X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Rene Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Hej!!!

Mania często zdarza się, że Pappa źle wychodzi przy dobrym USG, więc na pewno będzie dobrze!!! Trzymaj się!

Jestem mega niewyspana! Zasnąć nie mogłam, jak zasnęłam to za chwilę siusiu, potem znowu. Chyba z 5 razy byłam. Potem słyszałam stukanie obcasami a na koniec jak złapałam drzemkę, to obudził mnie tel. do męża, bo dziś w domu.

My z Mężem jesteśmy wierzący. Przez kilka lat mało chodziłam do kościoła, ale jak straciłam ciążę, to wróciłam. Ślub kościelny z miłości ( nie marzyłam o pięknej sukni). W kwietniu 2018 będzie 6 lat od ślubu, więc z dzieckiem sporo poczekaliśmy.

Rene nie dziękuję!!! Wczoraj stres opadł i jakaś taka spokojna zaczęłam być.
    Daj koniecznie znać, co tam u Ciebie!!!
    dam na pewno:-)ja za to wczoraj sie stresowałam bardzo a dziś już spokój póki co,ale znając życie to czekając przed gabinetem będę się znów stresować....
    Ellka a Ty na którą masz ta wizytę przypomnij mi

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • Rene Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Magdzia dzięki :-)
    Ale jakiś dziwny mam humor. Pewnie z niewyspania i braku śniadania normalnego
    plus dzisiejsza wizyta,która z pewnością poprawi Ci humor:-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tritico CR Tardyferon Falvit Kwas foliowy
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, jakbyś czytała w moich myślach ;D
    ksiądz to tylko człowiek, jedni są w porządku inni nigdy nie powinni obrać takiej drogi, ale tak samo jest z każdym innym zawodem: lekarz, nauczyciel, psycholog itd.
    Poza tym nie ma żadnego przymusu do chodzenia do konkretnego kościoła, człowiek ma wybór i może z niego skorzystać. Ja np. po przeprowadzce i tak wolę jechać do poprzedniego niż tego, do którego aktualnie "należę" ze względu na miejsce zamieszkania. Wszystko jest kwestią wyboru :)

Magdzia85F, Totoro lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene, ja już po ;-)

Rene lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika ja w realu nie rozmawiam na tematy polityki i religii. (Na budowach często robiliśmy tematy polityczne, więc buzia na kłódkę).

Dominika32, edwarda20 lubią tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ślub był dosyć spontaniczny :D Oboje nie lubimy być w środku zainteresowania, tłumów, itp, więc od zawsze rozmawialiśmy o jakimś obiedzie dla najbliższej rodziny. Wzięliśmy go po jakiś 5-ciu latach bycia razem, wcześniej już razem mieszkaliśmy i moja mama bardzo tego nie mogła przeboleć i też słyszałam jakieś teksty, że czemu tyle czekamy, że po takim czasie to już chyba siebie pewni jesteśmy :D Ale jakoś w tamtym momencie tego nie potrzebowaliśmy. Dopiero jak planowaliśmy wyjazd za granicę. Zdecydowaliśmy się jakoś w połowie czerwca, a w sierpniu już mieliśmy ślub.

Ja się wizytuję jutro u mojego gina, a prenatalne dopiero za tydzień. I od paru dni mnie nachodzą jakieś czarne myśli, że coś jest nie tak z maluchem.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Chodzilo mi o to ze wlasnie przez ksiezy omijam kosciol.

A Bog jest wszechobecny.

Ja jakos nie lubie rozmawiac na temat wiary,w sumie nie wiem czemu...

Jasne, że tak, ale Apostołowie też się gromadzili na wspólnej modlitwie, na łamaniu chleba...:) Dlatego czasem warto sie przełamać, nie każdy ksiądz jest biznesmenem w maybachu czy pedofilem:D A taka wiara bez "praktykowania" to trochę jak trenowanie pływania bez wchodzenia do wody;) Ale spoko, już ucinam temat, wiem, że nie każdy lubi na te temmaty rozmawiać, nie mam też w zamiarze nikogo ewangelizować, nawracać itd:D

Ciągnie mnie dzis trochę brzuszek, może i dobrze z tym l4 wyszło, odpocznę trochę... Najgorsze jest to, że cały czas kicham i przy każdym kichnięciu mam wrażenie, że mi więzadła strzelą albo jajniki na wierzch wyjdą X_X

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasbie w dzien dobry tvn fajny temat o nienowlakach

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przy kichaniu cierpie i to bardzo. Lewy jajnik boli okropnie,na szczescie tylko chwile.

Mowili w tym materiale, ze dziecko do konca 3 miesiaca nie powinno byc pionizowane,ze najlepiej zeby caly czas lezalo. Przy przewijaniu nie lapiemy za stopy, unosimy podkladajac reke pod pupe lub lapiac za staw biodrowy. I na koniec powiedzieli, ze grzyby mimo ze ciezkostrawne,nie przeszkadzaja w karmieniu piersia :)
    Tak w ogole to wierzycie w diete matki karmiacej?bo ja chyba nie.

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tv 4 "Esmeralda"

Po tylu latach....Niby ta sama a zupelnie inna...:-)))))))

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę już od paru dni nie mam mdłości ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska ja też mówiłam, że spokój i znowu mnie dopadają po 18.

Acygan już pisaliśmy wcześniej, że ta dieta matki karmiącej, to ściema.

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozgladalyscie sie juz za wozkiem?

Moj tesc wlasnie sie zaoferowal ze kupi nam wozek,wiec zaczynam szperac po allegro.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• acygan Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Aliska ja też mówiłam, że spokój i znowu mnie dopadają po 18.

Acygan już pisaliśmy wcześniej, że ta dieta matki karmiącej, to ściema.

A to przepraszam, moze mnie jeszcze nie bylo,bo czytam na biezaco :)

Ja przez tydzien tez nie wymiotowalam,bylo lepiej a w tym tygodniu znowu przyszly.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania86 a co wyszlo zle? Opowiedz.

Kachna badzcie twardzi!

Aliskaa nikt Cię nie bedzie hejtowac bo kazda z nas jest inna i ma inne poglądy.

Magdzia ja tez nie rozmawiam o polityce i religii. Po co sie denerwowac ;p

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Dziewczyny rozgladalyscie sie juz za wozkiem?

Moj tesc wlasnie sie zaoferowal ze kupi nam wozek,wiec zaczynam szperac po allegro.

My pewnie pod koniec roku kupimy,ale zastanawiam sie juz troche nad tym. Chyba kupie z firmy Tutek,fajne ceny, bratowa ma i sobie chwali, wiec czemu nie. Tym bardziej, ze sie na tym nie znam, wiec z polecenia zawsze lepiej.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęlam przegląd internet i czytac opinie o wozkach. Ale... jak ma dobre opinie to mi sie nie podoba. Jak mi sie podoba ma srednie opinie. Jak ladny i dobre opinie to 5000zl ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka w zakładkach, ale z Mężem doszliśmy do wniosku, że pojedziemy pooglądać, bo jednak wolałabym przejechać się - choć po sklepie.

Znalazłam do 3000 zł.

Acygan pewnie i tak jeszcze będziemy rozmawiać na wiele tematów po kilka razy, bo często jest tyle stron do nadrobienia, że umyka sporo.

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj dokonałam pierwszego zakupu dla Maleństwa :D zakupiłam meblościankę :D

Aliskaa lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedo nevo, Polecam. Tylko trochę ciężkawy. 2 w 1.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ