X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna moja koleżanka jest w 6mcu z parka bliźniaków. Jeden jest wyżej tak jakby nad tym drugim. Opowiadala ze na usg to cuda te dzieci robią, a przede wszystkim ciągle sie kopia i odpychają nawzajem od siebie nóżkami :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) w koncu udalo mi sie doczytac wszystko. Mam 25lat, jestem w 1 ciazy, udalo sie nam w 3 cyklu takze bylam bardzo zaskoczona ze tak szybko :) termin mam wg pierwszej wizyty na 9 kwietnia a wg kalkulatora na 4 kwietnia. Bylam na ostatniej wizycie 23 wrzesnia i dzieciatko mialo 6cm, dwie raczki i dwie nozki, nawet nam pomachalo :D

darika, edwarda20, Aliskaa, justysbp, Magdzia85F, monroe lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nos mi odpadnie od tego kataru :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja takim multitaskiem bylam na studiach: Pracowałam na pelny etat, studia zaoczne, 2xtyg angielski, siłownia, randki, imprezy. Na roku licencjackim robiłam jeszcze prawo jazdy +obrona. Na mgr to samo + rozne kursy do pracy. Ale człowiek mlody zniesie wszystko. Potem juz tylu sil nie ma :p

Sassy podziwiam ze tyle robisz w ciąży. A czym się zajmujesz jesli mogę zapytać? (zboczenie zawodowe- jestem hrowcem rekruterem:p)

To miałam podobnie. Z tym że studiowałam dziennie, pracowałam w systemie zmianowym dniowki, nocki i weekendy. I między 4 a 5 rokiem studiów urodziłam synka :) na studia wróciłam jak miał 2 mce, a jak 4,5 to do pracy (wtedy macierzyński był krótki) i przy nim napisałam i obroniłam mgr :)
    A później zmieniły mi się priorytety i wrzuciłam na luz ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 witaj :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/fe3a6b225df53.jpg.html
    Hejo, taka malutka dziecinka jestem :)

Tusianka, Agusia_pia, Magdzia85F lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do studiów to ja jestem na 3 roku zaocznych i niestety musiałam wziąć dziekanke. Lekarz mi zabronił skończyć w tym roku, szczególnie po tych plamieniach. Ja też wolę dmuchać na zimne. Co drugi weekend, zajęcia od 8 do 20, dojazd około 1h w jedną stronę. 15 min przerw między zajęciami. Nie powiem że nie było to męczące ale lubiłam jeździć na uczelnie :-). Na pewno trochę w tym roku będzie mi tego brakować ale wrócę w przyszłym jak dziecię będzie miało pół roku :-). No i rok dluzej na pisanie pracy i poszukanie odpowiedniego tematu pracy :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj chodze jakaś taka nieswoja .. biegunke miałam .. co zjadłam to brzuch mnie bolał .. niewiem o co chodzi

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Paatka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak zapieprz na studiach znam... Swego czasu 2 kierunki dziennie + praca żeby sie jakoś utrzymać. Ale w sumie nie żałuje, szybko zaczeliśmy pracować to i szybko się urządziliśmy. To pozwoliło na maluszka już teraz.
    Podziwiam dziewczyny, które w ciąży dalej studiują, patrząc na moją aktualną formę to chyba bym nie dała rady.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wprawdzie nie prenatalne, ale kolejna wizyta i pewnie wyznacze termin na prenatalne :)

Cieszę się że wizyta już jutro bo od kilku dni często mnie kłuję brzuch i w pochwie, a dziś dodatkowo doszedł ból lewego jajnika to bardzo chętnie się uspokoje że wszystko w porządku :)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na 3 roku, studiuje zaocznie. Mam zamiar skończyć, ale jak to wyjdzie to zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 22:43

ckaik0s36dsxflg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też podziwiam ciężarne studiujące... Ja to sie tak stresowalam kazdą sesją i obroną magistra, że moje dziecko to by było kłębkiem nerwów po urodzeniu :) Bez kitu śniły mi się po nocach cyferki i wszelkie istniejące zagadnienia matematyczne :D Poza tym samo pisanie pracy jest tak pochłaniające że trudno mi sobie to wyobrazić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Hej wszystkim :) w koncu udalo mi sie doczytac wszystko. Mam 25lat, jestem w 1 ciazy, udalo sie nam w 3 cyklu takze bylam bardzo zaskoczona ze tak szybko :) termin mam wg pierwszej wizyty na 9 kwietnia a wg kalkulatora na 4 kwietnia. Bylam na ostatniej wizycie 23 wrzesnia i dzieciatko mialo 6cm, dwie raczki i dwie nozki, nawet nam pomachalo :D
    Witaj ;) już dopisuje na pierwszą stronę;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta,dawno nie zaglądałam,ale to nadrobie :) .Niestety ja to mam pod górkę,zaraz będzie trzeci miesiąc a ja wogle nie mam porobionych żadnych badań,ani nawet założonej książeczki ciazowej,a wszystko przez mój bialkomocz.Niewiadomo kto ma mi prowadzić tą ciążę,dostałam skierowanie do nefrologa na cito i co?i dupa,że tak się wyrażę,terminy przyjęcia są albo na grudzień albo na maj!!!a bez kwitka od nich,stwierdzający czy zwykły lekarz gin może prowadzić czy specjalista, nikt mnie nie przyjmie.I co ja mam zrobić?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hej dziewczęta,dawno nie zaglądałam,ale to nadrobie :) .Niestety ja to mam pod górkę,zaraz będzie trzeci miesiąc a ja wogle nie mam porobionych żadnych badań,ani nawet założonej książeczki ciazowej,a wszystko przez mój bialkomocz.Niewiadomo kto ma mi prowadzić tą ciążę,dostałam skierowanie do nefrologa na cito i co?i dupa,że tak się wyrażę,terminy przyjęcia są albo na grudzień albo na maj!!!a bez kwitka od nich,stwierdzający czy zwykły lekarz gin może prowadzić czy specjalista, nikt mnie nie przyjmie.I co ja mam zrobić?
    Idź do pierwszego lepszego gina niech ci wystawi zaświadczenie o ciąży i z tym domagaj się szybszego terminu u specjalisty. W ciągu tyg powinnaś mieć (jak nie domagaj się pisemnej odmowy i składaj skargę). Do tego czasu niech cię prowadzi zwykły lekarz (lepszy taki niż żaden)

Druga sprawa, jeśli jeszcze jest becikowe, to tam był warunek czasowy do któregoś tyg powinna być pierwsza wizyta wykonana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 07:15

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)

Moglybyscie napisac ile wyszly Wam przeziernosc karkowa na badaniach prenatalnych?
    Mam dzisiaj i strasznie sie stresuje:(

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    Czesc dziewczyny:)

Moglybyscie napisac ile wyszly Wam przeziernosc karkowa na badaniach prenatalnych?
    Mam dzisiaj i strasznie sie stresuje:(

U mnie poniżej 1 mm

Nie stresuj sie, bedzie dobrze, trzymam kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 07:48

nqtko7eswtot5kmm.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 1,5

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety

Dawno mnie nie bylo bo mielismy dlugi weekend.Maz mial wolne od sob az do wczoraj,wiec codziennie grzybobranie i wieczorne ogladanie filmow.
    Ale sie skonczylo,i dobrze co za duzo to nie zdrowo juz po 2 dniach maz zaczal mi dzialac na nerwy.

Do prenatalnych jeszcze 6 dni,ciagnie sie okropnie.
    Strasznie sie boje,tym bardziej ze wszystkie objawy ciazy zniknely.

Czy u ktoras z was ma podobnie???

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1,3. Mnie raz boli, raz nie. Wieczorami za to czuje w dole brzucha jakieś fikołki:) trochę więcej energii mam.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ