X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Alez ja Wam zazdroszcze tylko takich problemow jak soczewki ;) zarcik ;)

Moja zmora od miesiaca jest bol glowy!!! Boli 24h, 7dni w tygodniu. Probowalam wszystkiego. Konsultowalam to z 3ma lekarzami. Czasem jest lepiej a czasem tak jak wczoraj wrecz tragicznie. Pracuje tylko 4h dziennie i to rano bo wtedy bol jest mniejszy ale to co dzieje sie po poludniu i wieczorem... leze w lozku i umieram. W glowie takk szum jak po najlepszej imprezie. Do tego mam wymioty ale to zwiazane jest z tymi bolami glowy. Kazdy dzien to dla mnie udreka. Od miesiaca mam w domu nieposprzatane. Nie jestem w stanie nawet prania wstawic a potem powiesic bo tylko lezenie przynosi ulge.
    Kazdy lekarz mowi ze to przejdzie, ze mam czekac. Tylko ze ja za chwile w depresje wpadne :(

Jak ja Cie doskonale rozumiem. Jakis czas temu tu sie skarzylam, ze mam takie problemy i ze chyba w depresje popadne. Byl moment ze glowa bolala troszke mniej, teraz znowu od momentu kiedy otwieram oczy z rana bol juz jest. Ale to juz nie jest tak jak wcześniej,najbardziej boli rano. W ciagu dnia troszke ustępuje,ale tez ciagle leze. A powiedz mi wypijasz chociaz ta butelke wody dziennie? Bo ja niestety nie daje rady, a czytalam, ze to moze byc jedna z przyczyn.

Pytanie z innej beczki. Jak Wam chce sie bardzo siusiu, to tez az brzuch Was boli? Nie wiem czy tam sie tak ciasno robi, czy mam problem z pecherzem.

• acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubioru, to tam gdzie chodze prywatnie mam pewnosc, ze sa spodnice jednorazowe, wiec ubieram sie normalnie,idac na nfz zakladam dluzsza bluzke i spodnie. Wczoraj na nfz chcialam zalozyc jakas sukienke, ale pozniej sobie pomyslalam, ze jak zrobi usg przez brzuch to bede podwijac wszystko. Ostatecznie mialam dopochwowo i samolocik byl,bo cytologia,ale ze mialam dluga bluzke,to tylkiem nie swiecilam :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja poki co obudzilam sie tylko 2 razy w nocy na siku, ale za kazdym razem bardzo mnie bolal pecherz. Za 1 razem nie wiedzialam czy to macica, zoladek czy pecherz, bo tak jakby tam wszystko bylo spuchniete. Takie dziwne uczucie. W dzien nie boli bo sikam na bieząco.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj w nocy to raz to minimum sie budze na siku. Ale przewrazliwiona jestem bo z pecherzem czesto mam problemy wiec nigdy nie trzymam zbyt dlugo i jak tylko czuje ze chce mi sie to lece, takze bolu takiego tez nie odczuwam bo nie dopuszczam do tego zeby az tak mocno sie chciało :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca ano nie było wyjścia, trzeba było czekać:) W sumie to ja już zaczęłam się godzić z sytuacją, że nigdy się tego dzieciaczka nie doczekamy. No i zaskoczyło w momencie, kiedy zajęłam się czymś innym, przestałam planować co będzie jak zajdę, jak będę mieć dziecko itd. Skupiłam sie na innych rzeczach i pyk:) Co najlepsze - cykle miałam dalej w cały świat - wcześniejsze cykle trwały 60 dni, kolejny 39 dni i następny już szczęśliwy:)

Rany, dziś wizyta, już tak czekam... Nie mam ostatnio praktycznie żadnych objawów i tak dziwnie... Będę spokojniejsza jak podejrzę co tam się u malucha dzieje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 10:05

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, w ciągu dnia normalnie nie boli,ale dwa razy jechałam autem ponad 4 godziny nie sikając w tym czasie i po wyjściu z samochodu to ledwie człapałam do łazienki. I wcale nie czułam parcia na pęcherz, ale ból brzucha. Jak się wysikałam i rozprostowałam to ból minął.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Pytanie z innej beczki. Jak Wam chce sie bardzo siusiu, to tez az brzuch Was boli? Nie wiem czy tam sie tak ciasno robi, czy mam problem z pecherzem.

W nocy mnie boli i do tego wokół wszystko, jakby jeszcze jelita. Też myślałam, że może pęcherz, ale odebrałam wczoraj badania moczu i są ok. Zauważyłam, że jak śpię na plecach, to bardziej boli.
    A w nocy chodzę do 4 razy siku. Nie piję 2l nawet w ciągu dnia. Ale ja zawsze dużo sikałam, bez ciąży w nocy chodziłam zawsze. Więc spodziewałam się częstomoczu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy na każdej wizycie podglądacie Malucha? Bo ja się zastanawiam, czy to nie za często to USG?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mam problem z piciem. Po prostu mnie odrzuca na sama mysl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    No wlasnie mam problem z piciem. Po prostu mnie odrzuca na sama mysl.

Też za dużo nie piję. Ostatnio robię sobie dzban wody z cytryną i popijam. Do tego dochodzą herbaty ze 3 kubki, owoców sporo i warzywa.
    Jak jest ciepło, to więcej piję a teraz, czuję szybko, że jestem pełna.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie czuje jak na dobrym kacu, non stop mnie suszy jakbym nie wiem ile wypiła poprzedniego dnia.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem z piciem. Woda to najgorsze co moze byc. Soki nie bo slodkie. Jedynie herbata jako tako wchodzi, ale wiem ze nie jest zdrowa i wypłukuje zelazo :(

Magdzia ja poki co mialam 2 usg, w 6 i 9 tyg. Za tydzien mam prenatalne. Ja wlasnie nie chce tak czesto usg, bo przeczytalam ze dziecko slyszy te ultradzwieki i sie boi, chowa sie, kreci itp. Co nie znaczy, że jest to bardzo szkodliwe. Ale staram sie zachowac tez rozsądek i umiar w tym wszystkim.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisały wczesniej ze prywatnie mają co 3-4 tyg robione USG. Według mnie to lepiej niż 3 w calej ciąży. Ale na nfz robią tylko 3. przynajmniej u mnie. Tak, mnie też boli caly brzuch jak mi się siku chce:D i też w nocy latam. Ale ja wypijam te 2l w ciągu dnia. Nie mogłam nigdzie wczoraj kupić kapustyvz grochem :( i dzisiaj sama musze zrobić:D

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Słuchu płodu jest najlepiej wykształconym zmysłem. Skąd o tym wiemy? Otóż stąd, że ten zmysł jest również najlepiej zbadany. Naukowcy niejednokrotnie sprawdzili (i nadal sprawdzają), jak płód słyszy w swoim wodnym świecie. Wykorzystują do tego różne miniurządzenia elektroniczne, tj. mikrofon i hydrofon, czyli specjalny mikrofon do odbierania dźwięków rozchodzących się w środowisku wodnym. Poza tym reakcję dziecka na dźwięki można zaobserwować dzięki badaniu ultrasonografem. Taki eksperyment przeprowadzili audiolodzy Jason Birnholz i Beryl Benacerraf z Bostonu. Wykazali w nim, że na silny dźwięk lub wibrację płód reaguje przyspieszoną akcją serca, niespokojnymi ruchami ciała i mruganiem powiek. Obserwowali bowiem dziecko w tej samej chwili, w której przykładali do brzucha mamy włączony wibrator. Natomiast francuscy naukowcy Denis Querleu i Xavier Renard wykorzystali w eksperymencie z udziałem chętnych mam hydrofon i sprawdzili dokładnie, jakie dźwięki docierają dopłodu. Wynik pewnie cię nie zaskoczy. Okazało się, że dziecko najdoskonalej słyszy głos matki – i to bez najmniejszych zakłóceń."

caly artykul: http://www.mjakmama24.pl/ciaza/rozwoj-plodu/jak-rozwija-sie-sluch-u-plodu-co-slyszy-dziecko-w-lonie-matki-i-jakie-dzwieki-lubi,539_3217.html

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A ja sie czuje jak na dobrym kacu, non stop mnie suszy jakbym nie wiem ile wypiła poprzedniego dnia.

To dobrze, widocznie Twój organizm sam domaga się wody.
    edwarda20 wrote:
    Tez mam problem z piciem. Woda to najgorsze co moze byc. Soki nie bo slodkie. Jedynie herbata jako tako wchodzi, ale wiem ze nie jest zdrowa i wypłukuje zelazo :(

Magdzia ja poki co mialam 2 usg, w 6 i 9 tyg. Za tydzien mam prenatalne. Ja wlasnie nie chce tak czesto usg, bo przeczytalam ze dziecko slyszy te ultradzwieki i sie boi, chowa sie, kreci itp. Co nie znaczy, że jest to bardzo szkodliwe. Ale staram sie zachowac tez rozsądek i umiar w tym wszystkim.

No ja czytałam, że to średnio zdrowe, ale szczerze, to wolę zajrzeć, bo się czuje pewnie, że Maleństwo żyje i jest po prostu! Ja miałam już 4 USG (w tym prenatalne). Wizytę mam teraz 10.10 a potem na 14.11.

sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny pisały wczesniej ze prywatnie mają co 3-4 tyg robione USG. Według mnie to lepiej niż 3 w calej ciąży. Ale na nfz robią tylko 3. przynajmniej u mnie. Tak, mnie też boli caly brzuch jak mi się siku chce:D i też w nocy latam. Ale ja wypijam te 2l w ciągu dnia. Nie mogłam nigdzie wczoraj kupić kapustyvz grochem :( i dzisiaj sama musze zrobić:D

U mnie ginekolog sam pyta: to co podglądamy, co słychać?
    Za mna chodzą buraczki. One mają dużo żelaza, prawda? Bo muszę zwiększyć ilość w jedzeniu, bo krew wskazuje na anemię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 10:33

• LuLu81 Znajoma

Wysłany: 5 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nie rozumiem jak mogłaś mieć cykle 60 dni przez długi czas starając się o dziecko. Jak po poronieniu zmieniłam lekarza i ten dowiedział się, że ciąża była z cyklu trwającego ok.40 dni, to dostałam duphaston na skrócenie cykli do 28 dni i w trzecim cyklu po poronieniu zaszłam w ciążę, z której mam synka.

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę na NFZ i jak do tej pory miałam już u mojego gina 4 USG zrobione i z każdego dał mi zdjęcie na pamiątkę :) Na każdej wizycie u niego badanie ginekologiczne + USG.

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka- no wlasnie, dlatego napisałam "u mnie" bo domyślam się że nie wszędzie są 3 w ciągu ciąży. Ja na anemię mam hemofar. I tak jeszcze po cichu, i po kryjomu pochwale Wam się, że dzisiaj będę miała kolejnego lokatora w domu. Ale pochwalę się wieczorkiem jakiego ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Tusianka- no wlasnie, dlatego napisałam "u mnie" bo domyślam się że nie wszędzie są 3 w ciągu ciąży. Ja na anemię mam hemofar. I tak jeszcze po cichu, i po kryjomu pochwale Wam się, że dzisiaj będę miała kolejnego lokatora w domu. Ale pochwalę się wieczorkiem jakiego ;)

Lekarz Ci przepisał Hemofar? Masz jakieś dolegliwości ze strony dodatkowego żelaza?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Czemu nie chcesz cytrusów? Ja nie przepadałam za sokiem pomarańczowym przed ciążą, a teraz pije go litrami...;)
    Bo boję się zgagi. Już czuję że mi się zwieracz żołądka nie domyka więc wiem jak to się może skończyć.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ