X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana byłam na spacerku... chłodno dzisiaj

Magdzia85F lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Andzia!!!:-) Zapraszamy!

U mnie przezierność 1,4.

Wczoraj tak jakoś się dziwnie czułam. Brzuch mnie ciągnął, tak jakby mi się tam nie mieścił Nowy Lokator i jelita.

Dominika kciuki! Będzie na pewno dobrze:-)

U mnie Mąż ma grafik i jest tak, że ma wolne raz albo dwa razy w tygodniu, do tego weekendy:-)

Dominika32, Tusianka lubią tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Hej Kobiety

Dawno mnie nie bylo bo mielismy dlugi weekend.Maz mial wolne od sob az do wczoraj,wiec codziennie grzybobranie i wieczorne ogladanie filmow.
    Ale sie skonczylo,i dobrze co za duzo to nie zdrowo juz po 2 dniach maz zaczal mi dzialac na nerwy.

Do prenatalnych jeszcze 6 dni,ciagnie sie okropnie.
    Strasznie sie boje,tym bardziej ze wszystkie objawy ciazy zniknely.

Czy u ktoras z was ma podobnie???
    Tak, miałam podobnie . Tez się bałam jak z dnia na dzien przestałam czuć się w ciąży. Ale po kilku dniach kłucie i ciągniecie wróciło. Będzie dobrze, trzymam kciuki. A ja mam pytanie z innej beczki do tych które się starały o ciąże . W którym miesiącu starań się Wam udało? Ja byłam w szoku bo u mnie w 1 cyklu. Ze względu na wiek i historie medyczna myślałam ze będę się starać miesiącami a tu taka niespodzianka

Dominika32, justysbp lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca w 2cs - bo dopiero miałam owulację z jajnika z jajowodem. Lekarz stwierdził, że szybko po stracie. ( Przy 1 ciąży w 1cs).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 09:06

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    No mam zamiar zrobić, w końcu na te wszystkie podstawowe parametry chyba nie będzie to miało wpływu... zwłaszcza, że gorączki żadnej nie miałam, czuję się super, tylko ten katar i kaszel;/
    Przeziębienie na wpływ na ilosc leukocytów. Jakis czas temu miałam skierowanie na morfo i w wynikach wyszły podważone leuk, pomimo ze nie czułam nawet przeziębienia.?masz skierowanie to zrób, najwyżej powtórzysz je za tusz/dwa. Poza tym w chorobie tez warto zrobic badania jak ja przechodzisz.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udalo w 2cs. Tez myślałam ze przez wiek bedzie dluzej.

Mnie ostatnio coraz częściej boli zoladek. Sprawdziłam w necie i co się okazuje, ze żołądek moze bolec bo macica naciska. Kurde juz???!! Martwię się co będzie pozniej...

Ale jesteście mlodziutkie dziewczyny studiujace :) ja wciąż z nostalgia mysle o tych czasach, jaka bylam i jakie fajne luźne życie wtedy bylo ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nam się udalo w 2cs. Tez myślałam ze przez wiek bedzie dluzej.

Mnie ostatnio coraz częściej boli zoladek. Sprawdziłam w necie i co się okazuje, ze żołądek moze bolec bo macica naciska. Kurde juz???!! Martwię się co będzie pozniej...

Ale jesteście mlodziutkie dziewczyny studiujace :) ja wciąż z nostalgia mysle o tych czasach, jaka bylam i jakie fajne luźne życie wtedy bylo ;)

Kazda z Nas jest młoda i piękna :)
    Ja tez przez ostatnie 5 lat miałam niezły rolercoster życiowy , ale tak hak moj N mowi: zrób dwa kroku w bok i zobacz co osiągnęliśmy.
    Edwarda czasy studenckie tez wspominam baaardzo dobrze, chociaż zatrzymałam sie tylko na obronie inżyniera, ale wcale tego nie zaluje, nie marze o byciu doktor, doktor , a powili układają sie plany pod byciem samodzielna.
    Objawy raz sa, raz ich nie ma. Mi sie wszystko do gory przemieszcza czuje to hak mnie wywali wzdęcie popołudniu az odcina mi jelita i macice , az czuje linie oddzielenia to takie dziwne :p
    Ja zaczelam w ciąże po 1.5 roku, jak myslalam ze i w tym miesiącu nic nie wyszli bo mentalnie chyba odpuściłam pizza smakowała jak piasek no i na drugi dzien 2 kreski . Szok chyba towarzyszy mi do tej pory :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z innej beczki. Może zrobimy jakiś posty albo coś w tym stylu o darmowych próbkach czy zniżkach dla naszych maluszkow? Np. rejestrując sie na stronie bebiprogram dostajemy paczkę gdy nasze dziecko skończy 3 miesiące. Wiem że takich stronek jest naprawde mnóstwo także z darmowymi probkami dla kobiet w ciąży

Magdzia85F, edwarda20 lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona ja czasy studenckie wspominam ...z Mężem;-) bo od 3 roku zaczęliśmy być razem. A zawsze się zarzekałam, że w życiu kolegi ze studiów;-)

Mój Mąż mówi, że chciałby doktorat, ale on jest typem takiego co lubi się edukować. Ja już nie bardzo. :-P Ale jak na zaocznych zaczęłam pracę od razu lepiej mi szło.

Mnie jakoś mdli. Zastanawiam się co robić, żeby wieczorem tak nie wywalało brzucha!??? I też popołudniu zaczyna mi się poczucie sytości. O wiele mniej jedzenia mi wchodzi a i tak tyję...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A ja z innej beczki. Może zrobimy jakiś posty albo coś w tym stylu o darmowych próbkach czy zniżkach dla naszych maluszkow? Np. rejestrując sie na stronie bebiprogram dostajemy paczkę gdy nasze dziecko skończy 3 miesiące. Wiem że takich stronek jest naprawde mnóstwo także z darmowymi probkami dla kobiet w ciąży

Może po prostu zebrać "do kupy" aby Aliska wrzuciła na 1 stronę?

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona ja czasy studenckie wspominam ...z Mężem;-) bo od 3 roku zaczęliśmy być razem. A zawsze się zarzekałam, że w życiu kolegi ze studiów;-)

Mój Mąż mówi, że chciałby doktorat, ale on jest typem takiego co lubi się edukować. Ja już nie bardzo. :-P Ale jak na zaocznych zaczęłam pracę od razu lepiej mi szło.

Mnie jakoś mdli. Zastanawiam się co robić, żeby wieczorem tak nie wywalało brzucha!??? I też popołudniu zaczyna mi się poczucie sytości. O wiele mniej jedzenia mi wchodzi a i tak tyję...
    Ja swojego N tez poznałam podczas studiów , ale nie na uniwerku :p pomimo to nie brakowało mi spotkań ze znajomymi, nocowan u koleżanki, koleżanek u mnie itp grupka tez była spoko , dla mnie to najlepsze lata

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety też kg same wchodzą:( i najbardziej widzę ze mi w strefie lędźwiowej tłuszczu przybylo :(

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z darmowymi próbkami, ale znalazłam fajną stronkę z ubrankami, za granicą, ale ubranka naprawdę słodkie. Pat Pat się nazywa i wczoraj juz miałam w koszyku ubranka, ale sie powstrzymałam resztką sił he he.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie przeziernosc 1,6.
    W pierwsza ciąże, która straciłam zaszłam w 1cs. Zabieg miałam we wrześniu 2016 i musieliśmy poczekać 3 cykle i dopiero zaczęliśmy się od nowa starać. Udało się w 9cs (ostatnie cykle przed ciąża miałam mało regularne). Pamiętam, że dokładnie 28 lipca zobaczyłam na teście dwie magiczne kreski :-).

Jeej ale ja ostatnio długo śpię... Dzisiaj do 9 :-D

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej. Niestety moja ginekolog się rozchorował i był w zastępstwie doktor ale bardzo miły. Dzidziuś ma 4cm serduszko bije 170/min. I jesteśmy o 3 dni do przodu jeśli chodzi o termin z poprzedniej wizyty. Mój mąż tylko zawiedziony bo nie zdążył wrócić z pracy przed wizytą.

Tusianka, Aliskaa, darika lubią tę wiadomość

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o starania to rok czasu. To był pierwszy monitorowany cykl.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przeziernosc 1,6mm

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się jakoś szczególnie nie staraliśmy. Uznaliśmy, że jak będzie to będzie, to będzie :D I w lipcu udało nam się w końcu trafić w dobre dni :) Ostatnimi czasy miałam dosyć nieregularne miesiączki (głównie przez bardzo stresującą sytuację w pracy, mobbing itp.), więc jak nie dostałam jak zwykle pod koniec miesiąca, to jeszcze nie myślałam o ciąży. No bo już się zdarzało, że się spóźniała, poza tym to była akurat fala upałów. Ale jak mnie zaczęły boleć piersi i się powiększyły, to już nie miałam złudzeń :D Kupiłam test i po sekundzie wyraźna gruba kreska :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszą wizytę mam już za sobą,a właściwie to dwie,na drugiej dostałam skierowanie na prenatalne,a ciążę w tej przychodni mogą prowadzić ale dopiero od listopada,do tego czasu miałam dostarczyć to oświadczenie od nefrologa,mówiłam,że jestem w ciąży ale wogle nie zwrócono na to uwagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze,na skierowaniu było,że jestem w ciąży

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ