X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    To niech płaca podatki jak ludzie, ktorzy wykonują inne zawody. Nie mam nic przeciwko co do wiary i ludzi wierzących, ale to co jest w Kościele, a o czym mowil Jezus mija sie z prawda. Zdarzy sie normalny ksiądz jak 1/1000000.
    księża płacą podatki, są na karcie podatkowej i muszą się z tego kwartalnie rozliczać. Znam osobiście człowieka, który zarabiał niezłą kasę ale podatku płacił bardzo mało bo był właśnie na karcie podatkowej, taki mamy system podatkowy. Kto może ten korzysta.

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Mi wlasnie wpadl w oko wozek firmy adamex znacie??

Tego typu wozki mi sie podobaja. I w sumie Tutek i Adamex maja bardzo podobne modele. Widzialam tez na allegro duzo wozkow firmy Raf-pol, ale cena juz duzo nizsza, wiec pewnie jakosc gorsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    a ja wczoraj dokonałam pierwszego zakupu dla Maleństwa :D zakupiłam meblościankę :D
    U nas znowu pokój do dziecka ma naszykować narzeczony ;) i ma być to niespodzianka ;-) a ja będę mieć zakaz wchodzenia, pokój przedemną zamknięty na klucz ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam właśnie w zakładkach też Adamex:-)

Tusianka lubi tę wiadomość

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    U nas znowu pokój do dziecka ma naszykować narzeczony ;) i ma być to niespodzianka ;-) a ja będę mieć zakaz wchodzenia, pokój przedemną zamknięty na klucz ;-)
    wow! ;) ja bym się nie odważyła powierzyć tego mojemu mężowi ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie moja kolezanka go ma i bardzo sobie chwali.Ja teraz tez sobie przypominam ze nawet mialam okazje kiedys popchac jej slodka corcie w tymze wozku,i powiem wam ze calkiem lekko i przyjemnie sie pchalo go po tych dziurawych,krzywych polskich chodnikach.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam pare upatrzonych. Tak wrócę do domu to powiem jakie. A wracam dziś! Chociaż jestem trochę zniesmaczona bo robili mi usg i badanie w dniu przyjęcia a potem już nic. Nawet dziś- w dniu wypisu nie mialam robionych badań...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pytanko... Ma może któraś z was detektor tętna dziecka? I używa?:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily89 wrote:
    Podobno super firma, koleżanka ma, ale jeszcze nie urodziła, więc nie powiem jak się spradza :)
    KoLezanka ma. Prowadzilam I jezdzi lux. Tez mysle o takim. ;)

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 28 września 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    https://zapodaj.net/0882fd12b6976.jpg.html
    Gratulacje;) piekny babelek ;)

Ellka lubi tę wiadomość

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja też mam pare upatrzonych. Tak wrócę do domu to powiem jakie. A wracam dziś! Chociaż jestem trochę zniesmaczona bo robili mi usg i badanie w dniu przyjęcia a potem już nic. Nawet dziś- w dniu wypisu nie mialam robionych badań...

To w sumie poleżałaś sobie w szpitalu. :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    wow! ;) ja bym się nie odważyła powierzyć tego mojemu mężowi ;D
    Mieszkanie sobie sam urządzał ;) to ci powiem, że łał i ma gust ;D

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odebrałam wyniki, ryzyko Downa 1:281, bo mam podwyższone bhcg. Ale czytałam, że wpływ na to może mieć też Duphaston, który biorę od początku. Wieczorem konsultacja. Kość Nosowska widoczna i NT 1.4

• Ellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamnes, dziękuję:)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upatrzony bliźniaczy DORJAN DANNY SPORT 5 TWIN 3W1. Bliźniaczych w normalnej cenie jest mały wybór.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- myślałam ze cokolwiek zrobią. Nawet jeszcze jedno usg a tu nic. Magnez żelazo i juz.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do Stokke to widzialam jak mojej koleżanki dziecko jezdzilo w tym wozku, mialam wrazenie ze dostanie wstrzasu mozgu w tej gondoli bez amortyzacji. Wiec jak dla mnie to wozek na chodniki i centra handlowe... Ja mialam jedo fyn ale sprzedalam bo dla mnie byl za ciezki i za duzy ale za to świetnie sie sprawdzal na wybojach. Teraz chcemy kupic Xlandera ale uzywanego bo szkoda mi kolejny raz kupowac nowy wozek ktory po pol roku straci polowe wartosci. A po jednym dziecku wozek wyglada jak nowy...

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Dziewczyny, odebrałam wyniki, ryzyko Downa 1:281, bo mam podwyższone bhcg. Ale czytałam, że wpływ na to może mieć też Duphaston, który biorę od początku. Wieczorem konsultacja. Kość Nosowska widoczna i NT 1.4

Tez mi sie wydaje ze sa przeklamane przez leki ktore bierzesz.
    10 bede miala prenatalne z testem Pappa, i juz sobie wbijam w glowe ze moze byc cos nie po mojej mysli wlasnie przez Luteine ktora biore w wielkiech(tak mi sie wydaje) dawkach.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:

Będzie dobrze. I jeśli taki wpływ ma duphaston to na pewno Pappa nie zrobię!

Mania Ty jesteś rocznik 86?

• Kate86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam wózek coletto carbon coś tam :) cena ok 2000 zl ale poczytalam opinie i już mi siw odechciało. Na ten moment myślę o adamex barletta lub adamex pajero.

Mania 86 - mój lekarz mówił ,że przy braniu duphastonu wyniki testu pappa są niemirodajne i zawsze wychodzi podwyższony wynik.

Ja wczoraj z mężem podjęliśmy decyzję, że nie będziemy ich robić.

Asiula27 lubi tę wiadomość

IVF maj 2017 nieudane
    Transfer crio lipiec 2017 - udany córeczka <3
    Transfer crio maj 2019 - czekamy na <3
    iv09df9hddm181mm.png

[w4squgpj0lnox53g.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ