Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
casteam wrote:Alez ja Wam zazdroszcze tylko takich problemow jak soczewki
zarcik
Moja zmora od miesiaca jest bol glowy!!! Boli 24h, 7dni w tygodniu. Probowalam wszystkiego. Konsultowalam to z 3ma lekarzami. Czasem jest lepiej a czasem tak jak wczoraj wrecz tragicznie. Pracuje tylko 4h dziennie i to rano bo wtedy bol jest mniejszy ale to co dzieje sie po poludniu i wieczorem... leze w lozku i umieram. W glowie takk szum jak po najlepszej imprezie. Do tego mam wymioty ale to zwiazane jest z tymi bolami glowy. Kazdy dzien to dla mnie udreka. Od miesiaca mam w domu nieposprzatane. Nie jestem w stanie nawet prania wstawic a potem powiesic bo tylko lezenie przynosi ulge.
Kazdy lekarz mowi ze to przejdzie, ze mam czekac. Tylko ze ja za chwile w depresje wpadne
Jak ja Cie doskonale rozumiem. Jakis czas temu tu sie skarzylam, ze mam takie problemy i ze chyba w depresje popadne. Byl moment ze glowa bolala troszke mniej, teraz znowu od momentu kiedy otwieram oczy z rana bol juz jest. Ale to juz nie jest tak jak wcześniej,najbardziej boli rano. W ciagu dnia troszke ustępuje,ale tez ciagle leze. A powiedz mi wypijasz chociaz ta butelke wody dziennie? Bo ja niestety nie daje rady, a czytalam, ze to moze byc jedna z przyczyn.
Pytanie z innej beczki. Jak Wam chce sie bardzo siusiu, to tez az brzuch Was boli? Nie wiem czy tam sie tak ciasno robi, czy mam problem z pecherzem. -
Co do ubioru, to tam gdzie chodze prywatnie mam pewnosc, ze sa spodnice jednorazowe, wiec ubieram sie normalnie,idac na nfz zakladam dluzsza bluzke i spodnie. Wczoraj na nfz chcialam zalozyc jakas sukienke, ale pozniej sobie pomyslalam, ze jak zrobi usg przez brzuch to bede podwijac wszystko. Ostatecznie mialam dopochwowo i samolocik byl,bo cytologia,ale ze mialam dluga bluzke,to tylkiem nie swiecilam
-
Acygan ja poki co obudzilam sie tylko 2 razy w nocy na siku, ale za kazdym razem bardzo mnie bolal pecherz. Za 1 razem nie wiedzialam czy to macica, zoladek czy pecherz, bo tak jakby tam wszystko bylo spuchniete. Takie dziwne uczucie. W dzien nie boli bo sikam na bieząco.
-
Oj w nocy to raz to minimum sie budze na siku. Ale przewrazliwiona jestem bo z pecherzem czesto mam problemy wiec nigdy nie trzymam zbyt dlugo i jak tylko czuje ze chce mi sie to lece, takze bolu takiego tez nie odczuwam bo nie dopuszczam do tego zeby az tak mocno sie chciało07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Tęskniąca ano nie było wyjścia, trzeba było czekać
W sumie to ja już zaczęłam się godzić z sytuacją, że nigdy się tego dzieciaczka nie doczekamy. No i zaskoczyło w momencie, kiedy zajęłam się czymś innym, przestałam planować co będzie jak zajdę, jak będę mieć dziecko itd. Skupiłam sie na innych rzeczach i pyk:) Co najlepsze - cykle miałam dalej w cały świat - wcześniejsze cykle trwały 60 dni, kolejny 39 dni i następny już szczęśliwy:)
Rany, dziś wizyta, już tak czekam... Nie mam ostatnio praktycznie żadnych objawów i tak dziwnie... Będę spokojniejsza jak podejrzę co tam się u malucha dzieje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 10:05
-
Acygan, w ciągu dnia normalnie nie boli,ale dwa razy jechałam autem ponad 4 godziny nie sikając w tym czasie i po wyjściu z samochodu to ledwie człapałam do łazienki. I wcale nie czułam parcia na pęcherz, ale ból brzucha. Jak się wysikałam i rozprostowałam to ból minął.
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Pytanie z innej beczki. Jak Wam chce sie bardzo siusiu, to tez az brzuch Was boli? Nie wiem czy tam sie tak ciasno robi, czy mam problem z pecherzem.
W nocy mnie boli i do tego wokół wszystko, jakby jeszcze jelita. Też myślałam, że może pęcherz, ale odebrałam wczoraj badania moczu i są ok. Zauważyłam, że jak śpię na plecach, to bardziej boli.
A w nocy chodzę do 4 razy siku. Nie piję 2l nawet w ciągu dnia. Ale ja zawsze dużo sikałam, bez ciąży w nocy chodziłam zawsze. Więc spodziewałam się częstomoczu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycasteam wrote:No wlasnie mam problem z piciem. Po prostu mnie odrzuca na sama mysl.
Też za dużo nie piję. Ostatnio robię sobie dzban wody z cytryną i popijam. Do tego dochodzą herbaty ze 3 kubki, owoców sporo i warzywa.
Jak jest ciepło, to więcej piję a teraz, czuję szybko, że jestem pełna. -
Tez mam problem z piciem. Woda to najgorsze co moze byc. Soki nie bo slodkie. Jedynie herbata jako tako wchodzi, ale wiem ze nie jest zdrowa i wypłukuje zelazo
Magdzia ja poki co mialam 2 usg, w 6 i 9 tyg. Za tydzien mam prenatalne. Ja wlasnie nie chce tak czesto usg, bo przeczytalam ze dziecko slyszy te ultradzwieki i sie boi, chowa sie, kreci itp. Co nie znaczy, że jest to bardzo szkodliwe. Ale staram sie zachowac tez rozsądek i umiar w tym wszystkim.
-
Dziewczyny pisały wczesniej ze prywatnie mają co 3-4 tyg robione USG. Według mnie to lepiej niż 3 w calej ciąży. Ale na nfz robią tylko 3. przynajmniej u mnie. Tak, mnie też boli caly brzuch jak mi się siku chce:D i też w nocy latam. Ale ja wypijam te 2l w ciągu dnia. Nie mogłam nigdzie wczoraj kupić kapustyvz grochem
i dzisiaj sama musze zrobić
-
"Słuchu płodu jest najlepiej wykształconym zmysłem. Skąd o tym wiemy? Otóż stąd, że ten zmysł jest również najlepiej zbadany. Naukowcy niejednokrotnie sprawdzili (i nadal sprawdzają), jak płód słyszy w swoim wodnym świecie. Wykorzystują do tego różne miniurządzenia elektroniczne, tj. mikrofon i hydrofon, czyli specjalny mikrofon do odbierania dźwięków rozchodzących się w środowisku wodnym. Poza tym reakcję dziecka na dźwięki można zaobserwować dzięki badaniu ultrasonografem. Taki eksperyment przeprowadzili audiolodzy Jason Birnholz i Beryl Benacerraf z Bostonu. Wykazali w nim, że na silny dźwięk lub wibrację płód reaguje przyspieszoną akcją serca, niespokojnymi ruchami ciała i mruganiem powiek. Obserwowali bowiem dziecko w tej samej chwili, w której przykładali do brzucha mamy włączony wibrator. Natomiast francuscy naukowcy Denis Querleu i Xavier Renard wykorzystali w eksperymencie z udziałem chętnych mam hydrofon i sprawdzili dokładnie, jakie dźwięki docierają dopłodu. Wynik pewnie cię nie zaskoczy. Okazało się, że dziecko najdoskonalej słyszy głos matki – i to bez najmniejszych zakłóceń."
caly artykul: http://www.mjakmama24.pl/ciaza/rozwoj-plodu/jak-rozwija-sie-sluch-u-plodu-co-slyszy-dziecko-w-lonie-matki-i-jakie-dzwieki-lubi,539_3217.htmlTęskniąca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndzia123 wrote:A ja sie czuje jak na dobrym kacu, non stop mnie suszy jakbym nie wiem ile wypiła poprzedniego dnia.
To dobrze, widocznie Twój organizm sam domaga się wody.
edwarda20 wrote:Tez mam problem z piciem. Woda to najgorsze co moze byc. Soki nie bo slodkie. Jedynie herbata jako tako wchodzi, ale wiem ze nie jest zdrowa i wypłukuje zelazo
Magdzia ja poki co mialam 2 usg, w 6 i 9 tyg. Za tydzien mam prenatalne. Ja wlasnie nie chce tak czesto usg, bo przeczytalam ze dziecko slyszy te ultradzwieki i sie boi, chowa sie, kreci itp. Co nie znaczy, że jest to bardzo szkodliwe. Ale staram sie zachowac tez rozsądek i umiar w tym wszystkim.
No ja czytałam, że to średnio zdrowe, ale szczerze, to wolę zajrzeć, bo się czuje pewnie, że Maleństwo żyje i jest po prostu! Ja miałam już 4 USG (w tym prenatalne). Wizytę mam teraz 10.10 a potem na 14.11.
sweetmalenka wrote:Dziewczyny pisały wczesniej ze prywatnie mają co 3-4 tyg robione USG. Według mnie to lepiej niż 3 w calej ciąży. Ale na nfz robią tylko 3. przynajmniej u mnie. Tak, mnie też boli caly brzuch jak mi się siku chce:D i też w nocy latam. Ale ja wypijam te 2l w ciągu dnia. Nie mogłam nigdzie wczoraj kupić kapustyvz grochemi dzisiaj sama musze zrobić
U mnie ginekolog sam pyta: to co podglądamy, co słychać?
Za mna chodzą buraczki. One mają dużo żelaza, prawda? Bo muszę zwiększyć ilość w jedzeniu, bo krew wskazuje na anemię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 10:33
-
Totoro nie rozumiem jak mogłaś mieć cykle 60 dni przez długi czas starając się o dziecko. Jak po poronieniu zmieniłam lekarza i ten dowiedział się, że ciąża była z cyklu trwającego ok.40 dni, to dostałam duphaston na skrócenie cykli do 28 dni i w trzecim cyklu po poronieniu zaszłam w ciążę, z której mam synka.
-
Tusianka- no wlasnie, dlatego napisałam "u mnie" bo domyślam się że nie wszędzie są 3 w ciągu ciąży. Ja na anemię mam hemofar. I tak jeszcze po cichu, i po kryjomu pochwale Wam się, że dzisiaj będę miała kolejnego lokatora w domu. Ale pochwalę się wieczorkiem jakiego
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysweetmalenka wrote:Tusianka- no wlasnie, dlatego napisałam "u mnie" bo domyślam się że nie wszędzie są 3 w ciągu ciąży. Ja na anemię mam hemofar. I tak jeszcze po cichu, i po kryjomu pochwale Wam się, że dzisiaj będę miała kolejnego lokatora w domu. Ale pochwalę się wieczorkiem jakiego
Lekarz Ci przepisał Hemofar? Masz jakieś dolegliwości ze strony dodatkowego żelaza?