Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wszystkim
w koncu udalo mi sie doczytac wszystko. Mam 25lat, jestem w 1 ciazy, udalo sie nam w 3 cyklu takze bylam bardzo zaskoczona ze tak szybko
termin mam wg pierwszej wizyty na 9 kwietnia a wg kalkulatora na 4 kwietnia. Bylam na ostatniej wizycie 23 wrzesnia i dzieciatko mialo 6cm, dwie raczki i dwie nozki, nawet nam pomachalo
darika, edwarda20, Aliskaa, justysbp, Magdzia85F, monroe lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Ja takim multitaskiem bylam na studiach: Pracowałam na pelny etat, studia zaoczne, 2xtyg angielski, siłownia, randki, imprezy. Na roku licencjackim robiłam jeszcze prawo jazdy +obrona. Na mgr to samo + rozne kursy do pracy. Ale człowiek mlody zniesie wszystko. Potem juz tylu sil nie ma :p
Sassy podziwiam ze tyle robisz w ciąży. A czym się zajmujesz jesli mogę zapytać? (zboczenie zawodowe- jestem hrowcem rekruterem:p)
To miałam podobnie. Z tym że studiowałam dziennie, pracowałam w systemie zmianowym dniowki, nocki i weekendy. I między 4 a 5 rokiem studiów urodziłam synkana studia wróciłam jak miał 2 mce, a jak 4,5 to do pracy (wtedy macierzyński był krótki) i przy nim napisałam i obroniłam mgr
A później zmieniły mi się priorytety i wrzuciłam na luz
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Co do studiów to ja jestem na 3 roku zaocznych i niestety musiałam wziąć dziekanke. Lekarz mi zabronił skończyć w tym roku, szczególnie po tych plamieniach. Ja też wolę dmuchać na zimne. Co drugi weekend, zajęcia od 8 do 20, dojazd około 1h w jedną stronę. 15 min przerw między zajęciami. Nie powiem że nie było to męczące ale lubiłam jeździć na uczelnie
. Na pewno trochę w tym roku będzie mi tego brakować ale wrócę w przyszłym jak dziecię będzie miało pół roku
. No i rok dluzej na pisanie pracy i poszukanie odpowiedniego tematu pracy
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ojj tak zapieprz na studiach znam... Swego czasu 2 kierunki dziennie + praca żeby sie jakoś utrzymać. Ale w sumie nie żałuje, szybko zaczeliśmy pracować to i szybko się urządziliśmy. To pozwoliło na maluszka już teraz.
Podziwiam dziewczyny, które w ciąży dalej studiują, patrząc na moją aktualną formę to chyba bym nie dała rady. -
Ja jutro wprawdzie nie prenatalne, ale kolejna wizyta i pewnie wyznacze termin na prenatalne
Cieszę się że wizyta już jutro bo od kilku dni często mnie kłuję brzuch i w pochwie, a dziś dodatkowo doszedł ból lewego jajnika to bardzo chętnie się uspokoje że wszystko w porządku -
nick nieaktualnyTeż podziwiam ciężarne studiujące... Ja to sie tak stresowalam kazdą sesją i obroną magistra, że moje dziecko to by było kłębkiem nerwów po urodzeniu
Bez kitu śniły mi się po nocach cyferki i wszelkie istniejące zagadnienia matematyczne
Poza tym samo pisanie pracy jest tak pochłaniające że trudno mi sobie to wyobrazić
-
nick nieaktualnyAndzia123 wrote:Hej wszystkim
w koncu udalo mi sie doczytac wszystko. Mam 25lat, jestem w 1 ciazy, udalo sie nam w 3 cyklu takze bylam bardzo zaskoczona ze tak szybko
termin mam wg pierwszej wizyty na 9 kwietnia a wg kalkulatora na 4 kwietnia. Bylam na ostatniej wizycie 23 wrzesnia i dzieciatko mialo 6cm, dwie raczki i dwie nozki, nawet nam pomachalo
już dopisuje na pierwszą stronę
-
nick nieaktualnyHej dziewczęta,dawno nie zaglądałam,ale to nadrobie
.Niestety ja to mam pod górkę,zaraz będzie trzeci miesiąc a ja wogle nie mam porobionych żadnych badań,ani nawet założonej książeczki ciazowej,a wszystko przez mój bialkomocz.Niewiadomo kto ma mi prowadzić tą ciążę,dostałam skierowanie do nefrologa na cito i co?i dupa,że tak się wyrażę,terminy przyjęcia są albo na grudzień albo na maj!!!a bez kwitka od nich,stwierdzający czy zwykły lekarz gin może prowadzić czy specjalista, nikt mnie nie przyjmie.I co ja mam zrobić?
-
blue00 wrote:Hej dziewczęta,dawno nie zaglądałam,ale to nadrobie
.Niestety ja to mam pod górkę,zaraz będzie trzeci miesiąc a ja wogle nie mam porobionych żadnych badań,ani nawet założonej książeczki ciazowej,a wszystko przez mój bialkomocz.Niewiadomo kto ma mi prowadzić tą ciążę,dostałam skierowanie do nefrologa na cito i co?i dupa,że tak się wyrażę,terminy przyjęcia są albo na grudzień albo na maj!!!a bez kwitka od nich,stwierdzający czy zwykły lekarz gin może prowadzić czy specjalista, nikt mnie nie przyjmie.I co ja mam zrobić?
Druga sprawa, jeśli jeszcze jest becikowe, to tam był warunek czasowy do któregoś tyg powinna być pierwsza wizyta wykonana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 07:15
-
nick nieaktualny
-
małamii89 wrote:Czesc dziewczyny:)
Moglybyscie napisac ile wyszly Wam przeziernosc karkowa na badaniach prenatalnych?
Mam dzisiaj i strasznie sie stresuje:(
U mnie poniżej 1 mm
Nie stresuj sie, bedzie dobrze, trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 07:48
-
Hej Kobiety
Dawno mnie nie bylo bo mielismy dlugi weekend.Maz mial wolne od sob az do wczoraj,wiec codziennie grzybobranie i wieczorne ogladanie filmow.
Ale sie skonczylo,i dobrze co za duzo to nie zdrowo juz po 2 dniach maz zaczal mi dzialac na nerwy.
Do prenatalnych jeszcze 6 dni,ciagnie sie okropnie.
Strasznie sie boje,tym bardziej ze wszystkie objawy ciazy zniknely.
Czy u ktoras z was ma podobnie???