X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio buty jesienne i zimowe ma rozmiar 28. Ogolnie ma dużą stopę do swojego malutkiego ciałka (nie ma nawet 100 cm wzrostu ;p).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem ile Kalinka ma wzrostu … ale ostatnio na szybko kupiłam jej w pepcco czerwoną bluzkę i legginsy na mikołajki do przedszkola i wzięłam na 116. Pasowało idealnie. Chociaż z hm ciagle 104 nosi

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartek buty rozmiar 28-29. Zimowe ma nawet 30 ale to zawyżone bo patrzyłam po długości wkładki zamawiałam przez neta. A ubrania już na 116 /122 bluzki teraz będę mu kupować z krótkim rękawem bo wszystkie już się krótkie robią

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa z fajnych zabawek hym wiaderko sorter u nas hit długo się bawił. Co jeszcze? Grający stolik też nam długo służył

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba ma 28/29, ale też zauważyłam, że już wolniej rośnie.

Dzięki za pomoc 🙂 Tymek już uwielbia duplo, a najbardziej psuć budowle brata i je gryźć 😉 cieżko z pomysłem jak mam cały dom zabawek po Kubie..

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa mam tak samo. Tzn miałam bo teraz już wiadomo bawią się tym samym. Ale kiedyś też problem co młodszemu kupić. Ehh.

Czereśniowa lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też się tak drą od samego rana? Nie śpimy od dwóch godzin i już dosłownie nie wiem jak się nazywam 🤦‍♀️ i bez kitu marzę o poniedziałku …
    Wszystkich wygania..,tylko ona i ja i najlepiej, żebym nawet zębów nie myła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 08:02

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi jak dobrze pamietam Tomek uwielbiał hot wheels, który zestaw najbardziej polecasz? Macie też zwykle a nie tylko monster truck? Ma dostać duży garaż od babci i pomyslalam, że od kogoś moze jakiś tor jeszcze dostać… tylko jak ja widzę to większość polega na tym ze auto samo ciagle jezdzi a chciałabym więcej interakcji 😉 moze to przeczytasz ☺️

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u mnie to standard… przez pare dni było - bobo i tata do salonu, a my w pokoju… i płacz gdy chciałam wyjsć. Pół godziny to dla mnie ok, ale pozniej zaczęłam sie denerwować. Wiesz od samego rana szukanie sposobów jak go łagodnie przekonać. W końcu wyszło na to, że znów śpię z Tymkiem i Kubusiem (a już pare miesiecy Kuba spał sam).
    W ogóle ostatnio go roznosi, pewnie trochę nuda, ale też rozwój bo ma dużą fazę na liczenie, trochę „czytanie”.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 08:33

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa u nas identycznie 😅
    Co do rozwoju to Kalina tylko liczenie … książkowo w dalszym ciągu jest anty niestety 🙁 wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu przeczytaliśmy aż ! jedną książkę 🤦‍♀️
    Głównie nieśmiertelne scenki …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2021, 09:08

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do scenek, to ostatnio dużo dały mi do myślenia 🤔 no więc na mikołajki Kalinka dostała Barbie, Kena i taki mały domek dla nich rozkładany … no i jak się bawiła, to Barbie ciągle siedziała, a Ken gotował, sprzątał i chodził na zakupy, a ta blondi tylko ciągle o kawkę prosiła 🤦‍♀️ i się zaczęłam zastanawiać o co chodzi ? Czy my jej tylko takie wzorce przekazujemy? I tak faktycznie jest … to nie znaczy, ze ja nic nie robię, ale robię wtedy gdy jej nie ma. W weekendy jak jesteśmy razem, to mąż głównie ogarnia domowe sprawy, bo ja się przecież muszę bawić 🤷‍♀️
    Przy duplo tego nie zauważyłam, bo tam są dzieci i nimi główne scenki odgrywa

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no to widać ona to tak interpretuje... Heh bystra dziewczynka.
    Co do darcia u nas jest względny spokój. Chyba najgorsze bunty za mną chociaż Kacper teraz trochę się stawia ale on mniej uparty. Albo ja bardziej stanowcza do niego. Bartkowi jednak wiele razy uległam. Dla spokoju 🤦
    Bartek nadal w domu nie wiem czy pójdzie po niedzieli. Chyba mamy wirusa bo raz dziennie wymiotuje i raz dziennie ma luźna kupkę. Mówi że go boli brzuch i ogólnie mniej je. Odmawia swoich ulubionych serków czy musów. Zobaczę jak będzie się czuł. Kaszel i katar prawie odpuściły.
    A i pochwale się. Mąż mi w końcu podpiął zmywarkę ❤️ w końcu mogę sobie ulżyć i chociaż co drugi trzeci dzień puścić żeby za mnie zrobiło :) do tego mam już umeblowany salon w całości i dziś dojechały drzwi na górę do pokoi także super :)

Kala lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bartek lubi rządzić. U nas tv nie gra całkiem. Jakoś już dwa mc mówię że popsuty bo ciągle włączały i wyłączały i teraz na święta planuje już uruchomić ale my ciągle mu mówimy że ja i tata też możemy oglądać a nie tylko on bajki i tyle. Bo teraz jak radio gra to jest tak samo. On nie chce i ja mam gasić. Więc mu.mowie że nie może tylko on wydawać polecen bo wszytko jest dla całej rodziny a nie tylko dla niego. Zobaczymy może zrozumie. Bo to trochę dziwne żebym ja nie mogła nic obejrzeć bo mi syn dyktuje czy mogę oglądać czy nie 🤦

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm… mi córka dyktuje czy mogę się wysikać czy nie 🤦‍♀️

Agusia no idziesz jak burza z urządzaniem domu 🙂 super … a powiedz, dużo jeszcze wam zostało?

Totoro !!!!!! może by tak jakiś raport przy weekendzie????

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Czereśniowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a chłopcy śpią w jednym pokoju?
    My dzisiaj przenieśliśmy się na górę ‼️ 😀 w końcu nie mamy w salonie materaca 😛 śmieliśmy się z mężem, że beda małe prezenty bo się przez materac nie zmieszczą pod choinkę i w końcu dał się namówić na przeprowadzkę na piętro.

Kala, nieźle 😀 matka tylko kawusie by piła 😛😀 ale ten Twój mąż ma cieżko 😉

82doj44jv4pqdhs0.png
    xrot43r8jmm3j5de.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wiesz co już w sumie koniec. Tzn jeszcze drobiazgi no i łazienka na górze nie mamy umywalki lustra łapy (wisi tylko żarówka ) ale tam się myją tylko chłopcy więc póki co będzie i tak. Mi na razie już więcej nie potrzeba :)

Czeresniowa tak śpią u siebie w pokoju ale i tak w nocy przychodzą do mnie i rano zwykle śpię z nimi hehe

Kala lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśniowa hahaha biedny miś 😉 ale pomyślcie jak przerąbane będzie miał mąż Kalinki 😂 jak ona bez kitu tak myśli … dzisiaj CZYTAŁYŚMY ! no i w książce na obrazku mama zamiatała, a tata mył podłogę …patrzy zdziwiona i pytanie:
    „A czemu mama ma miotłę?”
    „Bo sprząta”
    „Ale przecież mamy nie sprzątają !!! „
    „A co robią”
    „No bawią się i gotują czasami”
    „A kto sprząta?”
    „Tata i ciocia przychodzi i sprząta” 🤦‍♀️
    Także tego …

Czereśniowa ja dalej nie wróciłam do sypialni i śpię z Kalinką 😅 jakoś odwlekam ten moment, bo nie chce mi się w nocy latać, a jak się położę u niej to śpię już bez przerwy do rana
    A Wy w czwórkę w sypialni?

Iggi31, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to szybko poszło 🙂

Agusia_pia lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeresniowa,rok temu na Gwiazdkę Tomek dostał tor Hot Wheels dla monster truckow i małych samochodzikow.Pobawil się miesiąc i mu minęło i właśnie wczoraj tor "wyjechal" z jego pokoju i wstawilismy szafkę na Lego.U nas Lego City pełna para,uklada praktycznie sam z instrukcja.
    Co do garaży z Hot Wheels to nie pomogę,bo mieliśmy tylko tor.Generalnie to jest dość droga rzecz i w przypadku Tomka na chwilę.

U nas darcia nie ma,chyba,że Tomek jest głodny lub zmęczony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 10:05

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się 😁

Ale się ubawila nadrabiając Was 😂 Kalinka wymiata, ja Wam mówię, my juz bierzmy autografy od niej, poki jeszcze nie ma kolejek 😂

U nas w sumie nic nowego. Wreszcie spadł śnieg, więc wyłazimy na sanki, jabłuszka, spacery ile się da. Lila się super bawi, Sara lata jak opętana, a czort z niej taki, ze głowa mała. To nie moja spokojna Lilusia, o nie 😅 leci gdzie jej się podoba, reki nie da, nerwu taki jak cos nie po jej myśli idzie, że szok. Nadrabia za to słodyczą i urokiem osobistym😁 Taki z niej słodziak i przytulas.. 😀 No i rozgadała się znowu, tyle słów już zna, ze nie ogarniam 🙉

Lila jest na etapie TO MOJE, SARA NIE MOŻE TEGO RUSZAĆ! Oczywiście w drugą stronę to wolna amerykanka 😁 muszę wrócić do różowej książki, bo czasem nie wiem jak reagować. Nic to, jeski chodzi o jakiegoś pluszaka, zabawkę, którą Sara mogłaby zepsuć itd. Ale jesli chodzi o pierdoły, którymi mają się razem bawić, bo nie będę np. dwóch takich samych książek czy zestawów klocków kupować, to juz mnie mierzi 😁 Poza tym dalej próbuje czytać i pisać proste wyrazy, co do zabaw i upodobań, to na topie psi patrol, chyba pod choinkę poszukam na olx jakiegoś patrolowca, autek z figurkami apbo coś w tym klimacie 🤷‍♀️

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ