X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zakładkach już wcześniej miałam firmę Adamex i chyba na nią się zdecydujemy, jeśli chodzi o zakup wózka. Nawet widziałam w mojej okolicy kilka używanych w dobrej cenie i stanie. A fotelik to pewnie Maxi Cosi, ale to postawimy pewnie na nówkę, bo często jeździmy do rodziny męża, a to ponad 400km w jedną stronę, więc trochę sporo.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Będzie dobrze. I jeśli taki wpływ ma duphaston to na pewno Pappa nie zrobię!

Mania Ty jesteś rocznik 86?
    No właśnie też mam robić pappa, a biorę 4 dupki, 4 luteiny 100 i 4 utrogestany. Boje sie że to mocno zaburzy badanie

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopytam jak to jest z tym dupkiem lekarki zanim zrobię test. Nie biorę dużych ilości bo tylko 2 razy dziennie po 1 ale swoją drogą wydaje mi się że strasznie wzmaga on moje mdłości i wzdęcia. Na szczęście jeszcze tylko jakieś 2 tygodnie i koniec.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Ja dopytam jak to jest z tym dupkiem lekarki zanim zrobię test. Nie biorę dużych ilości bo tylko 2 razy dziennie po 1 ale swoją drogą wydaje mi się że strasznie wzmaga on moje mdłości i wzdęcia. Na szczęście jeszcze tylko jakieś 2 tygodnie i koniec.
    ja mam brać do 20 tc, tylko potem bede zmniejszać

• sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    ja mam brać do 20 tc, tylko potem bede zmniejszać
    Ja do 12 mam pić, a potem bez zmniejszania po prostu przestać pić. I kwas foliowy mam wymienić na jakiś zestaw witamin dla kobiet w ciąży.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Aleksandra94 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A i pytanko... Ma może któraś z was detektor tętna dziecka? I używa?:)

Ja mam i uzywam codziennie :) angel sounds

zi13skjopgsx41pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, bo ja nie zapytałam do kiedy mam brać duphaston. Może dziś podpytam, tylko to nie będzie mój lekarz prowadzący.

Ja biorę 3 razy na dobę duphaston, więc wolę nie dodawać sobie stresu testem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra94 wrote:
    Ja mam i uzywam codziennie :) angel sounds
    Też mam z tej firmy :)

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, 86 to rocznik, więc wiek 31 sam w sobie daje wyjściowe ryzyko 1:559.
    Teraz podobno wizyta u genetyka i dopiero on bierze pod uwagę wywiad rodzinny, historię ciąży, choroby i przyjmowane leki i mówi co dalej.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki, ryzyko Downa 1:281, bo mam podwyższone bhcg. Ale czytałam, że wpływ na to może mieć też Duphaston, który biorę od początku. Wieczorem konsultacja. Kość Nosowska widoczna i NT 1.4

O kurcze, nie wiedzialam ze leki mają na to wplyw :O
    A podwyzszone bhcg to ozncza, że jest jej duzo?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju ja zielona jestem z markami wózków, raczej patrzę na wygląd :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    jeju ja zielona jestem z markami wózków, raczej patrzę na wygląd :D
    Ja też się nie znam i patrzę na wygląd i przede wszystkim na funkcjonalność, żeby był łatwy do składania, dał się szybko wyczyścić itd.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Tak, 86 to rocznik, więc wiek 31 sam w sobie daje wyjściowe ryzyko 1:559.
    Teraz podobno wizyta u genetyka i dopiero on bierze pod uwagę wywiad rodzinny, historię ciąży, choroby i przyjmowane leki i mówi co dalej.

To spore to ryzyko jak na w sumie nie az taki pozny wiek. Ciekawe ile jest po 35roku zycia w takim razie.

Tez jestem 86 i momentalnie zrobilo mi sie slabo.

Mania informuj nas na bieząco, bede Ci wdzieczna. Prenatalne mam dopiero 10.10. I trzymam kciuki zeby dzidzius byl zdrowy!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, że dużo.

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez robilam pappa mimo ze wynik usg był prawidłowy, obejrzyjcie sobie filmik o pappa, polecam : https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM

W niektórych przypadkach rzeczywiście wynik może być zakłamany. Dlatego Mania 86 bądź dobrej myśli :)

" Dlaczego warto robić test papp-a nawet przy prawidłowym wyniku USG w ciąży?"

edwarda20 lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania trzymam kciuki.
    Ja podobnie jak Kate zrezygnowałam z robienia PAPPA... dość się naczytałam, że to tylko statystyki, że pewne są tylko inwazyjne (amniop.,) lub bardzo drogie (jak Harmony). Na forach pełno kobiet, którym ryzyko wychodziło nawet 1:10 i rodziły zdrowe dzieci. A przez kilka tygodni przeżywały horror. Ja bym psychicznie odpadła jakbym miała tak czekać na "wyrok".

gannyx8dn8lwgffz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monroe wrote:
    Dziewczyny ja tez robilam pappa mimo ze wynik usg był prawidłowy, obejrzyjcie sobie filmik o pappa, polecam : https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM

W niektórych przypadkach rzeczywiście wynik może być zakłamany. Dlatego Mania 86 bądź dobrej myśli :)

" Dlaczego warto robić test papp-a nawet przy prawidłowym wyniku USG w ciąży?"

Super ten filmik. Tez uwazam, ze wszystkie powinnysmy je zrobic.

monroe lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja jestem o rok starsza.

I ja tam w ten wiek nie wierzę. Zobaczysz będzie dobrze, niepotrzebnie najez się stresu. Trzymam kciuki.

My za godzinę jedziemy, niedobrze mi jak nie wiem. A muszę zjeść obiad. Chyba się stresuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 14:07

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak ktos jeszcze nie widzial, polecam seriale: dłuższe: Breaking Bad, Synowie Anarchii, Power. Krótsze: The OA, Stranger Things, 13 reasons why.

Z komediowych Teorię Wielkiego Podrywu, 2 spłukane dziewczyny, Awkward, Faking It.

Pretty Litte Liars mi nie podeszło, chyba jestem za stara ;p
    Widze te same gusta :)
    Mi jeszcze Rey Donowan sie podobal ostatnio

edwarda20 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki- ponownie pytanie o detektor tętna plodu. Macie? Używacie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ