowie i nie pamięta...

Totoro staram się jakoś nie prosić ciągle o pomoc. Wtedy gdy muszę. Np jutro tesciowa jedzie zarejestrować nasze nowe auto bo mąż w trasie a tam trzeba być na 6 rano i wraca się na południe.... I tak ciągle coś :/

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Kacperek i Sara!

Pokażcie slodziaki roczniaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 12:26

Agusia_pia, Totoro lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nieźle 🤦‍♀️ a powiedz jak na początku? Mąż po takim wychowaniu miał jakieś pojęcie o prowadzeniu domu czy we wszystko musiałaś go wdrożyć?

Totoro absolutnie nie dyskutuj 😉 mamusia a tym bardziej teściowa ma zawsze racje 😀
    Dla mnie też to, ze rodzice nie mogą wchodzić do przedszkola jest idiotyczne. Jeszcze w przypadku dzieci, które już dłużej chodzą to ok, ale na początku słabo. Dziwnie bym się czuła gdybym pierwszego dnia musiała po prostu przekazać Kalinkę w drzwiach 🤨Ja się właśnie cieszę, ze u nas tak tego nie przestrzegają i rodzice normalnie wchodzą z dziećmi do szatni, przy wejściu do sali jest tylko wyznaczona linia i tam już nie mogą jej przekraczać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 13:40

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala to u nas chyba będzie tak że w szatni normalnie dziecko mama / tata rozbiera przebiera żegnają się i do sali już z panią idzie

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po zebraniu. Wiem trochę więcej. Widziałam sale w której będzie przebywał Bartek. Malutka ale może i lepiej. Pani miła. Wydaje się taka ciepła osoba. No wiec u nas jest dwa tyg adaptacji polegające na tym że mogę wejść z nim do szatni i go przebrać i pożegnać sie i dalej do sali idzie już z panią. Potem zostawiam go przy drzwiach i w szatni pomaga woźna... Te zakazy epidemiczne 🤦 pierwsze dni będzie chodził tak na 8 potem śniadanie i koło 11 już będę go odbierać. A później po paru dniach już do 13 do obiadu.
    Wkręcili mnie do trójki klasowej na skarbnika 🤦 masakra... No ale już trudno. Siedzę w domu to mogę to ogarniać.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratuluję zaszczytnej funkcji 🤣🤣🤣

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia ❤️☺️ Pokazuję na chwilę mojego mojego roczniaka 😀 Nie miałam lepszego zdjęcia, bo przecież ona ciągle w ruchu 😅 Aaa, i nie zwracajcie uwagi na brudne szelki od wózka, bo u nas każdy spacer =jedzenie 😅

Kala i zapomniałam się odnieść wcześniej - Lila na roczek, jeśli dobrze pamiętam, mówiła pojedyncze słowa, nie składała chyba jeszcze 😀

Lila od wczoraj w ogóle nagle jest anty - przedszkole. Ciekawe czy jej minie do poniedziałku 😁 no i wypadek miała... Soadla nam w domi z huśtawki, głową prosto w płytki... Myśleliśmy, że trzrba bedzie nansor jechać, bo az huk był :( ostatecznie skończyło się tylko na guzie wielkości śliwki. Mam nadzieję, że nic złego się tam już nie zadziało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 11:58

Kala, Czereśniowa, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara śliczności i słodkości 😍 ale chyba fałdki zgubiła? No i jeszcze raz brawa za spektakularny rozwój mowy 😘

Wypadku Lili współczuje 🙁 biedna … mocno przeżywała?

U nas wczoraj w przedszkolu już praktycznie bez płaczu, dopiero jak po nią przyszłam, to się nie chwilę rozbeczała, ale tak bardziej pro forma 😉 dzisiaj już od 5:30 czeka, aż wyjdziemy, bo dostała wczoraj plecak i nie może się doczekać, aż zabierze go do przedszkola.
    Ale spanie poprzestawiało nam się na maksa, chyba przez przedszkole i tą fantastyczną pogodę za oknem. U nas prawie od tygodnia nie przestaje padać i to tak raczej konkretnie. Wczoraj udało się ukraść 1,5 godz po południu i zaliczyć skakanie po kałużach 🙂 w każdym razie ostatnio zasypia około 18 a wstaje ok 5:30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 07:19

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2112 2113 2114 2115 2116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ