Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:A ja Ci powiem, ze mam gdzies usg na nfz, bo sam lekarz powiedzial, ze ten sprzet sie nie nadaje. Chodze tam,zeby robic badania,bo najtansze nie sa,a naleza mi sie jak kazdemu innemu. Cytologia od razu na pierwszej wizycie, wszystkie konieczne badania, lekarz mily, w kolejce siedzialam 15 minut. Gdybym miala do wyboru lekarza na nfz z dobrym sprzetem, zapewne bym do niego poszla, ale wyobraz sobie,ze w moim miescie jest tylko jedna taka przychodnia. Nie jestem z wielkiej miejscowosci,gdzie gabinet jest na gabinecie. Takze proponuje nie oceniac z gory.
Najwazniejsze dla mnie jest to, ze z wizyt prywatnych jestem zadowolona i stamtad wychodze o wszystkim poinformowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:15
-
nick nieaktualnyIlona wybacz, że spytam to te Staroźreby, gdzie dyskoteka taka wielka była??? Pytam, bo byłam tam raz ( pierwszy raz w życiu na dyskotece, w wieku 22lat
).
Mnie wczoraj internistka zapytała, czemu czekałam w kolejce a nie weszłam pierwsza. Głupio mi się zrobiło.
Co do opinii - ja swoje zdanie zachowuje dla siebie. Chociaż ostatnia wasza wymiana zdań, była normalna, nie czepliwa. Ale każdy inaczej odbiera to...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 17:24
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja poki co mialam tylko raz krew i mocz. Idę do mojej gin zaraz po prenatalnych czyli 10.10 wiec pewnie mi zleci.
O zaswiadczeniu o dentysty nie slyszalam. Ale ja sie nie martwie, bo wyleczylam wszystkie przed ciaza.
Aparatu na zeby nie zaklada sie w ciazy bo czesto robi sie rentgen szczeki czy wszystko dobrze sie uklada.
-
Dentysta na nfz bardzo zle mi sie kojarzy ;p Ogolnie leczenie zebow to dla mnie masakra. Ale znalazlam fajne miejsce, gdzie leczą metodą abrazji, czyli bezdotykowo, bezdzwiekowo, bezzapachowo i bezbolesnie. Jeden zab 200zl ale za taką ulge warto. Naprawde polecam.
-
A ja byłam przedwczoraj u dentysty i to wlasnie na NFZ. Lekarz super sympatyczny, a czekałam tylko 3 dni na wizytę. Zęby w porządku, tylko 2 stare plomby do wymiany bo nieszczelne - wiadomo i tak zapłaciłam za wymianę żeby były białe, ale chociaż kamień wyczyści za darmo. Jedną plombę mi już wymienił - bez znieczulenia i bezboleśnie, także za tydzień idę na kolejną wizytę wymienić drugą
-
Magdzia85F wrote:Ilona wybacz, że spytam to te Staroźreby, gdzie dyskoteka taka wielka była??? Pytam, bo byłam tam raz ( pierwszy raz w życiu na dyskotece, w wieku 22lat
).
Mnie wczoraj internistka zapytała, czemu czekałam w kolejce a nie weszłam pierwsza. Głupio mi się zrobiło.
Co do opinii - ja swoje zdanie zachowuje dla siebie. Chociaż ostatnia wasza wymiana zdań, była normalna, nie czepliwa. Ale każdy inaczej odbiera to...
Tez uwazam, ze nie bylo w tym nic zlego, dlatego juz nie komentuje
Swoja droga nie wiem czemu tak kazdy boi sie wizyt na nfz u jakiegokolwiek specjalisty, to zalezy jak sie trafi. Moge Wam powiedzieć na przykladzie mojej dentystki, chodze do niej i prywatnie i na kase i na kazdej wizycie jest tak samo milaa dzięki jej podejsciu przelamalam ogromny strach do stomatologow i wyleczylam wszystkie zabki
mysle, ze warto szukac, bo sa tez normalni lekarze
-
Co do dentysty to ja też długo nie chodziłam - oczywiście się bałam i teraz żałuję bo od lipca walczę z zebem... Trujemy a on nie chce się zatruć. A przeswietlenia nie zrobi więc tak pomalu, powoli czyscimy kanały. Bo znieczulenia porządnego też nie może podać. Do leczenia mam jeszcze ze dwa, może trzy ale to już małe ubytki. Mnie przyjmują na NFZ z racji tego, że w ciąży i że mi się należy. Nawet za znieczulenie nic nie bierze.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Magdzia85F jeśli wyniki mi się nie zmienią to do końca ciąży będę na antybiotyku...
Ale za 2 tyg powtarzam badanie w innym laboratorium i liczę na to, że okaże się, że nie mam tego dziadostwa.
Co do dentystów na NFZ to też nie mam dobrych wspomnień niestety. Mam super dentystkę w okolicy, no ale niestety też prywatnie. Poszukam jeszcze kogoś na NFZ, jak się nie uda to do niej uderzę.
Edwarda metoda musi być super, no ale ja za zęba 200 zł na pewno nie damWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 18:33
-
hej, tak czytam, czytam Was ledwo nadążam
co do dentysty ja chodziłam prywatnie i nie byłam zadowolona, potem poszłam do dentystki która była w połowie na NFZ i okazała się kompletną idiotą, przez nią prawie zęba straciłam. teraz chodzę prywatnie w małej miejscowości i jestem zadowolona, zęby wyleczone.
a na NFZ usuwałam ósemki ale lekarz był bardzo miły i byłam mile zaskoczona
ja dziś nie mam wcale apetytu. lepiej się czuję nawet poprasowałam, ale z jedzeniem dziś słabo.zrobiłam sok z jabłek i marchwi pycha -
Ja do dentysty zawsze prywatnie chodziłam i tego nie zmienie, nienawidze tego i jakoś wieksze zaufanie mam do prywatnego. Bylam akurat wczoraj na wizycie to mam kilka plomb do wymiany, juz nie pamietam nawet kiedy były robione te zęby. Wczoraj pani wymienila jedna bez znieczulenia, nie bylo najgorzej ale juz sie spinalam bo zawsze mialam ze znieczuleniem robione i sie bałam teraz bez :p musze sie umowic na kolejne wizyty
w ciagu trzech dni wywalilo mi brzuchola
i niedawno kupilam troszke wieksze zwykle legginsy i dzisiaj w pracy tak mi uciskaly ze pojechalam po pracy i kupilam w h&m te ciążowe, super sprawa, juz widze ze to beda moje ulubione spodnie przez cala ciaze
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:23
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Witam sie i ja dziś 3 dzień asymilacji starszaka w żłobku ale już jutro moge iść do domu nie musze koczowac na miejscu. Wiec bede miala wiecej czasu.
Co do przeziernosci 1.6 u mnie
Do dentysty musze sie wybrac warto w 2 trymestrse wlasnie leczyć zęby ale chyba musze poszukać dentysty bo sie przeprowadzilam i nie chcemi sie jechac w stare miejsce, pora poszukac cos bliżej.
U nas udało sie w 1 cyklu starań z synkiem też w 1 a mam 35 lat a moj M 31.
-
nick nieaktualnyW zależności od specjalizacji chodzę prywatnie i na NFZ. Wszystko zależy od tego na jakiego człowieka się trafi -
Znam takich co biorą 200, 300 zł a chamy jakich mało i znam też wpsanialych lekarzy przyjmujących na NFZ. Z resztą tak samo jak w każdym innym zawodzie można trafić na ludzi z powołania i idiotow.
Ale sprzęt zdecydowanie lepszy jest prywatnie (dentysta, ginekolog, okulista, kardiolog itd). -
Już po prenatalnych
i kamień z serca, wszystko jest ok, przezierność 1,2
Teraz już mogę odetchnąć z ulgą
Aaaa i lekarz powiedział że bardziej Helenka niż Adaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2017, 19:34
Iguśka, darika, Tusianka, blue00, Magdzia85F, Dominika32, justysbp, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Monnn wrote:Już po prenatalnych
i kamień z serca, wszystko jest ok, przezierność 1,2
Teraz już mogę odetchnąć z ulgą
Aaaa i lekarz powiedział że bardziej Helenka niż Adam
) ja mam cichą nadzieję na chłopca, mimo że cera mi się posypała
Monnn lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku