Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justysbp wrote:Hej
I ja jestem po wizycie wczoraj
Na USG genetycznym nie wyszło nic niepokojącego, wszystko jak być powinno. Maleństwo ma całe 5cm, serce biło szybciutko 162 uderzenia/min. Niesamowicie ruchliwe! Aż łezka w oku się kręciła. Niestety nie można było dostrzec płci więc na to muszę jeszcze chwilkę poczekać
Gratuluję innym także udanych wizyt!
A to mój dzidziuś:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ebc43d64aa4.jpgjustysbp lubi tę wiadomość
-
darika wrote:Z tego, co mi wiadomo nie wchodzi jeśli było dane w dariwiznie od najbliższych (rodziców, rodzeństwa, dziadków). A jeśli coś kobieta lub mężczyzna kupili przed ślubem no to po ślubie w razie sprzedaży już się należy obojgu
.
Sa przypadki majątku osobistego jak wspomniałaśczasem intercyza to dobre rozwiazanie, nie dla faktu zabezpieczenia swoich dóbr, ale jesli jedno z partnerów ma swoją firmę i jesli tfu tfu cos sie stanie wtedy wchodzą na najatek wspólne t, a tak druga osoba jest " uratowana".
Kaszelkowa podziwiam Cie, ze dajesz rade w Turcji...jakby nie patrzeć to gadanie to ich natura. Wiem, ze trzeba trafić na człowieka, ale id kad mam mozliwosc podróżowania nigdy ich nue mogłam przetrawić tym bardziej na postojach.
Jeżeli Twój maz Ciebie dobrze traktuje to najważniejsze.
Co do ślubów, rodzin to kazdy ma swoją historie:) mnie moj N namawia do spisania historii rodzinnych i sprzedania na telenowele haha
Udanych wizyt! -
A my mamy jutro badania prenatalne! Czekam na nie z niecierpliwością!
Jak wasze samopoczucie? Ja ostatnio sypiam bardzo dobrze. Dzisiaj tylko raz wstawalam do toalety, co jest mega sukcesemW ogóle ostatnio nie ucinam już sobie po południu drzemek, mam więcej energii i jest coraz lepiej
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:A my mamy jutro badania prenatalne! Czekam na nie z niecierpliwością!
Jak wasze samopoczucie? Ja ostatnio sypiam bardzo dobrze. Dzisiaj tylko raz wstawalam do toalety, co jest mega sukcesemW ogóle ostatnio nie ucinam już sobie po południu drzemek, mam więcej energii i jest coraz lepiej
O to jest nadzieja dla mnie, bo ja ciężko daję radę bez drzemki po południu, a w nocy to raz śpię, raz nie
Ale drzemki mogłyby się skończyć bo przestałam je praktykować w wieku 4 lat i nie jestem przyzwyczajona do tracenia cennych godzin w ciągu dnia -
Mania 86 wrote:A ja USG miałam super extra, a Pappa wyszła źle i dziś idę na konsultację.
Dziewczyny dziś wizytujące powodzenia:-)
ja też niedługo się zbieram na to usg... -
darika wrote:A my mamy jutro badania prenatalne! Czekam na nie z niecierpliwością!
Ja dzis znowu wymiotowalam. Dobrze,ze ostatnio to jest tylko na zasadzie, wstaje z lozka rano, nagle mnie zemdli i lece do lazienki. Pozniej spokoj. Doslownie jak na filmach pokazujaale to chyba dobry znak prawda?
wizyta za tydzien,juz nie moge sie doczekac
-
nick nieaktualnyHej!!!
Mania często zdarza się, że Pappa źle wychodzi przy dobrym USG, więc na pewno będzie dobrze!!! Trzymaj się!
Jestem mega niewyspana! Zasnąć nie mogłam, jak zasnęłam to za chwilę siusiu, potem znowu. Chyba z 5 razy byłam. Potem słyszałam stukanie obcasami a na koniec jak złapałam drzemkę, to obudził mnie tel. do męża, bo dziś w domu.
My z Mężem jesteśmy wierzący. Przez kilka lat mało chodziłam do kościoła, ale jak straciłam ciążę, to wróciłam. Ślub kościelny z miłości ( nie marzyłam o pięknej sukni). W kwietniu 2018 będzie 6 lat od ślubu, więc z dzieckiem sporo poczekaliśmy.
Rene nie dziękuję!!! Wczoraj stres opadł i jakaś taka spokojna zaczęłam być.
Daj koniecznie znać, co tam u Ciebie!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 08:57
-
nick nieaktualnyAgusia_pia wrote:nikt nie będzie cię hejtował. co innego jak ślub i dziecko jest z miłości a co innego jak to przypadkowa wpadka, krótki związek albo młodzi w wieki 18 lat. są różne przypadki.
każdy ma prawo do własnego życia, własnych decyzji a otoczenie powinno to zaakceptować a już na pewno nie próbować tego zmieniać na siłęślub miał być ale później za około 2-3 lata. Ale że będzie dzidzia to stwierdziliśmy że lepiej teraz
-
Aliska ja tez brałam ślub w ciąży i nie żałuję. Był to początek ciąży więc jeszcze nie było widać a szalałam całą noc i caly całe poprawiny
Jeden z najpiękniejszych dni mojego życia
Aliskaa lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualny
-
O rany, udało mi się Was nadrobić
Jestem na L4, bo mnie przeziębienie rozłożyło, więc miałam czas przycisnąć z forum;)
Z tematów, które zapamiętałam:
Rodzice, teściowie -
My mieszkamy z moimi teściami na jednym placu. Generalnie jest ok, mam z nimi lepszy kontakt niż mój mążxD Bardzo mnie lubią, traktują jak córkę. Dochodzi czasem do zgrzytów, wiadomo, ale nic poważnego. Na dłuższą metę nie mogłabym z nimi przebywać, tym bardziej mieszakać, bo mają trudne charaktery, w dodatku są zupełnym przeciwieństwem moich rodziców. Po prostu czarne i białe:D Są rzeczy, które mnie u nich strasznie wkurzają, ale jest ok jak jest, nie mogę narzekać. Co do rodziców to mam z nimi świetny kontakt, uwielbiam ich, zawszę mogę na nich liczyć. No ale mieszkać bym z nimi nie mogła już z samego tego, że nie potrafię im odmawiać, zawsze miałam problem ze sprzeciwieniem się im w czymkolwiek, dlatego na pewno miałoby to zły wpływ na nasz związek. Z mężem mam ten komfort, że on nigdy nie owija w bawełnę i mówi wprost co mu leży na wątrobie, więc jak zdarzyło mi się bąknąć coś na teściową, napomknąć, że mnie czymś wkurzyla, to nigdy nie zostawiał tego bez reakcji...
Co do seriali - my uwielbiamy kryminalne, Asiulka27 widzę, że lubimy podobne klimaty;D Najlepsze kryminalne jakie obejrzałam to The killing - serial nakręcony na bazie serialu szwedzkiego, po prostu genialny. Klimatem nie odbiega od oryginalnych szwedzkich produkcji. No i Luther - świetny, prześwietny, mocno psychologiczny, dla nas mistrzostwo świata:D A jeśli podobało Wam się Orange is the new black, to gorąco polecam Wentworth. Na początku wydaje się baaardzo podobny do Orange, ale potem dochodzą takie intrygi, takie sytuacje - generalnie reżyser się, brzydko mówiąc, nie pieprzył w tańcuxD Ja przepadłam i teraz Orange to dla mnie taka popierdółka do kolacji, zwłaszcza ostatni sezon:)
A co do ślubów - ja jestem bardzo wierząca, ślub był dla mnie bardzo ważny. Mąż ma inne podejście, gdybym nie ja, to jemu na samym ślubie nie zależało szczególnie.
To tyle chyba:D Miłego dnia Wam życzę, owocnych wizyt i pięknych wyników:)Asiula27, Annus lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie.Wszystko w porządku. Wracam do domu na.śniadanie
justysbp, Magdzia85F, pomarańczka_33, darika, Tusianka, Aliskaa, Rene lubią tę wiadomość
-
Dominika32 wrote:Hej
Ja tez jestem wierzaca modle sie,ale do kosciola chodze bardzo rzadko. Nie wierze w Księży!
Ale księża to nie duchy, żeby w nich wierzyć albo nie;D Przepraszam, ale zawsze mnie rozśmieszał ten argument:D Oni tylko przekazują, odprawiają to co zapoczątkował Jezus:) A to, że w Kościele często dzieje się tak a nie inaczej - sytuacja jak wszędzie. I wśród lekarzy znajdziesz idiotów, bandziorów itp, i wśród prawników, i wśród aktorów - wszędzie można znaleźć ludzi z powołania i ludzi, którzy nie powinni nigdy zajmowac się tym, czym sie zajmująMyślę, że trzeba po prostu umieć oddzielić pewne rzeczy od siebie. Nie rezygnujemy przecież z leczenia, bo raz trafiliśmy na konowała, nie?
Oczywiście to moje zdanie, nie mam zamiaru nic nikomu narzucaćMagdzia85F, pomarańczka_33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia dzięki
Ale jakiś dziwny mam humor. Pewnie z niewyspania i braku śniadania normalnego