X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    To niech płaca podatki jak ludzie, ktorzy wykonują inne zawody. Nie mam nic przeciwko co do wiary i ludzi wierzących, ale to co jest w Kościele, a o czym mowil Jezus mija sie z prawda. Zdarzy sie normalny ksiądz jak 1/1000000.
    księża płacą podatki, są na karcie podatkowej i muszą się z tego kwartalnie rozliczać. Znam osobiście człowieka, który zarabiał niezłą kasę ale podatku płacił bardzo mało bo był właśnie na karcie podatkowej, taki mamy system podatkowy. Kto może ten korzysta.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Mi wlasnie wpadl w oko wozek firmy adamex znacie??

Tego typu wozki mi sie podobaja. I w sumie Tutek i Adamex maja bardzo podobne modele. Widzialam tez na allegro duzo wozkow firmy Raf-pol, ale cena juz duzo nizsza, wiec pewnie jakosc gorsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    a ja wczoraj dokonałam pierwszego zakupu dla Maleństwa :D zakupiłam meblościankę :D
    U nas znowu pokój do dziecka ma naszykować narzeczony ;) i ma być to niespodzianka ;-) a ja będę mieć zakaz wchodzenia, pokój przedemną zamknięty na klucz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam właśnie w zakładkach też Adamex:-)

Tusianka lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    U nas znowu pokój do dziecka ma naszykować narzeczony ;) i ma być to niespodzianka ;-) a ja będę mieć zakaz wchodzenia, pokój przedemną zamknięty na klucz ;-)
    wow! ;) ja bym się nie odważyła powierzyć tego mojemu mężowi ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moja kolezanka go ma i bardzo sobie chwali.Ja teraz tez sobie przypominam ze nawet mialam okazje kiedys popchac jej slodka corcie w tymze wozku,i powiem wam ze calkiem lekko i przyjemnie sie pchalo go po tych dziurawych,krzywych polskich chodnikach.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pare upatrzonych. Tak wrócę do domu to powiem jakie. A wracam dziś! Chociaż jestem trochę zniesmaczona bo robili mi usg i badanie w dniu przyjęcia a potem już nic. Nawet dziś- w dniu wypisu nie mialam robionych badań...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pytanko... Ma może któraś z was detektor tętna dziecka? I używa?:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Podobno super firma, koleżanka ma, ale jeszcze nie urodziła, więc nie powiem jak się spradza :)
    KoLezanka ma. Prowadzilam I jezdzi lux. Tez mysle o takim. ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    https://zapodaj.net/0882fd12b6976.jpg.html
    Gratulacje;) piekny babelek ;)

Ellka lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja też mam pare upatrzonych. Tak wrócę do domu to powiem jakie. A wracam dziś! Chociaż jestem trochę zniesmaczona bo robili mi usg i badanie w dniu przyjęcia a potem już nic. Nawet dziś- w dniu wypisu nie mialam robionych badań...

To w sumie poleżałaś sobie w szpitalu. :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    wow! ;) ja bym się nie odważyła powierzyć tego mojemu mężowi ;D
    Mieszkanie sobie sam urządzał ;) to ci powiem, że łał i ma gust ;D

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wyniki, ryzyko Downa 1:281, bo mam podwyższone bhcg. Ale czytałam, że wpływ na to może mieć też Duphaston, który biorę od początku. Wieczorem konsultacja. Kość Nosowska widoczna i NT 1.4

• Ellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes, dziękuję:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upatrzony bliźniaczy DORJAN DANNY SPORT 5 TWIN 3W1. Bliźniaczych w normalnej cenie jest mały wybór.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- myślałam ze cokolwiek zrobią. Nawet jeszcze jedno usg a tu nic. Magnez żelazo i juz.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Stokke to widzialam jak mojej koleżanki dziecko jezdzilo w tym wozku, mialam wrazenie ze dostanie wstrzasu mozgu w tej gondoli bez amortyzacji. Wiec jak dla mnie to wozek na chodniki i centra handlowe... Ja mialam jedo fyn ale sprzedalam bo dla mnie byl za ciezki i za duzy ale za to świetnie sie sprawdzal na wybojach. Teraz chcemy kupic Xlandera ale uzywanego bo szkoda mi kolejny raz kupowac nowy wozek ktory po pol roku straci polowe wartosci. A po jednym dziecku wozek wyglada jak nowy...

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki, ryzyko Downa 1:281, bo mam podwyższone bhcg. Ale czytałam, że wpływ na to może mieć też Duphaston, który biorę od początku. Wieczorem konsultacja. Kość Nosowska widoczna i NT 1.4

Tez mi sie wydaje ze sa przeklamane przez leki ktore bierzesz.
    10 bede miala prenatalne z testem Pappa, i juz sobie wbijam w glowe ze moze byc cos nie po mojej mysli wlasnie przez Luteine ktora biore w wielkiech(tak mi sie wydaje) dawkach.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:

Będzie dobrze. I jeśli taki wpływ ma duphaston to na pewno Pappa nie zrobię!

Mania Ty jesteś rocznik 86?

• Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam wózek coletto carbon coś tam :) cena ok 2000 zl ale poczytalam opinie i już mi siw odechciało. Na ten moment myślę o adamex barletta lub adamex pajero.

Mania 86 - mój lekarz mówił ,że przy braniu duphastonu wyniki testu pappa są niemirodajne i zawsze wychodzi podwyższony wynik.

Ja wczoraj z mężem podjęliśmy decyzję, że nie będziemy ich robić.

Asiula27 lubi tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ