X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wkręcony na maksa w mikołaja i święta. Od miesiąca oglądamy świąteczne bajki, zbieramy ozdoby, zrobiliśmy nawet łańcuch papierowy :p

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala, chyba wcześniejsza wypowiedz źle zrozumiałam, teraz faktycznie ma to sens z tą rózgą 😅

Edwarda łańcuch papierowy, świetna sprawa! Aż muszę zaproponować abyśmy też zrobili.

Z Kubusiem już dzisiaj ubraliśmy choinkę 🙂

Kala lubi tę wiadomość

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam magie Świat, Mikołaja i wkrecam dzieci na maksa 😁 mamy na dzisiaj świąteczne, piżamy, pościel w Mikołaja, też byliśmy po kakao jak Kalinka, wieczorem przed snem będzie film od Elfi, przygotowane ciastka, mleko i marchewka 😅😁 prezentów wcale nie bedzie dużo, dla Jagódki laka bobas i wózek, dla Jukianka tory z pociągiem i rybki do złapania. Bardziej chodzi mi o wspomnienia 🤩😊

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na filmie też dodałam naukę, żeby nie wrzeszczeli 😅 bo o ile nawet się nie biją to jak jedno judregiemu coś zrobi to takie darcie robią na raz masakra.

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że dzieci mają więcej radości z tej całej otoczki świąteczno-mikołajowej, niż z prezentów. Zwłaszcza w dzisiejszych czasach, gdzie zabawek jest dosłownie zatrzęsienie. Dlatego niech wierzy jak najdłużej …

Blueberry lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mikołajki już od 5 rano … Kalinka wstała tylko na siku, ale przy okazji poszła sprawdzić, czy ciasteczka są na oknie … oczywiście już zostały zjedzone 😉 no i po spaniu 🤷‍♀️
    Dostała taki mały składany domek dla Barbie
    ec82703990fb.jpg

No i taką piękną retro parę z lat 80-tych (przy okazji mama spełniała swoje marzenie z dzieciństwa 😂)

413e82f75d36.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2021, 11:09

edwarda20, Blueberry lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zrobiliśmy dziś mikołajki. Wczoraj wieczorem na balkonie zostawione pienriczki które sami robiliśmy i mleko dla.mikolaja. w nocy oczywiście położone prezenty. I była radość rano że pierniczki zjedzone mleko wypite i da prezenty. Głównie puzzle i świąteczne sweterki i skarpety. Byli dziś moi rodzice z prezentami też. Ja zamawiałam dla nich edukacyjne puzzle a dla Bartka pory roku i nauka czasu z Carotiny też fajne. Jutro go puszczę do przedszkola bo też mają mieć mikołaja. Jeszcze rano kaszle trochę ale to po spaniu w dzień prawie wcale. Najwyżej resztę tygodnia posiedzi znowu ale już mi go szkoda bo andrzejki też ominął :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak u Was ? Jak zdrowie dzieciaków. My mimo lekkiego kaszlu który jest głównie po nocy wróciliśmy do przedszkola. Wczoraj były mikołajki i spotkanie z Mikołajem. Wrócił taki szczęśliwy 😍 niestety nie pochodzimy długo... Dziś panie wyszły z dziećmi na plac zabaw 🤦 u nas spadł śnieg. Jest zimno w dzień -4 stopnie... I takie wyjście. Bartek już zaczyna trochę kasłać. Może ten tydzień będzie chodził. Zobaczymy... Ale takie wyjdzie moim zdaniem jest po prostu głupie. I skutkuje tym że dzieci będą chorować.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia trzeba z dziećmi wychodzić w każdą pogodę. -4 to nie mróz. Ja się zawsze cieszyłam jak mówił że byli na dworze bo najgorsze to siedzieć w tym przedszkolnym zaduchu. A mały kaszle nie od wyjścia na dwór a od wirusów.
    Henio znowu w domu bo też znowu kaszel i lejący katar...

Iggi31, Totoro lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ale na nie mam nic przeciwko wychodzeniu na dwór. Niech idą na spacer ok. Ale nie na plac zabaw gdzie siadają na zimne zjeżdżalnie czy huśtawki... To mnie nie cieszy wybacz ale ja uważam że to skrajnie nie odpowiedzialne.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodzi … już ponad miesiąc bez przerwy. W poniedziałek też był w przedszkolu Mikołaj i prezenty. Dzieci śpiewały dla niego piosenki. No i tu muszę się pochwalić, bo Kalinka oprócz śpiewania w grupie, została wyznaczona do solówki 😀 tylko ona i jeszcze jeden chłopiec, który już rok dłużej chodzi do przedszkola.

U nas wczoraj -7, ale bez śniegu i też normalnie byli na dworzu. Dla mnie te -10 maks -12 jest ok, poniżej nie lubię, bo aż gile w nosie zamarzają 😂 ale jakby w przedszkolu im się chciało wyjść, to nie miałabym nic przeciwko temu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 07:13

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gratulacje dla Kalinki :) zdolna :)

Ja dziś Bartka zostawiłam w domu. Niech mu ten kaszel przejdzie do końca...

Ja nie mam nic przeciwko wychodzeniu na dwór ale nie na plac zabaw. Żeby dzieci biegały siadały na zimne sprzęty. O to mi chodzi.

Kala lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia rozumiem. Pewnie tutaj też dochodzi kwestia ubioru. Napewno bym nie chciała, żeby dziecko w dżinsach albo dresach teraz siadało na te huśtawki, ale w grubych śniegowych spodniach 🤔 to raczej nic nie powinno się stać … przecież na sankach też dzieciaki siedzą albo bezpośrednio na śniegu jak się tarzają

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala masz rację. Chodzi o ubiór. Ale powiem Ci że wiele rodziców było zaskoczonych z wyjścia na plac zabaw bo chyba mało kto dał typowo narciarskie spodnie takie nie przemakalne. Sama dała mu zwykle dresy bo nie spodziewałam się takiego wyjścia. No nic. Teraz już jak pójdzie to będzie miał spodnie narciarskie ale widzisz jedna mama odbierała syna i dała mu podwójne dresy a na dwór mu panie nie założyły drugich tylko wyszedł w jednych cienkich hym nie rozumiem podejścia.
    Bartek rano kasłał. Teraz nic. Ale do końca tygodnia już zostanie w domu. Może po prostu jest nie doleczony i dlatego się to tak ciągnie...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia no kurcze, też bym się wściekła na Twoim miejscu. Ubiór musi być dostosowany do okoliczności i jeżeli dzieci nie były przygotowane na zabawy w śniegu, to absolutnie nie powinny z nimi tam iść. O zapalenie pęcherza nie trudno …
    U nas wiem, że bardzo tego pilnują. Jak jakieś dziecko nie ma odpowiednich ciuchów, to kombinują dla niego coś z przedszkolnych zapasów.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po prostu idą i mają w nosie... Moim zdaniem to celowe działanie żeby dzieci chorowały...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu, wisi specjalne ogłoszenie i jeszcze indywidualnie prosimy rodziców o stały komplet, który ma być w przedszkolu, czyli kombinezon czy właśnie spodnie narciarskie, rękawice nieprzemakalne.
    Jak ktoś nie ma to albo zostaje w innej grupie, albo właśnie kombinujemy coś pozyczamy jak ktoś ma brata, kuzyna....

Agusia też bym Sie wkurzyla, ja mam O tyle dobrze, że jestem na miejscu w przedszkolu i mogę podejść do niej, czy dopilnować jak np wychodza. Ale dużo zależy od człowieka, ja tam patrzę żeby dzieciom było ciepło, czy przebieram jak zmocza rękaw, A Jagodka czasem się pochlapie zupą i jej nie przebiorą, A przecież to tak nie przyjemnie chodzic jak koszulka mokra... chodzą i ją przebieram, może krzywizna mnie patrzą, ale co tam...

Kala brawo dla Kalinki :)
    Jagódka już 2 wierszyki mówiła, najpierw króciutki na 11 listopada, ale dała radę i dzisiaj miała ślubowanie i już trochę dłuższy:)
    Jagódka zaliczyła 6 tygodni minus 2 dni kiedyś jak kaszlala to ja od czwartku zostawiłam w domu i na weekend.
    U nas jak faktycznie brzydko kaszle to podaje jej nebudd i narazie dziala.

Kala lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry no to też macie dobrze w przedszkolu. U nas jest nie tak różowo jak widać.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywołuje wspomnienia 😉 najlepsza zabawka dla niemowlaka poniżej roczku? 😀

Z ciekawości jaki rozmiar buta noszą wasze dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 13:53

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa nieśmiertelny sorter? Albo te kółka nakładane? Może jakiś prosty samochodzik? Kalina miała też matrioszki i to był hit…
    Pewnie dużo masz po Kubie i teraz ciężko coś fajnego wymyślić?

Buty 27 - 28. Kalince stopa bardzo stanęła ostatnio. Buty zimowe zeszłoroczne (a były w zasadzie na styk) ciągle pasują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 14:48

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ