X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A ja Ci powiem, ze mam gdzies usg na nfz, bo sam lekarz powiedzial, ze ten sprzet sie nie nadaje. Chodze tam,zeby robic badania,bo najtansze nie sa,a naleza mi sie jak kazdemu innemu. Cytologia od razu na pierwszej wizycie, wszystkie konieczne badania, lekarz mily, w kolejce siedzialam 15 minut. Gdybym miala do wyboru lekarza na nfz z dobrym sprzetem, zapewne bym do niego poszla, ale wyobraz sobie,ze w moim miescie jest tylko jedna taka przychodnia. Nie jestem z wielkiej miejscowosci,gdzie gabinet jest na gabinecie. Takze proponuje nie oceniac z gory.
    Najwazniejsze dla mnie jest to, ze z wizyt prywatnych jestem zadowolona i stamtad wychodze o wszystkim poinformowana.
    Ja nie mieszkam w wielkiej metropolii i nie uwazam, ze w Polsce taka wogole jest. Tutaj nikt nikogo nie ocenia, a ze wszystko zaraz bierzecie do siebie to juz nie moja wina. Człowiek juz nawet nie chce przyjąć jakiegokolwiek innego zdania, bo przeciez na pewno sie myli. Poklepny sie po ranieniu, napiszmy ze bedzie ok , lepiej nic nikomu nie mowić bo zaraz jestes tym co wytyka. Kazda przychodnia i wyposażenie jest inne. Znam i takie i takie. Jak lekarz pwoiedzial, ze trzeba isc gdzie indziej nie ma problemu. W małej miejscowości jak starozreby -województwo mazowieckie lekarz wogole nie miał usg i przyjmował na usg w swoim prywatnym gabinecie i to w ramach NFZ . To juz nie te czasy, ze człowiek człowieka traktuje po ludzku tylko liczy sie zasobność portfela. Zgadza sie, ze ciężarnej należy sie sporo przywilejów , ale przez to ze sa województwa bogatsze i biedne jedne musza lozyc na drugie i dzieje sie jak sie dzieje. System kradnie, tobi takie luki by jak najwiecej sciągnąć z państwa, no ale ze nasz król gej sie sprzedał to mamy teraz co mamy. Jak to mówią : płacz i płac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:15

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wybacz, że spytam to te Staroźreby, gdzie dyskoteka taka wielka była??? Pytam, bo byłam tam raz ( pierwszy raz w życiu na dyskotece, w wieku 22lat :P).

Mnie wczoraj internistka zapytała, czemu czekałam w kolejce a nie weszłam pierwsza. Głupio mi się zrobiło.

Co do opinii - ja swoje zdanie zachowuje dla siebie. Chociaż ostatnia wasza wymiana zdań, była normalna, nie czepliwa. Ale każdy inaczej odbiera to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:24

Ilona92 lubi tę wiadomość

• monroe Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja wybieram się do dentysty za dwa tygodnie, pierwszy raz na nfz.Wczesniej cały czas prywatnie. Dzisiaj się zapisywałam. Narazie odpukać mam bardzo łaskawe terminy wszystkiego co na NFZ

Totoro lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na NFZ się boję, bo kiedyś chodziłam i średnio wspominam. Z resztą na NFZ za białe plomby trzeba płacić. Prawda?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś dobre mandarynki kupiłam... No i chyba właśnie skończyło się postanowienie o niejedzeniu cytrusów ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:34

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co mialam tylko raz krew i mocz. Idę do mojej gin zaraz po prenatalnych czyli 10.10 wiec pewnie mi zleci.

O zaswiadczeniu o dentysty nie slyszalam. Ale ja sie nie martwie, bo wyleczylam wszystkie przed ciaza.

Aparatu na zeby nie zaklada sie w ciazy bo czesto robi sie rentgen szczeki czy wszystko dobrze sie uklada.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dentysta na nfz bardzo zle mi sie kojarzy ;p Ogolnie leczenie zebow to dla mnie masakra. Ale znalazlam fajne miejsce, gdzie leczą metodą abrazji, czyli bezdotykowo, bezdzwiekowo, bezzapachowo i bezbolesnie. Jeden zab 200zl ale za taką ulge warto. Naprawde polecam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam przedwczoraj u dentysty i to wlasnie na NFZ. Lekarz super sympatyczny, a czekałam tylko 3 dni na wizytę. Zęby w porządku, tylko 2 stare plomby do wymiany bo nieszczelne - wiadomo i tak zapłaciłam za wymianę żeby były białe, ale chociaż kamień wyczyści za darmo. Jedną plombę mi już wymienił - bez znieczulenia i bezboleśnie, także za tydzień idę na kolejną wizytę wymienić drugą :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę pierwszy raz wiec nie mam doświadczenia ale zęby mam zdrowe, wczesniej co najmniej raz w roku kontrola i oczyszczanie więc tu tylko po zaswiadczenie bo oststni raz bylam jakos w kwietniu u mojej dent. Ale ciekawi mnie ten NFZ ;)

oar8flw1tpge67lg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ale dziś dobre mandarynki kupiłam... No i chyba właśnie skończyło się postanowienie o niejedzeniu cytrusów ;)
    Czemu nie chcesz cytrusów? Ja nie przepadałam za sokiem pomarańczowym przed ciążą, a teraz pije go litrami...;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Ilona wybacz, że spytam to te Staroźreby, gdzie dyskoteka taka wielka była??? Pytam, bo byłam tam raz ( pierwszy raz w życiu na dyskotece, w wieku 22lat :P).

Mnie wczoraj internistka zapytała, czemu czekałam w kolejce a nie weszłam pierwsza. Głupio mi się zrobiło.

Co do opinii - ja swoje zdanie zachowuje dla siebie. Chociaż ostatnia wasza wymiana zdań, była normalna, nie czepliwa. Ale każdy inaczej odbiera to...

Tez uwazam, ze nie bylo w tym nic zlego, dlatego juz nie komentuje :)
    Swoja droga nie wiem czemu tak kazdy boi sie wizyt na nfz u jakiegokolwiek specjalisty, to zalezy jak sie trafi. Moge Wam powiedzieć na przykladzie mojej dentystki, chodze do niej i prywatnie i na kase i na kazdej wizycie jest tak samo mila :) a dzięki jej podejsciu przelamalam ogromny strach do stomatologow i wyleczylam wszystkie zabki :) mysle, ze warto szukac, bo sa tez normalni lekarze :)

• darika Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty to ja też długo nie chodziłam - oczywiście się bałam i teraz żałuję bo od lipca walczę z zebem... Trujemy a on nie chce się zatruć. A przeswietlenia nie zrobi więc tak pomalu, powoli czyscimy kanały. Bo znieczulenia porządnego też nie może podać. Do leczenia mam jeszcze ze dwa, może trzy ale to już małe ubytki. Mnie przyjmują na NFZ z racji tego, że w ciąży i że mi się należy. Nawet za znieczulenie nic nie bierze.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F jeśli wyniki mi się nie zmienią to do końca ciąży będę na antybiotyku...:/ Ale za 2 tyg powtarzam badanie w innym laboratorium i liczę na to, że okaże się, że nie mam tego dziadostwa.

Co do dentystów na NFZ to też nie mam dobrych wspomnień niestety. Mam super dentystkę w okolicy, no ale niestety też prywatnie. Poszukam jeszcze kogoś na NFZ, jak się nie uda to do niej uderzę.

Edwarda metoda musi być super, no ale ja za zęba 200 zł na pewno nie dam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 18:33

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda metoda musi być super, no ale ja za zęba 200 zł na pewno nie dam :)

Mnie tez bolalo. Chodzilam na max 2 w miesiacu. Ale bylo warto ;p

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, tak czytam, czytam Was ledwo nadążam ;)
    co do dentysty ja chodziłam prywatnie i nie byłam zadowolona, potem poszłam do dentystki która była w połowie na NFZ i okazała się kompletną idiotą, przez nią prawie zęba straciłam. teraz chodzę prywatnie w małej miejscowości i jestem zadowolona, zęby wyleczone.
    a na NFZ usuwałam ósemki ale lekarz był bardzo miły i byłam mile zaskoczona :)

ja dziś nie mam wcale apetytu. lepiej się czuję nawet poprasowałam, ale z jedzeniem dziś słabo.zrobiłam sok z jabłek i marchwi pycha :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do dentysty zawsze prywatnie chodziłam i tego nie zmienie, nienawidze tego i jakoś wieksze zaufanie mam do prywatnego. Bylam akurat wczoraj na wizycie to mam kilka plomb do wymiany, juz nie pamietam nawet kiedy były robione te zęby. Wczoraj pani wymienila jedna bez znieczulenia, nie bylo najgorzej ale juz sie spinalam bo zawsze mialam ze znieczuleniem robione i sie bałam teraz bez :p musze sie umowic na kolejne wizyty :) w ciagu trzech dni wywalilo mi brzuchola :D i niedawno kupilam troszke wieksze zwykle legginsy i dzisiaj w pracy tak mi uciskaly ze pojechalam po pracy i kupilam w h&m te ciążowe, super sprawa, juz widze ze to beda moje ulubione spodnie przez cala ciaze ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:23

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja dziś 3 dzień asymilacji starszaka w żłobku ale już jutro moge iść do domu nie musze koczowac na miejscu. Wiec bede miala wiecej czasu.
    Co do przeziernosci 1.6 u mnie
    Do dentysty musze sie wybrac warto w 2 trymestrse wlasnie leczyć zęby ale chyba musze poszukać dentysty bo sie przeprowadzilam i nie chcemi sie jechac w stare miejsce, pora poszukac cos bliżej.
    U nas udało sie w 1 cyklu starań z synkiem też w 1 a mam 35 lat a moj M 31.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zależności od specjalizacji chodzę prywatnie i na NFZ. Wszystko zależy od tego na jakiego człowieka się trafi -
    Znam takich co biorą 200, 300 zł a chamy jakich mało i znam też wpsanialych lekarzy przyjmujących na NFZ. Z resztą tak samo jak w każdym innym zawodzie można trafić na ludzi z powołania i idiotow.
    Ale sprzęt zdecydowanie lepszy jest prywatnie (dentysta, ginekolog, okulista, kardiolog itd).

• Monnn Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po prenatalnych :) i kamień z serca, wszystko jest ok, przezierność 1,2 :) Teraz już mogę odetchnąć z ulgą :D Aaaa i lekarz powiedział że bardziej Helenka niż Adaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:34

Iguśka, darika, Tusianka, blue00, Magdzia85F, Dominika32, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Już po prenatalnych :) i kamień z serca, wszystko jest ok, przezierność 1,2 :) Teraz już mogę odetchnąć z ulgą :D Aaaa i lekarz powiedział że bardziej Helenka niż Adam
    Super wieści :)) ja mam cichą nadzieję na chłopca, mimo że cera mi się posypała :)

Monnn lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ