X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory mialam 2 usg, pierwsze w 8 tc i drugie wczoraj. Dzis mam wizyte prywatna i oczywiście usg chce robic,bo tylko na tych wizytach jestem informowana co i jak :)

Kurcze dziewczyny, dopiero sie witalysmy tutaj a na dniach bedziemy juz ruchow dziecka wyczekiwac :) ale mi tu czas z Wami leci :)
    A wczoraj dopadly mnie nieprzyjemne mysli dotyczace porodu :( jest to temat, ktory od lat mnie przesladuje,to jakas moja zmora. Pamietam przed ciaza jak mowilam, ze w ciazy bede ciagle porodem sie stresowac. Tragicznie sie go boje :( doswiadczone kobietki,pocieszcie,ze nie jest tak zle,jak mi sie wydaje :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja do tej pory mialam 2 usg, pierwsze w 8 tc i drugie wczoraj. Dzis mam wizyte prywatna i oczywiście usg chce robic,bo tylko na tych wizytach jestem informowana co i jak :)

Kurcze dziewczyny, dopiero sie witalysmy tutaj a na dniach bedziemy juz ruchow dziecka wyczekiwac :) ale mi tu czas z Wami leci :)
    A wczoraj dopadly mnie nieprzyjemne mysli dotyczace porodu :( jest to temat, ktory od lat mnie przesladuje,to jakas moja zmora. Pamietam przed ciaza jak mowilam, ze w ciazy bede ciagle porodem sie stresowac. Tragicznie sie go boje :( doswiadczone kobietki,pocieszcie,ze nie jest tak zle,jak mi sie wydaje :)
    Nie jest tak źle. Do tego można sobie pomagać np tens. Ciężko się robi przy rozwarciu ok 8 cm, ale to już końcówka. W ogóle dla mnie najgorsza była 1 faza, etap party trwał 3 skurcze i było po wszystkim. A najgorszy w całym porodzie to właśnie chyba jest strach przed tym co będzie. To napięcie potęguje ból, bo wtedy trudno się skupić na oddychaniu, automatycznie napina się i mięśnie i blokuje się akcję...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz robi USG na każdej wizycie co 3 tygodnie. Ufam mu i wiem, że maleństwu by nie zaszkodzìł, a przy okazji mogę zerknąć co tam u niego ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Bo boję się zgagi. Już czuję że mi się zwieracz żołądka nie domyka więc wiem jak to się może skończyć.

Mnie po ogórkach kiszonych zaczęła łapać zgaga. A po cytrusach, jak jestem już najedzona.

Acygan - mnie się wydaje, że jak już będziesz w 9 miesiąca i będzie się zbliżał poród, to tylko będziesz chciała być na porodówce, i rodzić. Też się bałam, ale jak poczytałam wątek październikowy - jak dziewczynom ciężko, i tych które urodziły, doszłam do wniosku, że ten ból to nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na anemie brałam Sorbifen ale mialam po nim codziennie straszne biegunki ale fakt zelazo sie poprawilo. Na zgage mleczko Gaviscon - wypilam juz 3 butelki :) Przed ciazami mialam refluks ktory udalo mi sie wyleczyc lekami ale niestety w ciazy powraca i z dniem porodu odchodzi :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to byłam dzis na wizycie. Dzidza trochę większa niż wynikało by z teminu. Wygląda, że wszystko jest ok, kończyny są, serce bije itp. Tylko jakieś takie brzydkie mi się to dziecko wydawało. Z wrażenia aż zdjęcia zapomniałam

Aliskaa lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam usg w 5 tygodniu, 7 i 12 :) musze zadzwonic sie umowic na wizyte kolejna zeby miejsce przypadkiem nie zabraklo ;)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    W ogóle to byłam dzis na wizycie. Dzidza trochę większa niż wynikało by z teminu. Wygląda, że wszystko jest ok, kończyny są, serce bije itp. Tylko jakieś takie brzydkie mi się to dziecko wydawało. Z wrażenia aż zdjęcia zapomniałam
    Brzydkie?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, ja sie bolu nie boje bo wiem ze bedzie bolalo bardzo, ale bede chciec znieczulenie. Bardziej boje sie czy wszystko pojdzie dobrze, czy lekarze nie skrzywdzą dziecka itp.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nie jest tak źle. Do tego można sobie pomagać np tens. Ciężko się robi przy rozwarciu ok 8 cm, ale to już końcówka. W ogóle dla mnie najgorsza była 1 faza, etap party trwał 3 skurcze i było po wszystkim. A najgorszy w całym porodzie to właśnie chyba jest strach przed tym co będzie. To napięcie potęguje ból, bo wtedy trudno się skupić na oddychaniu, automatycznie napina się i mięśnie i blokuje się akcję...

No ja nie chcę pić mleczka na zgagę, bo mnie guma do żucia pomaga. Mój stary sposób, bo zawsze miałam zgagę po ciemnym pieczywie z serkiem wiejskim.

Zapisujecie się do szkoły rodzenia?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    No ja nie chcę pić mleczka na zgagę, bo mnie guma do żucia pomaga. Mój stary sposób, bo zawsze miałam zgagę po ciemnym pieczywie z serkiem wiejskim.

Zapisujecie się do szkoły rodzenia?

Tak, w przyszłym tygodniu jade się zapisać do szkoły, z której korzystała wcześniej moja koleżanka :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szkoly rodzenia dopiero po 20 tyg sie chodzi na zajecia :) ale pewnie ze tak, przy pierwszej ciazy zdecydowanie.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Do szkoly rodzenia dopiero po 20 tyg sie chodzi na zajecia :) ale pewnie ze tak, przy pierwszej ciazy zdecydowanie.

To zależy od szkoły ;) Często zapraszają już wcześniej na zajęcia, żeby na końcówce nie było ich tak dużo.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkola rodzenia zdecydowanie tak. Po 6mcu.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma mowila ze lepiej za wczesnie nie chodzic bo sie zapomina :p a wlasnie apropo zapominania, tez macie sieczke zamiast mozgu ? Nic nie moge zapamietac, non stop przypomnienia w telefonie nastawiam zeby pamietac o czymkolwiek, nawet o tym zeby zadzwonic sie umówić do lekarza :p lekarka mi powiedziala zebym sie przyzwyczajala i zeby troche poćwiczyć pamiec warto krzyzowki porozwiazywac :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tak wcześnie???? O kurcze. A ja myślałam, że dopiero w styczniu się zapiszę. :P ale w ten weekend jedziemy na spotkanie z położnymi to popytam.

U mnie trochę lepiej a było gorzej z mózgiem:P Męża ostatnio zaskoczyłam, jak oglądaliśmy 1 z 10. I stwierdził, że zaczynam wracać do normalnych :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 11:31

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Już tak wcześnie???? O kurcze. A ja myślałam, że dopiero w styczniu się zapiszę. :P ale w ten weekend jedziemy na spotkanie z położnymi to popytam.

Po 6 mcu.

Ja rozwiązuję krzyzowki codziennie wieczorem ale i tak mam problem z wypowiedzeniem sie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jednak wolę zacząć wcześniej bo pamiętam, jak moja koleżanka jeździła czasami nawet 2 razy dziennie na zajęcia, szczególnie, że chce wykupić kilka zajęć dodatkowych. :) Na początku u mnie są akurat zajęcia w parach, więc co ja zapomne to mąż będzie pamiętał patrząc na jego zaangażowanie :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Po 6 mcu.

Ja rozwiązuję krzyzowki codziennie wieczorem ale i tak mam problem z wypowiedzeniem sie.

Szybciej odpowiedziałam, niż ukazał się Twój post. Czyli grudzień/styczeń. Muszę poczytać.

Uuu z Mężem to będzie akcja:D już widzę, jak On ubiera lalki:P hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 11:40

• Paatka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przez l4 zaczęłam ogólnie ciążowo działać :) Tak mi się spodobały jedne zdjęcia z sesji ciążowych u Pani fotograf z mojego rodzinnego miasta, że postanowiłam zapisać się do niej na sesje ciążową. Termin wiadomo dopiero na luty, ale kobietka jest tak oblegana, że na kilka miesięcy do przodu ma wszystko pozajmowane. A zdecydowanie chce mieć taką pamiątkę po brzuszkowym stanie :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ