Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W zakładkach już wcześniej miałam firmę Adamex i chyba na nią się zdecydujemy, jeśli chodzi o zakup wózka. Nawet widziałam w mojej okolicy kilka używanych w dobrej cenie i stanie. A fotelik to pewnie Maxi Cosi, ale to postawimy pewnie na nówkę, bo często jeździmy do rodziny męża, a to ponad 400km w jedną stronę, więc trochę sporo.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
nick nieaktualny
-
Ja dopytam jak to jest z tym dupkiem lekarki zanim zrobię test. Nie biorę dużych ilości bo tylko 2 razy dziennie po 1 ale swoją drogą wydaje mi się że strasznie wzmaga on moje mdłości i wzdęcia. Na szczęście jeszcze tylko jakieś 2 tygodnie i koniec.
-
nick nieaktualnysylvia94 wrote:Ja dopytam jak to jest z tym dupkiem lekarki zanim zrobię test. Nie biorę dużych ilości bo tylko 2 razy dziennie po 1 ale swoją drogą wydaje mi się że strasznie wzmaga on moje mdłości i wzdęcia. Na szczęście jeszcze tylko jakieś 2 tygodnie i koniec.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mania 86 wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki, ryzyko Downa 1:281, bo mam podwyższone bhcg. Ale czytałam, że wpływ na to może mieć też Duphaston, który biorę od początku. Wieczorem konsultacja. Kość Nosowska widoczna i NT 1.4
O kurcze, nie wiedzialam ze leki mają na to wplyw
A podwyzszone bhcg to ozncza, że jest jej duzo?
-
Mania 86 wrote:Tak, 86 to rocznik, więc wiek 31 sam w sobie daje wyjściowe ryzyko 1:559.
Teraz podobno wizyta u genetyka i dopiero on bierze pod uwagę wywiad rodzinny, historię ciąży, choroby i przyjmowane leki i mówi co dalej.
To spore to ryzyko jak na w sumie nie az taki pozny wiek. Ciekawe ile jest po 35roku zycia w takim razie.
Tez jestem 86 i momentalnie zrobilo mi sie slabo.
Mania informuj nas na bieząco, bede Ci wdzieczna. Prenatalne mam dopiero 10.10. I trzymam kciuki zeby dzidzius byl zdrowy!
-
Dziewczyny ja tez robilam pappa mimo ze wynik usg był prawidłowy, obejrzyjcie sobie filmik o pappa, polecam : https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM
W niektórych przypadkach rzeczywiście wynik może być zakłamany. Dlatego Mania 86 bądź dobrej myśli
" Dlaczego warto robić test papp-a nawet przy prawidłowym wyniku USG w ciąży?"edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Mania trzymam kciuki.
Ja podobnie jak Kate zrezygnowałam z robienia PAPPA... dość się naczytałam, że to tylko statystyki, że pewne są tylko inwazyjne (amniop.,) lub bardzo drogie (jak Harmony). Na forach pełno kobiet, którym ryzyko wychodziło nawet 1:10 i rodziły zdrowe dzieci. A przez kilka tygodni przeżywały horror. Ja bym psychicznie odpadła jakbym miała tak czekać na "wyrok". -
monroe wrote:Dziewczyny ja tez robilam pappa mimo ze wynik usg był prawidłowy, obejrzyjcie sobie filmik o pappa, polecam : https://www.youtube.com/watch?v=7-sMf8taEgM
W niektórych przypadkach rzeczywiście wynik może być zakłamany. Dlatego Mania 86 bądź dobrej myśli
" Dlaczego warto robić test papp-a nawet przy prawidłowym wyniku USG w ciąży?"
Super ten filmik. Tez uwazam, ze wszystkie powinnysmy je zrobic.monroe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania ja jestem o rok starsza.
I ja tam w ten wiek nie wierzę. Zobaczysz będzie dobrze, niepotrzebnie najez się stresu. Trzymam kciuki.
My za godzinę jedziemy, niedobrze mi jak nie wiem. A muszę zjeść obiad. Chyba się stresuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 14:07
-
edwarda20 wrote:Jak ktos jeszcze nie widzial, polecam seriale: dłuższe: Breaking Bad, Synowie Anarchii, Power. Krótsze: The OA, Stranger Things, 13 reasons why.
Z komediowych Teorię Wielkiego Podrywu, 2 spłukane dziewczyny, Awkward, Faking It.
Pretty Litte Liars mi nie podeszło, chyba jestem za stara ;p
Mi jeszcze Rey Donowan sie podobal ostatnioedwarda20 lubi tę wiadomość