Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kwietniowe mamusie ! dołączamy i my
Wczoraj byliśmy na usg i mam w bruszku 7,5 cm skręconego rozbrykanego szczęścia( badanie trwało 20 minut bo Pani nie mogła złapać naszej fasoli
)
termin mamy na 6 kwietnia
to już druga nasza dzidzia, pierwsza ma prawie 3 latka -synek Mikołaj.
a ja Jestem Magda , szczęśliwa 26 letnia żona i mama, mieszkam w UK ale za rok wracamy czego już nie mogę się doczekać !Tusianka, edwarda20, Magdzia85F, darika, Sassy, Ilona92, Aliskaa, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem i ja po wizycie na nfz. Ciaza zywa,ale wiecej sie nie dowiedzialam, jak to na nfz
ale pobrano cytologie, mam skierowanie na badania i to najwazniejsze. Jutro wizyta prywatna wiec sobie z mezem poogladamy nasza kruszynke
U nas udalo sie w 2 cs,ale na luzie do tego podchodzilismy. Ja jeszcze sie edukuje,wiec stwierdzielismy,ze lepiej teraz zaczac sie starac,bo moze troche dluzej to potrwa,roznie bywa,a tu niespodzianka
Ide na rosolek,mama ugotowala, tak pieknie pachniejustysbp, Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj robię pieczonego łososia, do tego warzywa z patelni i... Uwaga! Frytki, co by nie było tak zdrowo
. Rybka chodzi już za mną od jakiegoś czasu, zresztą ja uwielbiam rybę w każdej postaci i jak byliśmy z mężem w tym roku w Świnoujściu (skąd zresztą przywiezlismy nasza Kruszynke
) to dzień w dzień jadłam rybę i do domu przywiozłam sobie jeszcze wedzona
. Mój mąż po dwóch dniach jedzenia ryby nie mógł na nią patrzeć a ja bym jadła i jadła...
Ilona92 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja właśnie wróciłam z prenatalnych. Wszystko ok. Badanie trwało jakieś 20 min, musiałam skakać, bo dzidzia nie chciała się obrócić. Mało widziałam, ale grunt że wszystkie parametry sprawdzone.
CRL 6,32
NT 1,6
FHR 152
To co bardzo mnie zasmuciło to fakt, że lekarz nie wpuścił mojego partnera, który po raz pierwszy miał zobaczyć dzidzie. Powiedział, że i tak nie widać za dużo i lepiej przyjść z nim na połówkowe. Po części miał racje, bo widziałam o wiele mniej niż na zwykłym usg, ale z drugiej mój facet wziął specjalnie wolne w pracy żeby ze mną pojechać, a pocałował klamkę.justysbp, Tęskniąca, Ilona92, Magdzia85F, blue00 lubią tę wiadomość
-
Mojego tez na 1 prenatalne nie wpuścił, powiedział, że on wpuszcza dopiero od połówkowych.. nie wiem czemu tak bo u nas akurat bardzo dużo było widać bo usg 4d. No ale... mąż widział maleństwo kilka dni wcześniej u mojego lekarza prowadzącego więc jakoś to przyjął.
-
My tez w sumie ten 3 cykl olalismy jakos troszke, ja akurat na antybiotyku bylam i siostra meza z facetem i coreczka byli u nas i w sumie nawet odpuscilam mierzenie temperatury
jednak lepiej na luzie do tego podchodzic
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
nick nieaktualnyNam sie udalo w 5 cyklu
Ja 33 lata, moj chlopak 35i to nasze pierwsze dziecko.
NT u nas bylo 1,1.
Moj chlopak jest na kazdym usg ze mnabardzo sie ciesze ze nikt go nie wyprasza
Ja to juz nie wiem jaki mam termin porodu. U holenderskiej poloznej 16.04 a u polskiego lekarza 13.04Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
Casteam to niewielka roznica, a pewnie sie jeszcze zmieni.
Dziewczyny, wczoraj zrobilam sobie paznokcie a dzis wlosy (farba, odzywka itp). Czuje sie jak nowonarodzona!Zeby jeszcze pryszcze sobie poszły to juz w ogole byłoby cudnie
Ilona92, MaGo, darika lubią tę wiadomość
-
Sassy wrote:Ja właśnie wróciłam z prenatalnych. Wszystko ok. Badanie trwało jakieś 20 min, musiałam skakać, bo dzidzia nie chciała się obrócić. Mało widziałam, ale grunt że wszystkie parametry sprawdzone.
CRL 6,32
NT 1,6
FHR 152
To co bardzo mnie zasmuciło to fakt, że lekarz nie wpuścił mojego partnera, który po raz pierwszy miał zobaczyć dzidzie. Powiedział, że i tak nie widać za dużo i lepiej przyjść z nim na połówkowe. Po części miał racje, bo widziałam o wiele mniej niż na zwykłym usg, ale z drugiej mój facet wziął specjalnie wolne w pracy żeby ze mną pojechać, a pocałował klamkę.Sassy, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:
Dziewczyny, wczoraj zrobilam sobie paznokcie a dzis wlosy (farba, odzywka itp). Czuje sie jak nowonarodzona!Zeby jeszcze pryszcze sobie poszły to juz w ogole byłoby cudnie
Ja włosy zrobiłam wczoraj, a dzisiaj zrobiłam sobie próbny makijaż bo w sobotę mamy imprezei też czuję się o wiele lepiej
edwarda20, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Ja już po
wszystko w porządku. Maluszek ma już 36.6mm z usg jest starszy o 3 dni. A dodatkowo z pozytywnych informacji to takie że widać nosek, kark prawidłowy, mózg itp więc już będę spokojniejsza idąc na to szczegółowe usg 30.10:)maleństwo z usg starsze o 3 dni bo 10t4d i termin przesunął się na 28.04:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd2adaa0b216.jpgSassy, Ilona92, Magdzia85F, darika, Aliskaa, KaMiszka, Tusianka, blue00, justysbp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySassy super, że wszystko dobrze! Dziwne, że lekarz nie wpuścił?
Ibishka widzisz, że ok!!!masz termin w moją rocznicę ślubu:-)
Dominika no też mam 32 i szybko się Nam udało:-) widocznie mamy ciała super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 14:47
-
fasolka.senatorka wrote:Witajcie kwietniowe mamusie ! dołączamy i my
Wczoraj byliśmy na usg i mam w bruszku 7,5 cm skręconego rozbrykanego szczęścia( badanie trwało 20 minut bo Pani nie mogła złapać naszej fasoli
)
termin mamy na 6 kwietnia
to już druga nasza dzidzia, pierwsza ma prawie 3 latka -synek Mikołaj.
a ja Jestem Magda , szczęśliwa 26 letnia żona i mama, mieszkam w UK ale za rok wracamy czego już nie mogę się doczekać !
-
Magdzia85F wrote:Sassy super, że wszystko dobrze! Dziwne, że lekarz nie wpuścił?
Ibishka widzisz, że ok!!!
Dominika no też mam 32 i szybko się Nam udało:-) widocznie mamy ciała super!
Smialismy sie z mezem, że tacy mlodzi i plodni jestesmy ;p az za ;p Bo w planach byly jeszcze wakacje i sie nie udalo pojechac ;pMagdzia85F lubi tę wiadomość